Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuvarszkia
csendes tag
válasz csuvarszkia #7200 üzenetére
Megoldottam: újra raktam ezt: System Control Manager (SCM) for U100
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=utility&maincat_no=135&prod_no=1474
Csak azért linkelem, mert hátha más is így jár, mint én.
-
Pompi
MODERÁTOR
Én még mindig 50-60% CPU kihasználtsággal játszok le 720p-s h264 HD anyagot (BSPlayer és CoreAVC codec), valamint 40-60% CPU-val Apple féle 720-as HD .mov trailereket TheKMPlayerrel, OC nélkül. Ha neked ehhez mindenféle priority állítgatás és OC kell, akkor más lejátszási megoldás után néznék MPlayer helyett.
Feel Good Inc.
-
Shad0w
senior tag
Nálam is 60%, csakha elindítasz egy firefox-ot vagy egy devccp-t akkor felugrik 100%-ra amig betölti és hoppá már beis szagatott a film. Btw, a K-lite is a coreavc-t teszi fel, bár nemtom, hogy azt is használja-e.
csacsa_: Nemtom miaza becsíkozás, én nem vettem észre semmi különöset.
-
MTbc
senior tag
Aki használ OSX-et és nem csak dísznek van az írja már nekem meg hogy milyen programokat rakott fel és nem lassul-e be a rendszer.Köszi.
-
cherockee
aktív tag
Nagy köszönet, főleg a gyorsaságért!
"Valamint a noteszen nem lehet full képernyőben nézni a filmet, mert amikor át kattintok a másik asztalra,"
Erre megoldás tud lenni, ha az mplayer config-ba belenyúlsz, és beállítod, hogy a fullscreen valójában egy X*Y méretű középre rendezett ablak legyen - régen megcsináltam előző notin, amikor még volt feles másodlagos monitorom. MPUI help-jében benne van, sajna már nincs meg a régi config file-om. Gyakorlatilag egy képernyő méretein túllógó ablakot kell vele készíttetni. Egyébként akkor tesztelted mind2 felállásban? (külsőn film belsőn egyéb és fordítva?) Ha még nem gond, írd már meg a külső monitor és a filmanyag felbontását, kösz.Prioritásról annyit, hogy némelyik videolejátszó (emlékeim szerint bsplayer, powerdvd alapból) beállítja magának a prioritást, ha úgy érzi. Mplayer-t ha nem MPUI-val, hanem MPF-el használod, abban is lehet ilyent előre beállítani. És szinte biztos, hogy config fájlal MPUI-ból is meg lehet adni, ha már azt úgyis az mplayer core-nak továbbítja.
Mégegyszer köszönet!
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Találkozott-e már valaki korábban ilyesmivel?:
Netezés közben egyszer csak fogta magát a wlan és megszűnt a hálózati kapcsolat. Amikor próbáltam frissíteni a hálózati kapcsolatokat, nem találta meg a mi hálózatunkat, viszont látott húsz másikat a házban.. rákattintottam a "hálózat javítása" opcióra, majd némi gondolkodás után (letiltás, újra engedélyezés, IP cím lekérése, stb.) helyreállt a dolog. Ezt megismételte ma is egyszer, ugyanezzel az eredménnyel.
Nem hiszem, hogy a vezeték nélküli hálózatunkkal van a gond (mármint nem router szinten), mert az itthon lévő 4 másik géppel ezt még soha nem csinálta. Esetleg valaki találkozott már hasonlóval? Mi lehet ez? Esetleg valami driveres dolog, amit ki lehet küszöbölni?Köszi srácok előre is
hanee -
BloodRay
veterán
Szia!
Korábban én írtam is, hogy ugyan ez volt a problémám.
Felraktam msi oldaláról az új drivert, azóta(jópár hete) nem volt semmi gond.
Amire vigyázz: Nézd meg milyen hálókártyád van és ne rakd fel a wlan kezelő profit, hagyd, hogy a Windows kezelje. Én azok miatt a szar programok miatt sz@ptam napokig, mire rájöttem, hogy úgy szarok ahogy vannak..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
hanee
senior tag
-
-
Sefter
veterán
sziasztok!
milyen külső dvd-írót ajánlotok wind-hez?
Psn ID: sefter_hun
-
TexT-BoY
addikt
Immáron én is wind tulaj lettem, és felmerült bennem hogy akad még egy bövitési lehetőség amit ki kell használni.
Szóval kérdések igy első nap:
-Valaki hazsnálta már a cumót SSD-vel, mennyire befolyásolja az akumlátor időket, illetve a gyári HDD-t lehet cserélni probléma és garancia vesztés nélkül?
-Ram bövités, milyen és mekkora ramot kajál meg ez a dög? Érdemes mellé tenni, vagy nem lesz jelentős?
-Van-e esetleg valami leirás arról hogy pl akumlátoridőt hogy lehet maximalizáni, vagy bármilyen gyüjtő oldal okoságokkal amik a géppel kapcsolatosak lehetnek? (lehet ilyen nincs csak már az elző gépek után megszoktam)HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Sefter
veterán
erről a külső MSI íróról van valakinek tapasztalata? MSI honlapon nincs fent róla semmi...
Psn ID: sefter_hun
-
MTbc
senior tag
válasz TexT-BoY #7225 üzenetére
Szia,
ez a favorit oldal szerintem főleg a fórum
SSD-vel kapcsolatos tesztet nem olvastam még itt.
Max 2gb eszik meg azt is úgy ha egy 2gb-os de akkor alaplapit le kell tiltani vagy plusz 1 gb+alaplapi.Nekem 667-es Kingmaxom van,alaplapi is 667-es.Szerintem érdemes nem tudom most hogyan alakulnak a ram árak de én 2300Ftért vettem újonnan tehát szvsz megéri főleg ha Vistát,Win7,MacOSX-et is szeretnél használni.[ Szerkesztve ]
-
wapee
tag
válasz csuvarszkia #7201 üzenetére
Szia!
Nem tudom hogy megvan-e a problémád még a stickkel kapcsolatban.
2 winden próbáltam mindkettő black és 160G. Ja és 2 T-mobile stick is kb fél éves különbség van a FW között.
Első install után mind2 gép mind2 stick véletlenszerű fagyás.
Miután sikerült az összes upgrade-t felraknom, tovább vírusírtót váltottam(nod32 volt, aztán már nem emlékszem mi lett.), még mindig nem lett jó.
A megoldás végül is új BIOS v1.09 , új SCM és visszaraktam egy régebbi stick drivert.
Most mind2 fagyás nélkül megy. Szerintem a gépednek semmi baja egyedül a stick ami írtó bugos valamiért, egyébként vista 64 bit alatt nem megy a drivere.
Volt egy acer laptopom is xp alatt ugyanezt csinálta, de vista 32 bit alatt viszont semmi gond.Üdv
-
csuvarszkia
csendes tag
Szia!
köszi a válasz... Szombaton pont ezt csináltam. Fel lett rakva a legújabb bios... majd szereztem egy másik sztikket...
Az enyémen a szoftver (driver) 2008.06 havi. A régebbin 2007.11 havi. Felraktam a régi sztik drivereit és szoftverét. Egyáltalán nem fagy. Egyszer sem azóta. Az én sztikkem sem! Arra kell figyelni, hogy gép bekapcs, win feláll, majd utána lehet benyomni a sztikket. Tökéletesen megy.
Lementettem a szoftvert, ha kell elküldhetem.
Üdv.
-
wapee
tag
válasz csuvarszkia #7230 üzenetére
Hi
Örülök hogy megy.
Egyébként volt hp nx6325 nx 6710b ezekkel nem volt gond, acerrel(5715z) is csak win xp alatt, de tök mindegy milyet tettem fel (eredetit, nem eredetit stb...), vistával nem volt gondja.
Szerintem a stick driver akad össze valami másik hardverével xp alatt.
Drivert(fw-t) adtak t-mobile-nál vista 64 bit alá, természetesen nem működött, sőt bugosabb volt mint a régebbiek.Winddel már nincs semmi gond, egyikkel se, ki se kell húzni. Bár a sajátomat már csak wifivel használom.
Üdv
-
vadkörte
addikt
Szia!
Külső monitor:
Mezei 15 tűs D-SUB (VGA) csatlakozó kell, amit a legtöbb hagyományos monitor beépítve tartalmaz. Vagy mellékelik hozzá, esetleg viszonylag ócó-n megveheted.
Ezzel CRT és TFT monitort, valamint projectort csatlakoztathatsz.
Az Fn+F2 gombbal tudod elvileg* "leklónozni" a Wind asztalát, a külső monitorra. Ha nem menne lehet, hogy külön kell engedélyezni a driverben.*: MSI-m van, de nem Wind, így lehet, hogy nem Fn+F2, hanem Fn+F3.
.
Fn+F10:
Ezzel a kombinációval tudod bekapcsolni a Wind "Turbo" üzemmódját. Nem nagy eresztés, pár %-ot emel a proci órajelén.Üdv. V. Körte
-
hanee
senior tag
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz TexT-BoY #7225 üzenetére
- amit eddig találtam konkrétan Winddel kapcsolatos SSD teszt, ott nem volt jótékony hatása sem az akkuidőre, sem a teljesítményre, de azóta vannak már újabb SSD-k, biztos vannak amik jobban muzsikálnak, ennyire nem ástam még bele magam az SSD világba. Az biztos nagyon meg kell nézni, mert előfordulhat, hogy csökken az akkuidő SSD-vel.
- a hdd cserével kapcsolatban ugyanaz az álláspont, mint a memóriabővítéssel. Ha nem vezethető vissza az esetleges elromlás arra, hogy szétszedted/kicserélted, akkor nem lehet baj a garanciával. Nem nagy cucc kivenni a HDD-t, egy picit bonyolultabb, mint a memóriabővítés, mert a WIFI kártyát is ki kell csavarozni, mert alatta van a HDD egyik rögzítő csavarja.
- ram bővítésről. 1 giga van integrálva és összesen 2 gigát kezel. Tehát vagy beraksz mellé egy másik 1 gigásat, vagy beraksz egy 2 gigásat, de akkor le kell tiltani az integráltat. Ha szeretnéd a legmagasabb overclockot elérni (Turbo Mode), akkor ez utóbbit javaslom, egy 800-as 2 gigás modullal, mert az integrált 667-es miatt általában nem bírja.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
1.0B BIOS-szal (2009-01-20) van már valakinek tapasztalata?
Feel Good Inc.
-
Topitom
csendes tag
Sziasztok Tagtársak!A mai tapasztalás kiakasztott! A Wind100-om november óta koptatom, eddig semmi probléma, minden tökéletes. Bios 1.09-es turbó megy, nem zajos, nem kattyog a winyó, szóval tuti.Erre ma bekapcsolom és azt mutatja, hogy az aksi gyenge 10%. Rádugom a töltőre és megy a töltés. Kis idő múltán a töltés jelző pirosan villog....NA MI VAN??????? Kézikönyv elő és ott az vagyon írva, hogy ebben az esetben meghibásodott az akku......De könyörgöm csak 2 hónapos a kicsike, mi a szösz van vele.
-
P3Dr0
senior tag
Sziasztok !
Kérdésem a következő lenne. Tavaly agusztusban vettem egy fekete MSI Wind 100-at.
Külföldi útjaim miatt.Fél éves a gép 2GB rammal,80GB HDD,Vista oprendszer,mindíg a legújabb BIOS-al egyszóval tökéletes de nekem feleslegessé vált mert kell egy nagyobb teljesítményü és kijelzőjü notebook.Mennyit érhet szerintetek?
Válaszokat előre is köszönöm.P.
-
magnusheron
tag
OSX hez olyan magyar billentyűzet kiosztás, mint amit Win alatt lehet használni!!!! Kipróbáltam, működik
http://forums.msiwind.net/mac/hungarian-keyboard-layout-for-the-wind-t8059.html
-
MTbc
senior tag
válasz magnusheron #7248 üzenetére
Szia, te mivel írod a @-t?Nekem Windows(Apple)+v nem AltGr-nek kéne lennie?A \ jel az jó AltGr+q.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest