Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI Wind

Hozzászólások

(#7151) hanee válasza Jetyke (#7150) üzenetére


hanee
senior tag

Köszi a választ :) Mondjuk nem most fogok rohanni venni, épp otthoni gazdasági válság van nálunk, és a notimat próbálom eladni egyelőre nem sok sikerrel :) (bár ha egyszer sikerül, az nem csak kicsit fog sikerülni ugye.. :D)

Viszont én biztosan olyat választok majd, ami könnyen hordozható, kicsi. Merthogy otthonra minek? Ott van hálózatban az asztali gép, sőt ha nagyon perverz vagyok, párom notebookja is (tegnap pl. két notebookkal fordítottam filmfeliratot :DDD)
Szóval ha kelleni fog, tuti arra, hogy vigyem magammal.. akkor pedig kicsi kell :)

hanee

(#7152) Vegha


Vegha
senior tag

erről a mobil dvd író témáról találni éppen elegendő (részletes) tesztet prohardver körökben. ha jól emlékszem a Plextor irreálisan drága ahhoz képest, amit tud (ráadásul valamiben le is bőgött), a Samsung sem volt egy olcsó megoldás. Nekem úgy rémlik ár/érték arányban az LG jött ki jól a versenyből, bár azóta talán már vannak újabb meghajtók e téren.
A dolog pikantériája, hogy mióta volt Plextor Premiumom azóta ragaszkodok a márkához, de a teszt meggyőzött, hogy van az az ár, ami miatt már érdemes lemondani a megszokott brandről.

(#7153) csuvarszkia


csuvarszkia
csendes tag

Sziasztok!

Annyit megtudtam a szerviztől, hogy alaplap csere lesz. Megrendelték az anyagot... még várnom kell...

(#7154) Vegha válasza Vegha (#7152) üzenetére


Vegha
senior tag

Íme, a lustáknak kikerestem:

Samsung SE-T084L vs. Plextor PX-608CU

LG GSA-E50 teszt

egy valamit nézzetek el nekem: az első cikk több, mint egy éve készült, az LG teszt sem sokkal fiatalabb, így az árak már nem igazán aktuálisak. ennek kb. fél éve néztem utána, még akkor is az LG tűnt a legjobb választásnak.

(#7155) Vegha válasza Vegha (#7154) üzenetére


Vegha
senior tag

[OFF]na, ahogy most rákerestem még mindig az LG jön ki a legjobban a dologból. A Samsungból is elég nagy a szórás 16tól 32 ezerig lehet kapni, az LGnek viszont már van egy újabb típusa; valaki megfejtené, hogy miben más az új jövevény ?

asszem 2 év gar-os mind.[/OFF]

[ Szerkesztve ]

(#7156) Jetyke válasza Vegha (#7154) üzenetére


Jetyke
tag

Részemről mindenképp az LG!!

A Plextor minden képzeletemet felülmúlja a randa kinézet kategóriában, a Samsung Slim pedig elék kocka, egyáltalán nem illik a Windhez, pedig a téma jelen erőltetői hozzáíllőt keresnek.

Amúgy már egyszer linkeltem a topikban az MSI házi megoldását a jelen link alatt, ennél elegénsabb megoldás sztem nem létezik ha Windről van szó. Nekem azt a pár plusz ezer forintot megérné, ha egyáltalán létezik az a pár plusz ezer.

(#7157) OLE-3 válasza Jetyke (#7156) üzenetére


OLE-3
tag

Ez az MSI író tényleg szép. Viszont nem értem miért veszel LG-t bármiből. Igen szép... és? LG írók híresen rosszak... viszont tény, hogy olcsó.

(#7158) zUlU53 válasza Jetyke (#7156) üzenetére


zUlU53
tag

Szia!

A Red Tower üzletében ugyanez a kütyü 17900 most. Asszem nekem ez lesz a befutó, bár nem tudom, hogy jól tudom-e, de ez LG belsőt takar ugye?

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#7159) Tillu válasza Tillu (#7113) üzenetére


Tillu
tag

Gyerekek!

Főleg akinek U120-a van: tud ez a gép turbo módot, vagy ne izmozzak vele...?

kinti fórumok sem egységesek ez ügyben...
Üdv: t.

Tillu

(#7160) Jetyke válasza OLE-3 (#7157) üzenetére


Jetyke
tag

Fentebb írtam hogy én egy Samsungot vettem, csak hanee kolleginának mindeképpen slim meghajtó a megfelelő, ezért nyilvánítottam véleményt az LG külsőjéről, ahogy azt olvashattad is. Azt hittem elég egyértelmű, hogy a hsz-em az írók megjelenésére vonatkozik. Mivel nekem a Samsung bevált nem kívánok vitatkozni az LG írók minőségéről, habár a régi asztalimban 6 éve van meg az íróm (igaz hogy még csak CD, de LG), és a zárszerkezet akadásán kívül semmi hibája nincsen. Az is azért ragad be mert mindig lusta voltam a gombot használni, gondolom a 6 év mindennapos "besegítés" nem tett neki jót :D:D:D:D

(#7161) hanee


hanee
senior tag

Sziasztok!

Azért ezen ne vesszetek össze jó? :DDD
Ha veszek egy ilyen külső dvd írót, a kinézet, és a könnyűség fog dönteni, nem pedig az, hogy melyikkel mennyi a baj. Mert én nem szeretnék az asztalomra valami randa féltéglát, még akkor sem, ha az 2x annyi ideig működik (meg aztán mire valók a jóbarátok, akik tudnak LG garanciát adni :DD)

hanee

(#7162) Vegha válasza hanee (#7161) üzenetére


Vegha
senior tag

hanee: tipikusan női szempontok alapján szelektálsz :) (nem sértésnek szántam)

ez az msi író tényleg jól néz ki és passzol a Windhez; feketében kapható-e ?
btw: aki használ már ilyen külső megoldást: mi a tapasztalat, érezhető bármiféle probléma amikor CSAK usb-ről üzemel az író ? (nekem ez is szempont a választásnál - jól lehet elvből nem tennék ilyet, de ha úgy adódik, hogy magammal kell vinnem, akkor a vonaton is tudjak írni vele)

(#7163) hanee válasza Vegha (#7162) üzenetére


hanee
senior tag

"hanee: tipikusan női szempontok alapján szelektálsz :) (nem sértésnek szántam)"

Még jó, hiszen nő vagyok :DD :D
Amúgy őszintén szólva nem hiszem, hogy én mint átlag felhasználó észrevenném a különbséget (hacsak tönkre nem megy rövid idő után), mert mondjuk havonta 1x írok egy dvd-t, de akkor sokat mondtam, az utóbbi egy évet figyelembe véve :))
Szóval nem is tudom, hogy igazán kell-e nekem ilyen, lehet hogy csak a birtoklási vágy hajt.. :DDD

(#7164) Jetyke válasza hanee (#7163) üzenetére


Jetyke
tag

Pont ezt akartam kérdezni :D, hogy minek akkor neked ilyen magaddal vinni, ha tényleg ott az asztali, gondolom nem pont a villmoson jön rád mindig a havi egy írhatnék. ;] :DD

(#7165) kics


kics
csendes tag

LCD-TV monitorként használata során jöttek elő nálam problémák, vagyis inkább kezelési gondok. Aki tud megoldást, kérem ne rejtse véka alá...

A TV Full HD tehát az 1920x1080 felbontást kiválóan megjeleníti. Az első rákapcsolás során sávos gördülést láttam a képen, ami megijesztett, de egy jó minőségű VGA kábelre cserélve tökéletes lett a kép.

A gondom, hogy az Fn+F2 billentyűkkel szeretném az előre beállított képet kidobni a monitorra, de sajnos eddig még nem találtam olyan beállítást amivel csak a billentyű kombinációval ezt meg tudtam volna oldani, azaz mindig a monitorra való rákapcsoláskor elölről kell kezdenem a méretállítást.

(#7166) bary48


bary48
csendes tag

Időnként szeretném a WIND-et egy LG 22" monitorra is rákötni egy bill. egér monitor átkapcsolóval (munkahelyen)
Természetesen csak a monitor kábelt kapcsolom.
A notimon Vista op. rendszer van.
Ha az Fn+F2-vel kapcsolgatom akkor a WIND-en 1024x600 a monitoron 1600x1050 van.
Ha egyszerre akarom a noti és a monitor képernyőt nézni akkor a monitoron átvált 800x600-ba. Ennek biztosan így kell működnie, vagy valamit elrontok?
Ha lehet akkor hol kell beállítanom?
Köszönöm.

(#7167) kics


kics
csendes tag

A korábbi hozászolásomnál említett sávos gördülés ismét előállt, aminek forrására rájöttem, ha tápn van a gép, akkor a hálózat 50 Hz-e rámegy a képre.

(#7168) BAM007


BAM007
tag

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni. Most szeretném a laptopomat lecserélni valami kisebb darabra. MSI Wind-re gondotlam. :)

Kérdésem az lenne, hogy az alábbi feltételeknek megfelel-e?
- filmnézés (csak avi, HD kizárva)
- internet (msn, skype, firefox, utorrent - egyszerre fut...)
- DevCpp (minimális gépigény...)
- képszerkesztés (HDR képek, minimális szerkesztés (vágás, keret, stb stb stb...)
- NetBeans (java fejlesztői környezet...)

Erre kellene ez a laptop... :)

Vagy inkább 12.1"-os laptopot vegyek?

üdv, BAM

(#7169) BloodRay válasza BAM007 (#7168) üzenetére


BloodRay
veterán

Ezeknek a feltételeknek megfelel a gép, innentől a te dolgod, hogy elég-e neked ez a méret vagy sem.

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#7170) MTbc


MTbc
senior tag

Ismét felraktam a Osx-et és meglepődve tapasztaltam hogy minden működik rajta tehát már van wifi (Realtek RTL8187SE)!!! audio váltható hogy speaker vagy jack! GMA950 driver külső monitor támogatással. :R

(#7171) rakal válasza MTbc (#7170) üzenetére


rakal
senior tag

Hali!
Melyik verziót tetted fel?
A mikrofon megy már?(beépített-ill. a külső)

[ Szerkesztve ]

(#7172) MTbc válasza rakal (#7171) üzenetére


MTbc
senior tag

Igen még mikrofon van hátra, mintha azt olvastam volna, hogy megy de nem tudom biztosra mondani.Updatek is működnek és kell is a jack outputhoz 10.5.5!
MSIWindosx86.iso

[ Szerkesztve ]

(#7173) csacsa_ válasza kics (#7167) üzenetére


csacsa_
csendes tag

Nekem is csíkozza a képet külső monitoron. Most kipróbáltam, és tényleg csak tápra dugva csinálja. Lehet ellene tenni valamit? (Nagyon zavaró.) Gyári kábelen van rádugva a monitor.

(#7174) magnusheron válasza rakal (#7171) üzenetére


magnusheron
tag

Egy srác ígéri már egy ideje, hogy publikussá teszi a nem tudom milyen kext-t amivel elvileg megy majd a mikrofon is... nézelődj az msnwind.net fórumon

(#7175) magnusheron válasza MTbc (#7172) üzenetére


magnusheron
tag

10.5.6 ra viszont már érdekes az update, mert elszáll a billentyűzet és az egér, csak usb-s billentyűzettel lehet segíteni és a ps2 kext újrainstallálásával...

képnél ugyan ez a helyzet.. újra kell installálni a GMA drivert, hogy 1024X600 legyen a felbontás..

(#7176) MTbc válasza magnusheron (#7175) üzenetére


MTbc
senior tag

Igen tudom ha 10.5.6 update után nem indítasz újra hanem felrakod a keyboard,touchpad kext-et akkor jó lesz reboot után is.

(#7177) lincs


lincs
csendes tag

Sziasztok!

Először is SORRY, de igencsak a kezdő kategóriába tartozom.. Olvasgattam a fórumot, de időm sajnos nem volt az egészet végiggörgetni!
A következő dologban szeretnék segítséget kérni, elég fontos lenne nekem: jövő7 után elutazom, és előtte szeretnék venni egy MSI Wind U100-ast. Viszont az idő szorít, tehát max. 10 napom van. Az lenne a kérdésem, hogy honnan lenne érdemes beszerezni úgy, hogy az ár is viszonylag optimális legyen, és meg is kapjam időben. Sajnos nem igazán van időm utánajárni munka mellett. :(( /Melyik üzlet v netshop/ Ami még sajnos fontos, hitelkártyára lenne a vétel, nem kp-ban!!
Másik: U120 is kapható v az esélytelen??

Előre is nagyon köszi a segítséget, ígérem, nem fogok itt "lábatlankodni" sokáig :D

(#7178) OLE-3 válasza lincs (#7177) üzenetére


OLE-3
tag

Hello.

U120 elvileg itt kapható, de náluk csak kp-val, utánvéttel és átutalással lehet fizetni.
U100 itt kapható és lehet kártyával is fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#7179) csuvarszkia


csuvarszkia
csendes tag

Köszönöm Albakomp szervíz!
A nagy semmit, mert eddig semmit nem csináltatok...

Kaptam egy BIOS frissítést és visszaírták, hogy nincs hardver probléma, próbáljam ki a T-Mobile-os 3G-s Sticket egy másik U100-assal.

Ennyit tudnak eddig. Két hét. Vissza is küldték a gépet.

Akkor jön a kettes fázis... Majd mesélek...

(Újra elküldöm, készítettem fényképeket a lefagyásról)

UI: nem tudok szerezni másik U100-ast (Van valakinek Békés megyében esetleg Szeged, Makó, Hódmezővásárhely környékén egy próbára? Bármikor oda megyek), de nem hiszem, hogy nekem kellene kiderítenem, hogy mi a probléma és megmondani a szerviznek. Lehet rosszul látom... De mondhatni, a faxom kivan már... 2 hét alatt megcsinálnak egy BIOS-frissítést. (Lehet most írtak ők egy új verziót).

Hja, még mindig: ha van valaki, akinek van ilyen USB-s stickje és megy Winddel az szóljon!

[ Szerkesztve ]

(#7180) Jamy válasza lincs (#7177) üzenetére


Jamy
csendes tag

Ha itt körülnézel [link] minden árkategóriában, kiépítésben találsz Windeket és kiválaszthatod a neked tetszőt. Utána mindenkép engedj meg egy telefont, a raktárkészlet tisztázására.

HTC P3600 Trinity, MSI Wind White - XPSP3 / Windows 7

(#7181) zUlU53 válasza lincs (#7177) üzenetére


zUlU53
tag

Az mgsm.hu-nál occó, jó, hama' megvan, ha nincs, még aznap du. vagy max. másnap délelőttre ottvan, kártyával fizetsz, ha akarsz.

Sosevót reklám off. :) :U

[ Szerkesztve ]

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#7182) ByB


ByB
addikt

Ma vettem egy MSI Wind U100-at (020) és eléggé ciripel a ventilátor, ez normális? Nem valami csendes a Dell XPS M1530-hoz képest, pedig gondolom, hogy kevesebb hőt termel!

(#7183) <cyborg>


<cyborg>
csendes tag

Sziasztok!

Húgom kapott egy msi wind u100 -at winxp-vel, alapvetően jól működik, de lenne két kérdésem:
- a hdd Nálatok is sokat "klattyog", nálunk bármit is csinálunk a géppel hallatszik ez a periódikus zaj. Szinte függetlenül a használat mértékétől, ha hosszú ideig békén hagyjuk, akkor ritkul.
- a tapipad típusát hol lehetne kideríteni, ui kéne valamilyen driver, amivel lehetne finomhangolni(pl scroll, meg le kéne tiltani, hogy 1 nyomást ne tekintsen dupla kattintásnak)

Válaszaitokért előre is köszönet.

Üdv.: <cyborg>

(#7184) Shad0w válasza ByB (#7182) üzenetére


Shad0w
senior tag

Ha ciripel akkor az bizony nem normális, belenyúltál egy ilyenbe. Vagy elmúlik vagy rosszabb lesz. Mások megolajozták a ventit és attól elmúlt.

(#7185) Shad0w válasza <cyborg> (#7183) üzenetére


Shad0w
senior tag

HDD mindenkinél klattyog.
A tapipad 99,9% hogy sentelic, driver itten vagyon. Persze a synaptics-ot előbb le kell törölni

Kicsúsztam a mod időből, ne tessék bántani... :B

(#7186) FPéter válasza ByB (#7182) üzenetére


FPéter
aktív tag

Kapd szét és rakj bele egy csepp olajat, mert a gyárban bizony nem kerül bele! Gari nem nagyon fog elveszni, hiszen a ramot is ugyanígy kell bővíteni, ahhoz pedig jogod van.

(#7187) BloodRay válasza ByB (#7182) üzenetére


BloodRay
veterán

Szerintem is olajozd be, nálam teljesen hangtalan a ventilátor.
A hdd már inkább karattyolgat néha. :)

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#7188) hanee válasza Shad0w (#7185) üzenetére


hanee
senior tag

Nálam nem klattyog a HDD! Én nem is hallok belőle semmilyen hangot, még a szokásos ciripelést sem, amit akkor szokott csinálni amikor ide-oda ugrál az olvasófej.. oda kell tenni a fülemet, de akkor is alig alig hallok valamit, az is inkább a venti hangja.

hanee

(#7189) lincs


lincs
csendes tag

Köszi szépen a segítséget!!
Tegnap voltam végre személyesen is megnézni, viszont eléggé elbizonytalanodtam... :(( Ugyanis a lenovo s10 jobban tetszett...csak annál a felbontásról hallottam negatívumokat...úh. most már egyáltalán nem tudom :F :)

(#7190) hanee válasza lincs (#7189) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Most nem azért hogy hazabeszéljek, de szerintem a Wind jobb, mint a Lenovo, már ami az összeszerelést illeti, amiatt is, ráadásul a Lenovoval még nincsenek messzemenő tapasztalatok, mivel csak december óta lehet itthon kapni, míg az első Windek azért lassan már egyévesek.

hanee

(#7191) zUlU53 válasza Shad0w (#7185) üzenetére


zUlU53
tag

Hát nem tudom, hogy mindenkinél hogy klattyog, én esetleg akkor hallom, ha a fülemet odaragasztom a gépre.
Viccet félretéve komolyan nagyon kell hallgatózni, hogy halljam a merevlemezt. Ha tölt is, piszok halk, ezért nem biztos, hogy ByB-nél az a zaj egészséges, de ne legyen igazam.

[ Szerkesztve ]

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#7192) icu


icu
csendes tag

Hellosztok!
Nézegettem a fórumot, s szeretnék pár dolgot kérdezni, mert nagyon szőke vagyok (légyszíves nézzétek el nekem)
Most kaptam egy ilyen MSI csodakütyüt, megy rajta xp, minden szuper, de pár dolog még izgatja a fantáziám.
Olvasgattam hogy rá lehet kötni monitort. Ehhez milyen vezeték szükséges? És mit kell beállítanom a masinámon? Valaki röviden leírhatná
Másik dolog hogy fn+f10 billentyű mire való? mert azon kívül hogy led pirosra vált semmiféle változást nem tapasztalok.
Köszönöm előre is a válaszotok, s nézzétek kérlek el hogy ilyen tudatlan vagyok :)

(#7193) ByB


ByB
addikt

Köszönöm a ventilátoros tippeket! :R

(#7194) Jamy


Jamy
csendes tag

2 dolgot vettem észre a Windows7 használatával:

- Nem tölti hülyére az aksit. Amíg nem ment le 90% alá az aksi töltöttsége, addig csak jelezte, hogy be van dugva a hálózati kábel, de a töltés nem indult el. Hosszú távon ez biztos hogy előnyösen hat az aksi élettartamára. Talán még be is lehet valahol állítani a határértéket.

- A hálózati kábel bedugásakor nem ugrik 100%-ra a kijelző fényereje. Ebből arra következtetek, hogy ez a "fícsör" nem a Wind biosának, hanem a Win XPnek a bugja.

Mivel általában aksi nélkül használom a windemet (ágyban netezésre), így eddig ezek nem tüntek föl, csak tegnap este.

HTC P3600 Trinity, MSI Wind White - XPSP3 / Windows 7

(#7195) Shad0w válasza Jamy (#7194) üzenetére


Shad0w
senior tag

WinXP alatt a kijelző max fényerőre állítása hálózati kábel csatlakoztatásakor wind betegség. Pl. dell notikon nem csinálja az XP. De valószínűbbnek tartom hogy az SCM a ludas.

De ha már windows7, te nem tapasztaltál olyant, hogyha használod vmelyik Fn funkciót akkor a bill beállításánál a "repeat delay" visszaáll alaphelyzetbe? A csúszkát nem állítja vissza, csak használatnál veszem eszre. Eddig az összes windows-nal és biosnál és ezek kombinációinál is fenn állt ez a hiba, egyedül linux alatt nem.

(#7196) cherockee


cherockee
aktív tag

Üdv tulajok

Valakinek van életszerű, több alkalmas tapasztalata külső monitor bekötése utáni sebességről? Konkrétan az érdekelne, hogy bekötve egy 19-20 colos monitort, és azon filmet nézve lehet-e még használni a gépet netezésre, file-okkal való operálásra, kódszerkesztésre (sima szöveg)? Legjobb lenne, ha HD-s anyagokkal történne a teszt, pl.: apple.com-os előzetesekkel, a gép saját kijelzőjén majd a külső kijelzőjén is tesztelve teljes képernyőn a filmet, miközben a másik kijelzőn...szóval nem 2 filmet egyszerre, egyiken megy a film, másikon a notepad:). És fordítva. Megköszönném, ha valaki leírná tapasztalatát.

Köszönet!

u.i.: Hivatalos bios-os túlhajtás játszik, asztali módban lenne természetesen csak másik monitor bekötve...

[ Szerkesztve ]

(#7197) Shad0w válasza cherockee (#7196) üzenetére


Shad0w
senior tag

Megnéztem. XP alatt nincs semmi gond a túlhajtást bekapcsolva, anélkül már szaggat a film. Továbbá a zavartalan filmezéshez külön be kell állítani a taskmanagerben az mplayert magas prioritásra, egyébként betud szaggatni a film. Valamint a noteszen nem lehet full képernyőben nézni a filmet, mert amikor át kattintok a másik asztalra, akkor a noteszen visszavált ablak méretűre a film, forditva működik rendesen. Szövegszerkesztés, böngészés elfér a hd film mellett. Ja, Pushing Daises S02e01 volt a tesztfilm, wifis hálózaton keresztül nézve.
Windows7 alatt nem működött a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#7198) csuvarszkia


csuvarszkia
csendes tag

Az U100-on eltüntettem valahogy a OSD menüt. Hogy tudom újra elővarázsolni? (Amikor az Fn billentyűvel az F bilentyűkkel csinálok valamit)... Nem rajzolja ki a képernyőre az ábrákat.

(#7199) Topitom válasza csuvarszkia (#7198) üzenetére


Topitom
csendes tag

Szia! A leg egyszerübb megoldás az újraindítás. Nekem is eltünt néhányszor menet közben, de mikor újra indítottam akkor visszajött.

(#7200) csuvarszkia


csuvarszkia
csendes tag

Ez nem vált be! :D Minden működik... csinálja, amit kell, de nem hoz OSD jeleket.

Más: a F10-re nekem semmit nem csinál. Nem lesz más színű a led... (vagyis gondolom nem vált üzemmódot)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI Wind
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.