Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz biker #1419 üzenetére

"Ne viccelj, miért ne lehetne kigyűjteni egy selecttel az összes terméket ami mondjuk a köv 10 napban akciós ?"
    Senki nem mondta, hogy ne lehetne kigyűjteni, de ezek szerint még mindig nem érted, hogy mi a probléma azzal az elvvel, amit alkalmazol, ami mondjuk elég szomorú. Tényleg ennyire nem vágod az alapvető normalizálási elveket?
    A lényeg: az akciós és aktuális árnak, aktuális szállítónak és egyebeknek semmi keresnivalójuk ugyanabban a táblában, amiben a termékek alapvető, ritkán változó paramétereit tárolod. Most ugyanazt mondtam el másként, mint amit már korábban is leírtam.

"Itt az az alap tézis részetekről, csak rossz lehet mert sok oszlopa van"
    Kezd tényleg fárasztó lenni. Tudtommal elég régóta vagy fejlesztő, ehhez képest bevált alapelveken vitatkozol, mint aki az évek során jól begubózott, és a saját jól megszokott tervezési elvein kívül mást nem is hajlandó elfogadni, kritikát meg aztán végképp nem. Pedig ha előveszel akármilyen jobbféle adatbázis-kezelős könyvet, ami a kezdő szinttől indít, hidd el, hogy ezekkel az elvekkel elég hamar találkozol...
    fordfairlane amúgy előttem már leírta nagyvonalakban az alapvető problémákat, de erre azt reagáltad neki, hogy "az alapoktol zavaros amit irsz :) Egyaltalan Te erted?" - most azon kezdtél el kattogni, hogy de hiszen az akció termék nélkül nem is létezhet, de azon még mindig nem gondolkoztál el, hogy vajon miért állítjuk többen is már régóta, hogy alapvető, nem változó paraméterek egyszerűen nem tehetők egy táblába állandóan változó - és például megőrizendő - paraméterekkel (ismét leírtam, hátha átjön), mert az rengeteg kellemetlen problémát szül (átnevezési, törlési, beszúrási probléma, esetleges inkonzisztencia, és az összes többi dolog, amiről már vakerásztunk, vagy amiről még nem). Megdöbbentő ez a vita. Olyan, mintha nem lenne tiszta számodra, mire valók a kapcsolótáblák, az idegen kulcsok, egyáltalán mik azok a normálformák, miért használják manapság ezeket... Ha nem tudod, akkor inkább kérdezz vissza, miért is lenne jobb ezeket használni, de ne úgy pattintsd le magadról az egész témát, mintha még mi lennénk a korlátoltak, hogy nem fogjuk fel, hogy a Te szerkezeted milyen csodálatos (nem az). Kissé türelmetlenné teszed az embert ezzel a stílussal.

=====

(#1417) Athlon64+ :
    "Mi kérünk elnézést? :DDD"
    Jaja, nagyon úgy tűnik. :D Ne haragudj, biker. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés