Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) interstate76 válasza SanyiSay (#4999) üzenetére


interstate76
addikt

:) Nálam most az az elsődleges fejlesztési irány, hogy kell egy alacsony fogyasztású, linuxos/wines ketyere, amin tudok Plex média szervert futtatni, hogy a Samu BD Playerek felirattal együtt lássák a filmeket és aztán gyönyörűen meg is jelenítsék azokat (nekem ez, mármint az igazán jó médiaplayeri képesség mindig is sokkal jobban hiányzott a droidos mini pécékből, mint pl a belső hálózaton belüli nagyobb írási/olvasási tempó - az utóbbival simán elvagyok, tehát emiatt még nem vennék NAS-t).

Ha ez (mármint a linux és a Plex) menni fog az MK809III-on, akkor nem veszek NAS-t, ha nem sikerül belőni és nem megy lejjebb a linuxos/wines mini pécék ára, akkor viszont kell keresnem egy olyan NAS-t, amire fel tudom tenni a Plex-et. Én itt tartok most, meglátjuk, merre visz az utam. Mindenesetre ha Plex-et futtatni képes NAS témakörben valaki tud segíteni, az ne habozzon!

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5002) SanyiSay válasza interstate76 (#5001) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

gugli dobott ki az enyémre plex találatokat. este ránézek. legalább tesztelve lesz a távoli elérés.

(#5003) #79335424 válasza interstate76 (#5001) üzenetére


#79335424
törölt tag

Viccelsz? :) NSA310 topik találatok a "plex" kifejezésre.

(#5004) interstate76 válasza #79335424 (#5003) üzenetére


interstate76
addikt

Nem jártam még a NAS topikokban :B , kösz!

(#5002) SanyiSay Neked is!

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5005) interstate76 válasza #79335424 (#5003) üzenetére


interstate76
addikt

Lejárt a szerkesztési időkeret...

Azért vannak ijesztő találatok. Pl. az alábbi:

"Amióta fenn van a Zyxel-en a plex azóta 100%-on fut a proci már lassan egy teljes napja...
A hálózati adatmásolás visszaesett a 50-60k-ról 3-4k-ra...
Lehet amiatt fagyott ki a film is tegnap este mert fullon pörög a proci???
Egy Zyxel NSA325_4.50(AAAJ.1)-öm van ami eddig jól muzsikált, de plexxel jön elő minden..."

Nem tudom, hogy a NAS-nak sok a Plex szerver, vagy user errorokról van szó a problémás esetekben, de (mini) PC-re linux vagy win alá még egy átlagosan intelligens kutya is gond nélkül felteszi, szóval első blikkre én maradok a korábban említett vonalnál, és csak akkor gondolkozom el komolyabban egy NAS vásárlásán, ha nem tudom költséghatékonyan és a vas széthajtása nélkül, mini PC-n megoldani a dolgot. Most a menyecském kis Linux Mint-et futtató laptopján fut a szerver, de nem szeretném mindig bekapcsolva tartani, ha épp nézünk valamit.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5006) #79335424 válasza interstate76 (#5005) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem tudom, hogy a többi NAS -nál mi a szitu, de az NSA310 -en bármilyen médiaszervert üzemelsz be, ez történik. Ismerkedik a médiatartalommal, szedegeti, rendezgeti hozzá a kiegészítőket. Gondolom, a usernél fut még a háttérben párszáz torrent, aktiválta a Plex összes extra szolgáltatását és ráeresztette 2 Terrányi zenére, filmre. Ha nincs semmilyen egyéb hiba, egy ekkora állománynál akkor is símán elmolyolhat egy napig a NAS.

Update: Ott mégis van vmi telepítési/beüzemelési hiba. Most látom, hogy egy 325 -ösről van szó. Abban kétszer olyan erős vas van, mint a 310 -ben.

[ Szerkesztve ]

(#5007) interstate76 válasza #79335424 (#5006) üzenetére


interstate76
addikt

Értem. Azt hittem, hamarabb végez (zöldfülű vagyok a témában, arról sincs fogalmam, hogy mini pécéktől mit várhatok e téren) és a médiatartalom beolvasása utáni alap működés fogja meg ennyire a NAS-t.

Majd megírom az MK809III-assal szerzett tapasztalataimat, ha megjött és lesz időm belakni!

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5008) #79335424 válasza interstate76 (#5007) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ennek egyébként egyszerűen a végére járhatsz. Plexet többen is használnak. A NAS admin felületén, rögtön a nyitó oldalon meg lehet nézni az aktuális proci/ram állapotot. Kérdezz rá odaát, hogy akinél a Plex túl van a szkennelésen és már "normál üzemmódban" fut, mennyi a NAS proci/ram terhelése (persze érdemes belefogalmazni a kérdésbe, hogy hány torrent fut közben, mert egyesek hihetetlen mennyiségekkel tolják).

[ Szerkesztve ]

(#5009) SanyiSay


SanyiSay
aktív tag

Elsőre engem is szíven ütött az xbox miatt feltett média szerver.
Gondoltam megosztja a fájlokat mint a többi szerver és kész. Erre indexelnem kellett mindent, minden fájlhoz csinált bélyegképet meg mittomén. Van fél terra filmem azzal elvolt negyed vagy fél órát. Azóta semmi gond vele. Az új állományokat pikk pakk megcsinálja gondolom mert azt már nem érzem.

Rájöttem miben jobb az androidos szerver mint a NAS. (hogy egy kicsit visszahozzam a topikba a témát)
Ott mire megcsinálja az ember a komplett szerverparkot, sok mindent kell tenni hogy az tökéletesen működjön, és a végén azt érzi hogy húúúú, ez igen mekkora király vagyok. :) Még akkor is ha kicsit köhög a rendszer.
Na ez a NAS-nál nincs. Itt megfizeted a mások tudását. Ami kell azt bekapcsolod, megy magától hiba nélkül, és semmi büszkeség nincs benne.

(#5010) SanyiSay válasza interstate76 (#5007) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

PLEX

Itt a plex oldalon egész sokat írnak a témában, erre jártál már?

[ Szerkesztve ]

(#5011) #79335424 válasza SanyiSay (#5009) üzenetére


#79335424
törölt tag

Megint csak azt tudom mondani, hogy rossz típust választottál. A Zyxelnél ez úgy működik, hogy vannak az alapszolgáltatások és az extra csomagok. Praktikus megoldás, mert így, az extrák közül a user válogathatja össze, hogy mikre van igénye. A többi meg nem foglal fölöslegesen erőforrást. Eddig egyszerű a dolog. Bökök, települ. Aztán van az FFP (Fonz Fun Plug). Ez egy Python nyelvű framework, ami alá rengeteg modul (program) telepíthető. Olyasmi, mint droidon az Xposed. Régebben már az FFP telepítés is felért egy Linux/Java/Python tanfolyammal, de aztán a Zyxel átlátta, hogy neki is jó, ha változtat ezen. Úgyhogy az FFP -t beemelte az extra csomagok közé. De FFP alá a programok telepítése, beállítása továbbra is terminálból történik, úgyhogy meghagyták a usereknek a sikerélmény érzés lehetőségét. Én legalábbis nagyon happy voltam, amikor a miniPC -ről, Juice SSH -val sikerült kapcsolódnom a NAS -hoz és megjelent a telepített Midnight Commander kezelőfelülete. :)

(#5012) SanyiSay válasza #79335424 (#5011) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Á... szerintem itt is így van kb. ahogy írod, csak nem tudok olyan precízen fogalmazni mint te. :)
Írásom is inkább irónia volt, mert nagyon untam már a szerver állítgatást. Most meg csak használom, bár telefonból lenne ilyen ami csak teszi a dolgát. :) Terminál itt is van, meg efféle de eddig nem kellett szerencsére. Lehet beleakadok a készülékem korlátaiba de egyenlőre csak kapkodom a fejem miket tud. (és az életben nem használom ki szerintem)

[ Szerkesztve ]

(#5013) SanyiSay válasza interstate76 (#5007) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

PLEX oldal tényleg jó.
Ott pld ugyanazt mondják mint Somatom. Az én szerverem bár sokat fejlődött elődjéhez képest de inkább vegyek egy másikat mert nevetségesen lassú a procim, plex tuti szaggatni fog rajta, mivel minden filmet átkonvertál ezek szerint lejátszás közben is.

(#5014) #79335424 válasza SanyiSay (#5013) üzenetére


#79335424
törölt tag

Jó, de gondoljunk bele, hogy miért is kell ez! Van még egy pár médiaszerver. Pl. MiniDLNA még a routerem custom firm. -jében (Tomato) is van. Pedig abban még a NAS -hoz képest is gyengébb a vas. Én is látom a NAS -om topikjában azt a matekozást, amit ezekkel a médiaszerverekkel művelnek. De ez egy miniPC -s topik és örülök, hogy ez az okos TV -s, médiaszerveres mizéria engem nem érint. Nálam ez a funkció ki van kapcsolva a NAS -ban. Ott az SMB, NFS. A NAS -ra lehet rakni VPN szervert (nekem nem kell, mert a routeremben is van), amivel lehet streamelni külső hálóból is. Plusz beüzemeltem rajta a webszervert is streamhez, de ennek a forward -ja csak be van állítva, de nincs aktiválva a routerben, nehogy túl nagy legyen a huzat a nyitott hátsó ajtón. A többit oldja meg a miniPC. Egyébként felmerül bennem a kérdés, hogy ha már egy kalap pénzt elkérnek egy TV -ért, mert olyan q...a okos, akkor miért kell neki külön médiaszerver? Miért nem tud lekezelni egy SMB, vagy NFS megosztást és oldja meg saját maga a lejátszást?

[ Szerkesztve ]

(#5015) SanyiSay válasza #79335424 (#5014) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Kellene nyitni egy Somatom OFF Topikot, oda minden beleférne. :)

Gyártó szempontból érthető a bonyolult szerver megoldás.
Mert ha mondjuk nekem az MX player kiírja hogy nem jó a hang akkor vagy dekóder, vagy codec csere. Valamint a lejátszónak is erősnek kell lennie hogy mindennel megbirkózzon. Xboxon a médiaszerver a hangfájlok átkonvertálását ajánlotta fel, ha nem megfelelő, a Plex meg az egész filmet konvertálja lejátszás közben, ha jól értelmeztem. Így megúsznak sok mindent. Igaz hogy a szervernek kell közben mindent elvégezni a lejátszó helyett, de az nem az ő bajuk. És mivel ekkora a káosz okos TV téren még el is tudják adni, mert egy az hogy nincs választása a felhasználónak, és a gyártók sem törik magukat közös szabvány elfogadásán. Mondjuk a chromecast elvileg ennek a hiánynak a kiküszöbölésére lenne, saját állításuk szerint.
Úgyhogy ezt elkerülendő a felhasználónak kell okosnak lennie, hogy efféle hangzatos termékekbe ne ölje a pénzt.

(#5016) interstate76 válasza SanyiSay (#5010) üzenetére


interstate76
addikt

Persze, jártam már ott, de továbbra is az a helyzet, hogy ha mini pécén tudok szervert futtatni, akkor a "Plex a NAS-on" témakörbe nem ásom bele magam túl mélyen. Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire kell parancssorban okosnak lenni ahhoz, hogy NAS-on is menjen, ill. hogy mennyiben más a Plex NAS-on, mint linuxon és winen, ezeket meg már nagyjából látom. Ja, és persze kösz!

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5017) SanyiSay válasza interstate76 (#5016) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Hát nem tettünk semmit, de szívesen. :)
Viszont most már hogy kicsit beleolvastam a plex működésébe kíváncsi vagyok a többmagos android mire jut vele. Majd írhatnál beszámolót. :K

(#5018) #79335424 válasza SanyiSay (#5015) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ahelyett, hogy a sok okos funkciót kiváltanák egy integrált miniPC -vel, amit optimalizálnának a konkrét megjelenítőre. Ezzel sztem kiküszöbölhetőek lennének a miniPC -k vizuális médiamegjelenítési problémái. Menyire befolyásolná egy ilyen megoldás egy százezres nagyságrendű TV árát?

(#5019) SanyiSay válasza #79335424 (#5018) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Sokkal. Itt ezreseken múlik gyakran hogy épp a tiéd veszik vagy a konkurenciáét. Valamint az mindig is megvolt hogy a komolyabb gyártók készülékei kevesebbet tudtak stabilan a gagyibbak meg többet. Ez autótól az elektronikai készülékekig megvan.
Másik az oprendszer. Gondolom kézben tarthatóbb nekik a sajátjuk mint a másé.
Mimey forumtárs által belinkelt készüléken sem android fut hanem chrome OS ami ha jól tudom linux de ott is egy saját elképzelést alkalmaznak mint az okos tv-sek.
Szerintem ez az a terület amivel jobb ha nem foglalkozik az ember. Ami van abból kell építeni. Ez lehet a hosszú élet titka. :)

(#5020) interstate76 válasza SanyiSay (#5019) üzenetére


interstate76
addikt

Idén már lesz/van androidos okostévé rendszer, ha jól emlékszem, akkor nem is egy gyártónál, de a Pana is vált, mégpedig Firefox OS-re.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5021) SanyiSay válasza interstate76 (#5020) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Na ezt a Microsoft sem fogja tétlenül nézni az tuti. :)
Kis Pana plazmám a maga 240W-os fogyasztásával kicsit őskövületnek számít, már előre félek hogy mi lesz mikor TV-t kell választanom. :)

(#5022) interstate76 válasza SanyiSay (#5021) üzenetére


interstate76
addikt

Hát, semmiképp se az okostévé-rendszer döntsön - ami jelenleg a tévékben van, azt nagyon egyszerű űberelni egy kis droidos mini pécével. Mondom ezt úgy, hogy az idei felhozatalt nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5023) SanyiSay válasza interstate76 (#5022) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Média szerver igény nem lesz rajta az tuti. :)

(#5024) Bendo


Bendo
tag

Sziasztok!

Használja valaki közületek a Kodi-t Genesis bővítménnyel?

Én nemrég akadtam rá e kiegészítőre, és baromira megörültem neki, mivel minden sorozat (meg filmek is, igaz ott kamerás felvételek is akadnak, de a filmes részét nem használom) fent van, és lehet online nézni, nem kell hozzá előtte semmit sem letölteni.

Ez nekem azért hasznos, mert a sorozatokat úgy is csak egyszer nézem, plusz tud HD-s streamet is nyomni.

De, sajnos random időközönként kifagyasztja az MK809III-asomat (rk3188T), illetve ha nem kifagy, akkor újraindítja.

Próbáltam már nagyobb hűtővel, de nem lett jobb.

Nejem tabletjén (10" Concorde) amúgy hiba nélkül fut, de ott nem kényelmes, max ha ő nézni.

Lehet, hogy a sok újraindulás, és fagyás a "T"-s proci sajátossága?

Mivel ezt a felállást használni szeretném, így gondolkozom egy box-on inkább, ez meg megmaradna tartalékba.

(#5025) Stef73


Stef73
csendes tag

Sziasztok!
Két napja vettem egy MK809III quad Core-os kütyüt (http://www.ebay.com/itm/171714148704?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT), de sehogy sem tudom életre kelteni a tévémen. A tv-m típusa LG M2262DP-PZ, egy full hd-s monitor tv tunerrel. Az eszközt rádugva mindig ezt írja: nincs hdmi jel. Az eszköz működik, kipróbáltam egy Sony tv-vel. Az LG tv-n X-box és 3D-s DVD lejátszó is gond nélkül működik a hdmi-n keresztül. Próbáltam már az összes hdmi felbontásban is, de egyiken sincs jel. Nem tudom mi lehet az oka. Cseteltem az LG ügyfélszolgálattal is az előbb ott valami olyat írtak, hogy ezen az eszközön régi firmware van, nem támogatja a tv-m. Ha valaki járt hasonlóképp, kérem írja meg van-e megoldás a dologra. Köszönöm!

(#5026) #79335424 válasza Stef73 (#5025) üzenetére


#79335424
törölt tag

Míly ismerős téma! Évek óta szopok ezzel a DVI monitor miatt. Vmi hiányzik egyes romokból és az istennek se adnak képet. 3066 -tal, 3188 -cal, sőt, még AML S802 -vel is jártam így. Az M8 -on most egy nem rá való romot használok. Nem megy az infra táv és a bluetooth, de legalább van kép. Nekem a 809III -on Neomode 1.9a -val volt kép (720p -s kernelt használok). De az enyém még AP modulos, a Tied meg vszínűleg már más, ezért az a Rom vszínűleg nem lenne jó neked. Szóval kicsit több infó kéne. Panelverzió, wifi/bt modul típus, Android verzió, romverzió, kernel verzió. Több embernél bevált a HDMI kimenetváltó kütyü közbeiktatása. Ez egy másik lehetséges megoldás. Volt, akinél csak úgy volt kép, hogy lehúzott tálcával csatlakoztatta a TV -hez.

(#5027) kerekfej


kerekfej
addikt

Ez milyen lehet a CS918-hoz képest?

(#5028) #79335424 válasza kerekfej (#5027) üzenetére


#79335424
törölt tag

Biztos tök jó, csak mire? Ethernet? USB?

(#5029) kerekfej válasza #79335424 (#5028) üzenetére


kerekfej
addikt

FullHD-re

(#5030) SanyiSay válasza kerekfej (#5027) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Cs918 hoz nem hasonlítanám én sem, de nekem tetszik. :)

Úgy is útálom az a sok kábelt a TV körül, meg a cs918 alakját is. :D
Az is tetszik benne, hogy több színben lehet kapni, és sikerült pont azt a részét beszínezniük ami soha nem látszik.

Szóval megmozgatta a fantáziám. :)

(#5031) Stef73 válasza #79335424 (#5026) üzenetére


Stef73
csendes tag

Köszi a választ, én abszolút kezdő vagyok, holnap nem leszek gépközelben, de vasárnap megint rádugom a Sony tv-re és kiolvasom az verziószámokat. Már ha megtalálom egyáltalán.
"De az enyém még AP modulos, a Tied meg vszínűleg már más" ezt honnan tudom meg, hdmi kimenetváltó kütyüről sem hallottam még, lehet hogy fogok még sok sületletlenséget kérdezni, ha szabad.

(#5032) Stef73 válasza #79335424 (#5026) üzenetére


Stef73
csendes tag

Szia Somatom!

Rádugtam a Sony TV-re a következő infokat olvastam ki belőle:

model number: gxt_dongle_3188
android version: 4.4.2
baseband version: unknown
kernel version: 3.0.36+
ren@gxt#411
thu jan 22 09:38:43 CST 2015
build number: gxt_dongle_3188-eng 4.4.2 KOT49H eng.ren.20150120.144436 test-keys
vendor software version: RK3188_R-BOX_ANDROID4.4.2-SDK

A panelverzió nem tudom mi lehet, de lekaptam a borítást és ezeket a feliratokat látom rajta:
egyik oldalon DW2015030602
másikon 0115 és alatta GXT_016_LP_V1.7 141020 (a 016 lehet hogy D16?)
a wifi modul talán ez lehet: RTL8723BS

Az én TV-men csak egy HDMI van.
Még annyit, hogy nekem eze az eszköz igazából csak esti internetezgetésre kéne, (ha későn érek haza már nincs kedvem bekapcsolni az asztali gépet, ezt meg az ágyból is tudnám használni) meg a Tarr mobiltv-hez.
Lenne még egy kérdésem. A Tarr oldalán olvastam, hogy minimum 4-es verziójú android kell hozzá, és csak rootolás mentes készülékről használható. Ha életre lehet is kelteni ezt a TV-men valahogy, nem is fogom tudni letölteni ezt az alkalmazást?

Üdv.: Péter

(#5033) géeles válasza Stef73 (#5032) üzenetére


géeles
aktív tag

Szerintem menni fog, vannak lehetőségek, akkor is ha rootolt. Online filmeket is lehet találni, meg youtube is van. Net legyen jó, wifi meg még jobb. Érdemes hozzá esetleg kábeles adaptert beszerezni.
TV vel kapcsolatban nincs ötletem, másik rom segíthet.
:K

TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."

(#5034) Zol77


Zol77
aktív tag

Telefonra tudtok valami egyszerű appot,amivel lehet vezérelni a mini pc-t?
Nem remote desktop,meg távirányító gombos app kellene,hanem valami egyszerű amivel pl el tudok indítani egy online rádiót.
A mini pc egy projektorra van kötve,és ezért nem akarnám mindig bekapcsolni a projektort,ha csak pl egy online rádiót akarok elindítani,vagy másik rádiót váltani.
Mivel droidon van sok jó rádió app,ezért az erősítőt se cserélném le olyanra,ami már tudja játszani az internetes rádiókat,erre ott a mini pc,ami optikain össze van kötve az erősítővel.
Létezik ilyen app?

(#5035) #79335424 válasza Stef73 (#5032) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ha kicsit keresgéltél volna a topikban (mondjuk a "panel" szóra), akkor shtem meglett volna, hogy miket kell nézned. Sztem az a V 1.7 lesz az. Romot a freaktab.com -on tudsz keresgélni. Az MK809III/MK802IV -topikcsoportban keresgélj! Ezen belül a Wifi modulod típusa az irányadó. A romok általában tartalmazzák a felrakásukhoz szükséges PC -s tool -t és a drivereket is. NAGYON FONTOS! Ha most 4.4.x romod van, akkor csak 4.4.x romot tegyél fel és csak a hozzá való tool -lal! Ha valamiért szeretnél downgradelni, akkor annak a módjáról a freaktabon, Finless Bobnak van egy leírása.
Nincs kizárva, hogy ha keresgélsz az MK809III/MK802IV topikokban, akkor rálelsz az LG képtelenséged okára. Tán pénteken az n+1. éjszakámat töltöttem a témában infókeresgéléssel, de csak újabb 2-3 lehetséges okot találtam. A szótáram is gazdagodott a HDPC rövidítéssel. Jááájjj!!! Akkor mondtam hogy elég, amikor tudatosult bennem, hogy kinnt süt a nap, én meg a githubon, vmi Allwinneres kütyü forráskódjában dúlom a képkimenet parancssori kapcsolóit. :N

A flashelés menetét ITT találod. Ez egy 3066 -oshoz készült, de csak annyi a különbség, hogy az ott linkelt romok nem jók Neked és a reset gomblyuk :) a kütyü oldalán van. Egyébként a legjobb leírás, amit eddig láttam.

Ami a TV alkalmazást illeti, az Xposed framework alá telepíthető RootCloak modul arra hivatott, hogy a root jogosultságot elrejtse az ilyen alkalmazások elől. Sajnos, ez nem mindíg sikerül. Pl. a T-Home -os TV-GO v.1.0.12. -t még átveri, az újabbakat már nem. De a lepényhal meg először, a reményhal meg utóljára. :)

[ Szerkesztve ]

(#5036) Stef73 válasza #79335424 (#5035) üzenetére


Stef73
csendes tag

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét, úgy néz ki megoldódotta dolog. Délelőtt ugye lepantittottam a tokot róla, hogy megnézem a wifi chipet, gondoltam nem rakom össze, így a hdmi hosszabító nélkül kipróbálom egyszer. az előbb rádugtam és legnagyobb meglepetésemre így elindult! Úgyhogy nem kell rootolnom egyelőre. Azért köszi még egyszer! Péter

(#5037) #79335424 válasza Stef73 (#5036) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem akarlak elkeseríteni, de sztem az gyárilag rootolt.

(#5038) interstate76 válasza interstate76 (#5007) üzenetére


interstate76
addikt

Megjött az MK809III-asom és ez alapján egész gyorsan fel tudtam tenni rá az ubuntut, ami egy 8 GB-os micro sd kártyáról fut - a folyamat lépései az alábbiak:

1. A fenti linkről le kell szedni az eszközünkhöz passzoló, tömörített .img fájlt.
2. Win32 Disk Imagerrel ki kell írni egy legalább 8 GB-os, legalább class 10-es micro SD kártyára.
3. Ezután már csak be kell kapcsolni a mini PC-t, ami automatikusan a micro SD kártyáról fog bootolni (jelszó: "p"). Csak LAN-kapcsolat van, a wifi nem működik!
4. Be kell állítani a root jelszót.
5. Be kell állítani az időt és a dátumot (a dátum nálam stimmelt, de az időzóna természetesen nem, viszont ezt csak a root jelszó ismeretében módosíthatod).
6. Ki kell terjeszteni a fájlrendszert az egész kártyára.
7. Engedélyezni kell a Mali hardveres gyorsítását.

Utóbbi 3 lépés parancssorból történik, de nem kell tőle megijedni, minden le van írva a fenti linken.

Most viszont elakadtam a plex szerver telepítésénél, mert azt írta ki, hogy "wrong architecture: i386", pedig - elvileg - ez a jó verzió.

Szoftver centert kipróbáltam, működik: gond nélkül sikerült telepíteni a GDebi Package Installert.

Jelenleg órák óta nyüstölöm, és éppen csak langyos a ház. Talán ér valamit a hűtés mod, amit csináltak rajta, vagy alapból ilyen, nem tudom, mindenesetre egyelőre stabilnak tűnik. Ha hosszú távon is így pörög és a plexet is fel tudom küzdeni rá (ha máshogy nem, parancssorból mennie kell), akkor szerintem bombajó vétel volt.

Most ráeresztettem a frissítéseket - amíg molyol velük, lazítok egyet, aztán este folytatás.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5039) interstate76 válasza interstate76 (#5038) üzenetére


interstate76
addikt

Bocsi, kis javítás:

"Utóbbi 3 lépés" helyett "A 4-es, a 6-os és a 7-es lépés"

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5040) #79335424 válasza interstate76 (#5038) üzenetére


#79335424
törölt tag

Megnéznél valamit? Asterisket tudnál rá telepíteni?

(#5041) interstate76 válasza #79335424 (#5040) üzenetére


interstate76
addikt

Ezt próbáljam ki? Vagy van egyszerűbb módja is?

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5042) interstate76 válasza interstate76 (#5038) üzenetére


interstate76
addikt

Úgy néz ki, hogy a Plex linuxos verziója nem fut arm alapú készüléken, azaz e célból hiába futtatok linuxot egy RK3188-as procival szerelt mini PC-n. Hogy rohadna meg! :W Legalábbis most itt tartok, de javítson ki egy linux-guru, ha esetleg hülyeséget írtam!

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5043) #79335424 válasza interstate76 (#5041) üzenetére


#79335424
törölt tag

Neeeem, dehogyis! Csak arra voltam kíváncsi, hogy vmi repoban látsz -e ilyet. Ne telepítsd (hacsak nem érdekel a VOIP mélyvíz topik :) ).

Valami egyébként nem kerek. A NAS is Linux alapú és arm.

[ Szerkesztve ]

(#5044) interstate76 válasza #79335424 (#5043) üzenetére


interstate76
addikt

:) A VOIP mélyvíz topikot már jó ideje nem olvasom: tökéletesen elvagyok vezetékes netközelben a Gigaset A510IP-vel, ha utóbbi nincs elérhető közelségben, akkor pedig marad a mobilon voipozás, ill. a fontosabb hívásokat olyankor simán bluemobile-on bonyolítom - annyira alacsonyak a telefonköltségeim, hogy több időt kellene szánnom a további lefaragásukra, mint amennyi eredménnyel kecsegtetne a dolog.

Egyébként azt rontottam el tegnap, hogy a 32 bites linuxra szánt plex szervert próbáltam meg telepíteni, de az más architektúrára lett kitalálva, így hiába stimmelt az oprendszer, leállt a telepítés akkor is, amikor parancssorból futottam neki. Hiába no, saját kárán tanul, aki nem ért hozzá! :B

Meg kell találnom azt a verziót, amelyik arm-re és linuxra van, utána pedig rá kell jönnöm, hogyan tudom feltenni. Nem vagyok sem linux-, sem NAS-guru, szóval biztos nem lesz könnyű, de annál nagyobb lesz az öröm, ha mégis sikerül. :K A "Plex Media Server for Synology"-n belül (is) van arm-re szánt szerver, de az meg .spk kiterjesztésű, amit nem tudok feltenni linuxra. A Netgear-nél találtam .deb kiterjesztésűt, de annál is rossz volt az architektúra (wrong architecture 'armel', vagy valami hasonló volt a hibaüzenet). Nem vágom ezt a sok architektúrát sem, pláne, hogy arm-en belül létezik armhf, meg armel, meg ki tudja, még milyenek vannak...

Ha bármit ki kell próbálni linuxos mini PC-n, szólj nyugodtan, szívesen segítek, ha tudok!

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5045) w.miki


w.miki
veterán

nem tudom, jó-e ha itt kérdezem, de...
szerintetek Wines TV sticekek közül van már olyan, ami jó?
Pl. a MEEGOPAD T01 vagy a VOYO mini PC
GTA 5-t szeretnék játszani, de az én laptopom már nem viszi el.
Csak emiatt pedig nem vennék új gépet, vagy konzolt, inkább valami TVre köthető dolgot szeretnék...
de mit?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#5046) #79335424 válasza w.miki (#5045) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ez nem az a topik, de itt ez nem akkora gond. Ha nem kapnál rá választ, akkor keress egy Windows Tabletes topikot. Ugyanez a vas. Ha ott azt írják, hogy fut rajta, akkor a sticken is fog. Olvastam róluk, hogy egyes példányoknál úgy faragják az árat, hogy vmi próbaverziós Win -nel árulják, a user meg fizetheti a licencet.

[ Szerkesztve ]

(#5047) varmi2 válasza w.miki (#5045) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ezt komolyan gondolod? Egy ilyen sticen gta5-t játszani ? :W
Ha azon a notebookon nem megy, akkor ezeken a sticeken 10x nem megy. Ezek teljesen más felhasználásra vannak tervezve, zéró hűtés gyakorlatilag.
Ehyébbként itt van ezeknek a topikja. KATT

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#5048) SanyiSay válasza interstate76 (#5044) üzenetére


SanyiSay
aktív tag

Pedig már hátradőltem, gondoltam vasárnap délben jó ebédhez szól a nóta közben olvasgatok egy jó kis Plex tesztet. ;)

ui.:
.spk kiterjesztésű fájlokkal nem ér szemezni, mert azt olyan lustáknak írták mint én. :P

[ Szerkesztve ]

(#5049) interstate76 válasza w.miki (#5045) üzenetére


interstate76
addikt

GTA V gépigény.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#5050) interstate76 válasza SanyiSay (#5048) üzenetére


interstate76
addikt

:( Sajnos úgy tűnik, nem lesz mini PC-s Plex-teszt, pedig nagyon megörültem, amikor sikerült feltenni a linuxot és kiterjeszteni a fájlrendszert, majd programot telepíteni a szoftver centerből. Magyarán van egy teljes értékű linuxot futtató mini PC-m, de az architektúra miatt nincs Plex szerverem.

Viszont emiatt van egy eladó MK809III-asom: zsír új állapotban (pár órát futott), hűtéstuninggal, telepített XBMC-vel és akár linuxos micro SD kártyával együtt. Ha vkit érdekel, dobjon egy privátot.

Most megint ott tartok, hogy vagy NAS, vagy wines mini PC: az utóbbi felé hajlanék a jóval szélesebb körű felhasználási lehetőségek miatt, viszont még mindig nagyon túl van árazva az összes kapható típus.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (P26T, M40 Plus, M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.