Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
°PhYsX°
csendes tag
válasz vergilx #32150 üzenetére
Pontosan...
Énszerintem a legjobbválasztás most egy 2gb-os Vapor lenne...
Majdnem 2db 1gb-os kártya erejével bir és aligha drágább vmivel...
Ezenkívül halk,jó hűtéses,nem ref és erős is...
Ezmellé már egy jó proci kell csak ami kitugyga húzni,főleg ha iylenből akarsz CF-et csinálni...
Nekem egy Q9650-em van,de lebeszéltek a 4890 2gb CF-ről,mert h még jól meghúzva sem húzná ki 100%-ban a karit,igy kicsit feleslegeslenne megvenni meg vízhűtést is akarok,aminek a Vapor-nál értelme nemlenne,mert a Vapor pont arról híres h jó hűtéssel rendelkezik,de ha ha már vízhűtést vennék meg csak jólene a 4890 cf-ekre is ráteni a vizet,ami egy kcsit a Vapor-nál pazarlás és értelmetlenség lenne... -
opet
csendes tag
Milyen videó kártyát érdemes venni egy Athlon64 X2 5600 (alaplap: Gigabyte ga-ma78g-ud3h, Chieftec GPS-400AA-101A) gépbe.
Felbontás:1280x1024
Néztem a különböző teszteket, a jelenlegi gép egy maximum egy 4670-es kártyát tud szerintem kihasználni, viszont a későbbi fejlesztéseket is szem előtt tartva a 4850-eseket nézegettem (4830-ast szinte a 4850-es árában kapnám most).
Érdemes egy ilyen gépbe 4850-est, venni? (Tudom, hogy nem.)
Sapphire HD 4850 vagy XFX 4850 xXx Edition vagy PowerColor közül melyiket ajánlanátok. Hajlok a 4670-esek felé is az ára miatt.
Ha lehet, akkor 2D-ben ne legyen elviselhetetlen a hangja.Köszönöm a tanácsokat.
-
8nemesis8
veterán
Sapphire-t vagy Powercolort nyugodtan ajánlhatom, de XFX 4850et is, de csak azt ami nem XXXes, azokból sok a szar sajnos, sőt nemcsak, hogy sok!
Ha hang is fontos, akkor Vapor-xet ajánlanék, ha van rá keret, akkor meg His márkájút.Egyébként a CPU tényleg kevéske lesz ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Az XFX HD4850 XXX-et felejtsd el, szériahibásak.
A procidat cseréld, mert akkora felbontáson erősen CPU limites lesz a géped. A lapod fogad minden AM3-as CPU-t, tehát van miből válogatni.
HD4850-ből ezt a kettőt ajánlom:
CLUB3D HD4850 512MB DDR3 HDMI PCIE
SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 HDMI BSP PCIE
A Sapphire hűtése egy kicsit jobb, mivel szabályozható a venti fordulatszáma és 2D-re be tudod lőni halkra.
Ha komolyabban szeretnél játszani, akkor felesleges HD4670-ben gondolkodni. Hiába gyenge a procid, a HD4850-el így sokkal jobban fognak menni a játékok.(#32151) °PhYsX°: "Énszerintem a legjobbválasztás most egy 2gb-os Vapor lenne...
Majdnem 2db 1gb-os kártya erejével bir és aligha drágább vmivel..."
Nem sok hsz-edet olvastam eddig, de ez biztosan übereli az összes baromságod. A 2GB-os kb. -1-0%-al gyorsabb az 1GB-osnál. Ha egy nagy összehasonlító teszt készülne rólunk és lenne GTA4 is a tesztben, akkor esetleg a végeredménynél lenne a 2GB-osnak durván 2-3% előnye (ez függne attól, hogy hány játék lenne tesztelve).[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
hahajdu
aktív tag
AMD 6400x2, 2gb ram, 1280-as felbontás. ezek mellé milyen kártyát ajánlanátok? keret: 33000ft- kb 130 euro
[ Szerkesztve ]
hunpad.com
-
vzsryl
nagyúr
válasz vergilx #32155 üzenetére
"Nekem egy Q9650-em van,de lebeszéltek a 4890 2gb CF-ről,mert h még jól meghúzva sem húzná ki 100%-ban a karit,igy kicsit feleslegeslenne megvenni meg vízhűtést is akarok,aminek a Vapor-nál értelme nemlenne,mert a Vapor pont arról híres h jó hűtéssel rendelkezik,de ha ha már vízhűtést vennék meg csak jólene a 4890 cf-ekre is ráteni a vizet,ami egy kcsit a Vapor-nál pazarlás és értelmetlenség lenne..."
Nekem ebből nem az jön le, hogy molnarka007 rev 1.1, hanem konkrétan Ő molnarka.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
hahajdu
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hahajdu #32164 üzenetére
"nvidia-ból melyiket érdemes venni ebben az árban (30k)? " Egyiket sem. Radeont vegyél, sokkal korszerűbbek. 4770/4830/4850 ezek közül válogass.
4770: Nehezen beszerezhető még, de jól húzható keveset eszik 3D-ben az alacsony csíkszélessége miatt. Nincs PowerPlay és jelenleg a nehezebb beszerezhetőség miatt ithon drágább mint a 4830. Nálatok nem tudom mi a helyzet oda kint ez ügyben.
4830: Ha keveset játszol akkor ez a jobb, kevesebbet eszik 2D-ben (ismeri a PowerPlay-t, 4770 meg nem tudja visszaskálázni az órajelet meg feszt), 4770-en kb pariban van, tunignál meg kb semmi különbség nincs.
4850: 1280x1024-es felbontásra feleslegesen erős, de végülis nem árt ha van kakaó, esetelg lesz nagyob felbontású tft-d, vagy kijön vmi Crysis 3 és már is jól jön majd az extra FPS.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hahajdu #32168 üzenetére
Akkor 4850, az a kártya még 1680x1050-ben is jól boldogul. Ilyen felbontású tft-m van és korábban pont egy Spahhire 4850 512-t nyúztam, és simán vitt mindent. Persze nem Cysis-t DX10-ben full-ban...
mod: Látod, mindenhol ott vagyok. Ment válasz a 4850 topikban is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
opet
csendes tag
válasz vzsryl #32154 üzenetére
Szerintem a Sapphire lesz a befutó.
Remélem Sapphire ATI Radeon HD 4850 512M GDDR3 PCI-E HDMI/DVI- I/TVO LITE, Dual Slot cooler és a BSP ugyanaz.A CPU-t talán el tudom adni, és akkor egy Athlon II-es, esetleg Phenom II-tervezek vásárolni.
Komolyabban nem szoktam játszani.A másik indok ami még a 4850-es mellett szól, az hogy azt később talán könnyebben el tudom adni.
(#32153) 8nemesis8: A Vapor-X-es, HIS sajnos nem fér bele a keretbe.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz vergilx #32155 üzenetére
Ez jó rev.:1.1
Egy kis irányadást kérnék én is:
Három VGA közül nem tudok dönteni
XFX 4890 Black edition
Sapphire 4890 Toxic
Sapphire 4890 Vapor X (1GB) (nekem nem kell a dupla teljesítmény)Jelenleg a toxic a toxic-ot lehetetlen beszerezni, kell rá várni - érdemes? Nekem a hűtése miatt szinpatikus....
Kinek mi a véleménye? Köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TomiLi #32177 üzenetére
XFX 4890 BE - Full ref a hűtését tekintve, nem rossz de nem is olyan jó, gyárilag 1GHz-es GPU ami már azért kellemes OC de ennyit mennek a Sapphire-ok is többnyire.
Sapphire 4890 Vapor X: Vapor Chamber-es hűtésű, nagyon jó hátsfokú, csendes hűtésű, 850 helyett 870-en jár a GPU.
Sapphire 4890 Toxic: Vapor X hűtés +3 heatpipe-al megtámogatva, és egy kis extra gyári OC-val fűszerezve a Vapor X-hez mérten. Annyival nem jobb mint a sima VaporX, 880-on megy a GPU-ja gyárilag.
A háromból én a Vapor X-et venném, mert hogy tuningolni otthon is tudsz ingyen, az meg, hogy milyen gpu-t fogsz ki az csak szerencse kérdése ha már adott a jó hűtés.
mod:
vergilx:
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
malcolm007
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg az alábbi konfigom van:
GIGABYTE GA-MA69GM-S2H
AMD Athlon64 X2 BE-2400 2.3Ghz
KINGSTON 2x1024Mb DDR2 800MhzA kérdésem, hogy milyen videokártyát érdemes ehhez választani? Játékra kellene, ami még bírja legalább egy évig, 1280x720-as felbontáson, legalább közepes beállításokon. Eddig a Raedon HD 4770-ben, vagy 4850-ben gondolkodtam, de lehet túl sok lenne az ehhez a konfighoz. Talán még a HD 4670 jöhet szóba.
Előre is köszi!
-
zuchy
őstag
válasz malcolm007 #32188 üzenetére
Hát ilyen felbontáson erősen a CPU dolgozik. Érdemes lenne nagyobb felbontásra váltanod, és akkor jöhetnének az erősebb VGA-k. De ha marad a felbontás akkor a 4830-t. 4670-el is lenne némi procilimit, de amelyik játékban nem lenne, vagy kisebb lenne a procilimit, akkor már legyen több fps-ed...
PC-STYLE.hu
-
veterán
Igen, túl sok lenne a 4850, 4770. Egy 4670 pont jó lenne, ahogy a koléga is írta.
-
vergilx
őstag
4670 bőven elég alá
szerk.:ejj a maci papa gyorsabb volt
[ Szerkesztve ]
-
vergilx
őstag
válasz malcolm007 #32192 üzenetére
jó lesz a procid mellé,arra a felbontásra,medium ra meg bőven
-
malcolm007
csendes tag
Köszönöm mindenkinek az infót!
-
vergilx
őstag
válasz malcolm007 #32194 üzenetére
np
-
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, h melyik VGA az erősebb? A 7900 GTO vagy a 8600GT? Előre is köszönöm! Üdv!
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest