Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamastah
őstag
válasz AndrewTdi #5423 üzenetére
Erre a feladatra egy nagy fenyereju prezentacios projektort keress. Lehet nyugodtan LCD is, a kepminoseg ugyis gyatra lesz a sok kulso feny miatt. H van eleg fenyero akkor nem lesz gond. Persze napfenyben felejtos az egesz.
Keress meg egy vetitestechnikaval foglalkozo ceget Ok majd jol kikerdeznek, es ajanlanek gy projektort. A tv adas megjelenitesehez tuner/belteri kelleni fog.
Ha nonstop uzem lesz, akkor a lampa uzemorakat es a lampa arakat nezd. Most mar mindekni ilyen 5-6000 orakat iger, de nem szabad elfeledni, hogy a lampa fenyereje mar felidoben is jelentosen kevesebb. Szoval ha valaki 6000-et iger eco modban, akkor szamitani kell arra hogy normal modban hajtva 2000-3000 utan lehet hogy lampat kell cserelni.
-
szaszlaci
addikt
válasz AndrewTdi #6260 üzenetére
Szia,
bár én meg nem vagyok árszakértő, szóval..
Szóval azt látom, hogy nincs komoly fényereje, nincs komoly felbontása és 4:3, valamint 200 ezerért árulják, ami arra enged következtetni, hogy nem mai darab. HDMI, és talán VGA sincs rajta.
Azonnal felmerül az állapota (kosz, lámpa, LCD panelek, ..). Igaz, Hitachi.
Na most százpárezerért milliószor jobb prezis gépet lehet kapni újként, sok óra lámpával.
Következik tehát, hogy szakszerűen kitisztítva és új lámpával is pár tízezret érne.
Ha a tulaj tudja használni, megéri odaadni potom pénzért? Persze ha csak útban van..kovi831: tőled meg akartam kérdezni, hogy a HD65-öd fekete- és fehérszintje ugye be van állítva? (Kontraszt, fényerő csuszkákra gondolok.) Mert alapálláson hírből sem ismeri a feketét..
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz AndrewTdi #15872 üzenetére
Passz, 1 – 2 éve néztem, de akkor tényleg az ipari hulladék volt a felhozatal, legalábbis a 100 – 150 ezres árához mérten. Akkor volt már ennyiért az LG PA70G, amit én nem vettem volna meg ennyiért, meg voltak bajai, de hát azért az mégiscsak egy elfogadható darab. De az ilyen kínai LED-eket itthon nepperek szokták csak árulni.
Norbi 72: hát írtam, hogy Microvision és ShowWX, valamint utódai. (ShowWX+ és a HDMI).
c4: "kinőttem" már ebből a felbontás mániából. Értelmetlenül kontrasztos tesztábrán a 4K is pixeles a buszmegállóból is, film alatt pedig nincs ilyen baj. Plusz a képalkotó technológiától is baromira függ. Vagy akkor egy TV felbontású CRT-projektor rossz képet ad netán? Meg aztán a pixelesség és élesség nagyon szubjektív dolog..
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág