Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz andorra #7598 üzenetére

Először is: milyen 'bemutató videóra' gondolsz?
    "Továbbra sem egyértlemű számomra, ha csak a jobb oldali antennára kell a parabola, mi a szerepe a balolodalinak?"
    A két antenna sosem működik egyidőben, ez a diversity lényege. Mint említettem, '3rd-party' firmware-ekkel megoldható az adás-vétel szétválasztás, ill. a használt antenna fixen történő kiválasztása (megszűntetve ezzel a diversity-t), de ennek sima földi halandó júzernél nincs jelentősége. Ha egy paraboloidot kötünk a routerre, az azért tesszük, hogy mind adás-, mind vétel irányban jól működjön, hiszen mindkettőre hatással van. Adáskor az antenna főirányában ezzel megnő a kisugárzott ekvivalens izotropikus teljesítmény (EIRP), méghozzá anélkül, hogy az adóteljesítményt feljebb állítottuk volna. Vétel irányban pedig a bemeneti jelszint fog emelkedni, és épp ez utóbbi paraméter az, amelyre az adóteljesítmény nyers növelése nincs hatással.
    Az, hogy visszaverődésekkel jut el a jel a routertől a kliensig (és nyilván vissza is), eléggé valószínű zárt térben, ha nincs rálátás.
    "Feltételezem, hogy a legjobb adásirány nem okvetlenül esik emiatt egybe a legjobb vételiránnyal."
    Ezt nem igazán értem. Gondolod, hogy egyik irányban más utat választ a hullámterjedés, mint a másikban, ha az állomások és az antennák helye változatlan marad? Én ezt nehezen tartom elképzelhetőnek.
    Az adóteljesítmény 55-ről 99mW-ra történő állítása elsőre ugyan soknak tűnik, de az mindössze 2,5 dB emelés, és a router vételére az előbb leírtakkal összhangban semmilyen hatással nincs. A router teljesítményén állítottál, és ott nőtt meg a vételi jelszint? Az a 21 / 23 pedig micsoda, milyen mértékegység? A százalék nem ér :).

Új hozzászólás Aktív témák