Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekkGyver
aktív tag
Az ívelt kijelzőnek van valami más előnye azon kívül, hogy oldalról kicsit jobban látható? Konkrétan valamilyen technikai újításra gondolok, elsősorban a megvilágításra. Gondolom direct led, vagy edge jön szóba, mert oledet ennyiért még nem hiszem, hogy adnak. Az ívelés miatt talán az edge nem is lehet tökéletes (?), a direct leddel meg amúgy sincs jó tapasztalatom (foltosodás). Szóval a lényeg, hogy érdemes-e rákölteni azt a plusz pártízezret, vagy csak parasztvakítás, és vegyek azon az áron egy nagyobb síkot?
[ Szerkesztve ]
Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz odipapa #17836 üzenetére
Hülyeséget írtam, jogos, de már nem lehetett javítani. Utánaolvastam, és az aggályaimat igazolták a független tesztek. TV-nél inkább zavaró, mint előny az ívelt kijelző. Monitornál, ahol az ember "beletolja az arcát" a képernyőbe, ott tényleg hasznos, mert jobban kitölti a látóteret. Persze jobban megbámulják a vendégek, de az pont nem érdekel. Úgyhogy inkább a méretre költöttem a különbséget, és vettem egy 58 colos síkképernyőst.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz Bogyi007 #17835 üzenetére
Nem teljesen tiszta nekem ez a VA vs IPS dolog. Fórumokon azt ajánlják, hogy VA kijelzőset vegyek, de paraméterek alapján az IPS tűnik jobbnak. Persze film nézésre is és konzolos játékra is használjuk majd, így minden tulajdonság számít.
A másik, amit nem értek, hogy ugyanaz a Samsung széria méret függvényében - úgy látom - vegyesen készül mindkettővel.
Igaz ez már csak elmélkedés, mert nálam is nyert az MU6122, csak az 58"-os lett, mert csak egy tízessel volt drágább az 55-ösnél. Azt nem is tudom ebben melyik van...[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
válasz nemigazmar2 #17851 üzenetére
Nem akarlak lebeszélni a Philipsről, főleg, mert nem szeretek márkanév alapján általánosítani, de...
5 éve én is paraméterek alapján Philips TV-t vettem. A képével alapvetően nem volt gond, de idegesítően lassan reagált, és volt egy olyan képjavítással kapcsolatos kínja, hogy mozgó kép ("Svenk") után, ha megállt a kamera, akkor egy zavaró kiélesedést produkált, amit nem lehetett kikapcsolni. Persze egy idő után csak erre tudtam figyelni, ezért eladtam. A céghez is Philipset vettünk kivetítőnek, de ott meg az volt a gond, hogy elváltott magától, ha más AV bemenetet érzékelt, meg a képméretet sem kezelte rendesen, sima HD felbontásnál.
A lényeg, hogy a mai körülmények között lehetnek jók a paraméterek, ha szoftveresen nem jó a készülék támogatása, és úgy érzem, hogy a Philips ebben van nagyon lemaradva, és az LG tévémet is most azért adom el, mert kiakasztó dolgokat csinál, amit nem tudok már tolerálni. Pl. néha nem tudok hangerőt állítani, mintha megfagyna, és fél perc után meg végrehajtja az összes megnyomott gombot, de bekapcsolásnál meg eleve kell fél perc mire le tudom halkítani a bömbölő tévét, ez különösen jó ha alszik a pici. De a smart része is állandóan akadozik, eldobja a wifit...
A régi 10 éves Samsungunk (amiben csoda, hogy van DLNA) meg tökéletesen, gyorsan reagál mindenre, végig lehet rajta nézni egy filmet anélkül, hogy agyvérzést kapnék. Még a kép be se jön, de már veszi a távirányítóról a halkítást, ha a gyerekek 50-es hangerőn hagyták...Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz Teasers #17901 üzenetére
Nekem hasonló tévém van, hasonlóan is viselkedik. Sokszor még a hangerőt sem lehet állítani, annyira belassul, van a mikor meg meglepően jól működik. Sajnos ez a ritkább... Lelke van!
Eddig bírtam, a héten jön az új, 58"-os Samsung. Meglátjuk...Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz davidkm2 #18017 üzenetére
Gondolom azért, mert a videóba bele van kódolva a fekete csík. Ha mozis filmről van szó, akkor általában 1,85:1 vagy 2,39:1 képarányt használnak...
Játszd le PC-n, "ablakban", és kiderül.[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
Több, mint egy hete nem jön meg a rendelt TV-m az Edigitáltól, ezért még van lehetőségem változtatni. Sokat olvasgattam a fórumos hozzászólásokat, és kicsit elbizonytalanodtam. A rendelt TV egy Samsung UE58MU6122KXXH, VA panellal, ami állítólag szebb, de kicsit aggódom a direkt ledek miatt. Szóba jöhetnek még 55" méretben LG WebOS, és SONY Androidos TV-k (KD55XE7077SAEP). LG-t dicsérik, de kicsit idegenkedek tőle (mert az volt eddig), a Sony achilles sarka pedig az Android, de arra meg találtam okosítási leírást, amivel futtatható szinte minden telefonos app, az meg nem rossz dolog, csak a gyenge proci miatt lehet bukta. Az utóbbiakban IPS panel van, de a képüket mindenhol dicsérik.
Tudna valaki segíteni fentiek alapján érdemes-e variálnom, vagy maradjak az egyszerűbb, de kiforrottabb (VA paneles) Samsungnál és a kicsivel nagyobb méretnél?Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz davidkm2 #18021 üzenetére
Köszönöm, akkor megnyugodtam. Neked mekkora van?
A sima távirányító nekem inkább áldás, mint átok, mert programozhatót használok, amibe vegyesen berakom a gombokat a beltériével, meg a lámpákkal együtt.[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
Az él ledes tévék felhősek, a háttér ledesek foltosak. Ennek mértéke a felhasznált anyagok minőségétől függ, az meg jellemzően ár függő. Ami annyit tesz, hogy minél olcsóbb, annál nagyobb az esélye, hogy rosszabbat fogsz ki, vagyis minél drágább, annál kisebb a hibatűrés.
-
mekkGyver
aktív tag
Nem tudom, hogy csak velem szívózik-e az edigital, de a még szilveszter előtti szerdán megrendelt tévét nem képesek feladni. Pénteken hívtam őket, azt mondták szilveszter után egyből küldik, és a hét elején kapom, aztán tegnap azt ígérték, hogy a héten megérkezik, de ebből se lett semmi, mert még ma is csak "összekészítés alatt" a státusz, tehát nem adták át a futárnak. Azóta volt már ez a típus náluk kifutott termék, most meg már egy húszassal drágább. Én elég türelmes szoktam lenni, de kezd elszakadni a cérna. Értem én, hogy ünnep, meg hasonlók, de könyörgöm, ezt még csomagolni sem kell, csak egy redves vonalkód kell rá, aztán lehet hívni a futárt. Eddig semmi gondom nem volt velük, de most szinte csak rossz értékeléseket olvasok róluk. Holnap azért felhívom a DPD-t is, mit tudnak erre mondani, de esküszöm csinálok nekik egy negatív kampányt, ha legkésőbb hétfőn fel nem adják...
-
mekkGyver
aktív tag
válasz scream24 #18140 üzenetére
Nekem 10 nap után sem jött meg a TV az edigitáltól, úgyhogy berágtam rájuk és megvettem inkább kicsit drágábban a MM-ban itt helyben. Eddig nem panaszkodtam rájuk, mert nem volt gond, de most kiderült, hogy az ügyfélszolgálatuk a nullával egyenlő.
A 4K tartalmak lélegzetelállítóak youtube-on, gyengébb tartalmakat legfeljebb felintelpolálja... ét már tuti nem vennék FHD TV-t, ha annyiért 4K is van.[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
válasz scream24 #18165 üzenetére
De! A kérdés ez volt: Emag / Edigital megbízhatóság, garancia szempontjából. Mindkettőnél rendszeresen vásárolok, addig (általában) nincs is gond, amíg nincs gond...
Az UHD témában meg akkor konkrétabb leszek: Ha választhatok, hogy ugyanazon az áron veszek tavalyi, vagy azelőtti középkategóriás FHD, vagy új alsó kategóriás UHD TV-t, akkor mindenképpen az utóbbi.Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
-
mekkGyver
aktív tag
válasz Partizan182 #18171 üzenetére
Majd lesz!
Remélhetőleg nem, de az AMOLED technológia sajnos olyan, hogy előbb utóbb kialszik. Nem tudom melyik szín gyorsabban, de nem egyforma sebességgel pusztul. Reméljük hogy nem hónapokban mérhető, mint régebben, de igazából azért nem terjedt el olyan gyorsan az OLed, mert azzal kísérleteztek a gyártók, hogyan lehet legalább elfogadható szintre kitolni a beégés (pixel elhalás) idejét.
A plazmára is azt ígérték, hogy nem fog kiégni, aztán mégis, de a projektorok DMD chipje is pöttyösödik, csak általában gyorsabban avulnak el, minthogy észrevenné az átlag felhasználó.[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
Ne keverd a szezont a fazonnal! Az amoled (aktív mátrix) led kijelző és a wrgb egyrészt két külön fogalom, ami nem zárja ki egymást, másrészt a wrgb nem szünteti meg a beégést, csak azt, hogy más élettartama legyen a három színnek (magyarul a szineltolódást az idő múlásával). Gyakorlatilag minden OLED TV AMOLED, mivel a másik fajta a PMOLED régi olcsóbb tecnológia, és csak kis (max.3') kijelzőknél fordul elő.
Nem probléma, ha nem értesz valamihez, csak mielőtt kijavítod a másikat, legalább olvass utána (én is azt teszem), mert könnyen félrevezetheted az embereket.
A beégésről, meg az X óra élettartamról annyit, hogy manapság minden megadott értéket (pl. telefon készenléti idő, autó fogyasztása...) úgy kell értelmezni, hogy a legideálisabb körülmények között. Ha majd 5 év múlva már egy szürke mosott szellemképes valami lesz a képernyőn mozifilm helyett, akkor már úgyse reklamálhatsz, de a mai pörgős világban addigra úgyis kétszer lecseréled újabbra, vagy a BGA processzora fog megsülni és dobhatod ki az egészet, mert javítani drágább lenne, mint egy újat venni....
-
mekkGyver
aktív tag
Hát a beégés szürke képnél is jelentkezik, nem csak színes pixelek esetén (elhalványodik), így a statikus szürke kép is bele tud égni a képbe. Viszont a fehér led sokkal jobban bírja a strapát, és a "szürkülés" is kevésbé látszik, így valóban elvárható, hogy jó pár év intenzív használat mellett se legyen feltűnő. Én még beégett amoledes telefont sem láttam, pedig jó pár átment a kezemen. És az sima OLED pixeles. Azt általában előbb össze is törik, mint hogy elavulna
De TV-re visszatérve. Mielőtt kifizettem az új tévémet, még egy órát nézegettem a sok kiállított készüléket, és arra jöttem rá, hogy távirányító nélkül olyan, mintha autót akarnék venni anélkül, hogy beindítanám. Egy mai tévénél legalább annyira fontos a szoftvere, mint a képe, hiszen a nagy átlagnak a képe annyira hasonlít (vagy éppen pont beállítás miatt nem hasonlít) egymásra, hogy márkajelzés nélkül szinte meg se lehet őket különböztetni. Viszont egy rossz szoftverrel kiadott készülék nagyon meg tudja keseríteni a felhasználó életét, főleg, ha még frissítéseket sem kapunk hozzá.
Én ezért hajlottam a Samsung felé, mert valahogy ők jobban ráéreznek arra, hogy mi az a kis plusz, ami miatt szerethetőbb a rendszer, és odafigyelnek arra is, hogy épp csak annyit tudjon a készülék, amit el is bír a hardver. Sajnos itt bukott el nálam a gyártók nagy része telefonnál is, pedig én tényleg akartam szeretni Sony-t, Huaweit, kínai csodákat... de akár az új Nokiát is. Utólag mindig kiderült (pl. Sony Z1), hogy hiába a sok csúcs katalógus szerinti paraméter, ha az eszköz használata közben folyton az agyvérzés kerülget valami nyűg miatt. Egyébként én személy szerint a legjobban azt gyűlölöm, ha várni kell valamire, és közben úgy tűnik, mintha le is fagyott volna a rendszer, aztán mikor már mérgembe kikapcsolnám, akkor valami mintha történne, aztán megint semmi... Na ezt játszotta az előző 3D-s LG TV, és állítólag az androidos Philips és Sony is tud ősz hajszálakat előcsalni.
És amiért a fenti monológomat nem raktam offba az az, hogy szerintem a TV választást sem kéne a paraméterek és a mások véleménye alapján rögtön elhamarkodni, hanem igenis ne szégyelljük elkérni a távirányítót valamelyik nagyobb üzletben, és teszteljük le, hogy nekünk mennyire jön be érzetre. Én is azt szoktam mondani, hogy "legyen a képe szép, hiszen TV, nem kell a smart meg a többi hülyeség, rádugok egy Android boxot, 'oszt jóvan...", de azért mégis csak egyszerűbb egy menüből, egy távirányítóval egy gombnyomással indítani a filmet, vagy ott a youtube, vagy a böngésző is egy gombnyomásra, és ezekért ma már csak párezer pluszt kell fizetni, de nagyobb méretben meg már nincs is smart nélkül, akkor meg már legyen használható. Az meg alap kéne, hogy legyen, hogy a be/ki kapcsolás max 1-2 másodperc, és ha le akarom halkítani, vagy a filmet megállítani, akkor ne gondolkodjon rajta 10 másodpercet, mire reagál. Sajnos a többség még nem ilyen, és ez csak akkor derül ki amikor már hetekig kísérleteztünk vele.Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
Már milyen hozzáértő? Aki ért a barátnődhöz???
Szerintem szánj rá egy kis időt, és válogasd ki TE, hogy milyen TV fér bele éppen a költségvetésedbe az általad elképzelt méretben. Ha ezt le is szűkíted a két üzletre, és hitellehetőségre, akkor ez max. 5-6 készülék lesz, amiből meg már a hozzáértők meg fogják neked mondani, hogy melyiket (ne) válaszd...Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz hakos1987 #18204 üzenetére
Így viszont már - elfogultság miatt - nem lesz objektív a véleményed.
Hála az edigitál szívózásának én is kacsingattam a Sony felé, főleg, hogy lehet az androidját "hekkelni", de aztán lebeszéltem magam, mert elég sokan panaszkodnak rá, és félek, hogy nem lesz rá később frissítés, az meg az androidnak fontos. Okosítót meg úgyis bármikor rá lehet dugni, ha nagyon android kellene...
[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
válasz Russel009 #18328 üzenetére
Én a Samsungot vettem, és bátran merem ajánlani. Nagyon jól kezelhető, gyors, stabil, logikus a szoftvere. A kijelzője is rendben van, bár én az 58"-osat választottam. Számomra a képminőség elég szubjektív, így nem is áldoznék rá százezreket, de ez az első tévém, amelyiknek a képével teljesen elégedett vagyok.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz MCGaiwer #18355 üzenetére
Az edge led felhős, a backledes meg foltos, de általában az újabbaknál alig észrevehetően. Én háttérledesre esküszöm a jobb fényerő miatt. A FullHD szerintem már nem opció. Max, ha sokkal olcsóbban hozzájutsz valami outletből. De én azért óvatos lennék, mert a régebbi modell általában régebbi szoftvert is jelent, és sanszos, hogy terméktámogatás sincs, ha valami nem működik megfelelően. Aztán, ha esetleg eladásra kerül a sor pár év múlva, akkor már mindenki UHD-t fog keresni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest