Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
kulerr
őstag
-
Áfogat
csendes tag
válasz NathanCullen #25371 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Alexios
veterán
válasz NathanCullen #25376 üzenetére
nemnem, az sx029d a4-el van szerelve!
-
Áfogat
csendes tag
válasz NathanCullen #25378 üzenetére
Köszönöm szépen.
Jó éjt mindenkinek. -
kulerr
őstag
válasz NathanCullen #25365 üzenetére
Ezer köszönet ismét.... a N55SF lesz a befutó úgy godolom
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz NathanCullen #25391 üzenetére
Azért egy 6650 jó 25%-al gyorsabb, játéknál ez nagyon sokat számít, hiába erősebb az i7
-
csmat
senior tag
válasz NathanCullen #25393 üzenetére
Ezt gondoltam én is, ezért is mondtam példának a wow-ot.
köszi a cikket. -
Alexios
veterán
válasz NathanCullen #25394 üzenetére
A gta az pont egy speciális eset ami a gyenge konzolportnak köszönhető. Ettől függetlenül hiába van egy erős procid ha a legtöbb játéknál erős vga limit van, akkor sokkal jobban érezhető a vga szerepe, mert 25%-kal erősebb vga az annyival több fps-t is eredményezhet akár.
-
Borote
addikt
válasz NathanCullen #25394 üzenetére
Miért nem kérdezitek meg, hogy melyik gépet venné és mennyiért????
Amelyik gépbe i7-t tesznek, az már nem két fillér, és annyi pénzért sokkal jobb VGA-val szerelt gépet is találna. Az i3 pedig bőven elegendő teljesítményt nyújt a laptop videokártyákhoz, még a GTX560M-t is kihajtja. Egy-két játékban lesz csak processzorlimit.Hawerr: mennyiért vennéd a gépet? Mi az, amiket kinéztél?
Videoszerkesztésnél NÉZZ utána, hogy támogatja-e a CUDA-t, vagy az AMD hasonló megoldását, mert sokkal nagyobb teljesítménnyel tud egy VGA konvertálni, mint egy processzor.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz NathanCullen #25405 üzenetére
Többször át kellett ám gondolni, hogy mit írjak, hogy ne sértselek meg
Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Ehhez tudni kell, hogy mit szeretne venni és mennyiért. Az általad propagált i7-es konfig máris nem tűnik olyan jónak, főleg, ha hozzáveszed, hogy egy kazánt veszel.
Nem szégyen ám, hogy ha gondolkozolNa nekem most mennem kell, találkozom a témavezetőmmel, de semmi elhamarkodott döntés
[ Szerkesztve ]
-
Hawerr
tag
válasz NathanCullen #25408 üzenetére
köszönöm mester, megváltoztattad a felfogásom
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, de látom élnek is vele rendesen...
-
odipapa
senior tag
válasz NathanCullen #25413 üzenetére
Max. annak aki nagyon meg van szorúlva, az a proci elég gyenge némelyik játékhoz.
-
t1
addikt
válasz NathanCullen #25415 üzenetére
Jaja, de mit ér az erős vga ha nem tudja kihajtani a proci, A4 illetve az A6 is elég gyengére sikerült, nem tud többet a mint a régebbi Phenomok.
Nekem egy Phenom X3 N850-em van itt az összehasonlítás:
119* AMD Phenom II X3 N850
137* AMD A6-3400M
225 AMD A4-3300M106 hellyel van hátrébb a A4-3300M, sehogy nem hajt ki egy 6650-et, nekem egy 5650-em van, de még a a Phenom is CPU limitesnek érzem néhány játékban.
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
válasz NathanCullen #25417 üzenetére
Értelek, csak az a baj, hogy ezeket az A4-A6-os gépeket csak a jó VGA tud eladni, aztán mikor megveszi a user akkor meg meglepődik, hogy papíron jó a gép de játékok még se mennek olyan jól. Legjobb megoldás a középút.
Én is árulom a gépemet: Acer 5552G mert erősebbet szeretnék, egy Lenovot néztem ki, ha ez esetleg elmenne, i3 2330 + GT 555M azzal már meglennék elégedve, de ez a HD5650 is egy marha jó cucc logikusan lett összerakva.Így van, lehet neked jó VGA-d ha nem tudod kihasználni
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25417 üzenetére
Viszont ha hosszútávra veszi a notit és lehetséges a cpu csere az még mindig olcsóbb mit ha gyenge vga miatt kell váltania Szóval ennek fényében inkább legyen cpu limit és majd csere mint fordítva.
-
kkrisi
senior tag
válasz NathanCullen #25362 üzenetére
miért gyengébb a kijelzője? azért mert nem matt hanem fényes?
-
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25422 üzenetére
Szerintem ez nézőpont kérdése és pénztárca. Amúgy jogos amit mondasz de azt is vedd figyelembe hogy nem mindenki cserél 2 év után újra és ha plusz teljesítmény kell cpu terén akkor inkább azt kelljen cserélni mint mást pl fater hp-jába is azt cseréltem igaz 8 éves a vga meg elég bőven most is amire kell.A másik hogy jelen esetbe nagyon sok olyan noti van 130 ért ami "gyenge" procival erős vga kártyával van szerelve pl asus háza táján ami játékokra bőven jó szóval +30K nekem nem érne hogy az amúgy is rosszul konfigolt játékokba 30 fps helyett 60legyen
2 évig használod a VGA-t korlátozottan a processzor miatt
Cpu nál lehet trükközni VGA-nal nem annyira. Másik átlag user aki élvezhetően akar játszani annak oly mind1 hogy i7 es vagy egy AMD 1,9Ghz dualos proci csücsül a notiba csak fusson szépen. jó nem hardcore gamerekre gondoltam akik olyan notival mászkálnak hogy 3szor megveszem belőle az autóm
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25428 üzenetére
Jogos Akkor ezt legalább mi letisztáztuk
-
Hawerr
tag
válasz NathanCullen #25428 üzenetére
ott a pont ^^
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, de látom élnek is vele rendesen...
-
perempe
addikt
válasz NathanCullen #25433 üzenetére
14"/15"
köszönöm az eddigi válaszokat. az ipon tart notit raktáron???
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25422 üzenetére
Vagy teszel a 130-ra plusz 30-at és veszel mondjuk egy ilyet SB i3-al GT540 1GB-al, és ez még drága link lesz, van olcsóbban is: KATT
Laptopoknál teljesen értelmetlen processzort cserélni, ugyanott vagy mintha megvennéd az erősebbiket.Vagy megveszed az A4-et 6650-el 125K-ért (Asus K53TA), és a beállítod 2,5 GHz-re a processzor órajelét, mivel nincs szorzólock, alapfeszültségen elketyeg így is, és nem is melegedik jobban. Így már majdnem hozza egy i3 teljesítményét. És ha kevés lenne, mert nyilván kevés lesz 2 év múlva, akkor jön bele egy A8-as 4 maggal, jelenleg 100 USD ~20K HUF.
-
Mallarme
csendes tag
válasz NathanCullen #25476 üzenetére
Szia!
Köszi, az op. rendszer nem feltétel, csak az zavar az Acer-eknél(már nézegettem én is), hogy csak 1 év garancia van hozzá...
[link] ...én ezt néztem, de az a fránya 1év... -
Borote
addikt
válasz NathanCullen #25476 üzenetére
Ha Acert ajánlasz, az 1 év garanciakülönbségre mindig számolj 13k forintot, 2 év garanciakülönbségre pedig 22-24k forintot!!
Ez utóbbi kettőben egér és táska is benne foglaltatik, tehát jobban megéri!!Köv HSZ-edhez: Kérlek olvass vissza, és ezt a Dell-t ne nagyon ajánld (meg úgy általában a mostani Inspironokat). Vagy mellékeld mellé, hogy melegszik, és az anyaghasználat gyatra.
Mert OTROMBASÁG 1 év garanciával kiadni 100ezer forintot!!! Meg erre buzdítani másokat![ Szerkesztve ]
-
Mallarme
csendes tag
válasz NathanCullen #25481 üzenetére
Olvasgatom itt a fórumon a dell Inspironról a véleményeket...konkrétan mindenki felejtse el, aki ezen gondolkodna...azt hiszem, hogy elértem a teljes tanácstalanság szintjét...
Valaki mesélje el, hogy [vele] mi a gond??? Meg úgy általánosságban a hp-vel...
Milyen márkában lehet mostanában gondolkodni?
Köszi előre is! -
Hawerr
tag
válasz NathanCullen #25505 üzenetére
köszönöm, nagyon képben, vagy Te beszéltél le a PB 81esről, és Neked is köszönhetem hogy erre a Dell re rátaláltam
Hálám a sírig.. és még tovább
És köszönöm mindenkinek, aki válaszolt
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25509 üzenetére
A linkelt Asusban csak 3 GB memória van(2GB+1GB), amiből 512 MB-ot elvesz az IGP, ezért érdemes az 1 GB-os helyett belerakni egy 4 GB-os modult, mert a 2,5 GB jó eséllyel kevés lehet.
-
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25505 üzenetére
Azért volt mögötte nevető fej Ez a melegedés téma kör is csak hardcore usereknek a szív fájdalma hogy nem 20 fokos a gép full loadba. Azért írtam én is viccként
kornelka: a kérdés mihez kevés a 3GB? Ami olyan app/játék azt már nem hiszem hogy notin fogod használni.Szerintem teljesen elegendő. Plusz aki xp fanatikus vagy csak az ál neki kézre sima 32 biteset fel tudja dobni gond nélkül
[ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
válasz NathanCullen #25509 üzenetére
Köszönöm, nagyon sokat segítettél, mert eddig csak vacilláltam, de most már tudom, hogy mi az irány!
Azt esetleg lehet tudni, mennyire problémás ez a négymagos A6 proci az amd-től? Úgy értem, hogy megbízhatósága milyen, mert úgy hallottam/olvastam, hogy páran szenvednek még vele... -
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25517 üzenetére
No problem
kornelka: Szerintem ahogy NathanCullen is írta ha csak 2-2,5Gb marad akkor is bőven elég főleg ha komolyabb játékkal játszik ott a 6650 1Gb -vel
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25529 üzenetére
Nem is állítottam, hogy 2 GB van benne.
A 3 GB 1x1GB és 1x2GB modulokból jön össze, és összesen csak 2 memória slot van.
Én is a bővítését javasoltam, mivel a 3 GB-ból csak 2,5 GB áll szabadon rendelkezésre az IGP miatt. -
Mallarme
csendes tag
válasz NathanCullen #25506 üzenetére
Szia!
Igen, olvastam! És még mindig a hp-k felé húz a szívem...pl.: [EZ]
De még olvasgatom tovább szorgalmasan a fórumot és a teszteket -
polip
addikt
válasz NathanCullen #25538 üzenetére
én nem az ipon féle y570-et venném, mert:
- 2310-es a proci benne
- 1 giga a videomemória benneHanem ezt: Y570A
ebben 2330-as a proci és 2GB a VGA memória. 194.900-ba kerül 4giga rammal, és 199.900 8 gigával
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25537 üzenetére
Erre válaszoltam, hogy ebben a gépben 3GB van, tehát nem olyan vészes. És játék közben is ennyit tud használni, mert ilyenkor az 1GB-os 6650-et használja.
Játék közben csak DG módban tud működni, azaz HD 6720G2 (HD 6520G + HD 6650M) működik (egyszerre).
Tehát játék közben is biztos, hogy csak 2,5 GB szabad memória lesz.
És abban se vagyok biztos, hogy A4 esetében (ahol nincs DG) felszabadítja játék alatt az IGP számára lefoglalt 512 MB-ot, de ezt letesztelem, mert már én is kíváncsi lettem -
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25545 üzenetére
AMD hivatalos oldala a DG-ról.
Az A6 3400M-ben lévő HD 6520G+HD 6650M=HD 6720G2
És vagy csak a HD 6520G megy, vagy DG, azaz mindkettő. Külön a HD 6650M ezen konfiguráció esetén nem működik![ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
válasz NathanCullen #25553 üzenetére
Igen ezt én sem értem.valószínűleg ennek utána kell járnom, mert ha mellette van a 6650 a maga + 1 GB-jával, akkor elég jó alternatíva az asus mellett nem?
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25555 üzenetére
Gyártó honlapján kellene megnézni az infokat
-
mbazsi
tag
válasz NathanCullen #25550 üzenetére
190k, i3 2.1GHz, 8GB RAM, GT555 1GB KATT
Egy kis kiegészítés, ha nem bánod
[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
válasz NathanCullen #25578 üzenetére
nem a teszkóról beszélek, hanem a komoly cégekről
gyere be a mi üzletünkbe egyszer próbából és hallgasd meg az eladóinkat...
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
umek7
őstag
válasz NathanCullen #25585 üzenetére
140k+ sajnos már nem fér bele a keretbe, hisz az SX029D-t 125k-ért tudom megvenni, és azt hiszem bőven elégedett leszek így is. Ahogy nézegettem az ebben az árban lévő specifikációkat nem igazán találtam még egy ilyen "erős" gépet, ergo valószínűleg véglegesen is ennél maradok. Inkább csak egy biztos ami biztos alapon kérdés volt. Köszönöm a segítséget.
-
umek7
őstag
válasz NathanCullen #25588 üzenetére
Ohh, rossz helyen néztem. 133k fele akkor ez bőven megéri ha jól sejtem.
(#25590) romulan : Sajnos nem tudok érte menni, gondolom rendelni nem igazán lehet tőlük, de azért köszönöm az észrevételt.
[ Szerkesztve ]
-
tataboy
csendes tag
válasz NathanCullen #25594 üzenetére
A plusz 1 év gari az Acerre 17ezer,tehát akkor már 37ezer plusz az Asussal szemben,annyival nem jobb a proci meg a VGA gondolom az Acerben?!
Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!
-
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25596 üzenetére
+1 az Asus nak
-
tataboy
csendes tag
válasz NathanCullen #25596 üzenetére
Acerben esetleg nem tudnál olyat mutatni mint az Asus K53TA SX051D?
-
trunsell
csendes tag
válasz NathanCullen #25603 üzenetére
amúgy néztem a mai új laptopokat ilyen 100-110 ért rosszabb videó kártya van benn mint ebbe a kettőbe ilyen integrált inteles 4500m ez a nevük
-
tataboy
csendes tag
válasz NathanCullen #25601 üzenetére
Árban gondoltam olyan 140 körül i3as proci,Nvidia GeForce GT 540M VGA vagy hasonló,500gb-os vinyó meg legalább 4gb memória.
Az az Asus nem rossz amit küldtél csak a HDD kicsi meg a memória.Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!
-
bdfhz
aktív tag
válasz NathanCullen #25607 üzenetére
Ngyon gyenge az az AMD 450.
-
trunsell
csendes tag
válasz NathanCullen #25607 üzenetére
de viszont ez az asus notebook Intel HD Graphics 2000 vifikártya jobb mint a 6320
-
trunsell
csendes tag
válasz NathanCullen #25612 üzenetére
néztem ez az intel hd2000 több pontot ért el 3dmark ba kb 400 al többet
-
trunsell
csendes tag
válasz NathanCullen #25612 üzenetére
Akkor te melyiket javasolnád? Azt a lenovot??
-
tataboy
csendes tag
válasz NathanCullen #25615 üzenetére
Tehát akkor te azt javaslod hogy a Asus K53TA SX051D helyett ASUS K53SV-SX602D-t vegyem?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- 2020 MacBook Air M1 / 8GB / 256GB SSD / Magyar / Gold / ELADÓ ! ! !
- Asus TUF GAMING FX504GM FX80GM Gamer Laptop
- Fujitsu laptop akku
- Eladó fóliás Új OEM gyári akku Lenovo Thinkpad P50, P51, P52 ebben az árban utánvét GLS vihető
- HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 16GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W11 I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest