Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
taaz
tag
Szia.
A GTA4 szerintem inkább proci és memoria igényes "szerintem". Én 3ghz hajtott e2160 procival és 2900xt-vel ,2gb rammal nem ment elég jol , se 1024x768ban ill 1680x1050ben sem. Ugyan ugy szaggatott. 4magos procival 2900xt is vitte simán ugy átlag 30fps.
Szerintem Full-ban nálad kevés lesz , de nem vennék mérget rá.
Várjuk meg h valakinek van e ötlete ill tapasztalata rajtam kivül. -
taaz
tag
válasz
WildDaemon
üzenetére
Szerintem nem sok. Az árkülönbséghez képest elenyészö SZERINTEM.
Ha valakit érdekel 2900xt CF -
taaz
tag
válasz
norbi19884
üzenetére
Nem biztos de valoszinü h az elsödleges monitorvezérlöt mutatja meg, azonositja.
-
taaz
tag
válasz
norbi19884
üzenetére
Ahogy elnéztem a lapodat az is olyan felálásban használja a Vga-kat mint az enyém.
Fizikailag 2db 16x pci-e de az also csak 4x elektromosan.
Saját felelöségre kokányolj a tápokkal. Nem lesz amugy baja, mert nekem már 5 honapja igy megy. Meg lehet kapni ilyen megoldást ami csak a vga-t táplálja.ITT -
taaz
tag
válasz
norbi19884
üzenetére
Szia!
A két darab kapcsolo a kártya hátulján az csak tv-ot PAL NTSC vagy mi a szösz kapcsolo, Felesleges állitgatni cf alatt én is kapcsolgattam ,de nem variált semmit.
A HID-bol jo ha kettö van, h frankon menjen szinkronban. Nálam volt egy kisseb gyorsulás mert a 2. PCIe foglalatom 4x-es.
460W táp .......
Én az 29xt-ket 15A ill 16A-t adok nekik "másik táppal" . Meg kell nézni h hány amperes a tápod 12V ágai. -
taaz
tag
Sziasztok.
Kérdésem annyi h melyik progival lehetne a CF felállást húzni?
A CCC-ben az overdrive az müködik, de nem tudom teljesen kihuzatni a memoriákat.
Ati toolt probáltam , abba meg nem engedi fixálni az orajelek ,mindig vissza ugrik default orajelekre. Riva tuner is ezt csinálja, csak a venti fordulatott tudok szabályozni.
Gyanakodok az inteles csipszetre mert elöte Amd konfigom volt és ilyen probléma nem volt.
Elöre is köszönöm.
-
taaz
tag
Ammit leirtál bármelyik lap jo lenne csak legyen rajta 2 db vga-nak valo pcie.
Igy ebbe a felálásban nem fog menni a dolog, max 9800gtx-el számoltatod a fizikát de ahoz pazarlás lenne mert 9400es gyikfoce is elég. + állitolag már meg tudták igy büvölni h csak az nv számitsa a fizikát , de elég csücskös igy beüzemelni szerintem. -
taaz
tag
Szia! Köszi az infot , valamelyest kiteszteltem a témát.
3dmark05-ben teszteltem ,minden alap órajelen.Játszogattam a PCIe csatik között minden variációt ki probáltam. Igy alakult:
PCIe4x 15020 pont 1kártya
PCIe16x 17661 pont 1kártya
CF 17457 pont 1hiddal
CF 17334 pont 2hiddal
Driver újra fel , de semmi változás.
Ezután be gőzöltem ujra fel a win.
CF 19210 pont , itt már beindult a dolog. De érzésem szerint igy is kevés.
Ekkor jött a tuning. Proci 3,7ghz húzva, vga 800/1800
3dmark05 24015 pont
3dmark06 19268 pont , itt már jobb volt a gyorsulás.
Hát erre jutottam egyenlőre, szerintem nagy visszaesés van a 4x pcie csati miatt.
Esetleg tud valaki olyan progit amivel a cf rendszert lehet huzni? Én az ati overdrive használtam. -
taaz
tag
Sziasztok.
Ujra beujitottam cf-terén. Most szereztem még egy 29xt a másik mellé.
Szörnyü az egész , a gyorsulás 0 vagyis mint ha 1 kártya lenne benne. Cf megy mert az emblémát kiteszi a driver. A legujjab driver van fent. Vista alatt sem jobb a helyzet.
Gyanakodok a lapomra GB p35 ami 16x+4x cf-t támogatja.
Esetleg valakinek lenne valami ötlete?
Ja találtam egy cikket amiben irják h mekkora teljesítmény különbségek vannak egyes PCIe felállásnál.[link] -
taaz
tag
válasz
zsolt1129
üzenetére
jaja , mindenki elsönek azt látja h 2db 16-os van.
Tegnap találtam meg h hogyan lehet bekapcsolni az ATI Overdrive opciot a catalisban.
Nálam a 8pin-es tápdugasz kell és máris engedi. Én sufnisan megoldottam, volt ithon ATX táp kábelem ,azt szétvágtam meg alakitottam rajta h bele tudjam dugni a 6pines mellé. Azt a két kábelt meg GND-re kell "fekete kábel" rákötni.
Nálam 1 kártyával ment a tuning, 2 kártyával meg nem akart menni. Nem tudom azonos orajelekre belöni 2 két kártyát.
Valakinek van ötlete h milyen progival lehetne huzgálni a CF rendszert? -
taaz
tag
Hát ez a marketing.
Én is amugy utána lestem mert nem voltam benne biztos, de jol emlékeztem.
8x +4x felállás , nem gyenge egy CF cumohoz?
Én is összepakoltam 2900xt-pro CF-t de csak 1000 pöttyel csinál többet 3dmark06-ban mint csak az XT-vel.
Meg aztán röccen a kép fps is meg van ahoz jogy ne akadjon :S Hát én mindig megszivom ezt a 2 kártyás üzemmodot
-
taaz
tag
sziasztok!
Kérdésem annyi h a 2900xt-t 2900prot lehet e CF-be kötni?
Mind kettö 512mb-os. Válaszokat elöre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Hardverfogócska a kertben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én az 29xt-ket 15A ill 16A-t adok nekik "másik táppal" . Meg kell nézni h hány amperes a tápod 12V ágai.