Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
atuci
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, mert projektor témában egyáltalán nem vagyok jártas.
A projektornak a következő feltételeknek kellene megfelelnie:
- hordozható legyen, nem lesz fixen telepítve (akár utazó is lehet) prezentációkhoz. Irodai ppt / projekt bemutatókra 10-15fő maximum, ált. nem lesötétített teremben.
- minimum 2 HDMI bemenete legyen (vagy adapterrel átalakítható legyen HDMI-re)
- 2 tabletről, mini HDMI csatlakozón keresztül kellene használnom egyszerre ( felváltva kell megjeleníteni a két tablet képét) Vagy
- ha tudna PiP vagy osztott képernyős funkciót az nagyon király lenne!
- a tabletek full HD-sak (bár ez nem tudom számít-e)Előre is köszönöm a segítségeteket.
Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
-
atuci
őstag
Sziasztok!
Vásárlási tanácsot szeretnék kérni.
Jelenlegi helyzetünkben nincsen hely a nappaliban TV-nek (a 2 gyerek miatt beköltöztünk ágyastul szekrényestül a hálóból a nappaliba) egyedül a plafon maradt, mint "vászon". Így csak projektorral tudom megoldani, hogy néha-néha TV-t nézzek (esetleg egy BL meccs vagy hasonló nagyon fontos dolog), illetve mozizzunk (avi vagy divx, semmi BR vagy hasonló 4k-s tartalom).
Amire szükségem lenne, hogy az otthoni NASról, illetve netről tudjak mozizni, ha Wifi-s lenne, az volna a legegyszerűbb . Szinte csak sötétben lenne használva, napközben nem vagyok otthon/nincsen rá időm.
A vetítési távolság max. 2m.
Nincsen márkafüggőségem, illetve tudom, hogy a minőségi kép itt is sok százezerbe kerül, de mégis merre induljak el?Köszönöm a segítségeteket!
Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
atuci
őstag
Keresgéltem TV konzol ügyileg, de csak ez a megoldás jöhet számításba:
De ez kb 600 dodó, szóval én ennyit tv-re sem kívántam költeni
Ez meg csak a konzol.Lehet, hogy egy nagyon olcsó projektor, meg némi kábelezés lesz a dologból.
-
atuci
őstag
válasz Janaboy #27268 üzenetére
Mert a plafonra nem tudom felszerelni a TV-t és csak ott férne el., szemközti falon végig szekrény a plafonig, jobb oldalt fal könyvespolccal, bal oldalt semmi, csak a szoba többi része. Marad a hátam mögötti rész, de sajna a TV nem vetít, így el kell távolítani a faltól.
Szóval inkább projektor lesz, ehhez kértem segítséget korábban, csak jött egy ilyen ötlet is.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
atuci
őstag
válasz Janaboy #27272 üzenetére
Igazából nincs, max egy tv ára lenne rászánva, szóval kb. 120-150ezer, ennyit talán összetudok rakni/ megengedi a családi kassza.
Mielőtt nagyon profi, mozinézésre alkalmas cuccot ajánlanátok, jeleznem kell, hogy
- nem lesz vászon (nincsen rá pénz)
-valszeg festeni sem fogom a plafont
-mivel a projektor fél méterre lesz tőlem kb, így mindenképpen valami csöndes cucc kellene
-ált. 720p tartalom lesz rajta megjelenítve (esetleg full hd, de nem jellemző)Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
atuci
őstag
válasz Janaboy #27274 üzenetére
Az ágyból fekve 2,2 méterre van tőlem a plafon, szerintem 1-1,5m átmérőjű kép megfelelő lehetne.
Tv adás lenne megjelenítve rajta (digi) illetve 720p/1080p mozi. Szinte csak este sötétben, máskor nincsen rá idő.[ Szerkesztve ]
-
atuci
őstag
válasz devil-k #27277 üzenetére
Ok, akkor hosszabb távon sem lesz tv nézés
Olvassatok vissza, nincsen más lehetőségem, és már unom a tabletet, meg a laptopot az ágyban tartani( meleg, nehéz, elfárad a kezem, és a tablet ált. még jó fejbe is ver, mikor elalszom.
Egyébként ez a LG tetszik, köszi a tippet.
-
atuci
őstag
Vagy a plafonra, vagy a fejem mögé a falra tudnék felszerelni konzolt.
A plafonon lévővel az a gond, hogy a kis tv-t nem látnám (2,2m a plafon az ágytól) a nagy meg nem bírja ki az állandó terhelést a keretén (nem erre találták ki a kávát)
A fejem mögé meg elég nehéz normális konzolt felrakni, amit néztem az 6-800 dollár.A plafonra vetítést nem közvetlenül a fejem fölé gondoltam, hanem inkább az ágy vége felé. Egyébként csak kispárnával alszom, nekem nem gond felfelé nézni.
-
atuci
őstag
válasz Janaboy #27282 üzenetére
ÁÁ, semmi lehetőségem nincsen, így is a nappalink lett a szárító/vasaló szoba is egyben.
A szekrényajtók 50 centisek és a plafonig érnek, arra hova tegyek fel tv-t (vásznat)?Ha a projektoros történet nem jön össze, akkor majd szerkesztek egy többcsuklós monitortartó kart, azt majd jól meghegesztem, és teszek rá egy 22-24" Tv-t
Vagy marad az olvasás, laptopon szenvedés.
Köszi a segítségeteket, most mennem kell, holnap reggel 6kor én még megyek melózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest