Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz mpierre #33274 üzenetére
másfél tonna szemét
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Cybertrone
veterán
válasz mpierre #33425 üzenetére
Deluxe V2 van az adatlapján Had szóljon! Ilyet akarunk:
Az enyém vid-je 1.2v volt, nem mondanám olyan nagyon alacsonynak, még is ezt húztam ki belőle... e fölött viszont elfogyott a vizem is Ment volna még, csak nem bírta a víz[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Gyurma23
aktív tag
válasz mpierre #33481 üzenetére
megáll magától nem megy tovább meg észre vettem pár alkalmazásnál hogy pl nem tudok ki lépni feladat kezelőből kell leállitani ill. játék alatt megáll nem kékhalál hanem exe hibával dob ki de ha pl vissza veszem 3.4 re ahogy eddig használtam akkor meg jo nem csinálja....
-
theniel
aktív tag
válasz mpierre #33506 üzenetére
Nem akartam extrém tuningot, csak annyit, hogy 1600 Mhz-en tudjanak menni a ramjaim.
Minden lapnál más megjelölése van mindennek. Gondoltam, ha valakinek van ugyanilyen lapja tud adni egy alapbeállítást amin legalább a ramok a ram gyári értékén tudnak futni.
Elolvastam már pár ilyen tuning magyarázatot többek közt azt is amit ajánlottál. Ott is leírja, hogy ez gigabyte lapra igaz asus-nal mások a jelölések. Innentől kezdve nekem nem mond semmit.
3,8 Ghz-re húztam már egyszer és a ramot is 1500Mhz körül de semmi változást nem láttam a BF3-ban. Talán instabilabb lett.
Szóval eddigi próbálkozásaim eredménye instabilitás és teljesítményvesztés , gondoltam nem erőlködök tovább és használom valakinek a jól bevált alap tuning beállításait aki ugyanilyen géppel rendelkezik. Ezek szerint nincs lyen vagy titok.Egyébként a p4 vagy core2duo gépemet lazán tudtam tuningolni és nem is volt vele gond. Stabil volt és egyszerúen beállítható. mióta a 920 as konfigom van megutáltam a tuningot és most is csak az kényszerít rá, hogy az 580 topikban ajánlották , hogy dobna a minimum fps-n ha nem alapon menne a procim meg a memóriám.
-
theniel
aktív tag
válasz mpierre #33509 üzenetére
azt írja a leírás amit ajánlottál, hogy a többi értéket, amit nem kell állítani azt hagyjam alapon a feszeknél. Azt is írja, hogy semmit se hagyjak auto-n. Akkor ahol auto van oda manuálisan be kell írnom az alap feszt amit kapnia kéne. Akkor ezeket az értékeket ki kell keresgélnem valahonnan? Mert ott jelenleg csak auto felirat van. ahelyett pedig sejtelmem sincs, hogy mit kéne beírni.
-
theniel
aktív tag
válasz mpierre #33512 üzenetére
Azt csináltam, hogy mindenhol ahol alapon kell hagyni a feszt ott azt az értéket adtam neki meg amit a bios az adott állítandó érték magyarázatául adott, illetve annak a középértékét.
Egyenlőre most megy 3,8 Ghz-en
Dram frekire 763-at ír a cpuz, akkor azt szorozni kell kettővel ugye? És így kiadja a 1500 körüli Mhz-et.Most ez így megy nekem 1,3 v-ot adtam a procinak.
Innen lehet kísérletezgetni, hogy csökkentem a voltot és megpróbálom minél kisebbre venni?
MOndjuk most nekiállok játszani a BF3-al és kíváncsi leszek hogyan bírja. Aztán ha stabil akkor visszaveszek a voltból amennyit csak tudok.
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
theniel
aktív tag
válasz mpierre #33514 üzenetére
Na, megvacsiztam.
tehát , ezek vannak most beállítva a biosban nekem:
cpu v : 1,3
cpu pll: 1,86
qpi/dram: 1,34375
ioh : 1,12
ioh pci 1,5
ich 1,2
ich pci 1,5
dram bus voltage : 1,65aztán még 6 érték amit 0,500 -ra állítottam
Nem tudom hol van az uncore én csak ezeket tudtam állítani
-
theniel
aktív tag
válasz mpierre #33519 üzenetére
Fixálva volt amúgy 100-ra.
core voltage 0,944 a cpu-z.ben nézve
Annyi van , hogy az asus Turbo v program az a háttérben megy mert betölt mindig magától. Esetleg az beszaraszthatja?
Megyek megnézem a biosban amit kérdeztél.
De az uncore az hol van? mert olyat itt asus biosban nem találok. -
theniel
aktív tag
válasz mpierre #33521 üzenetére
Hát akkor passz.
Nem megy itt a tuning. Amúgy a játék is folyamatosabb és atomstabil, ha nem húzok semmit.
Annyi a tapasztalat ebből, hogy a legközelebbi rendszernél elegendő lesz vennem alap sebességű memóriát amit a processzor elbír húzás nélkül, meg talán felesleges a mugen mondjuk az legalább halk. -
Qru
MODERÁTOR
válasz mpierre #33552 üzenetére
Kupak hő nem mérvadó, a maghő a lényeg. De én kicsit keveslem a Gflops-ot. Bár nem tudjuk menyni az uncore sebesség meg a ram sebesség. AVX-es a Linx egyáltalán??
Sztem behibajavítózik a proci. Meg kéne nézni kicsit több fesszel megugrik-e a Glops érték...Abból kiderülne egyből.
#nincsbennetarcsi
-
HSM
félisten
válasz mpierre #33571 üzenetére
Hát éppen ez az, ahol erős az AMD! Az a 10-20% lemaradás, amit írsz (szerintem némileg több, de végülis mindegy) megvan de árban meg a fele se, a hozzávaló lap szintúgy. És akkor még nem is a csúcs XE cuccokról beszéltem Intel vonalon... A 720BE is alulról súrolta egy jobb C2D rendszer árát ás sokkalta jobb volt annál, gyorsabb, és jobban felszerelt, jobban bővíthető...
Én is boldogan fejlesztenék valami 6-magos gulfira, de horror áron mennek a mai napig... Nekem meg nem ér meg 50-100k ráfizetést a 920-ra, akkor már inkább megvárom a s1155-ös Ivy-ket, és arra fejlesztek komplett platformot... SLI-t/CF-et úgyse használnék soha, a kisebb foyasztás meg egyenlő halkabb hűtéssel, ami nekem fontos, és egyszálon jó gyors lesz a 4Ghz-es turbóval. Bár azért a gyatrább (=max dual) memóriakezelés aggaszt picit, egy 1400-1600-as tri-channelt elég nehéz 2 csatornán befogni... Kérdés, mennyire fogná vissza valós (nem teszt) körülmények között, ha egyáltalán bármennyire...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz mpierre #33576 üzenetére
Erről magyarázok. És van powa azért egy olyan Phenomban rendesen, 35k pofátlanul jó ár ekkora teljesítményért, és a hozzávaló lap is occsó.
Ne aggódj, előbb-utóbb majdcsak lesz valami 24 magos csoda...
(#33575) BMW001: Ezekszerint valós körülmények között is, nemcsak bencsekben? Gondolok itt mondjuk arra, hogyha sokmindent csinálsz a gépen egyszerre a háttérben,meg játszol, akkor se esnek a minimum FPS-ek jobban? És akkor se marad le, ha nem húzod a ramokat az egekbe? (Gondolok itt max 1600-as ramórajelre.) Azért kérdezem tőled, mert neked ha jól emlékszem, mindenféle platformod volt mostanában...
-
-
Inhuman01
tag
válasz mpierre #33625 üzenetére
Hm érdekes. Most néztem: a proci hűtőből szinte semmi hő nem megy fölfelé, így hogy odatettem a kezem, de a ramok is melegszenek, pedig csak 1066-n vannak hajtva....
De az egész gépnek ilyen halk sivíkoló hangja van, ami akkor abba marad, ha csinálok valamit, és nem csak "állok" a windows-ban."felhasználónak 17 pozitív és 0 negativ értékelése van" WOT nick: Inhuman82
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest