Hirdetés
Aktív témák
-
gabsz227
tag
válasz Kornel #21750 üzenetére
Igen az AMD új platformja a Liano ami már ebben a gépben benne van, és itt már megtudták oldani a crossfire-s rendszert. A processzor a korábban linkelt Thosibáénál erősebb, igaz hogy nem egy Cire i3-as de a megfelelő teljesítményt simán megadja. Természetesen videóvágáshoz lehet kicsit kevéslenne meg egy 3000 soros excel táblához, de a lényeg hogy a mindennapi feladatokra bőven elegendő.
-
-
stratova
veterán
válasz Kornel #21976 üzenetére
Hát még a kiállított eMachines gépek milyen csodák.. Ebben viszont benne van az is, hogy komoly terhelést kapnak egy esetleg teljesen új notebookhoz képest. Cserébe jól mintázza mire lehet számítani az évek múltával (mintadarab = közepesen gyors öregedésvizsgálat ). Rosszabb esetben sajnos ezek a gépek/telefonok meg is vannak rongálva..
[vétele előtt több joy nélküli N73-ba futottam. Az enyém 4 éves kicsit idegesítő néha, de a joy max. túl érzékeny lett, nem használhatatlan (mindössze úgy kell kezelni, mint ha szűz lány lenne; bocs péntek van )][ Szerkesztve ]
-
VateRicsi
aktív tag
válasz Kornel #22371 üzenetére
Azért a 150 ezres (új) ár limitet is vedd figyelembe! Egy igazán játékra alkalmas notebook 400 ezer környékén van. Viszont 1360*768 felbontáshoz azért elég a legtöbb vga, amiben van 1 GB ram, persze nem a Crysis 2-re gondolok maxra húzott grafikával.
[ Szerkesztve ]
Eddig 6 év alatt 388 + 68 pozitív / 0 negatív értékelés: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatericsi
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #25511 üzenetére
Azt én is észrevettem, hogy csak 3GB, de épp azért nem ajánlottam a bővítést, mert mint írtad 2+1GB van benne, ami miatt az egyik feleslegessé válik bővítésnél. 3GB meg még elégséges.
Az IGP meg hagy vegyen le magának 512MB-ot. Minden feledatra akkor is marad több mint 2GB. Ha játszik akkor ott van a 6650, aminek külön van 1GB memóriája.
[ Szerkesztve ]
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
tresh
veterán
válasz Kornel #25525 üzenetére
A mai memóriaárak mellett egy középkategóriás, játékra szánt számítógépben szerény véleményem szerint elengedhetetlen kellék a 4GB memória. hogy a cikkből idézzek
Lehet én meglátásom hogy azért ezek a gépek még "messze" vannak egy középkategóriás játékra összerakott asztali konfigtól, és ezért írtam hogy szerintem elég az még átlag játékra.
killray: Akkor tökéletes a történet
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #25532 üzenetére
Nem is állítottam, hogy 2 GB van benne.
Tudom. Azt írtad, hogy: Itt egy lassan 3 éve készült cikkben azt mutatják be, hogy már akkor is kevés volt 2 GB RAM a játékokhoz
Erre válaszoltam, hogy ebben a gépben 3GB van, tehát nem olyan vészes. És játék közben is ennyit tud használni, mert ilyenkor az 1GB-os 6650-et használja.
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #25542 üzenetére
Játék közben csak DG módban tud működni, azaz HD 6720G2 (HD 6520G + HD 6650M) működik (egyszerre).
Tehát játék közben is biztos, hogy csak 2,5 GB szabad memória lesz.Nem, mert a szóban forgó gépben nincs DG és nem 6720G2 van benne. Egyszerre csak egy VGA aktív. Sima 6520G van benne nem G2.
[ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
válasz Kornel #25556 üzenetére
Az oldalon ezeket az infókat találtam:
Hp pavilion g6-1202eh
processzor:
AMD kétmagos A6-3400M APU Radeon HD 6520G Dual Graphics videokártyávalGrafikus rendszer:
AMD Radeon HD 6520G Dual GPU (legfeljebb 1,98 GB)Memória:
4 GB DDR3Szal akkor 2 db integrált lenne benne? elég érdekes vagy én értem rosszul
-
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #25748 üzenetére
Azért mielőtt leírsz valamit utánanézhetnél.
Utánanéztem...
A GT540 és a HD6650 teljesen egy szinten van
11.10-es driverrel biztos hogy 9000 pont felett kap!
SB procikat meg nem tudod tuningolni notiban
Szerintem senki nem is akarja, persze rajtad és néhány emberen kívül. Elég a teljesítménye alapból, meg ez egy laptop, nem asztali gamer gép. De ha valakit a tuning boldogít...
Így már majdnem hozza egy i3 szintjét, ráadásul olcsóbban.
Asusban 130k körül van mind a kettő. Vagyis nem A4 hanem az A6 és az i3+GT540 is. Akkor miért olcsóbb a Llano A4... Az Intelnek van erősebb processzora 100k-s árkategóriában. Az i3 szintjét pedig a 4 magos A6 sem hozza, nemhogy a 2 magos A4... Szép egy tuning lehet amelyik az A4-ből olyan teljesítményt hoz ki, ami az A6-ot is megelőzi.
Én azt mondom, rég volt ilyen jó mobil procija az AMD-nek, de lehet hogy soha
Ezt az elfogultságot betudjuk annak, hogy AMD Llano tulajdonos vagy...
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Kornel #26112 üzenetére
Notebookcheck:
540
Játék
6650
112
Fifa 12
61
34
Dirt 3
20
44; 28
Call of Duty: Black Ops
37; 25
116; 66
Fifa 11
144; 52
34; 23
Mafia 2
36; 21
37; 18
StarCraft 2
28; 17
35; 16
Metro 2033
31; 19
31; 16
Battlefield: Bad Company 2
30; 16
42; 24
CoD Modern Warfare 2
52; 27
36; 24; 16
Risen
29; 22; 19
29; 24
Need for Speed Shift
29; 21
65; 34; 16
Colin McRae: DIRT 2
46; 27; 16
47; 24
F.E.A.R. 2
54; 29
66; 20
Far Cry 2
52; 18
67;43
Racedriver: GRID
55; 37
101
Call of Duty 4 - Modern Warfare
77
54; 30; 7
Crysis - GPU Benchmark
56; 28; 9
Többhöz nem volt kedvem
Ja, azt ne felejtsd el hangoztatni, hogy a Llano processzor része a Turion II, Athlon II, Phenom II szintjén mozog.
Szoktam ajánlani a Llano-t, de ha azonos pénzért az ember i3+GT540-et kap, akkor az szerintem jobb választás.Grrr, de bután néz ki, hogy nem lehet egy sorba balra, jobbra meg középre zártat tenni... majd legközelebb máshogy lesz
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #26118 üzenetére
internetprofil az egyik 2,2 GHz alapfeszen, a másik 1GHz alulfeszelve) és hajlandó időt szánni rá, akkor egy A6-ból többet ki lehet hozni, .. az i3, de azt nem lehet majd utólag "finomhangolni", ha már nem elég a gyári teljesítmény, vagy a gyári aksi idő
Nem is baj. Még jó hogy az i3 automatikusan állítja a teljesítményt felhasználástól függően és nem kell hozzápiszkálni...
gr3g18
Milyen szériára gondoltál, üzleti, otthoni? Mekkora méret, 15,6" vagy 14" alatt? Matt vagy fényes kijelző?
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Kornel #26124 üzenetére
Lejárt a szerkesztés.
Most nézem, hogy a GT540-es tesztekben mindenhol i7 és i5 proci dolgozik alatta, az fps-ekre kattintva kiírja a konfigot.
Dirt 3 (2011)
high: 35.3 fps
[X] K53TA-SX026V
AMD A-Series A6-3400M 1.4GHz
Radeon HD 6720G2 (600MHz), 1024MB (900MHz) HD 6520G & HD 6650M Crossfire, 8.861.0.0
4096MB RAMhigh: 39 fps
[X] K53SV-SX131V
Intel Core i5 2410M 2.3GHz
GeForce GT 540M (672MHz), 2048MB (900MHz) DDR3, 267.21
4096MB RAMA legjobb i5-ös eredményt másoltam be. És az i5 nem egy árban van az A6-al. Ezen felül mindez alapbeállításokkal igaz, de az A6 megy 2,2 GHz-en is...
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #26128 üzenetére
Szerintem te offolsz, ráadásul mindezt úgy, hogy minél jobban gyarapítsd a hozzászólásaid számát,
Értem. Köszönöm az építő jellegű kritikát.
Amit te csinálsz, az semmi más, mint tesztekkel és mérésekkel alátámasztott ajánlások helyett beírod a saját verziód, mindezt mindig mindenkinek új hozzászólásba, gondolom szereted a nevedet minél többször nézegetni
Sokszor linkeltem teszteket a gépek mellé, gondolom szándékosan nem vetted észre egyszer sem. Ha meg az a bajod, hogy nem kezdtem el veled bencsmárkharcot vívni, hogy ATi vagy nVidia, akkor bocsánat. Sajnálom, de nem vagyok hajlandó rá, akkor sem ha húszor írod le, hogy saját meglátásod szerint én csak offolok, hogy a hsz-eket gyarapítsam. Ami teljesen baromság... Ha ez alapján te kinyílvánítod, hogy neked van igazad, akkor hajrá, nekem nem oszt nem szoroz, felőlem a TV-ben is reklámozhatod. Innentől pedig ha felakasztod magad és ráírod egy táblára, hogy A6+6650 Forever, akkor sem fogok neked válaszolni. Mert egyszerűen egy csöppet sem érdekel, ha elhiszed ha nem. Szóval részemről teljesen lezárva a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Kornel #26825 üzenetére
Remélem én is hogy jó vétel volt..
Máshol min. 100k-val többért vannak, és a legolcsóbb ez után is kintről származik EU garanciával német billentyűvel.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Gazda1
tag
válasz Kornel #26845 üzenetére
Ez az első laptopom, csak egy Acer netbookom volt korábban. Nem néztem más gépeket vásárlás előtt. Egyetlen összehasonlítási alapom menyasszonyom Toshiba C660-12M gépe, ami egy hajszálnyival masszívabbnak tűnik. Amúgy a Medion nem gyűjti annyira az ujjlenyomatokat, mint korábban gondoltam volna, sőt tényleg minimálisan. Sajnos semmi game nincs rajta (kivéve Angry Birds), minden a régi PC-m (már eladtam) HDD-jén van, amit most nem tudok rákötni a laptopra, mert nincs hozzá alkatrészem. De notebookcheck-en lehet, hogy találsz valami infót.
-... - Ne szórakozz, mert felborítalak a fülkével együtt! - De kártyás a fülke. - Akkor kártyás fülkével együtt borítalak fel!
-
spyduck
nagyúr
válasz Kornel #27529 üzenetére
Azt nem értitek, h ezek amiket ajánlgattok egymásnak még attól is beszarnak, hogy az asztalon állnak. Mind1, ti pénzetek de másnak azért kellő körültekintéssel kéne tanácsolni, nem csak az "árgépet" használni meg a notebookcheck eredményeit nézni. Ti csak ezt nézitek, mikor nagyon nem erről szól a dolog.
Feltennék egy találós kérdést:
Adott egy tó, 1db tavirózsa levéllel. A tóban a tavirózsa levelei minden nap megduplázódnak. 1 nap - 1 db levél, 2.nap - 2db levél, 3.nap - 4db levél. A tó a 40. napon lesz színültig teli levelekkel. Kérdés:
Hanyadik napon van félig a tó tavirózsa levelekkel?Aki megfejtette remélem érti, hogy mire gondolok!
Ne csak a hardverrel foglalkozzunk, hanem nézzünk picit mögé. Nem várom el tőletek, hogy nagyon, de legalább picit mögé. Embereknek tanácsoltok és naponat 5-10-en a ti ajánlásaitok miatt vesznek notebookot.Látom nem volt még garanciális ügyintézésed. Elég merész péld következik de mégis gyakori. Megveszi emberünk 150.000ft-ért a notebookját ami a legerősebb hardverrel rendelkezik. A burkolat szétesik pár hónapon belül és melegszik mint az őrület. Jöjjön érte a futár, hogy elvigye szervizbe. A hibajelenséget rögzíti a futár számítógépes formában, majd lefordítja és küldi a külföldi szervizbe ahova a géped érkezik. 3lehetőség van:
(1) megjavítják és küldik vissza 10 naponbelül ( ez a gyakrabbik eset)
(2) nem értelmezi a hibajelnséget (lehet a fordítás miatt) vagy a hiba nem megismétlődő. Visszaküldi azzal az idnokkal, hogy semmi baja vagy kitakarítja. A hiba megmaradt én meg újra 10 napra elküldöm.
(3) Áll a szervizben akár 2 hónapig is mivel a szerviz nem kap a gyártótól alkatrészt mivel az már egy eleve problémás széria.Miért lesz vmi problémás széria? Mert olcsó. Bővebben? Nem fordítanak kell anyagi fedezetet a tesztelésre. Ezért fontosak ezek a tesztek amire ti azt mondjátok, h nincs szükség. Nagyon rosszul látjátok!
Nem nektek kell veszekedni a fogyasztóval, hogy "de hát 100.000ft- volt és már 2 hónapja a szervizben van és ez a mukaeszközöm". Hát igen, akkor nem ilyet kellett volna venni.Az a helyzet, h ebbe nem láttok bele, én meg fogom a fejem, h milyen indokokkal érveltek ellenem.
Aktív témák
Hirdetés
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
- Új állapotú HP Pavilion 15 colos laptop, még 14 hónap garanciával
- Lenovo G505 alkatrészek
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest