- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
Szia!
Én koránt sem vagyok annyira otthon a témában, mert mindent a számtech területén már nem tudok naprakészen követni, ez mára már lehetetlen feladat nekem. A Tp-link oldalán láttam mindenféle színes rajzot, meg kompatibilitási listát, de akkor csak, hogy tisztán lássak, azt mondod, hogy ha AX10 de inkább AX20-at kötnék kábellel az AX73-ra az nem működne? Azt gondoltam, ha már írja, hogy kompatibilis onemesh eszköz, akkor működnie kéne.
Én úgy gondoltam, hogy AP módba teszem őket aztán mehetne róluk ugyan az a wifi, ök meg majd szépen váltogatják a kapcsolódást helyettünk.Mi kerülte el a figyelmem?
Köszönöm!
-
Tonycs
csendes tag
Üdv dkess!
Az a helyzet, hogy nem szeretnék (illetve a következő nagy felújításig nem is tudok) kábelezni.
Az a fal, ami nagyjából az "1" - "A, B" vonalon van, az igen masszív vasbeton tartófal ( van persze benne kikönnyítés vékony téglával ott az "1" pont mellett), amikor a felújítás volt, a vésésbe is beletörött a bicska (akkor még nem volt hozzáférésem jó falmaróhoz) így azon a vonalon a régi csövek felhasználásával készült a kábelezés, és mivel ez még 2010 előtt volt nem került be UTP...
1-2: húztam UTP-t,
3, 4: WIFI, eszközök - asszony laptop, Xbox ONE S, TV,
A és B: koax-os UPC-s beltérik a tévékhez,
Erre az esetre kellett egy jó router, mert nekem a Vodafone-s szürke TG vacakol.
Az a hír, hogy a Vodafone le fogja idén cserélni ezeket a tévés eszközöket (dupla tuner, HDD, rendes vas), olyan új szoftveres sz@rra (VTV), akkor is, ha nem tetszik. Így ezekre a pontokra kell majd a koax mellé ethernet csati is, hogy működjön az új. Ezért kértem ötletet, hogy lehetne oda (A és B) ethernet csatit "varázsolni".
A powerline-ról olvasni jót, és még több rosszat...
Maradna a mesh, mint megoldás.Egyelőre valszeg lesz egy új router, ahogy Gubek-Einste is ajánlotta, vagy AX58U (46,2e) esetleg AX82U (57,8e), bár ez nekem kicsit UFOsan néz ki (eldugni meg nem lehet
). Az AX92U (67,1e) formára tetszene, bár ezt már soknak érzem. Kellene rá egy jó érv...
Aztán, ha beköszönt a TV-s eszközcsere, akkor esetleg bővítenék az általad is említett CD vagy XD eszközzel, WIFI-s backhaullal, ha megoldható(ezért is gondoltam erősebb routerre), és akkor ott lenne az ethernet port, esetleg az Xboxnak is.
Szóval ez terv.
Megéri a felárat esetleg az AX92U, az AX82U-hoz képest, a kinézeten kívül?
Mert az AX82U is közel van az 50e-hez, de az AX92U már nem annyira. Mert ugyan az 50e nincs kőbe vésve, de nem akartam szép lassan elcsúszni sokkal magasabb irányba.T.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest