Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Tudod, melyiket vettem meg... A helyedben a gyári ventit felejteném.., nekem egy alpenfőhn brocken van, de a 14-es noctua sem rossz...
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Aki 2006/2007/ben vett egy Q6600-at, annak ma sem kell szégyenkeznie. Egy G0 alapfeszen tudja jobb esetben a 3200-at, ami még mai szemmel is bőven jó. És hat éves lesz a cucc. Egy 9xx -et nézve 2008-tól indulva is igaz lesz ez a szám. Ha ma elég egy 4ghz-en ketyegő E8400 két maggal, akkor a 920 is az lesz még egy darabig. .
-
Geller72
veterán
Figy, ott van 40k körül egy 950. Ha más nem lesz, még az is jobban megéri, mint bármi. . Nem akarlak elkeseríteni, de ez már karácsonyig nem fog változni. Az újévi pangás az év első felében még január közepéig biztosan nem érinti az árakat, mindenki leltároz, az árak be fognak ragadni. Majd február környékén kezdenek visszaesni az árak. Én írtam több helyen is a nyár végén, hogy most kell cuccot venni, ha valaki váltani akar, mert akkor nagyon jó árak voltak szinte mindenben. Nem csak az új, hanem a használt piaci árakban is. Most egy komplett gépösszerakás esetén használt cuccokból is simán van +20-30% ráfizetés a nyári árakhoz képest. Ami hozzájön ehhez, hogy a RAM árak majd csak most kezdenek el felfele menni...
-
Geller72
veterán
Xeonon én is gondolkodtam, ha tudnám, hogy támogatja a lapom és normális árban lenne, lehet, hogy lecserélném a 920-at. Mert azért mégiscsak 12 MB cache, no meg jó pár plusz utasításkészlet is mellette áll, nem beszélve a 80W TDP-ről a 32 nm-en át. Nem sorolom, inkább linkelem.
Van, amitől csorog a nyálam.. ECC support, 5.86 GT/s QPI...ehh, mégis sorolom...Gyakorlatilag az advances fül alatt csak egyik opcio nem Yes, a többi igen.
Max memory support:288GB..vs. 920-24 gb...[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Cybertrone #32521 üzenetére
Mondjuk az talán nem véletlen.....A neveggen most is 550 dodó körül mozog. Kár, hogy az USD/forint is elég xar.179-es USD-vel még szo-szo..bár nekem az is sok. Nézek egy ebay-es árat..hmmm..535-ért tömegével..de az még akkor is sok. Nagyon sok...
-
Geller72
veterán
válasz radi8tor #32538 üzenetére
Nem...nem mondanám.... A fogyi/teljesítmény a szempont. A lényeg, hogy relatíve keveset egyen, de ha kell, tudjon is. Az egyik S775-ös konfigom esetében egy jó Q6600-as komplett gép load 100W alatt megállt, míg egy E8400 is ugyanennyit evett ugyanabban a lapban. A kettő közt mégis lényeges teljesítménybeli differencia volt. (Az igazság az, hogy az E8400-al még többet is. Persze full terhelésen, nem idle). És mivel nálam 24/7/365-ben mennek a gépek, nagyon nem mindegy, hogy +, vagy - 40W/óra... Ezért is keresek 5850-et, mert ha nem játszom éppen, akkor ez a VGA megáll idle 15W-ban.
-
-
Geller72
veterán
Én úgy olvastam, hogy full load/teljes konfig fogyasztása volt annyi, amennyit írtak. Nem csak a proci maga. Irreális lenne, na...
-
Geller72
veterán
..miért nem lehet teljesen azonos feltételek mellett lebonyolítani egy kurva tesztet? Azért fél gigahertz az nem olyan érték, ami felett el lehet siklani egy órajelet tekintve. Miért nem nyomattak egy tesztet azonos órajelek mellett. Most 20-30 Mhz nem lett volna a világ, mint difi, de a közel fél gigahz az már szerintem sok.
-
Geller72
veterán
válasz Szlavik #33227 üzenetére
Alpenföhn Brockenem van a 920-on. Lynx full load alapfrekin, minden alapon max 50 C.
Ez úgy, hogy az egy darab venti, ami most fent van, ugyanúgy 800-at pörög, mint idle, tehát meg sem moccan, nem megy feljebb még a fordulat egy fikarcnyit sem. ÉS még ugye, egy ventit be tudok aktiválni, ha kell(ene).Az X58-as 100 C-hez ennyit, hogy én kifejezetten teszteltem ezt egyszer és úgy vettem észre, hogy olyan 68 C környékén várható a kék halál kb..Nem mindig, van, amikor elmegy feljebb, de legtöbbször 70 fok körül megáll. (Full terhelés mellett persze).
-
Geller72
veterán
válasz Cybertrone #33237 üzenetére
Nem védek senkit, de ugye a TjMax elvileg ennél a cuccnál 100C. Na most xeonoknál én ezt anno úgy értelmeztem, hogy max ekkora valós üzemi tempen lehet üzemeltetni. Tehát elvileg ekkora proci hőfokon bírnia kellene, annak ellenére, hogy biztosan kurvára nem tesz neki jót... Hosszú távon ugye. De ha alapfeszen használjuk, akkor bírnia illene a 100C-t.
-
Geller72
veterán
válasz Cybertrone #33239 üzenetére
Félreértettél... A TjMax-al nem arra akartam rávilágítani, hogy TARTÓSAN lehet/kell így használni, hanem hogy ritkán, de felugorhat ennyire. Az ajánlott maximum üzemi hőmérséklet az egy átlag 920 esetében 67.9 C. .
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz dime27 #33249 üzenetére
..Apropó. Átpakoltam a holmit egy másik alaplapra. Annyival változott a felállás, hogy eggyel kevesebb 8 CM-es venti és eggyel több RAm modul van most, azaz 3x4 gb és tri ch. Ennek ellenére alapon, teljes terhelésen az eddigi 150-155W helyett 190-et "vesz ki a konnektorból"
Persze, másik lap, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Kifutottam az időből..annyi még, hogy a proci hőfokok is egyeznek, viszont az új felállás esetében fix 1.1V van a procinak, ami a másik lapnál nem volt. A CPU venti most 1300-at pörög, holott a másik lapnál meg sem moccant az induló 0.8k Rpm -ról. Akárhova teszem, PWM, Voltage, Autó..tök 8..A másik lapnál auton volt a Vcore.
-
Geller72
veterán
válasz Gyufaaa #33264 üzenetére
Sajnos (vagy nem..) külön nem eladó semmi sem. . Nekem a 8 szál bedarál többnyire 7 gigát, ha dolgozom vele, így a 3x2 alapból nem jöhetett szóba, ( a 3x1 meg ugye végképp nem ) ezért adta magát a 3x4 tri. Sandynél a DC miatt elég a 2x4, ezért is akarom egyben eladni a 3x4-et, mert nekem nem lenne jó, másnak viszont hosszabb távra is jó befektetés a tri kit. És ha elmegy a szett, akkor majd a másik géphez veszek másik ramokat is.
-
Geller72
veterán
válasz Cybertrone #33268 üzenetére
A 990X-ig néztem...az azért elég sok, nem?. A 920-tól. Melyiknek nincs? (S1366).
-
Geller72
veterán
válasz Cybertrone #33270 üzenetére
Aljas...
-
Geller72
veterán
Van autobackup. Az nem elég? Időzíthető..akár.
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
1.2V/4Ghz/<<-->>0.96V/2.8Ghz-->>39k S.O.S. Az aláírásomban szereplő. Sry, de már "köll a hely a hatmagos xeonnak"... Ha segítene valaki elpasszolni gyorsban, megköszönném.
-
Geller72
veterán
Sziasztok. Sürgősen szükségem lenne pár napra kölcsönbe PESTEN egy 920/30/50-re. De lehet, hogy csak egy napról lenne szó. Bios update-re kellene. Baromi sürgős lenne, szóval ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Ha kell, ideiglenesen kifizetem az árát, aztán vissza, csak a biztosíték miatt. Amúgy nyugodtan lehet tanulmányozni a megbízhatóságom. . Aki segít, azt meg fogom lepni valamivel. Valamivel, aminek rettentően fog örülni, ezt garantálom. Sajnos nem mondhatom el, mert akkor mindenkit meg kellene..khm.....Hajrá. Az első valós segítség nyer. . Bízzatok bennem-...
G.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs