- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
saturn27
tag
válasz
Mercutio_ #27693 üzenetére
Szerintem aki tisztában van a jelenlegi és a várható igényeivel, az simán össze tudja legózni az ITX konfigot is némi utánajárással, ahogy például én is tettem eddig. Az általad felsoroltakon túl azért még van mire figyelni (például: nem csak a hűtő szélessége, de a magassága is, milyen tápot érdemes bele venni figyelembe véve a lehetőségeket, a ház szellőzése, egyéb hűtési lehetőségek, stb).
Én mondjuk megtanultam, hogy az újdonságok megjelenése után várok még egy picit, mert kb 2 és fél éve Goose-T-hoz hasonlóan én is belefutottam például az asrock fm2a75m-itx vrm túlmelegedéses történetbe (hát igen, jó pár éve olvasom a topic-ot). Ahogy megjelent, nagy lendülettel meg is vettem egy a10-5700 társaságában, és bár nekem nem égett le a lap, de a nagy nyári melegben volt, hogy újraindult a gép néhányszor, hiába raktam rá "erős" hűtést.
Na de visszatérve az eredeti problémára. Esetleg ennek a topic-nak az összefoglalójába lehetne írni néhány ajánlott, vagy best buy kategóriás dolgot. Ahogy elnézem például a "milyen számítógép házat vegyek" topicban sem ajánlgatnak ITX házakat. Pedig szerintem sok embert érdekelne, hogy az egyes árkategóriákban mik a legjobb ár/érték arányú dolgok (ház, hűtés, alaplap, stb).
Bár lehet, hogy ez az ötlet is csak egy "utópia", hiszen kinek van ideje/lehetősége tesztelgetni a cuccokat, vagy legalábbis mindegyiknek utánaolvasni, majd frissíteni az összefoglalót.
No mindegy, nem okoskodom többet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hunt: Showdown
- Autós topik
- The First Berserker: Khazan
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Asrock B760M PRO RS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest