Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• prolad

addikt

válasz Pete55555 #50532 üzenetére

Jó megoldás a külső HDD is, főlrg azon az áron, ott már a fizikai méret kérdéses+ gondolom ahjoz is kell valami kábel, ha gépre akarod kötni.

PROTRON

Ha csak 5k van pendrivera, akkor kb akármilyet veszel lassú lesz, akármi is legyen a dobozra írva, nagy eséllyel nem fogják tudni tartani egy-egy nagyobb fájlnál. Ha meg sok kicsi van, arról letérdelnek.
    Nekem egy Silverstone van ( [link] ), az a 30-35 grammos tömegével nem szesi ki a csatlakozót a helyéről, és nem kezelheterlen méretű, bár kulccsomóra ezt már nem tenném. Kisebb zsebekben viszont elfér. És tök jól jön, hogy egy live Linux, windows PE, windows telepítő képfájl (amiről pár perc alatt felmegy a win egy SSDs gépre) mellett még van 100GB szabad hely, ha meg kevés lenne, egy tízesből bővítem a duplájára.

• PROTRON

addikt

válasz Pete55555 #50532 üzenetére

Na pont erre gondoltam, hogy igazából a 3.0 techinológiai lehetőségéből a legtöbben csak a plusz áramerősséget használják ki, tehát a 3.0 esetén 1 kábel elegendő egy nagyobb áram igényű hdd esetén is. Holott sebességben még Te is csak a 2.0 határain belül mozogsz.

#50531 prolad
    Valóban SSD-vel ki lehet használni a nagyobb sebességet, de igazából napi szinten kevesen mozgatnak akkora méretű fájlokat hogy tényleg számítson az a kb 2 perc idő nyereség alkalmanként.
    A kapacitás már más téma, most már tényleg lementek az SSD árak, de ha valaki csak 5k-t szán rá akkor azért még nem fog kapni külső házzal ellátott egységet. Aki munkára nagy méretű fájlokhoz használja, ott teljesen reális az általad is használt mód. De aki csak ad-hoc jelleggel akar átvinni 1-2 GB-t úgy hogy nem akarja googlin keresztül, oda azért overkill még.

De amúgy nem túl nehéz egy sata ssd-vel megkapakolt külső házikó ahhoz hogy csak úgy a csatlakozóra nehezedjen? Meg amúgy a méret is lényeg és ebben az esetben igaz hogy a jó dolgok kis csomagban érkeznek, a pendriveot a kulcstartómon is tudom szállítani, vagy épp irattárcában, vagy a táskában azokban a kis tollaknak kialakított vékony zsebekben.

Ugyanakkor a pendriveot könnyebb bent felejteni valahol bedugva, nem egyszer kellett már visszamennem. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés