- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez mindig nagy buli szokott lenni. 13 órától veterán motorok (és autók) felvonulása, rendőri felvezetéssel a városban. Legutóbb is több mint 250 motor vonult fel. A legszebb motorokat díjazták. Volt motoros ügyességi és autós driftelési bemutató. Szóval egy egésznapos program. Én ott leszek. Régebbiről egy kép, ahol bal oldalt a mocim látható:
-
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szia Zoli bácsi!
Érdekes, tőlem is pont 50 km-re van a Ság hegy. Akkor Te is arrafelé lakhatsz, mint én.
Holnap Veszprémben lesz a IX. veteránmotoros találkozó és börze, nincs kedved eljönni? Én páron már voltam, mindig nagy buli volt. -
KTMHobby3
tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Attól hogy elektronikus, még nem digitális. Az én motoromon már régóta ledes indexek vannak, elektronikus ütemadóval. Nincs benne relé, ezért nem relés. Én terveztem, én készítettem el. Azóta sokaknak csináltam már, eddig mindenki meg volt vele elégedve. Még csak annyit hogy erősebb a fénye, mint a hagyományos 21W-os izzóéknak. Bármilyen járműre felszerelhető és csupán 2 db. Li-Ion akkuról működik.
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
nyogo83 megírta a választ. A döglött akksi nem tud referencia feszültséget adni, ezért bizonyos fesszabályzók túl nagy feszültséget adnak ki, ami tönkre teheti az indexrelét.
Mi az a digitális indexrelé? -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
"ezt a gány 95-öst "
Úgy-e ezt Te se gondolod komolyan?
Én csak 95-öst tankolok a motoromba, meg az autómba is. Egyikkel sincs semmi problémám. Egyszer tankoltam a motoromba 100-ast, semmivel nem volt jobb. Azt csak a kutasok terjesztik hogy a 100-as sokkal jobb, érthető, literenként 240 Ft.-ért megéri nekik.
Az meg külvárosi legenda hogy megromlik a benzin. A motorom 8 hónapos állás után (alkatrész beszerzés), ugyanúgy ment a 95-ös benzinnel, mint a frissel. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ebben is igazat adok Neked. Nekem előre 1,5, hátra 2 bár vált be, a 85 kg-os testsúlyomhoz. A gyári értékek is hasonlóak. Igaz, 35 éve gyártott Semperit gumikhoz adták meg ezeket az értékeket, egy személy esetére.
Azóta sokat változott a világ, de szerintem fontos erre odafigyelni. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Pontosan leírtad a lényeget. Motornál ez azért fontos, mert a két keréknél az a futó felület, ami érintkezik az aszfalttal, kanyarban ideális tapadást ad. Ha keményebb kisebb a tapadás, könnyen el lehet dobni a motort, ha puhább, "mászik" a motor, ami szintén bukáshoz vezethet. Aki régóta motorozik, érzi ezt.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Simsonnál a gyári érték: előre 1,25, hátulra 1,8-at írnak, utassal hátulra 2,5 bárt. Tehát hátulra a súlytól függ, de előre nem írtak nagyobb értéket, mivel a nagyobb súly a hátsó kereket terheli.
Motoroknál nagyon fontos a jó keréknyomás, a kanyarstabilitás miatt. -
KTMHobby3
tag
válasz
Debilon
üzenetére
Szia !
Rákerestem a témára, mert én se emlékeztem rá. 1991-ig volt ilyen.
Más.
Egy másik fórumon téma volt a gumiabroncsok légnyomása. Szerintem ez egy fontos téma, mert egyáltalán nem mindegy, melyik kerékbe mennyit nyomunk. Az minden motorra igaz hogy az első kerékbe kevesebbet kell nyomni, de mennyi az annyi? Mert úgy-e súlytól függ hogy mennyi kell a gumikba, meg az se mindegy hogy van-e utas a motoron. Ti hogy látjátok ezt? -
KTMHobby3
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Azért ez már egy komoly robogó. 1,8 kW-os, az már ebben a kategóriában felső kategóriásnak számít. Minden van rajta, ami fontos és 400 ezer alatt megvehető. A Líthium akksikkal meg biztos hogy sokkal jobb, a Tesla nem véletlenül használja azokat.
-
KTMHobby3
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
-
KTMHobby3
tag
válasz
perge666
üzenetére
Szia!
Megértelek, sajnos igazad van. Bár egy ismerősömnek sikerült Devecserben találni egy olyant, mint az enyém. Piszok mázlija volt, 50 ezerért megkapta. Egy jó üzlethez szerencse is kell, de ha kitartóan keresed, megtalálod. Pl. egy ilyent:
Az enyém nem ilyen, de nagyon hasonlít hozzá. Az "Összefoglalóban" láthatod. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igazad van!
De ez az a kategória hogy vagy iszol, vagy vezetsz. Én egy feles után semmiképp nem vezetnék. Igaz, a Horvátoknál lehetett, éltem is vele.
De az már régen volt, semmi baj nem történt. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
"De mi van ha hirtelen menni kell vele?"
Biztosítás nélkül meg se próbálja, mert nagyon sokba kerülhet! -
KTMHobby3
tag
válasz
perge666
üzenetére
Szia!
Az a baj ezekkel szoci motorokkal hogy nagyon gyenge anyagból készültek, ezért nagyon hamar megadták magukat. Ha ebben a kategóriában szeretnél egyet, javaslom a Puch és a KTM kismotorokat. Az én KTM Hobby 3-asom már 34 éves, abszolút megbízható és mindent lehet hozzá kapni, elfogadható áron. -
KTMHobby3
tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Én ugyanúgy szoktam. Elzárom a benzincsapot, járó motornál, míg meg nem áll. Karbit sose kellett pucolnom, pedig már 35 éves. Nálam 20 éve van a motor, azóta így csinálom. Nálam a leállás időjárás függő, de ha előreláthatóan hosszabb ideig nem tudom majd használni, akkor így állok le.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Ez a motorbenzin kémiai összetétele:
MSZ EN 228
Jellemző Mérték-
egység Vizsgálati módszer Követelmény
Esz-95 Esz-98
Kísérleti oktánszám - MSZ EN ISO 5164 ≥ 95.0 ≥ 98.0
Motoroktánszám - MSZ EN ISO 5163 ≥ 85.0 ≥ 88.0
Etanoltartalom v/v% MSZ EN ISO 22854
Ólomtartalom mg/l MSZ EN 237 ≤ 5
Sűrűség 15 °C-on g/cm3 MSZ EN ISO 12185 0.720 - 0.775
Kéntartalom mg/kg MSZ EN ISO 20846 ≤ 10
Gyantatartalom,
oldószerrel mosott mg/100ml MSZ EN ISO 6246 ≤ 5
Korróziós fokozat,
3ó, 50°C - MSZ EN ISO 2160 1. osztály
Benzol %(V/V) MSZ EN 12177 ≤ 1.0
Oxigéntartalom %(m/m) MSZ EN ISO 22854
Aromástartalom %(V/V) MSZ EN ISO 22854 ≤ 35.0
Olefintartalom %(V/V) MSZ EN ISO 22854 ≤ 18.00
Külső megjelenés - Érzékszervi tiszta és átlátszó
Én a kéntartalomra gondolok, de lehet hogy tévedek. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem kell visszaolvasnom, mert ha megnézed, arra az írásodra válaszoltam.
A történet úgy kerek hogy mielőtt elindultam egy hosszabb útra tavaly Augusztus elején, teletankoltam a motoromat 95-össel, aztán 10 km megtétele után beállt a főtengely. Hazahozatal után szétszedtem a motort hogy megtudjam, pontosan mi sérült. Ekkor a porlasztó is lekerült, a benzin kifolyt belőle, de a tankban bennmaradt. Mire sikerült az alkatrészeket beszereznem, már December lett. December végén eresztettem le a benzint egy tartályba és friss benzinnel 31-én tudtam menni kb. 8 km-t. Tegnap, miután kifogyott a tankból a friss benzin, akkor töltöttem be az Augusztusi régi benzint. Erre írtam hogy ugyanúgy megy vele a motorom, mint a frissel.
Az én véleményem az hogy a porlasztó fúvókái nem az etanoltól dugulnak el, hanem a benzinben lévő több, mint 10% parafintól, mert az valóban ki tud csapódni. Se az etanol, se a víz nem zöld színű. -
KTMHobby3
tag
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szia!
Ígéretemhez híven beszámolok Neked a fél éves benzin próbájáról. Ma volt szerencsém kipróbálni, a jó idő segített. Örömmel tapasztaltam hogy nem csak hogy beindult, de ugyanúgy ment a motor, mint a friss benzinnel. A féléves benzin 95-ös MOL "nyári" benzin. -
KTMHobby3
tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Sajnos amiket írtál, nem megoldás. "Pár éve" többször is közlekedtem Németországban, a legkisebb szabálytalanságért azonnal elkapták a rendőrök a szabályszegőket. Mindenhol ott voltak. A bírság nem magas, de biztos hogy nem lehet elkerülni. Ehhez nem jólfűtött, kényelmes rendőrautók kellenek, hanem rendőrök, akik ott vannak ahol kell.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Phvhun
üzenetére
" ha feltételezzük, hogy a cuccokra amit hoz a repülő Amerikából tényleg szükség van"
Pápán egy Amerikai támaszponton? Na ez az ami hiányzott nekünk. Piszkosul környezetszennyező, de nekik szabad. Mi meg tapsolunk hozzá. A végén meg letiltják az 50-esemet, mert az az igazi környezetszennyező. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igazad van!
Minket itt szívatnak, én meg hetente legalább hatszor látom a Pápai repülőtérre leszálló, felszálló Amerikai szállító repülőket. A kis 50-es motorom 1 millió év alatt sem szennyezne annyit, mint egy ilyen repülő.
Mégis mi vagyunk a rosszak. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Elfogadom, amit írsz. Én akkor is annak a híve vagyok hogy ha nincs benne semmi, az semmilyen kárt nem okoz.
Tavaly Augusztusban le kellett állnom a motorommal, mert beállt a főtengely. A 95-ös benzint leeresztettem egy kannába. Azóta elindítottam a motoromat friss benzinnel, ment rendesen. Kíváncsi vagyok hogy a fél éves 95-ös benzinnel el indul-e? Ígérem Neked, meg fogom írni hogy sikerült-e. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az hogy a 95-össel nem megy a motor. Mert megy, semmivel sem rosszabbul. Igaz, aki nem használja a motorját, inkább 100-ast tankoljon, de legjobb ha semmit, eressze le a benne van.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Akinek van rá pénze, az megteheti. Ezek csak hiedelmek, de mindenki abban hisz, amit jónak tart. Műszaki tartalom nulla!
-
KTMHobby3
tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Tavaly vettem a piacon egy ezresért, én még nem láttam eddig ilyent. 9 bár-ig lehet beállítani. Li-Ion akku van benne, de szivargyújtóról is megy, a kábelt is adták hozzá. Mannes-Mann, profi cucc. Kedvenc söröm a méret miatt van mellékelve. Ilyen is van, szerencsém volt hogy rátaláltam. [kép]
-
KTMHobby3
tag
Nincs nekem semmi bajom Veled, tiszteletben tartom a saját megoldásod. Az viszont tény hogy a szélvédő nem vitorla. Az akkor lenne, ha hátulról erősebb szél fújna, mint amennyivel halad a motor. A szembeszél ellen találták ki, azért domború és döntött hogy kisebb legyen a légellenállása.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igen, jól emlékszel, az önindító volt egyben a dinamó is. Mint az elődjénél, a Čezeta 175-ösnél. Tatranból csak 125-öst csináltak, legalábbis az enyém az volt. Szerintem a mostani megoldás más elven működik, az akkori elég robusztus, nehéz volt.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szia!
Nekem az első robogómon gyárilag volt szélvédő és lábvédő is. Tatran 125, 1969. Azóta minden motoromra csináltam szélvédőt. Télen nyáron mindig rajt volt a motoromon. Sokszor jó volt, hajnali hűvös időbe, esőben, nyáron is. Munkába járva kifejezetten előnyös volt. A forma természetesen fontos, de amiről képet linkeltél be, az teljesen jó. Én csak ajánlani tudom. Az előbbi Hsz-emben a kép a mostani kismotoromról készült. -
-
KTMHobby3
tag
Ezek szerint életedben nem ültél olyan motoron, amelyiken plexi szélvédő volt. Nekem mindegyik motoromon volt, tudom miről beszélek.
"...aztán feltámad a szél és belekap, áhh, nem kell nekem vitorla, marhaság"
Tényleg "marhaság", amit írsz, főleg azért, mert sose próbáltad. A motoron a vitorla TE vagy, ha tetszik, na nem. A szélvédő áramvonalas, de Te sosem leszel az!
Elárulom Neked hogy szélvédővel gyorsabb a motorom. Na ezt próbáld felfogni és megemészteni. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Talán már láttad ezt a képet a szélvédőről, ami a motorom van. [kép]
Ez csak 59 cm széles és 61 cm magas. Át látok fölötte, de a testemet jól védi a menetszéltől. Ha ettől nagyobbat csinálnál a motorodra, biztosan elégedett lennél. Előtte egy Babettára csináltam szélvédőt, amivel télen is motoroztam, az nagyobb volt, erre hasonlított.
[kép] -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Kedves fórumtársam!
Mindig zavarba hozol a méreteiddel. Nekem ezt nehéz elképzelnem. De abban biztos vagyok hogy találnék Neked is rá megoldást. Én azt tartom hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Veled biztosan megcsinálnánk, ha Te is akarnád. Én mindenben segítelek, ami tőlem telik. -
KTMHobby3
tag
Egy szélvédő és egy lábvédő megóvna a menetszéltől. Olyan érzés, mintha a kispadon ülnél a ház előtt. Én tudom, mert olyan motorral jártam. Robogónál adott a lábvédő, de plexivel az igazi. Olaszoknál láttam ilyen robogókat, azoknál a fej fölött is volt egy vízhatlan ponyva, ami inkább az esőtől védett náluk.
-
KTMHobby3
tag
Ha a Philips halogénnal volt gyárilag szerelve, akkor a generátor világító tekercse 40W-os. Előre 35/35W-os halogén való, hátulra 5W-os izzó. Ennél többet hagyományos világítással nem tudsz kihozni ezzel a rendszerrel. A ledes átalakításhoz némi szakértelem és bátorság kell. Kell hozzá egy egyenirányító/feszültségszabályzó, és egy olyan led izzó, amelyik beépíthető a foncsorba. Ha kicsi a lyuk, fel kell köszörülni nagyobbra. A generátor teljesítményét 20W alá kell csökkenteni, mert a 40W-os tekercs túl nagy feszültséget produkál, a kis terhelés miatt (40W helyett csak 8W). Ezekhez az átalakításokhoz kell a bátorság, eltökéltség, de megoldható. Ha én meg tudtam csinálni, miért ne sikerülne Neked is. Végül egy kép az egyenirányító/feszültségszabályzóról, ami 1500 Ft-ba került, ez látja el a motoromban stabil egyenárammal a ledes világítást: [kép]
-
KTMHobby3
tag
Szia!
Eddig mindenről írtál, de semmi konkrétumot. Ha ezeket megosztanád velünk, talán tudnánk segíteni:
1. Halogén, vagy hagyományos az izzó.
2. 25/25, vagy 35/35W-os az eredeti izzó.
3. A lyuk mérete mekkora, amin át kell férni az izzónak.
4. Az eredeti foglalat H1-es, vagy H4-es, esetleg adapterrel mindkét izzó berakható.
Végül, ha nagyobb teljesítményű izzót teszel be, attól gyengébben fog világítani, ha meg kisebbet, akkor azt kiégeti.
Ledes világításnál erős stabil fényt lehet elérni, mivel az stabilizált egyenárammal megy, a teljesítmény felvétel csupán 6W elöl, 2W hátul, ezért azt bármilyen generátor vidáman teljesíti. -
KTMHobby3
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Kedves fórumtársam!
Nekem nincs Veled semmi bajom, csak azt szeretném hogy a saját szemeddel lásd a motorom világítását. Talán akkor elhinnéd, amit írok.
Én sötétben nem motorozok, nekem az a legfontosabb hogy nappal is látnak a "kuka" autósok. Már 5 éve látnak. Azóta nem kellett vészfékeznem, előtte többször is. -
KTMHobby3
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Az előbb mértem meg tolómérővel, elhiheted hogy annyi. A vetítési képét volt legfontosabb hogy először megnézzem. De amikor láttam hogy az teljesen megegyezik az eredeti izzóéval, akkor megnyugodtam és felszereltem a motoromra. Ennek már 5 éve, azóta járok így vele.
De ami számomra a legfontosabb hogy nappal azóta egyetlen autós sem hajtott ki elém, mert látnak! -
KTMHobby3
tag
Elkerülte a figyelmedet a második kép, ott pontosan látszik hogy a tompított fénye a mért magasság alá van állítva.
Magamról csupán annyit hogy 53 évvel ezelőtt vettem az első motoromat, meg szereztem meg a jogosítványomat. Szerelőhöz nem vittem egy motoromat sem, mindent magamtól tanultam meg. Tudom hogy hogyan kell beállítani a fényszórót. A ledest is. -
KTMHobby3
tag
-
KTMHobby3
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
A szórt fény vakít. Ez nekem új. Eddig úgy tudtam hogy az a fény vakít, ami a szemembe fókuszál. Láttál már ilyen fényt szemből? Szerintem nem, mert akkor nem írnál ilyeneket.
Az eredeti izzó a motoromban egy 6V 15W-os volt. Lepkefing, se sötétben, se nappal nem ért semmit. Ez a ledes világít rendesen. Nappal is!
Megnyugtatlak, a led chip pontosan ott van, mint az eredeti izzó izzószála, ezért a vetítési kép is teljesen azonos. -
KTMHobby3
tag
A cob led egy új gyártási technológia, ami a jobb hőelvezetés miatt, nagyobb teljesítményű ledek gyártását teszik lehetővé. Ennek semmi köze a vetítési képhez. Ami a motoromban van, az is cob ledes, de mivel a tompított fénye az előírt vonal alatt van, ezért nem vakít. 5 év alatt egy rendőr sem állított meg miatta.
Ha úgy állnál hozzá az átalakításhoz hogy meg szeretnéd csinálni, akkor biztos sikerülne. [kép] [kép]
Az egyiken a reflektor, a másikon a tompított látható. A fal sárga színű, ezért ilyen a kép, de jól látható hogy a tompított fénye a vonal alatt van. -
KTMHobby3
tag
Sajnálom hogy nem találtál megfelelőt, pedig az lenne az igazi. A H4-es izzónak a tányérja 38 mm-es, annál kisebb a foncsor lyuka? Itt van két led izzó, a baloldali van az én motoromban, annak 34 mm a szélessége. A jobb oldali csak 15 mm-es, az sem férne el? Igaz, az már 18W-os, az már világít rendesen. Ventilátoros hűtése van. Tavaly vettem a piacon, 2 db-ot adtak 3500-ért. [kép]
-
KTMHobby3
tag
Szia!
Volt tapasztalatom nekem is hasonlóra. Tavaly kora tavasszal, vizes úton, enyhe bal kanyarban úgy megpördültem, hogy csak a bakancs mentett meg a padlózástól. Mint kiderült, egy autó fagyállója került pont arra az útra. Mintha jégen lettem volna. Szerencsére a csaj, aki mögöttem jött, észnél volt és megállt, de láttam az arcán hogy Ő is nagyon meglepődött az attrakciómon. Megúsztam. -
KTMHobby3
tag
Annyira nem bonyolult, mint ahogy gondolod. Megfelelő műszer és némi szakértelem kell hozzá. Mivel ez nekem szakmám, nekem nem jelent problémát egy ilyen javítás. Az se biztos hogy Kínai az akku egy ilyen drága motorban. A Panasonic fejlesztette ki a legjobb akkukat, de ha azt Kínában gyártják, az ugyanolyan jó.
-
KTMHobby3
tag
Megnéztem az adatait, valóban Li-Ion akkupakkal árulják. Akkor azzal sokkal tovább használható, mintha savas lenne. Azt is írják hogy 18650-es akkukból áll az akkupakk, ami azt jelenti hogy kb 160 db ilyen cella van benne, ezért jó eséllyel javítható. Az én motoromban is ilyen akku van, már vagy 5 éve, de csak 2 db, arról megy az index, meg a féklámpa.
-
KTMHobby3
tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
-
KTMHobby3
tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Teljesen érthető amit írsz, én is így csinálnám. Ha meg működik, akkor érdemes toldani.
nyugo83
Tökéletes megoldás vastagabb vezetékekre, van nekem is ilyen itthon, csak nem jutott eszembe. Mióta ledesítettem a motoromat, csak forrasztani tudom zsugorcsővel, mert 0.5-ös huzal bőven elegendő a kis áramok miatt. Kivéve a gyújtást, mert ott vastagabb vezetékek vannak, ahhoz jó lenne. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy motorosnak az alapvető követelmény.
-
KTMHobby3
tag
Ez egy "flúgos" futam, olyan mint a Dakar rally, csak mopedekkel, ami igen megnehezíti a versenyt. Alaposan fel kell rá készülni, nem csak a motorral, hanem fizikailag is hogy egyáltalán végig tudjon menni valaki a távon. Egy kezdőnek már az is dicsőség ha megcsinálja a távot. Több barátom is készül az idei versenyre, már elkezdték a motorok építését.
-
KTMHobby3
tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Ne saruzd, hanem forraszd direktbe a toldást zsugorcsővel. Örökös lesz, mint a szegénység.
-
KTMHobby3
tag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Ez nagyon baráti ár, még tartaléknak is megéri. Amint korábban írtad a gerjesztő tekercs és a test között nem mértél semmit, ez azt jelenti hogy szakadás van a tekercsben. Ilyennel én is találkoztam, nekem sikerült megjavítanom. Ha ennyi pénzért kaptam volna újat, neki se álltam volna a javításnak.
-
KTMHobby3
tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Én tegnap meghajtottam a motoromat. Két hete raktam össze, főtengelyt, meg dugattyút kellet cserélnem rajta, de kipróbálni nem tudtam az időjárás miatt. Sajnos már Augusztus óta állt, az alkatrészek beszerzése miatt, de tegnap végre sikerült menni vele. Nagy élmény volt.
-
KTMHobby3
tag
-
KTMHobby3
tag
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szerintem is nem a benzin a probléma, hanem inkább a szívató. Ilyen hidegben dúsabb benzin kell, meg idő hogy felmelegedjen a motor.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Igaz, amit írsz. Ezek a találkozások nagyon értékesek, számomra mindenképp. Igaz barátokra találsz, akik hasonlóképpen gondolkodnak. Lehetőséget adnak megbeszélni mindent, sőt mivel egymás motorjait is megnézhetjük, nagyon sok ötletet, megoldást is átadhatunk egymásnak.
Remélem jövőre több ilyen találkozóra sikerül majd elmennem. -
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szia!
Én arra biztatlak hogy vedd meg bátran. Több idős embert látok ilyennel közlekedni. Akiket megkérdeztem, egyikük sem panaszkodott. Ha jól bánsz az akkukkal, sokáig bírni fogják. -
KTMHobby3
tag
válasz
FeniX-
üzenetére
A motorom már 34 éves, most adta meg magát a főtengely. 5 éve tuningoltam, lehet hogy az belesegített ebbe, de az az 5 év nagyon jó volt. Ment, mint egy táltos. Most újra életre kelt. Új főtengely, új dugattyú. Alig várom hogy megkergessem, ha az idő kegyes lesz hozzám.
-
KTMHobby3
tag
-
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez igaz, de nálunk nem ez van, hanem ahogy itt többen is leírták. Sajnos ma már életveszélyes SMKP-vel közlekedni. Én ezért tuningoltam a motoromat, meg ledesítettem, így sokkal biztonságosabb a motorozás.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Persze hogy baj van ezzel a szabályozással, szerintem is legalább az 50-et megengedhetnék, mint a bicikliseknek. A németeknél meg csak 25 a megengedett, az jobb volna? Akinek ennyi kevés, váltson nagyobbra, vagy autóra, ha fontos az élete.
A legnagyobb baj azonban mégis a közlekedési morál, különösen Bp-en. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Értem. Tehát érdemes elindulni abba az irányba. Én a motorommal nagyon sokat kísérleteztem, mire megtaláltam a legjobb fogyasztást, a legnagyobb teljesítményhez. A 3,2 liter nagyon jó nekem.
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én ezt ugyanígy gondolom, de Te ehhez jobban értesz, biztos igazad van. Kérdés hogy lehet közelíteni az ideálishoz? Szerinted van rá esély?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED monitor topic
- Star Wars rajongók
- Házimozi haladó szinten
- Hogwarts Legacy teszt
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest