Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Coolmat #21553 üzenetére

Tetszik ez a 3600-as.

Ugyan még nyoma sincs az OpenWRT támogatásnak, de a gyári firmware is tud mindent, amire szükségem van és a leírása alapján jóval komolyabb hardware-nek tűnik, mint a 1043.
    Ha tényleg AR9344 van benne, akkor ez alapján 1.5-2x gyorsabb a CPU-ja.

Illetve ezen van két USB is, ha tényleg 700mA kell a célra kiszemelt winyónak.
    De még erről jut eszembe... A 1043 házába vajon befér egy 2.5"-os noebook HDD (csak úgy lazán a NYÁK és a burkolat közé)? Lehet, hogy akkor inkább beleműteném (ami megspórolná a külső ház és egy szimpla kábel közti árkülönbözetet is). :DDD
    (A 3600-as vékonyabbnak tűnik a képeken.)

• janos666

nagyúr

válasz Coolmat #21553 üzenetére

Tehát samba csomagot kell telepíteni OpenWRT alá, hogy NAS-ként tűnjön elő az USB-re kötött háttértár. Akkor ez rendben is lesz.

Az egyik notiról azt hittem 300-as, de most néztem meg alaposabban, és a háznál minden eszköz csak 150Mbit-re képes, tehát elég lesz a 300Mb-es router (míg így sem lesz limitálva akkor sem, ha két laptop közt másolunk).

Ez kiegészítve azzal, hogy a HDD-re se nagyon tudhat sokkal gyorsabban írni a router, mint 12.5Mb/s, így még a gigabites ethernet sem kritérium többé.

Szóval arra redukálódott a dolog, hogy minimum kritériumnak elég a 150Mb-es rádió és 100-as ethernet is, csak legyen a hátlapon 2.0-ás csati, vagy legalább kivezetés hozzá a NYÁK-on. És megelégszem 8Mb ROM-al, de 4Mb sehogy sem lenne elég. CPU-ból viszont akkor jobb ha minél erősebb.

Már csak azt nem tudom, hogy elég lesz-e egy USB 2.0 csati, vagy kettő kell, hogy ellássa táppal is a 2.5"-os 5400RPM-es HDD-t, amire 5V 700mA van írva (vagyis vagy működne, vagy nem). Ez a másik, amiért USB 3-at nézegettem, az tuti ad elég áramot.

2-es nem tűnik túl gazdaságos megoldásnak. (A routert ugye mindenképp cserélem, mert rosszalkodik a régi, csak azt nem tudtam megéri-e drágábbra, hogy gyorsabban kezelje a HDD-t. de akkor nem nagyon).

3-as érdekes, mert amit most vennék az ugye egy médialejátszó és egy NAS-ként is funkcionáló router. Tehát valóban megfontolandó, hogy összerakjak egy ilyen gépet, ami 24/7 üzemel, mint home server és filmet is lejátszik. Bár nem tudom mennyiből hozható ki egy olyan, amin van HDMI kimenet és elboldogul a 720p-s mkv lejátszással. (Ez már messzi téma, hogy Linux alatt van-e DXVA, de persze mehet arra Windows is ha erről van szó.)

Új hozzászólás Aktív témák