Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• antikomcsi

veterán

válasz dkess #89251 üzenetére

Szia!

Én koránt sem vagyok annyira otthon a témában, mert mindent a számtech területén már nem tudok naprakészen követni, ez mára már lehetetlen feladat nekem. A Tp-link oldalán láttam mindenféle színes rajzot, meg kompatibilitási listát, de akkor csak, hogy tisztán lássak, azt mondod, hogy ha AX10 de inkább AX20-at kötnék kábellel az AX73-ra az nem működne? Azt gondoltam, ha már írja, hogy kompatibilis onemesh eszköz, akkor működnie kéne.
    Én úgy gondoltam, hogy AP módba teszem őket aztán mehetne róluk ugyan az a wifi, ök meg majd szépen váltogatják a kapcsolódást helyettünk.

Mi kerülte el a figyelmem?

Köszönöm!

• Celithrandi

addikt

Arra a 40re rá kell azért nézni, mert más a termékkódja mint annak ami 60ezer: link

• Tonycs

csendes tag

Üdv dkess!

Az a helyzet, hogy nem szeretnék (illetve a következő nagy felújításig nem is tudok) kábelezni.
    Az a fal, ami nagyjából az "1" - "A, B" vonalon van, az igen masszív vasbeton tartófal ( van persze benne kikönnyítés vékony téglával ott az "1" pont mellett), amikor a felújítás volt, a vésésbe is beletörött a bicska (akkor még nem volt hozzáférésem jó falmaróhoz) így azon a vonalon a régi csövek felhasználásával készült a kábelezés, és mivel ez még 2010 előtt volt nem került be UTP...
    1-2: húztam UTP-t,
    3, 4: WIFI, eszközök - asszony laptop, Xbox ONE S, TV,
    A és B: koax-os UPC-s beltérik a tévékhez,
    Erre az esetre kellett egy jó router, mert nekem a Vodafone-s szürke TG vacakol.
    Az a hír, hogy a Vodafone le fogja idén cserélni ezeket a tévés eszközöket (dupla tuner, HDD, rendes vas), olyan új szoftveres sz@rra (VTV), akkor is, ha nem tetszik. Így ezekre a pontokra kell majd a koax mellé ethernet csati is, hogy működjön az új. Ezért kértem ötletet, hogy lehetne oda (A és B) ethernet csatit "varázsolni".
    A powerline-ról olvasni jót, és még több rosszat...
    Maradna a mesh, mint megoldás.

Egyelőre valszeg lesz egy új router, ahogy Gubek-Einste is ajánlotta, vagy AX58U (46,2e) esetleg AX82U (57,8e), bár ez nekem kicsit UFOsan néz ki (eldugni meg nem lehet :( ). Az AX92U (67,1e) formára tetszene, bár ezt már soknak érzem. Kellene rá egy jó érv...

Aztán, ha beköszönt a TV-s eszközcsere, akkor esetleg bővítenék az általad is említett CD vagy XD eszközzel, WIFI-s backhaullal, ha megoldható(ezért is gondoltam erősebb routerre), és akkor ott lenne az ethernet port, esetleg az Xboxnak is.
    Szóval ez terv.
    Megéri a felárat esetleg az AX92U, az AX82U-hoz képest, a kinézeten kívül?
    Mert az AX82U is közel van az 50e-hez, de az AX92U már nem annyira. Mert ugyan az 50e nincs kőbe vésve, de nem akartam szép lassan elcsúszni sokkal magasabb irányba.

T.

Új hozzászólás Aktív témák