Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Üdv!
Valaki tud valami infót miért nem indul el ez a MKVExtractGUI progi?
folyamatosan hibát jelez: [link] -
darvinya
titán
MKVExtractGUI-val kicsomagolod a hangot.
Utána pl: Audacity-vel szerkeszted kivánt csatornát.
MKVToolNix-el összecsomagolod.TIT
Hangot mozgasd kívánt irányba és mértékben.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Ráraktam egy mkv-ra a szinkront de siet a szinkron kb.3 mp.-et.
Elég a ms-t beírni vagy jobb a codenál a txt filét használni és ott a szinkron vagy a film fps.-t írjam be? -
gerner1
nagyúr
válasz
darvinya #3134 üzenetére
Tehát ugyanazt teszi, amit én is írtam, csak kvázi automatikusan. Így amit írtál ki-be csomagolás, kovertálás miatti "romlást" az nem releváns.
Egyszerűbb ez által a művelet az helytálló lehet (én nem ismerem, de nem zárom ki). Én is ki fogom majd próbálni, mert én sem vagyok a magam ellensége.
Ugyanakkor továbbra is a kérdezőnek kellett volna megjelölni, mint további lehetőséget, alternatívát...
-
gerner1
nagyúr
válasz
darvinya #3132 üzenetére
Pedig a megfelelő végerdményhez az a javasolt (nem általam)...
Talán ezért érdemes végig gondolni, hogy "belevágjak"-e, vagy sem. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Nem kötelező. Egyikünk sem született ezek ismeretével/tudásával. Elsajátítható. De, mint jeleztem, vannak alternatívák...
-
gerner1
nagyúr
TFM Audio Tool -lal, egylépésben hangsávokra bontva tudod kiszedni, a forrás anyagból, mindjárt WAV -ba, amely ajánlott a szerkesztéshez. Továbbá, amennyiben a forrás hangsávja úgy van keverve, hogy a szinkron a Center csatornán van csak, akkor ezek után ugyan ezzel a programmal, csak annak a csatornának a "hangerejét" is át állíthatod másra.
-
darvinya
titán
Mivel itt minden hangsáv külön lesz, így csak beszéd(center) csatornát kell erősíteni.
De ha nincs rendes center csatorna, és összes beszéd belegyúrták többi csatornába, akkor sehogyan nem javítható, mert normalizálás sem emelné ki.
Max. elrontható EQ-val kiemelni közép hang frekvenciát. -
Multibit
nagyúr
Mi a probléma ilyenkor?
Semmi. A legtöbb szoftver így keveri le sztereóra az eredeti, többcsatornás hangot.Fel lehet javítani valamilyen programmal?
Javítani azt lehet ami hibás, de ebben az esetben nem hibás a film. Ugyanis ezt a jelenséget csak 5.1 és 7.1 hangú filmeknél tapasztalod. Keress az MX Player audió beállításai között valamit, ami downmixszel, vagy normalizálással kapcsolatos! Talán lehet szabályozni a lekeverés mikéntjét. -
makoss
veterán
Üdv!
MX Playert használok filmnézésre és BDRip filmeket szoktam nézni xiaomi redmi note 3 pro telón, de mostanában néhány film párbeszéde igen halk, minden más hangok: zörejek robbanások, autózúgás hangosabb.
Mi a probléma ilyenkor?
Fel lehet javítani valamilyen programmal?
Köszönöm! -
minas
aktív tag
Nos a subrip-nél megállt a tudomány, mert hiába indítom el a megfelelő beállításokkal (kijelölve a megfelelő fájlokat), a Start után megnyíló szövegablakban nem jelenik meg semmi és x %-os feldolgozáson megáll, mint a szög.
-
gerner1
nagyúr
Vagy kiszeded a felirat komponenst, mondjuk a DVDFab, vagy SubRiP -pel. Esetleg, az adott release -hez letöltöd valamelyik felirat file -okkal foglalkozó site -ról, a megfelelő felirat file -(oka)t. Letöltésnél érdemes figyelni, hogy a felirat fps értéke, egyező legyen a video-sáv sebességével...
-
minas
aktív tag
Ajjaj....
OK. Adott egy dvd akárhány hangsávval és akárhány felírattal. Ekkor még nincs nekem külön feliratfájl. Tehát mondjuk kellene ebből egy mkv, magyar és angol nyelven, plusz angol és magyar felirat. (nyelvtanuláshoz is jól jönne). Amúgy próbáltam egy hangsávos-egy feliratos verziót rippelni a dvd-ből pl. freemake-kel, de a tévén alig látszik a felirat tetetje, meg olyan olvashatatlan betűtípussal van, hogy az egész nem sokat ér."Azt kezeli, de felirat nem lesz" Ezek szerint az még így nem lesz jó.
Vagy valami programmal egyszerűbb kiszedni a dvd-ből a felíratokat külön-külön és .srt-ben tárolni, szükség esetén a megfelelőt megnyini a flm lejátszásakor?
Nézegettem az MKVToolni programot, de jól jönne valami neten fellelhető leírás az ilyen esetekhez. -
bdani81
csendes tag
Sziasztok!A problémám a következő.Vannak warez és torrent oldalak ahova olyan filmeket(is) töltenek fel ami a camerás képnél jobb minőségü(pl.
ORSUB.HDRip,WEB-DL) és magyar moziban felvett hangot teszik rá.Na most én ezt a magyar hangott szeretném rátenni mégjobb minőségre(pl.:1080p.WEB-DL,BDRip).Próbálkozok egy ideje de csak nem tudom összehozni.Az elején még passzol a szinkron de kicsivel késöbb már teljes káosz.Figyeltem az FPS -re hogy eggyezzen de nem jó.Felvettem a kapcsolatot azzal a sráccal aki ezeket a mozis filmeket rakja fel de azt irta hogy direkt igy csinálják meg hogy ne lehessen más minőségü filmel összeszinkronizálni.Tudnátok erre valami megoldást?Nagyon megköszönném.
Ezt szeretném szinkronba hozni:
https://drive.google.com/file/d/1Rey_NzignPheiXbV7wiMN3i46bbLsPov/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1qOmFJN1ufYkSHzOgPdXjY7hQ_rSueQQ8/view?usp=sharing -
gerner1
nagyúr
Igen. MKVToolNix -szel megoldhatod ezeket, mind.
-
minas
aktív tag
Üdv! A dvd-imről szeretnék másolatot mkv formátumban, hogy médiaplayerrel is tudjam őket lejátszani. Milyen programmal lehet betenni egy filmbe egyszerre több válaszható felíratot? A mediaplayerrel lehet választani feliratok között, de ha van mód, nem külön pl. .srt feliratfájlokban tárolnám.
Netán az is lehetséges hogy egy mkv-n belül több hangsáv (több nyelvre gondolok) is legyern?
A Freemake vagy WinX DVD egyszerre csak egy feliratot tud beletenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest