- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
A Google Message programban a beállításoknál az SMS központ telefonszáma után az a 145-ös szám az mit takar? Másik telefonon nincs utána szám.
-
Landsmann
addikt
E-SIM-et csak üzletben lehet igényelni? Valahogy online nem működik?
-
Landsmann
addikt
-
Landsmann
addikt
Az alábbi esetre mondjatok valami okosat. Redmi Note 13 Pro 5G készülékben 2 db yetteles SIM. SIM2-ről nem megy az RCS. Áttéve másik készülékbe ugyanezt a két kártyát, mindkettőn megy az RCS. Visszarakva az az eredeti készülékbe és a SIM1 letiiltva, azt írja, SIM2-n nem támogatja vagy nem engedélyezte a szolgáltató az RCS-t. De akkor másik készüléken miért megy? SIm2-re már rendeltem mobiladatot is, hátha az kell neki. De másik készülékben adatkeret nélkül is simán működött. Betettem másik két yetteles SIM-et. Ugyanaz, 2-es SIM helyen lévő nem támogatott. Most jön a csavar. Az eredeti két kártyát megcseréltem. Az eddigi SIM2 az 1-es helyére került. Na, így most egyáltalán nincs RCS egyik SIM-ről sem. A SIM2-re továbbra is azt írja, a szolfgáltató nem támogatja. A SIM1 meg meg sincs említve RCS-ileg sehol. Mintha benne sem lenne a telefonban.
Összegezve: Olyan, mintha a 2-es SIM helyen lévő kártyán nem támogatná az RCS-t a készülék. Viszont az a SIM2 nevű kártya mindegy hol van, azon ebben a telefonban nincs RCS, másik készülékben igen. Na, akkor most hol a hiba?
-
Landsmann
addikt
Azért a múltkor csak félretájékoztattak roaming ügyben. Arról nem szóltak, az egyébként adott szám ingyenes hívása roamingban a hívásidő keretből vonódik le.
-
Landsmann
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
Azt sem tudjuk ki lesz az üzemeltető. Állítólag a One, legalábbis az önkormányzati tájékoztatóban ez szerepel. De hallkottam már a Digiről is. De utána sem tudtam kutakodni,k ugyanis nem találétam semmit. Van ugyan két határozati szám amit találtam,m de az NMHH oldalán rákeresve nincs ilyen tartalom, pedig a Google azt mutatja. Érdekes, hogy az NMHH oldaláról csak úgy eltűnnek információk.
-
Landsmann
addikt
válasz
zzola
üzenetére
Értem. Köszi az infót. Jelenleg mikrós netet használok, aztán a vihar óta egy fa lombozata szépen belóg a vételi útvonalba. Azt hittem attól van meglassulva a net. Szolgáltató szerint vágjam le az ágat. Ja, majd más portzájára belopózok. Mondják, ők sem mehetnek be. Szép. De egyelőre úgy tűnik nem ez okozta a gondot, mert másnál is lassú volt. MOst megjavult teljesen, de a fa ugyanott van. Így egyelőre mágsem váltok, mert azért közel felét fizetem mintha Otthon Net előfizetésre váltanék.
-
Landsmann
addikt
Egyre jobban érik a jelenlegi mikrós net előfizetés lecserélése másra. Kábeltévést inkűább hagyjuk, azzal éppen elég bajom volt. Most építenek egy optikai hálózatot, ez egy új szolgáltató lenne. Attól tartok, azon ilyen többszáz megabites előfizetések leszbnek, én annyit nem vagyok hajlandó fizetni. Így maradna a Yettel Otthon Net. Nálunk nincs 5G, a 4G általában tudja a 100-as letöltést, sőt mérterm már 200-at is. Tehát elég stabilnak tűnik, hogy ezzel váltsam ki a jelenlegi rendszert. 1 éves router bérléssel 7960 Ft lenne a havi díj. A hűségidő is 1 év ebben az esetben?
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen. Óriási szél. Egy csepp eső sem és az épg sem dörrent meg. De a szél vitt mindent.
-
Landsmann
addikt
Tegnap negyed öt óta a Yettel bázisállomás off. A 2G-s késztülékesen szívnak, nem tudnak telefonálni. A 4G-nek csak a Telekom B20 ad némi erőt. Tudnak a hibáról, folyamatban van. Érdekes, a másik két szolgáltató megy a toronyról. Már máskor is előfordult az ilyen, de nem majdnem 24 órán át. És mindig csak a Yettel. Valami nagyon nem jól van kivitelezve.
-
Landsmann
addikt
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Szerintem simán visszavonható. De kérdezz rá a 1220-on.
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Rákérdeztem. Azt mondták, a Flotta Flexiben a havi díjban foglalt keretből jön le. Akkor számlázódik külön, ha roaming során nem az ahhoz az országhoz tartozó számot hívja amiben tartózkodik. Igen, ebben az esetben egy roaming során történő nemzetközi hívásról van szó, annak más a díjtétele.
-
Landsmann
addikt
Jól értelmezem, hogy egy Hollandiában roamingoló számlás előfizetésről egy holland mobilszámot hívni annyi a díja mint a belföldi hálózaton kívüli hívás díja? Ez a hívás a tarifába foglalt hívásdíjból vonódik le és nem külön számlázódik?
-
Landsmann
addikt
válasz
Csaba197412
üzenetére
Én nem vagyok benne biztos, hogy az ügyintéző orrára van kötve ilyen jellegű információ. Azt sem gondolnám, hogy kimondottan egy-egy megyére korlátozódik a fejlesztés, bővítés. A hálózat modernizáció során sem így volt, hanem külső szemlélő számára teljesen logikátlan módon az országban szerteszét, nem pedig egy adott területre korlátozódtak a munkák. Az 5G fejlesztése is inkább más logika útján történik. Korábban volt már belinkelve, hogy a szolgáltatók bizonyos kedvezmyényeket kapnak az államtól ha a meghatározott szabályok alapján azokon a területeken bővítik az 5G lefedettségeket. Ilyenek a turisztikailag fontosabb területek, de ezek is több csoportra osztva, egyes vasúti csomópontok, határátkelők, stb. Kicsit kacifántosan lehet kihámozni, hogy egy-egy adott terület melyik kategóriába esik és mennyire van elől a ranglistán. Ahol én lakok, eléggé a végén van fontossági sorrendben, nem is nagyon kapkodnak. Az egész útvonalon mindössze 2 település van ellátva 5G-vel, de ez a két település több kategóriába sorolható be, szóval bizonyára nem azért lett ott 5G ami miatt majd egyszer nálunk is lesz. A táblázat szerint ez éve október 30-ig kellene kiépíteni az 5G-t ahhoz, hogy sávkedvezményt kapjanak. Nekem vannak kétségeim hogy eddig a dátumig elérhető lesz nálunk az 5G. A másik két szolgáltató már meglépte, de inkább hagyjuk az N28-at, sokra nem lehet vele menni.
-
Landsmann
addikt
Cellmapper nyomvonal másnak is foghíjasan kerül fel a térképre? 5 másodpervre volt állítva a rögzítési intervallum, de van ahol percekig sem volt egy pont sem.
-
Landsmann
addikt
válasz
Hosssszu
üzenetére
Azért nem egészen. Ha valakinek azt mondják, hogy ilyen-olyan játékon nyertél ezt vagy azt, azt vajon elhiszed, annak tudatában, hogy olyan játékban nem is vettél részt? Ez olyan, mint amikor az etióp vagy akármilyen "ügyvédtől" kapsz e-mailt, hogy egy számodra teljesen ismeretlentől örököltél. Biztos van aki elhiszi, pedig csak józan paraszti ésszel kellene gondolkodni. Teljesen igaz az az írás amit a facebookon láttam: "A róka sikeréhez a tyúk butasága is szükséges."
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nekem is 5G-t ír, pedig garantáltan nincs, csak 4G+.
-
Landsmann
addikt
válasz
martongunar
üzenetére
Androidon is megy.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Igen, körülöttönk mindenhol megy, csak nálunk nem. Nálunk alapjaiban másként működik minden.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Persze, mert magas frekvencián adják az 5G-t, az merg köztudott, hogy kevésbé terjed, de ez így van a világon mindenhoil. A fizikát nem lehet megerőszakolni.

-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Ilyen szinten nem ért a telefonhoz az illető.
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Nem szállodában van. Nem tudom milyen netet használ, de mobilnetről sem jött és ne4m is ment el arra a telefonra. Nem én vagyok kint, Így részleteket nem tudok. Csak furcsa, hogy nem megy. One-os kártyák meg egyáltalán nem működnek.
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Hollandiában van a telefon és nem működik. Lehet esetleg kell pár nap mire észhez tér? Itthon működött.
-
Landsmann
addikt
Roamingban nem működik az RCS?
-
Landsmann
addikt
Kiszámlázatlan hívások közt ilyert látok: Tap Repricing Terminated SMS 01. Hívottnak a saját telefonszámát mutatja. A SIM külföldön taqrtózkodik. Nagyon sok ilyen Tap Repricing Terminated SMS 01 szerepel a híváslistában. Mik ezek? 0 Ft-al szerepelnek.
-
Landsmann
addikt
Két furcsaságot vettem észre. Az egyik, a tarifacsomagba foglalt adatkeret 1 GB. A kiszámlázatlan hívásrészletező szerint elhasználtam 4994 megát. Akkor hogy lehet még 888,52 mega felhasználható adatkeretem?
Az 5 gb-ban nincs benne, legalábbis a részletezőben nem látszik a sebességteszt. 1-2 megás csomagok látszanak a részletezőben.
Másik dolog. az előbb csináltam egy sebességtesztet.
Az, hogy a letöltés bőven 100 fölött van, az nem új dolog, kereken 200 volt a letöltés. A feltöltésen lepődtem meg, hogy az is 100 fölött van. Aztán megnéztem a korábbi teszteket, február 25-től vannak 100 fölötti feltöltések. Addig 50-60 körül volt. Valamit mókolhattak februárban, hogy duplájára nőtt a sebesség. A készülék és a helyszín ugyanaz. -
Landsmann
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen így működik. Én már próbáltam korábban, Amikor a telefon 5G Only módban volt, (pl Netmonster Phone info menűben bekapcsolható) Nem látta az 5G SA hálózatokat. Amikor kóddal előcsaltam az Önálló mód kapcsolót, amit be/ki lehet kapcsolni most már menűben, akkor a bekapcsolt állapotban már látta az SA hálózatot mikor a telefon 5G Only-ban volt. A hálózatra ráállni persze nem tudott, mert előfizetői szinten nincs engedélyezve, de a monitorozó programok látják és logolják is az SA hálózatot.
-
Landsmann
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Az Önálló mód nem egyenlő az 5G only/5G preferred dologgal.
-
Landsmann
addikt
válasz
Markooo polo
üzenetére
No meg ugye az is kérdés, hogy a készüléken az SA mód elérhető-e? Mert az leginkább szintén tiltva szokott lenni, de ilyen-olyan trükkökkel elő lehet csalni és bekapcsolni.
-
Landsmann
addikt
válasz
Markooo polo
üzenetére
Azt nem tették hozzá, hogy támogatott készülékeken. Ami jelenleg csak a Honor. Tomp kolléga kiderítette, hogy ez is kamu, mert nem feltétlenül készülékfüggő a dolog, hanem az előfizetésen van tiltva az elérés. Kipróbálta olyan SIM-el, amin engedélyezett az SA és beletette egy nem támogatott készülkbe a kártyát. Láss csodát, megy az SA rajat. Valószínűleg IMEI alapján csak a Honor készülékekre kapcsolják be az elérést, minden máson tiltva van, noha nem csak ezen az egy márkán működik/működne a dolog. Nem gondolom, hogy vették volna a fáradtságot, hogy az általuk jelenleg vagy a közelmúltben forgalmazott készülékeken letesztelték volna, hogy megy-e az SA mód. Inkább egyszerűbb volt ha egyelőre tiltva van az előfizetéseken és azokra teszik elérhetővé, ahol gyárilag az SA mód a készüléken be van kapcsolva. Mert egyébként nem igazán értem,hogy miért ez az egy márka lett "támogatott".
-
Landsmann
addikt
válasz
martongunar
üzenetére
Nem tudom. Náklam 4G-t ír, de még mindig pusztulat a hálózat. Hol működik, hol nem. A telefon látja a 4G-t, de csak ritkán tud felcsatlakozni. A másik telefon inkább VWiFi-re megy, nem kér a Telekom B20 sávjából. Nem tudom miért nem kell neki. Tényleg ritkán szokott azon lenni.
Más. A szlovák O2-re sautomatikusan felcsatlakozott a telefon. 5G-n volt. Ment az adatforgalom is. Román hálózaton még nem sikerült egyetlen bájtot sem forgalmazni. Nem tudom, hogy annak mi a trükkje. A szlovákon egyből ment.
-
Landsmann
addikt
Ez valami hiba a mátrixban, vagy tényleg az 5G készülődik? Voltam 5G-s helyen, esetleg beakadt valami a Netmonsterben? De kilépve, újra elindítva is ezt mutatja. Egyébként a helyi bázisállomás döglött. Nem csatlakozik hozzá egyik telefon sem.

Ez meg egy másik telefonon.
-
Landsmann
addikt
Ezen az SMS dolgon még biztos finomítanak. Az RCS üzenetek sem érkeznek meg?
Gondolom majd később jön a titkos lehetőség, hogy aki jól pedálozik, annak az előfizetésről leveszik a tiltást aztán mehet az SA hálózatra. Emlékszek, a VoLTE esetén is egyik alkalommal a harmadik ügyfélszolgálatos volt hajlandó levenni a tiltást. -
Landsmann
addikt
Redmi telefonokon is bekapcsolható. De hiába, ha a szolgáltató meg előfizetői szinten tiltja, ugyanúgy mint korábban a VoLTE-t. Ott is a telefonon hiába kapcsoltuk be, ha a SIM-hez nem volt a központban engedéylezve. Az SMS az viszont érdekes. De tegyük fel a telefon SA hálózaton van. Jön egy SMS. Nem kap a készülék valami értesítést, hogy hé, van itt neked egy üzenet, mássz már le az 5G-ről 4G-re érte?
-
Landsmann
addikt
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Nekem nem jött értesítés emelésről.

-
-
Landsmann
addikt
Nem tudom mire vélni a Yetteltől vcaló mai hívást. Palira akartak venni, vagy mi volt a céljuk? Hívtak délelőtt, hogy tarifaváltást ajánljanának. Mondja a hölgy, hogy 15 Gb adat lenne a csomagban, de ő maga hozzátette, látja, nem sok adatot használok el. (kb 100-150 Mb) 200 perc beszéd lenne még a csomagban, amivel ugyanígy ingyen tudnám hívni akiket most is. Mindezt hatezeregynéhányszáz Forintért. Most merg fizetek 2961 Ft-ot. Mondom neki, kö9szönöm szépen, de nem óhajtok élni a váltás lehetőségével. Aztán még megleopődve visszakérdez, hogy akkor nem váltok? Hát nem. Minek fizessek több mint a dupláját, amikor a jelenlegi tarifába foglalt adatkeretet és perceket sem használom ki?
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Eléggé készülékfüggő egyébként, hogy mi ire nmászik fel. Két telefonon folyamartosan megy a Netmonster. Redmi Note 10 5G és Redmi Note 13 Pro 5G. Az előbbi előszeretettel használja a Telekom B20-at, míg utóbbi csak elvétve, nagyon ritkán. Meg tudom úgy járni Debrecent, hogy nem megy B20-ra. Mellette meg a másik nagyon szeret B20-on lógni.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, de fejlesztés, bővítés esetén szükséges lehet a módosításra
-
Landsmann
addikt
válasz
akaszajanos
üzenetére
Teljesítményt nemigen vesznek vissza. Esetleg az antennán állítanak, hogy más s besugárzott irány. Nálunk a Telekom csinált hasonlót, a konyhába rendszeresen VoWiFi-re vált a telefonm és nagyon kicsi térerőt mutat. Nagyjából azóta, mióta az 5G-t bekapcsolták.
-
Landsmann
addikt
20 %-os Spar kupon az appban elérhető, vasárnapig felhasználható 4 termékre.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Biztos megmarad. Miért szüntetnék meg? Tulajdonképpen a hálózat kiépítésével kedvezményt kapnak az államtól, azt meg csak úgy aligha lehet megszüntetni.
-
Landsmann
addikt
Így nem lesz nehéz nem leterhelni az SA hálózatot, ha alig akad készülék ami tudná használni.
Amúgy meg ahogy megoldották a VoLTE és a VoWiFi dolgot, (mármint hogy korábbi készülékeken is ment/megy) akkor legalább az általuk forgalmazott készülékekkel végezhetnének teszteket, hogy működik-e vagy nem. Most hiába várnak a gyártói szoftverfrissítésre, ha azok azt sem tudják mit módosítsanak, mit tegyenek bele. Majdhogynem szerencse kérdése, hogy mely készülékekkel megy melyekkel nem. Mert lássuk be, egyáltalán nem életszerű, hogy a különféle gyártók több tízféle készülékét, amit forgalomba hoz a szolgáltató, azokat elkezdik tesztelni, aztán a gyártónak küldik típusonként az instrukciót, hogy ezen meg ezen sem megy, ezt meg azt változtassatok a szoftveren. Kemény szabványon alapuló dolognak kellene lenni ennek is, akkor nem lenne ez a szarakodás minden új szolgáltatás bevezetésekor. A szolgáltató meg a gyártó egymásra mutogat, meg nem beszélve arról, hogy a korábbi, már frissítéseket nem kapó készülékeken sosem fog menni az új szolgáltatás. Ez a hozzáállás sem az energia és költségmegtakarítást eredményezi. -
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Cellmapperrel az a baj, az éppen aktuális cellákat muattja, míg a Netmoster mivel elmenti egy log fájlba, utólag is kiértéjkelhető. Mondjuk én mindkettőt használom.

-
Landsmann
addikt
Tehát ha jól értem,.akkor megint az van mint a VoLTE esetén volt, hogy a szolgáltatónál kell pedálozni, könyörögni, hogy kapcsolják be az elérést. Nem automatikusan megy és nem alanyi jogon jár a hozzáférés, hanem majd megint, ha támogatott készülékről van szó. Miközben lehet,.hogy az eladott 5G-s készülékek közül a felében működne a szolgáltatás ha az SA aktív a készüléken
Tegnapi napon mikor a telefon NR Onlyban volt, látott cellákat, de mivel vezettem, tesztelni nem tudtam. De pár óra múlva tudok tesztet csinálni. -
Landsmann
addikt
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Változhat felfelé is az érték. Az éppen aktuális terheltségtől függ a sebesség. Többször kell mérni különféle időszakokban, abból nagyjából be lehet lőni hogy az adott helyen mire lehet számítani.
-
Landsmann
addikt
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Igen, csak appból megy.
-
Landsmann
addikt
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
A Speedtest.net oldal adatkeret nélkül is megy.
-
Landsmann
addikt
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Helyfüggő, nincs meghatározva a sebesség. Amit éppen tud a hálózat.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szerintem megmarad az NSA is. Itt most ugye a Yettel az érdekes, mert nem kell külön előfizetés az 5G használatához, kártyásoknak is alanyi jogon jár. A közleményekből sem derül ki, hogy az SA hálózatra külön kiegészítő szolgáltatást vagy külön díjért lehet igénybe venni. Tehát itt, ahol úgymond mindenkinek szabad a vásár, érdekes lesz hogy működik a rendszer. Az én logikám szerint ha minden hálózat engedélyezett a készüléken, akkor ha elérhető, akkor az SA-ra csatlakozik. Ha nincs, akkor NSA, aztán LTE, 2G. De ez telefonszoftverfüggő is. Van két 5G-s Xiaomi telefonom, hát mit mondjak, meglehetősen eltérő módon alkalmazzák még a cellaváltást is. Mindkettőn engedéylezve az SA, hát kíváncsi leszek.
Azért én még bízok abban, hogy ez az 5G SA szoftveres szükséglet csupán annyiból áll, hogy egyáltalán engedéylezve van-e az SA mód. Lehet vannak típusok, márkák, amiken kódokkal, trükkökkel nem lehet bekapcsolni, engedéylezni az SA módot. A gyűártói szoftverfrissítés csak annyiból állna, hogy a gyárilag letiltott opció engedéylezve lenne. Azért nem gondolnám, hogy annyira eltérőek lennének az 5G technológiák a világon vagy Európában. Ha liszenszdíjat kell fizetniük a szolgáltatóknak, akkor azt hiszem az egy jól meghatározott szabványon alapuló dolog lenne. Mert lássuk be, az kicsit furcs alenne, hogy van egy technológia, amit a gyártók és a szolgáltatók úgy értelmeznek ahogy akarnak és ehhez alakítják ki a hálózatukat, de közben a technológiáért meg fizetniük kell. 4G esetén sem volt semmi kecmec, ha az adott használt frekit tudta a telefon, akkor simán működött. Ezt várnám el az 5G esetén is, bár itt azért egy kicsit bonyolultabb a helyzet. Na de ha egy szolgáltatásért pénzt kérnek, akkor csak meg van pontosan határozva, hogy milyen műszaki kritériumnak kell ehhez megfelelni. -
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az eddigiekből látva én azt sejtem, a VoLTE-hoz hasonló cirkusz körvonalazódik. Lehet lesznek készülékek amiken menni fog, de leginkább majd az ez után kijövő készülékeken. Így már kezd értelmet nyerni, hogy alapból miért van tiltva az SA. (lehet nem minden készüléken, de a Xiaomikon igen)
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
A SIM nem volt mozgatva vagy másfél éve. Debrecen külső részén van a másik fél, így elképzelhető a 4/5G-s verzió. Ma egyszer nem hallást bés egyszer vonalszakadást tapasztaltam. Szakadás volt tegnap is. Nem gondolnám hogy térerő probléma lenne, mert semmi előjele nem volt a szakadásnak, előtte nem romlott a hangminőség sem, csak egyik pillanatról a másikra vége. VoLTE hívások, így térerőcsökkenésnél nincs szakadozás, mert előbb levált 2G-re, de ilyen sem volt, nem fordult elő korábban sem hangminőségbeli változás.
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Mondjuk a szakadások mindig ugyanannak a számnak a hívásakor vagy fogadásakor volt és a szakadások is. Az is igaz, hogy arról a számról van nagyon sok bejövő és kimenő hívások is, így a nagy számok törvénye alapján véletlen is lehet. 90 %-ban az a szám a hívó vagy a hívott, a maradék 10 % az összes többi szám.
-
-
Landsmann
addikt
Na, ilyet indít most el itthon a Yettel. Már eddig is volt hasonló, otthoni és irodai 5G-s szolgáltatásuk, de már mobilokon is elérhető – bár egyelőre csak az erre alkalmas Honorokon. A következők a Samsung SE 5G-képes telefonjai lesznek, és a lista folyamatosan bővülni fog.
(https://telex.hu/techtud/2025/03/12/yettel-sa-5g-lefedettseg-honor)
Azt azért nem egészen értem, hogy miért egy viszonylag ritka márka támogatásával kezdik. -
Landsmann
addikt
válasz
Kronk
üzenetére
Akkor levált 4G-re. Inkább az a kérdés, ha mondjuk az SA hálózatra is fel engedik a telefont, akkor a készülék automatikusan csatlakozik-e az SA 5G-re, vagy trükközni kell az NR Only beállítással. Úgy gondolom, automatikusan kellene mennie. Ennek azért némileg ellent mond, hogy ha nem NR Only módban van a telefon, akkor az SA hálózatot nem is térképezte fel se a Cellmapper se a Netmonster.
-
Landsmann
addikt
-
Landsmann
addikt
válasz
MadMancs
üzenetére
Akkor olybá tűnik, ez is olyan lesz mint a VoLTE/VoWiFi. A készülék tudja, csak éppen már megint nem egy olyan szabványos dologról van szó, ami automatikusan működne minden arra alkalmas készüléken. Mondjuk így nem lesz lestrapálva az SA hálózat. Alig lesz eszköz ami tudja használni.
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Van kábeltévés net, az végig van az utcában. Ugyanúgy végig elérhető mikrohullámú internet is, ezért furcsa hogy más szolgáltatást ad az egyik és a másik helyre, noha mindenhol (ahol néztem címet) ugyanazok a konkurens szolgáltatók érhetők el.
-
Landsmann
addikt
Az előbb elment a netem pár percre. Már visszajött, mondfom ha valami alternatíva kell, ránézek már a Yettel mit kínál. Beírom a címet, a keresés nem is válik aktívvá. Beírok másik címet, aktív. Oké. Beírom újra a sajátomat, az is aktív. Kicsit felemás a kapott eredmény. A 30 szám alatt lakunk. Hozzánk ugyanazt a lehetőséget írja mint a 60 szám alá, az Otthon Net-et 5G routerrel. 24 hónapra 1000 Ft a készülékbérklet, az első hónap ingyen van, utána 6960 Ft. A 70 szám alatt, ami egyébként közelebb van a bázisállomáshoz, Otthon Net Basic-et hoz. 24 hónapra 0 Ft a készülékbérlet és 7160 Ft a havi díj. Már csak azért is érdekes, mert nálunk nincs 5G-je a Yettelnek,. Akkor nem értem miért ez a megkülömböztetés, főleg úgy, hogy a bázistól távolabb jobb készüléket ad mint közelebbre.
Most megnéztem, mit ad a munkahelyem címére. Oda is az Otthon Net-et írja, 5G-s routerrel, ugyanúgy 1000 Ft a havi bérleti díja, de a havi díj már 8160 Ft. Munkahely még távolabb van a bázisállomástól. (kereken 1 km, én meg 660 m) -
Landsmann
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az 5G nyomvonalak telefonnal készülnek NSA hálózaton, oda fel is csatlkaozik. De ekkor 5G bázisaállomás nem kerül fel a térképre. Azok az 5G cellék mind SA.
-
Landsmann
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elvileg az SA hálóra a telefonokat még nem engedik fel. De valamilyen szinten alighanem történt valami változás. Korábban NR Only módba rakott telefon ha nem is tudott a hálózatra felmenni, a Cellmapperen megjelent a cella. Nekem január 11-e volt az utolsó nap, amikor egy-egy 5G SA cella látta a telefont. Azóta semmi. A telefon látja, mert a Netmonsterben is szerepel, de a Cellmapperben már nem tölti fel.
-
Landsmann
addikt
Mi az az FDD LTE? Arra nem emlékszek hogy ez az FDD felirat korábban ott lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Samsung kuponkunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kuponkunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Mesterséges intelligencia topik
- Linux Mint
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest