Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #97787 üzenetére
Amit találtam a 280000 Ft-os áron kínálják, érvényes okmányos, 2019.07.ig műszakival.
Ha a biztosító fizet legyen szerencséd hogy ennyit kapj érte.
Van ennek jó oldala is, itt a lehetőség hogy beújíts egy új járgányra.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
-
-
HoaryFox
őstag
válasz baboss #98185 üzenetére
A villavisszaállítás nálam működött. Kilazítottuk az összes villaszár rögzítőt, majd mit régen, amikor elfordult a kormány a biciklin, láb közé fogva a kereket szépen visszanyomtuk egyenesbe. Most patika.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
emre
veterán
válasz baboss #98190 üzenetére
nem nézed, illetve hiába....
Ki kell szedni a szárakat, és esztergában megpörgetve bemérni. Ha csak egy bolhafaszányi elhajlás is van benne feszülni fog és szétszedi a teló alsó részét.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
zgospel
őstag
válasz baboss #98192 üzenetére
"Ha a biztosító kifizet, akkor számlával kell igazolnom, hogy megtörtént a javítás?"
Hacsak nem GTK akkor általában két opció van:
1, megajánl egy összeget a biztosító amit átutal neked és hogy mit csinálsz vele az őket nem érdekli
2, elviszed egy szervizbe ahol foglalkoznak biztosítási ügyintézéssel és ők megjavítják a motorod, kiállítanak róla számlát, és azt a biztosító fizeti. Ha GTK akkor ez az opció nem játszik.Az első esetben általában elsőre kevesebbet szoktak megajánlani, de lehet velük alkudozni
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
vendingo
veterán
válasz baboss #98200 üzenetére
Azzal kalkulálj, ha te 140-et mondasz, akkor megkínálnak egy 70 ezres ajánlattal, amit megfellebbezel és jó esetben kapsz majd 90 max 100-at.
Ha emlékeim nem csalnak ~350-400k összegről nyújtottam be igényt, ajánlottak 140-et, ügyvédi levéllel megfellebbeztem, adtak 200-at.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Geresics
addikt
válasz baboss #98906 üzenetére
(#98472) baboss
ezek szerint 23eFt-ot adnak az első futóműre?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
etnies
senior tag
válasz baboss #98924 üzenetére
Az egy dolog, hogy megtudod oldani a javítást kérdés, hogy olyan lesz-e, amilyet szeretnél.
Továbbá ha megsérültél volna, vigasztalna-e a hatvanezer a kezedben?
Nekem pl a második balesetnél megsérült a térdem, pár fokkal kifelé lépek bal lábbal.
Az sem vigasztalna, ha milliót kaptam volna érte, pedig nem is komoly sérülés, nem fáj és csak az veszi észre, aki direkt figyeli.Ez a haverodnak okoskodás, szerintem meg nem kéne játszania az ostobát. A biztosító avultat, régi járműre szart sem ad. Ez már vagy 20 éve biztosan így van, nem értem felnőtt ember miért csodálkozik rá, mint ha tegnap született volna ide.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
-
Chris0321
addikt
válasz baboss #100632 üzenetére
Szeva.
Tudtommal már csak úgy lehet egy járművet véglegesen kivonatni a forgalomból ha leadod egy bontóba és ott adnak róla egy igazolást. Persze nem muszáj egész járműnek lennie így ami szükséges azt le lehet venni de erről érdeklődj a bontónál. A motort vagy a vázat tudtommal akkor cserélheted ki ha van róla adásvételig vagy papírod, hogy a tied volt az is és ahol műszakiztatnak adnak papírt a cseréről de ennek is érdemes utánaérdeklődni.
-
Chris0321
addikt
válasz baboss #100634 üzenetére
Tudtommal igen, de ha még aznap kiveszed belőle amit kell és elviszed a többit a bontóba ott oda is adják az igazolást és már csak az okmányirodába kell elmenned, hogy ne kelljen fizetned két járműért. Azt, hogy pontosan mi a menete annak, hogy megtartsd a blokkot és/vagy a vázat nem tudom de biztos van rá lehetőség.
Ha ideiglenesen kivont járművet veszel azt nem tudom milyen módon írják át és az után nem kell fizetni de újra és újra ki kell vonatni azt nem tudom meddig lehet. Nem tudom milyen járműről van szó, én az örökölt MZ Trophy-m fogom jövőre újra üzembe helyezni de mivel az régen lett véglegesen kivonva a forgalomból így annak meg vannak még a papírjai így akár el is adhatnám gond nélkül az alkatrészeit beépítésre. Papír nélküli motort nem vehetsz mert akkor legálisan nem építheted be az egyedi azonosítóval ellátott elemeket. Bár lehet erre is van trükk amivel megoldható.
Mivel eddig én csak egyszer adtam le bontásra járművet évekkel ezelőtt így pontosan nem tudom mi a te esetednek a menete ezért lenne érdemes hivatalos helyeken utána érdeklődni plusz vannak olyan helyzetek amiket okmányirodánként máshogy értelmeznek/kezelnek. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz baboss #105077 üzenetére
Hiányoztál! Örülök, hogy minden rendben és motorozol.
Tegnap én is voltam egy lightos karikát gurulni (205 km), de sajnos idén még csak másodjára ültem a gépre. Nagyon sz*r a derekam és az izületeim, most is egy hétig nyögni fogok....
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
vendingo
veterán
válasz baboss #105078 üzenetére
Én sokszor várok csekket, de eddig csak 1x küldtek, akkor is kocsival voltam.
Még szerencse, hogy a motoron elöl nincs rendszám.Mondjuk Boszniába pár évig nem megyek az tuti, ott szerintem lajstromom van már.
Amin csodálkozok, hogy Horvátországból se kaptam még semmit, lehet egy sima közúti igazoltatásnál meg elvennék még a motort is.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Chris0321
addikt
válasz baboss #105406 üzenetére
Forfalomból tudtommal csak akkor vonják ki ha van bontási igazolás. Azt nem tudom mit kell leadnod ahhoz, hogy ezt megkapd, ezt egy bontó tudja megmondani. A legegyszerűbb az lenne ha papír nélküli motort vennél mint én tettem (MZ ES 125/1) így nekem nem kellett csinálnom semmit csak kifizettem a pénzt az eladónak. A blokkról kell egy adásvételi ahhoz, hogy be lehessen építeni de azt akárkivel írhatok tudtommal nem fognak utánanézni.
-
vendingo
veterán
válasz baboss #105432 üzenetére
Csakazértis elmentem.
Laza 20 km volt a táv egy kis terepezéssel. Muszáj volt kikormolni a gépet, 4 hónapja csak állt, csapokat se zártam el, karbit se járattam ki. Durrogott füstölt az elején, műszakin biztos nem örültek volna neki. A kedvencek temetőjét is eltávolítottam az elejéről, egy bogár se támadt fel a télen.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz baboss #105435 üzenetére
Nekem ennyi belefért, muszáj volt megjáratni, tankolni bele, gumikba fújni. Eddig még engem se igazoltattak, csak kocsival gyorshajtás miatt. Azt vettem észre, hogy a motorosokkal toleránsabbak a rendőrök.
Amúgy rengeteg motorossal találkoztam, több új AT-be is belefutottam, meg is bámulták az enyémet.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
runner 125
nagyúr
válasz baboss #105435 üzenetére
A VÉDA kapuk nem nézik, csak a sebességet, legalább a 84-es úton lévő 2 kapu (Lövő, Sopron határ) tuti nem.
Ugyanis édesanyám autóján tavaly októberben lejárt a műszaki, napi 2x jár arra és 3 hete vettem észre a kgfb dátumból fakadóan, én.
Nem jött semmi csekk."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz baboss #105496 üzenetére
Készletben fogod találni... karbi felújjító készlet. Esetleg itt próbáld meg.
Más: Ez k.rva vicces. Idióták...
[ Szerkesztve ]
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #105574 üzenetére
Simán eleshetsz tőle, mondjuk úgy szakad el hogy begyűri a kerékbe, a küllőkbe, blokkolhat tőle a kerék és más megy is a motor ki alólad.
Másik hogy a blokkot is szétkaphatja, kiütheti az oldalát, endurós körben ez nem egyedi eset.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
etnies
senior tag
válasz baboss #105890 üzenetére
Figy, 92-es a vas, szerintem akkor még ásványi olajakkal dolgoztak, ez a Castrol is félszinti ugye?
Ennek a Motul megfelelője az 5100 (JASO MA2), de ha megfelelt, miért váltasz?12 évig én is vallásos voltam ebben a témában, de a DL 4 éve van nálam, tökéletes állapotban van, eddig ilyen olajok voltak benne:
Suzuki gyári
Castrol akármi
Motul 5100
Motul 5100
Liquid Molly SemySyntAnnyi különbséget lehet érezni, hogy a DL alapjáraton csörgős kuplungja a Motullal halkabb egy kicsivel. De a DL kuplung csörgés nem hiba, hanem feature
"önmagam hite vagyok magamban"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest