- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Melyik az a program ami halál pontosan megmutatja, mennyit késik vagy csúszik a hang a képtől?
Köszi.
-
69er
csendes tag
Sziasztok!
LG BD550 lejátszó külső hdd-ről nem minden mkv-t szeret, ilyenkor a "Nem lehet megfelelően lejátszani" felirattal adja ezt tudomásomra. Mivel tudnám ezeket a fájlokat is lejátszásra bírni?
Előre is köszi -
epsilon3
csendes tag
Hi!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
A problémám:hogyan lehet jó minőségű mkv-t készíteni 1080i 25 vagy 29,97 fps tartalmú eredeti bd lemezről.
Már jó ideje próbálkozom a következő progikkal :MeGui ill Handbrake,Vdubmod.
Egyszerűen nem tudok normális mínőséget készíteni.
Szaggat a gyors jeleneteknél (asus media player kipróbálva)
pl 1080i -ből lehet vagy nem lehet 1080p-t esetleg 818p készíteni.(inkább mit lehet?)
Már a hardverre is gondoltam,hogy nem megfelelő.
Amd phenom II 965 Black Edition core#4 3,4ghz
Gainward Gts 450 1024 Mb GPU
Kingmax 6gb 1600 Mhz RAM
Windows 7 Ultimate sp1Köszönöm!
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
1080p-s filmből szeretnék 720p-s filmet készíteni. Melyik programot ajánljátok?
Thx a segítségért! -
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Blu-ray alól mivel tudom kiszedni a feliratot úgy, hogy .srt ként .mkv alá tudjam muxolni? TSmuxer-rel .sup kiterjesztést kapok amit a subtitle workshop nem ismer.
Köszi. -
Ezt próbáltam, de sajnos nem sok sikerrel. Elvileg minden stimmelt, a végeredmény mégsem lett jó. Talán nekifutok még egyszer, hátha csak átsiklottam valamin. Ha nem, akk tényleg csak kódolós megoldást találtam én is, az viszont tényleg rohadt sokáig tart, és veszteséges is.
-
WonderCSabo
félisten
Mivel a muxolás nem változtatja meg magát a videósávot, szinte kizárt, hogy megoldaná a problémát. Újrakódolással lehet próbálkozni.
J00hnny: Pontosan így kell csinálni. Ezzel nem változtatsz semit a sávokon, nincs semmi tömörítés. Csak egy piros dobozból átrakod a zoknikat egy kék dobozba.
Drótszamár: A kérdé ide való.
Seraph: Ez csak újrakódolással lehetséges. Kismillió konverter progi van rá, csak ugye ez sok idő, és veszteséggel is járhat, ha nem adsz elég bitrátát rá.
D.Zsolti: Ez jó kérdés, Google talán tudja a választ, én nem.
-
D.Zsolti
csendes tag
ja, azt nem írtam , hogy Blu ray film . sup file-ról van szó!
Köszi -
D.Zsolti
csendes tag
Hello!
Segítséget kérnék!
.sup felirat file színét hogy tudom megváltoztatni????
Köszönöm!!! -
Sziasztok!
Olvasgatom a topikot egy ideje, de nem igazán találok megoldást. A problémám a következő: MKV-ből szeretnék blu-ray struktúrát írni, ami megy is tsmuxerrel, csak akkor van gond, ha a 720p nem pontosan annyi, hanem csak pl. 1280x560. Ilyenkor a lejátszón széthúzza a képet, és nincs alul-felül fekete sáv (a VLC player ezt valahogy megoldja, de most az nem jó).
Odáig eljutottam, hogy az MKV alapból nem tartalmaz a képbe kódolt fekete csíkot, de még nem találtam olyan programot, ami ezt helyesbítené nekem a blu-ray formátumnál, lehetőleg képminőség romlás nélkül.
Esetleg tudtok valami megoldást? -
rongyi
aktív tag
Én problémámra senki sem tud megoldást?
-
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy kicsit off, de nem tudom hol kezdjem.
Adott egy LG LD420-as tv, ami eddig gyakorlatilag minden videót (divx, xvid, mkv) lejátszott, max nem volt hag DTS hangsáv esetén.
Most összefutottam egy videóval, amire érvénytelen fájl hibát ad.
Meteorite javítást lefuttattam, az eredmény ugyan az.Nem nagyon értek az mkv-hez. Mi a hiba / szokatlan / nem szabványos, ami miatt nem játsza le a tv-m?
KMPlayer média infók: (kmplayer gond nélkül lejátsza)
z:\Downloads\98th_Tour_de_France_2011_stage_19\98th_Tour_de_France_2011_stage_19.mkv
General
Complete name : z:\Downloads\98th_Tour_de_France_2011_stage_19\98th_Tour_de_France_2011_stage_19.mkv
Format : Matroska
File size : 1.05 GiB
Duration : 1h 9mn
Overall bit rate : 2 177 Kbps
Encoded date : UTC 2011-07-23 08:31:01
Writing application : mkvmerge v2.2.0 ('Turn It On Again') built on Mar 4 2008 13:20:25
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Video #1
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Baseline@L1.0
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 1 frame
Muxing mode : Container profile=Unknown@1.0
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Width : 720 pixels
Height : 432 pixels
Display aspect ratio : 2.2:1
Original display aspect ratio : 1.667
Frame rate : 24.000 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Audio #2
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : No
Codec ID : A_AAC
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits -
J00hnny
aktív tag
Üdv!
Olyat melyik progi tud, hogy:
-adott egy m2ts kiterjesztésű file
-ebből mkv kellene kreálni bármiféle hang és kép tömörítés nélkül
-a file méret nem számít
-lényegében csak a kiterjesztését kellene megváltoztatni valamivel?Előre is köszi és bocs a láma kérdésért!
-
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az asztali lejátszómon (LG BD370) mostanában egyre többször fordul elő, hogy a filmek blokkosodnak, illetve szétesnek. Próbáltam már megannyi mkvmerge-el újra muxolni a filmeket, de az eredmény mindig ugyanaz maradt. Van valami ötletetek, hogy kiküszöböljem ezt a hibát?
-
dr_ace
aktív tag
válasz
WonderCSabo #981 üzenetére
"Erre nincs, de a muxolás nem túl bonyolult és hosszú feladat."
valóban nem bonyolult dolog a muxolás, csak olyankor minden fájlból ugye keletkezik egy második példány, ami azért nem megy olyan gyorsan, meg ha belegondolsz hogy csak 10 filmemmel megcsinálom ezt, ahhoz kapásból 100-120 giga hely kell. persze utána letörölhetem az eredeti fájlokat, de akkoris...
-
R.Zoli
őstag
Hi!
Egy láma kérdés... Hogy lehet azt megcsinálni ,hogy az elsődleges felirat magyar legyen egy mkv fájlban? TV mediaplayeren nem lehet választani feliratot hanem az alaprtelmezettet nyomja be, de az ugye angol... Mit lehet ezzel tenni? Előre is köszi!
-
dr_ace
aktív tag
sziasztok, egy kérdésem lenne mkv fájlokkal kapcsolatban. (remélem nem hülye kérdés)
van arra lehetőség, hogy megváltoztassam egy mkv fájlban lévő hangsávok sorrendjét anélkül, hogy újra kéne muxolni?
nagyon sok filmem van mkv-ban, egy részénél a magyar hangsáv a default és az angol a másodlagos, a többinél meg pont fordítva, és szeretném ha egységes lenne mind, de elég macerás meg időigényes lenne szerintem újramuxolgatni őket, 8-12 gigás fájlokról van szó.
köszi előre is, ha tud valaki segíteni. -
davidsz
senior tag
válasz
boatkiller #975 üzenetére
Betalllózod az mkv-t. Audió fülön - audio codec AC3 (ffmeg) Aztán mehet. Semmi mást nem kell nagyon állítani.
A hibaüzenet olyan mintha írásvédett lenne... ha Win7 van, akkor próbáld rendszergazdaként. -
WonderCSabo
félisten
válasz
boatkiller #976 üzenetére
Nem feltétlenül kell Nero. Itt egy jó leírás.
-
boatkiller
tag
válasz
Jackie_Chan #974 üzenetére
Köszi. Majd felrakom, de ahogy olvastam a néróra is szüksége van.
-
boatkiller
tag
Köszi a gyors választ.
De nem mükszik, az alábbi hibát dobja: No titles(s) found. Your source may be copy protected, badly mastered or in a format which Handbrake does not support.Ezt nem értem, mivel a pc vígan lejátssza az adott filmet. Ez egy sima MKV konténer file 1920x1040-es felbontással. Ami tartalmaz 2 hangsávot, ez eggyik DTS, a másik AC3 + 16 felirat.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
boatkiller #972 üzenetére
A DTSböl Ac3at pl.: az EAC3TO nevezetü progival csinálhatsz!
-
davidsz
senior tag
válasz
boatkiller #972 üzenetére
Ezzel: Handbrake
-
boatkiller
tag
Sziasztok!
LG 32LD350 Tv lgmod-dal NAS-ról játszik mindent. :-). Viszont van pár brutál felbontású mkv filmem ahol kiakad.(a filmek jók a pc simán viszi őket) Pl.: Kodek:H264 MPEG-4 AVC Felbontás: 1920x1040 Képkockasebesség:23.976215 Hang: 1 DTS 2 AC3.
Az lenne a kérdésem mivel lehetne átkonvertálni 1280x720-as felbontásra. A másik pedig, hogy DTS hangot átkonvertálni AC3-ba, mivel az LG nem vette meg a licencet DTS-re.
Előre is köszi a választ. -
WonderCSabo
félisten
válasz
illusion111 #970 üzenetére
MKVmerge
-
illusion111
csendes tag
MKV szerkesztéshez mit ajánlotok? Kiszeretnék vágni belőle részeket. Majd több filmet egybe olvasztani.
-
aag
őstag
válasz
WonderCSabo #968 üzenetére
-
aag
őstag
válasz
WonderCSabo #954 üzenetére
A VLC-nek sok hibája van, nem szoktuk ajánlani.
Mit ajánlotok helyette?
-
aag
őstag
Sziasztok!
A kamerám (Samsung Q10) 1920 50i-s mp4-et csinál. Meg vagyok vele elégedve. Átkódolás nélküli vágásra milyen egyszerű programot ajánlotok a ts
muxeren kívül? Olyan kellene amit egy szőke nő is képes kezelni. Ha van egyáltalán olyan.
-
dances
tag
válasz
Jackie_Chan #963 üzenetére
"és pontosan mit kell csinálni?"
-
dances
tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy egy .mkv kiterjesztésű film angol hangsávját kiszedjem és hozzáillesszem egy másik mkv -hoz, amin csak magyar hang van?
Ha igen, milyen progi kell hozzá, és pontosan mit kel csinálni?
-
tester123
csendes tag
válasz
WonderCSabo #960 üzenetére
Köszi szépen, próbálom majd
-
tester123
csendes tag
válasz
WonderCSabo #958 üzenetére
Szia
köszi konvertálás megvan, fordítás elkezdve.
És hogy konvertálom vissza és teszem vissza a magyart?
-
tester123
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni :
Van egy Blu-ray film az eredeti BDMV mappápan a merevlemezen. Maga a film kb 4 óra.
Van benne egy angol felirat, amit ki szeretnék szedni belőle, ugyanis ez már nyilván időzítve van, magát a feliratot szeretném lefordítani magyarra és utána visszatenni a filmbe.
Ezt hogy tudnám megcsinálni ?
-
attilav2
őstag
válasz
az mpeg4playersinfo fórumában javasoltak beállításokat, meg a megfelelő késleletést adtam meg, több variációban, de nem segített, a gond az lehet hogy az adás egyszerre váltottsoros is meg nem is, a mozgás alapján váltogatja a két módot, ezért nem bír vele az mkvmerge. Tsdoctor, Gdsmux is recés mkv-t csinál és láthatóan rosszabb a kép (pedig átkódolás nem is volt) gondolom szépen lebutítják kidobják a félképeket ezért a kép hang szinkron bár jó lesz, de a kép rosszabb. Mkvmerge esetén ugyan jó lesz a kép de vagy túl lassú vagy gyors a normális tempójú hanghoz képest. Mindenképp le akartam mondani az átkódolásról, de ha már máshogy nem megy... Próbálkoztam Automkv tól kezdve szinte az összes freeware átkódolóval de mind kifeküdtek a progik (elszállt az xvid_encraw vagy már a megnyitáskor nem tudták a fájlt azonosítani a progik és elszálltak) ez az egyszerre progresszív és váltottsoros formátum miatt lehet. Egyedül a freemake és a Vegas bírta átkódolni. A freemake-ban viszont nem lehet állítani hogy progresszív vagy váltottsoros legyen e az anyag, ennek megfelelően el is dobja a részleteket. A vegas csak úgy bírta megnyitni hogy tsmuxerrel különszedtem a képet hangot, aztán a rendszerre rakott Koepi Xvid codeccel szépen átkódolta(részletesen lehet állítani a paramétereket) a kép szép lett bár maradt egy minimális de zavaró hangcsúszás. A konvertálás szvsz felejtős macerás, .ts-t tudó hordozható HD lejátszót veszek azt kalap kabát.
-
Bandita74
csendes tag
válasz
Igen, tapasztaltam én is!
Most Zoom Player Home MAX-ot használok és itt jó! -
attilav2
őstag
DVBViewerrel felvett HD adást (1080i H264) szeretnék átkódolás nélkül mkv-ra alakítani. Ha tsmuxerrel szétszedem a .ts-t majd mkvmerge-al összefűzöm, akkor a kép siet a hanghoz képest. Ha TSdoctorral vagy Gdsmuxal rakom mkv-ba akkor a DunaHD logó recés lesz, ebből gondolom hogy ezek a progik deinterlacelnek, vagy úgy flagelik az mkv-t hogy azt progresszívnek hiszik a lejátszó progik. Tsdoctor vagy Gdsmux által létrehozott mkv-knál nincs hang kép csúszás. Tsmuxer + Mkvmerge kombónál nem lesz recés a logó de fenn áll az idegesítő hang kép csúszás, a kép gyors a hang normális, ebből gondolom hogy az anyag interlaced mivoltával van a probléma(MKVmerge a félképeket is egésznek veszi ezért gyorsítja a képet?). Hogy lehet ezt deinterlace nélkül megoldani?
MediaInfo adatok 1. file:
Általános
Sáv száma : 30 (0x1E)
Teljes név : D:\DVB-C\Duna TV HD_Vannak vidékek_cut1.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 1,38 GiB
Időtartam : 25 perc
Teljes adatsebesség : 7 707 KbpsKép
Sáv száma : 2001 (0x7D1)
Menü azonosító : 312 (0x138)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.0
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 4 képkocka
Format_Settings_GOP : M=8, N=24
Kódek azonosító : 27
Adatsebesség : 7 132 Kbps
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : MBAFF
Bit/(képpont*képkocka) : 0.138
Adatfolyam mérete : 1,28 GiB (93%)
colour_primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
transfer_characteristics : BT.709-5, BT.1361
matrix_coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Hang
Sáv száma : 2002 (0x7D2)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Kódek azonosító : 3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 192 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Videó késleltetés : 108emp
Adatfolyam mérete : 35,2 MiB (2%)
Nyelv : magyar2. file:
Általános
Sáv száma : 30 (0x1E)
Teljes név : D:\DVB-C\Duna TV HD_Vannak vidékek_cut2.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 1,40 GiB
Időtartam : 26 perc
Teljes adatsebesség : 7 620 KbpsKép
Sáv száma : 2001 (0x7D1)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.0
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 4 képkocka
Kódek azonosító : 27
Adatsebesség : 7 050 Kbps
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : MBAFF
Bit/(képpont*képkocka) : 0.136
Adatfolyam mérete : 1,29 GiB (93%)
colour_primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
transfer_characteristics : BT.709-5, BT.1361
matrix_coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Hang
Sáv száma : 2002 (0x7D2)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Kódek azonosító : 3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 192 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Videó késleltetés : 51emp
Adatfolyam mérete : 36,0 MiB (3%)
Nyelv : magyar -
borgkocka
csendes tag
válasz
Jackie_Chan #951 üzenetére
Köszi, privátban kérdeztem a részletek felől
-
borgkocka
csendes tag
Hali.
HD-mkv-kat csinálgatok, és most szembekerültem egy olyan problémával, amiben segítségre volna szükségem:
25fps-es hangot szeretnék 24fps-es (vagy akár 23,973fps-es) képpel összerakni, viszont szükségem volna egy olyan hangszerkesztőre, amiben rendes timecode-ot (tehát 00:00:00:00 - óra-perc-másodperc-frame) tudok megadni, hogy a hangot kockapontosan mennyire kell lelassítanom a tökélestes szinkronhoz. Sok hangszerkesztő van, de nem tudom, melyikben lehet ilyen formátumban a timecode-ot megadni.
Vagy esetleg van más lehetőség a különböző forrásból származó médiafile-ok pontos összeillesztéséhez?
Egyszer már végiggüzültem egy teljes film 25-kockás hangját 24-kockás képhez illesztését, mikor kb. mondatonként lőttem be mindent, tartva a szájszinkront, és nem volt nagy leányálom, noha elég szép lett a végeredmény.
Köszi a válaszokat.
-
Bandita74
csendes tag
válasz
WonderCSabo #948 üzenetére
Ott nem néztem, de mivel kérdezted, így megnéztem és ott teljesen hibátlan a kép, ahogyan blu-ray alatt is (megnéztem még KMPlayer-rel is, ott is tökéletes, de nem működik a fejezetválasztás)!
Jó lenne tudni, hogy mi okozza a hibás megjelenítést VLC alatt, illetve hardveres lejátszás esetén is számíthatok-e ilyen jelenségekre? -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
illusion111 #945 üzenetére
Azért ,mert az mkv az 1 konténer file!
-
illusion111
csendes tag
Tud valaki olyan videoszerkesztőt, ami jó az mkv kiterjesztésű anyagokhoz? (Sony Vegashoz hasonlóra gondoltam) Nekem a Sony Vegas 10 van meg, de az nem kezeli.
-
Bandita74
csendes tag
Sziasztok!
A leírások és hozzászólások alapján elkészítettem több mkv fájlt is és az a gondom, hogy az elkészült fájlokat VLC-vel lejátszva a gyors mozgásoknál észrevehető némi képtöredezettség a kép alján.
Mivel már nincs meg a forrás, így visszaalakítottam veszteség nélkül Blu-ray-re, ott hibátlan és tökéletes a kép! Ezt azonban ismét mkv-ra alakítva előjön a fenti jelenség!
Megoldás?
(Van valamilyen program arra, hogy az elkészült mkv fájlt ellenőrizze?)Bandita74
-
szilchi
őstag
válasz
WonderCSabo #942 üzenetére
Ahh..francba.
.Köszönöm a segítséget,most már összerakja.
-
szilchi
őstag
válasz
WonderCSabo #939 üzenetére
"Error: The track number 0 from the file 'C:\temp\termi-tron-legacy-xvid-TFM.ac3' cannot be appended to the track number 1 from the file 'C:\down\downloads\Tron.Legacy.2010.BluRay.720p.DTS.x264-CHD\Tron.Legacy.2010.BluRay.720p.DTS.x264-CHD.mkv'. The formats do not match."Mindig ezt a hibaüzenetet kapom.A program verziója 4.8.0
-
szilchi
őstag
Üdv.Ha egy másik hangsávot akarok hozzátenni egy mkv file-hoz,akkor annak milyen formátumban kellene lennie?Próbáltam wav-al,ac3-al de a mkvmerge azt mondja egyik sem kompatibilis a video file-al (720p-DTS-x264).A wav-ot a TFM Audio tool-al konvertáltam át AC3-ba (meg NTSC frame rate-re).De eddig nem sikerült.Köszönöm a segítséget.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
WonderCSabo #936 üzenetére
Azon nem is csodálkozom!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Jackie_Chan #935 üzenetére
Rákerestem, de sehol se találtam linket hozzá. :S
-
Jackie_Chan
senior tag
AndyBe:
"Soundforge, GoldWave, WaveLab" már réges-régen nem használja ezeket egyik nagy rilizer sem!
Compare2 az a tuti! -
AndyBe
csendes tag
válasz
WonderCSabo #931 üzenetére
Aha na az gondolom nehezebb szitu, de mégis mit javasol mivel és hogyan? Ha nem nagy kérés Mr.Guru.
-
oldmeesee
csendes tag
válasz
WonderCSabo #929 üzenetére
Bocs, de láthatod, hogy elég Láma vagyok, szépen kérem egy kicsit bővebben, szájbarágósan. Mit, mivel, hogyan, lépésről-lépésre?! Köszönöm!
-
AndyBe
csendes tag
válasz
WonderCSabo #924 üzenetére
Hello, nekem olyan gondom volna, hogy MKV Merge GUI-val muxolom a filmet és a magyar hangot de mindegyik filmnél postosan egy óra elteltével el kezd csúszni a hang az elején viszont passzol azokat tudom korrigálni(fps érték, meg a hangcsúszás ha kell) de a közepétől a végéig meg már 2-3 sec is csúszik. Sehogy nem tudom megcsinálni, hogy jó legyen. TFM Audio tool-al kiveszem a hangot átalakítom 23.976-ra meg AC3-ra és így az eleje ok de később meg nem. Mi a hiba? Köszi!
-
oldmeesee
csendes tag
válasz
oldmeesee #926 üzenetére
Kedves WonderCsabo!
Még valami. Az újra csomagoláskor az MkvmergeGUI ezt üzeni:
You havent selected a number of frames per second for track 0 of file
F:/ filmcíme.track1_eng.h264 mkvmerge cannot determine the number of frames per second for such files itself. Therefore you have to set this parameter yourself on the "format specific options" page.
If you don't do this mkvmerge will assume 25 fps.
Do you still want to continue?Vagyis valahol valószínűleg állítani kell 23.973 fps-re?
-
oldmeesee
csendes tag
válasz
oldmeesee #925 üzenetére
Köszönöm a segítséged. A legújabb Toolnixet és ExtractGUI-t feltettem. Bemásoltam a Toolnix mappájába a GUI-t. Szétszedtem az mkv-t és újra összecsomagoltam a javaslatod
szerinti beállítással. Eredmény: Asus O-play újra lejátsza képpel,hanggal,felirattal, csakhogy így megint csúszik a felirat a kép és hanghoz képest. Talán az a gond, hogy UDF a felirat fájl és nem srt? Csakhogy kicsomagolva .srt a kiterjesztése?! Igaz a Subtitle workshopba betéve elég kriksz-krakszosan jeleníti meg a szöveget. Próbáltam ugyan a Workshoppal át konvertálni, de ugyan ilyen maradt.Mediainfo kép fennt.
-
oldmeesee
csendes tag
válasz
WonderCSabo #924 üzenetére
Köszönöm mégegyszer csinálom , és jelentkezem!
-
oldmeesee
csendes tag
válasz
WonderCSabo #922 üzenetére
Köszönöm a választ!
Bocs az értetlenkedésért hová másoljam az adatokat?és hol lehet a legújabb mmg-t megtalálni, mert én eddig úgy tudtam, hogy az mkvtoolnix-et kell telepíteni, és annak egyik exe-je.
-
oldmeesee
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Előzetesen, minden leírást, hozzászólást elolvastam amit itt találtam mkv ügyben. Sajnos megoldást nem találtam a probémámra. Adott egy mkv amelyet a tv-hez csatlakoztatott Asus o-play média lejátszó szépen, képpel hanggal, felirattal lejátszott. Ebből extractGUI-val kivettem a feliratot, mert rosszul volt fordítva, illetve időzítve. Kijavítottam a Subtitle workshoppal, majd az mmg.exevel (merge) vissza csomagoltam. Ezek után viszont a média lejátszó csak a feliratot és a hangot jeleníti meg, a képet nem. (Érdekes, hogy ugyan ezt az asztali számítógépen pl. a Kmplayer szépen képpel, felrattal, hanggal lejátsza). Ja! És mivel azt hittem jól csomagoltam vissza a feliratot, ezért sajnos az eredeti mkv-t töröltem.
Segítséget, tanácsot előre is megköszönöm.A fenti képen a Médiainfóban az mkv.
Ezeket tartalmazza az mkv fájl:
http://kepfeltoltes.hu/view/110701/2011-07-01_165550_www.kepfeltoltes.hu_.png -
Danika256
aktív tag
Na, próbálkoztam!
Csináltam pár teszt fájlt, és majdhogynem sikerrel is jártam!
Kisebb lejátszókkal műkszik is minden szépen! Van alapértelmezett hang és felirat is, sőt a sávok neveit is szépen kiírják!
Viszont ami a leginkább gond, hogy a Powerdvdben mégsem megy a dolog!
Az biztos, hogy nem a program hibája, mert a letöltött mkv-kal jó, azokkal nem csinálja ezt!
A powerdvd egyik verziójával sem működik, de nekem viszont pont azzan kéne mennie!Mivel mások által készített mkv-k jók, ezért szerintem én nem csinálok valamit jól!
Ha van valami ötlet, légyszi írjátok le!
Köszi!
-
Danika256
aktív tag
válasz
WonderCSabo #917 üzenetére
Okés nagyon köszi a gyors válaszokat és a segítséget!
Bocsi, hogy értetlenkedtem, csak már marha sokat szívtam vele eddig..
Az lesz ahogy mondtad, demuxolok valami kis fájlt blurayről vagy akárhonnét és azzal fogok játszadozni. De most már a lényegét vágom!Remélem végül majd sikerrel járok!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Danika256 #916 üzenetére
Azért nem olyan egyszerű ez szerintem!
Szted azt, amit mondtam, az ujjamból szoptam ki? Kismillió mkv-t csináltam már ezzel a programmal, ezért tudom, hogy működik.
A force track-el nem kell foglalkozni.
Ha címet írsz neki, akkor az AUDIO stb helyett azt fogja írni - már ha jó az MKV splittere.
Egy kis fájlal kell tesztelgetni, amit pár másodperc muxolni... -
Danika256
aktív tag
válasz
WonderCSabo #913 üzenetére
Ok vágom!
Tehát akkor mindegy, hogy milyen nevet adok a sávoknak!
Az ok, hogy amit alapértelmezettnek írok, annál yes-t kell kiválasztani, de akkor a többinél mindenhol NO-t?? Mert van sima default (alapbeállítás is) És ott van még a force track flag lehetőség is, szerintem az sem mindegy hogyan van. Azért nem olyan egyszerű ez szerintem!A másik dolog meg a sávok kijelzése pl Powerdvd-ben..
Ha mindenhol jól beállítom, akkor a sávokat ott is jól fogja kiírni?
Mármint nem AUDIO1 vagy AUDIO2-t?Vagy ahhoz mást is át kell állítani?? A feliratoknál is sajna ugyanez volt a helyzet eddig!Azért érdeklődök, mert marha sokat próbálkoztam potyára eddig és összemuxolni nem kevés idő egy 30-40GB s mkv fájlt.
Köszönöm a segítséget!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
HoReSz1975 #914 üzenetére
MKVMerge
-
HoReSz1975
őstag
Egy .mkv 1080p filmet szeretnék összeilleszteni, melyik programmal lehet, mert ketté lett vágva
-
Danika256
aktív tag
válasz
WonderCSabo #911 üzenetére
Okés, köszi, de mint írtam ezeket már megcsináltam!
Viszont a többi audió sávhoz mit írjak és állítsak be?? Mer eddig nem jött össze soha sem normálisan, az audió és felirat sávok kijelzése meg egyáltalán nem!
Vagy a sávok elnevezései is számítanak?? Tehát sz audió track 1 neve mondjuk ha Hungarian, + még kiválasztom a "hun" beállítást, akkor jónak kéne lenni?Légyszi írd le pár sorban ennek a pontos menetét!
Nagyon köszi! -
Danika256
aktív tag
Sziasztok!
Én is az Mkvmerge guival kapcsolatban szeretnék tőletek segítséget kérni!
A program működését értem, viszont a beállításokkal már gondjaim vannak!Nem tudom, hogyan lehet beállítani, hogy alapértelmezettként melyik hangsáv legyen az elsődleges illetve felirat. Tehát a lényeg, hogy ha elindul bármilyen lejátszóval, akkor alap beállításként általában magyar hangot szeretnék felirat nélkül stb..
Próbálkoztam a track flagekkel, valahol ott kéne, de még sosem jártam sikerrel!!Meg olyan gondom is van, hogy szeretném, hogy a lejátszók menüiben a hangsávok nevei is látszódjanak pl. Hungarian , ne csak az, hogy Audio1, Audio 2. és a feliratoknál is! Hiába adtam meg eddig a hangsávoknak nevet és nyelveket a listából, sosem működött!
Biztosan meg lehet ezeket csinálni, mert a letölthető mkv HD anyagokban ez mind szuperül megy!
Tehát ezekkel kapcsolatban kérném segítségeteket, ha lehet kicsit részletesebb formában leírva a beállítások mikéntjét!
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
sisi900
tag
válasz
WonderCSabo #908 üzenetére
Szia
1000 köszönet és hála -
WonderCSabo
félisten
MKVMergeGUI-val megnyitod a fájlt, és kipipálod a nem szükséges sávokat, majd Start muxing.
-
sisi900
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék MKV
Az MKV kiterjesztésű file böl szeretném a magyar hansávot megtartani de az angol vagy DTS hangsávot kiszedni.
De a film minősége ne változzon.Előre is köszönöm a válaszokat
-
illusion111
csendes tag
Tud valaki olyan videoszerkesztőt, ami jó az mkv kiterjesztésű anyagokhoz? (Sony Vegashoz hasonlóra gondoltam) Nekem a Sony Vegas 10 van meg, de az nem kezeli.
-
HoReSz1975
őstag
BluRay -t szeretnék mkv -ra dekódolni, melyik programot ajánlanátok ami mínőségben és gyorsaságra is jól teljesít
-
winzoli
csendes tag
Sziasztok
Van pár bluray filmem,amik vc-1 kódolásúak, nem játssza le őket a vinyó a tévén keresztűl, de az AVC kódolásúakat lejátssza. Hogy lehet átkódolni? A ts muxer sem segített, több filmet is próbáltam. Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok