Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Én egy LG 23MP75HM-P monitort néztem ki magamnak. Ha jól olvastam ez is ajánlott modell. DVI->HDMI kábellel használnám, lehet bármi probléma?
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz PainKiller13 #50362 üzenetére
Korábban nekem is az volt a választott, de mire vettem volna már nem árulták. Most már azért maradok ennél az LG-nél, mert akár a DVB-T boxot is ráköthetem pluszba, vagy konzolt.
-
benvolio
őstag
Ilyentől tartottam én is mikor a monitoromat vettem /LG 23MP75/, de szerencsére nekem semmilyen bevilágítás nincs rajta, pedig állítólag a "Cinema Screen" hajlamosabb rá. Viszont az egyik TV-men van hasonló bevilágítás a tiédhez, amit a hátlapi csavarok meglazításával és újra húzásával mérsékelhető volt. Ez képi beállításokkal biztos nem fog eltűnni.
-
benvolio
őstag
Hát ha jól tudom, ez a nem megfelelő összeszerelésből adódik /nagyüzemi gyártás/. Van amelyik jó, van amelyik nem. Kismértékű bevilágításnál az IPS LCD velejárójának mondják és nem hiszem, hogy cserélnék, bár monitornál ez elég zavaró. Illetve boltja válogathatja, mert én pl. az MM-be egy hordozható DVD lejátszót cseréltem ki, mert a sarkába volt bevilágítás, pedig az csak 7"-os volt. A TV-men enyhült annyit mikor csavargattam, hogy nem okozott zavaró hatást. De, ha zavar egy próbát megér mindenképp cseréltetni szerintem, csak monitorról van szó. Itt minden képi hiba számít.
-
benvolio
őstag
válasz CptAdamica #53167 üzenetére
Én alapvetően LG párti vagyok, mert 2 TV és 1 monitorom is az, de a konyhába egy Samsung T24D390EW TVmonitort vettem és nincs semmilyen bevilágítása. Az egyik TV-mnek viszont van enyhén, szóval ezek a bevilágítások összeszerelési hibák, szóval szerintem nem lehet ráhúzni azt mindegyikre, hogy ez alap náluk.
-
benvolio
őstag
válasz PainKiller13 #57548 üzenetére
Hello!
Neked a monitor lett külön kalibrálva? -
benvolio
őstag
válasz PainKiller13 #57572 üzenetére
Engem kíváncsiságból érdekelne egy ilyen monitor "utólag" kalibrált értékei, mit mire állítanak. Ha esetleg lenne valakinek akkor írja meg nekem. /LG 23MP75/
Üdv! -
benvolio
őstag
Sziasztok!
A két monitor közül melyik a jobb játékra:
-LG 24MP68VQ - IPS, 75Hz, 5ms, 57ezer Ft.,
-Asus VG245H - TN, 75Hz, 1ms, 68ezer Ft.
Mi számít jobban? A panel: IPS vs TN vagy a válaszidő: 5ms vs 1ms?[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Most én is kipróbáltam, hogy megy e 75Hz-en a monitorom az nvidia vezérlőpultban, de azt nem bírja, de 72Hz-en megy simán. Játszottam is vele egyet a WOT-al és érezhetően jobb lett, fix.12fps a különbség is így. /vsync-el játszok csak/. Maradhat 72Hz-en a monitor vagy lehet baja tőle?
Üdv! -
benvolio
őstag
Olvastam már több véleményt, hogy TN-ről IPS-re váltott valaki és mégsem jött be nekik ezért maradtak a TN-nél.
Én már rég váltottam IPS-re, de nekem is nagyon szokatlan volt. Gondoltam majd megszokom, de a mai napig van benne valami zavaró számomra. PWM mentes és mégis mintha vibrálna, de lehet, hogy nem ez a megfelelő szó rá, de valahogy nem "nyugodt" a kép. A poén az, hogy a TV-m is IPS, de PWM-es, mert kipróbáltam a "ventilátor teszttel", de "nyugodtabbnak" látom a képét. /a típusok az adatlapomon/
Most, hogy 60Hz helyett 72Hz-en járatom a monitoromat, tetszik nagyon a jótékony hatása az fps-re is, már ennél is látom, hogy "folyósabb" lett a játék, így, mindenképp "gamer" monitorba gondolkozom én is /lesz VGA csere is/. Jelenleg ez az Asus tetszik az adatai alapján, hiába TN-es. Ezen lehet 85-100-120-144 fix Hz-eket beállítani. 100ezerig ezt találtam ami jó lehet. Van valakinek esetleg erről az Asus-ról véleménye? -
benvolio
őstag
És ez a Samsung C24FG70FQU milyen lehet? Mert adatai szerint elég jó. Ez lehet megérné a felárat az Asus-al szemben.
-
benvolio
őstag
-
benvolio
őstag
Kíváncsiságból behoztam a konyhából a Samsung 24D390EW TV/monitort kipróbálni, hogy milyen pc-vel. TV-nek tökéletes, de pc-hez nagyon gáz. Tudom, hogy nem ehhez találták ki, mert korlátozottak az állítási lehetőségei, de akkor is. Egyszerűen nem tudtam elfogadható szintre beállítani. A monitor szélei sötétebbek, se normális szín, se fehéregyensúly stb.. Ilyen hibákat a TV adással nem is lehet észrevenni, mert abba soha nem találtam kivetni valót. De érdekes, hogy a két LG TV-m mindenféle állítgatás nélkül is rendben van, azokat lehet pc-vel simán használni. Na mindegy, megy vissza a helyére, de érdekes volt ez a próba.
-
benvolio
őstag
válasz geree1023 #76384 üzenetére
Ezt szerintem ki kellene próbálni valakinek akinek van ilyen. Az én monitorom LG 23MP75HM és az LG szerint analóg bemeneten tud 75Hz-et is, digitális bemeneten (HDMI) csak 60-at. De 72Hz-et tud digitálison is! Amióta rájöttem csak ezen használom. Játékba (WOT) észrevehetően folyékonyabb lett a 72 is a 60-hoz képest.
-
benvolio
őstag
válasz norbert400 #76656 üzenetére
Csak nem a zombis sorozat? Mert az ilyen.
-
benvolio
őstag
Az Nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkronizálásnál van lehetőség "adaptív" szinkronizálás megadására. Ez akkor használható Freesync-es monitorral úgy mintha AMD kártyám lenne?
-
benvolio
őstag
Nem tudom mennyire hiteles ez az oldal, de itt egy "TN-gamer" monitor input lag-ja, ugyanúgy 10ms, mint egy sima IPS-é. Most a gyereknek akarok egy monitor cserét és eddig az Asus VG245H-t néztem ki neki, de ezen oldal miatt elgondolkodtam egy LG IPS paneles 75Hz-es monitoron is, mert ezek szerint ez se rosszabb a "gamer"-eknél. Teljesen elbizonytalanított, hogy mi legyen.
-
benvolio
őstag
-
benvolio
őstag
Jelentem végül is a gyereknek egy Asus VG245H-t vettem az apróról. Tetszik neki, jó nagy a 20"-os után.
-
benvolio
őstag
Üdv!
Ha egy 60Hz-es monitor fel van "húzva" 75Hz-re, akkor megnő az input lagja? -
benvolio
őstag
Na, lemaradtam az MM-es LG 24GM77-ről, már nincs.
-
benvolio
őstag
válasz zsoika #78786 üzenetére
Még nem volt 144Hz-es monitorom és kíváncsi vagyok rá. A gyereknek egy Asus VG245H monitora van és simán elfogadható a képe TN létére. Ő egyáltalán nem panaszkodik rá. Mikor az én IPS-em mellé tettem és összehasonlítottam a kettőt, egyértelműen kijön az IPS előnye, de semmi olyan ami miatt nem lehetne lemondani róla a folyékonyabb képért. Ha külön-külön nézem, mikor átmegyek a szobájába nem tűnik fel, hogy "csúnyább" lenne, teljesen rendben van.
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Érdemes olcsó IPS gamer monitort venni? Gondolok itt az Acer XV240Y-ra és Asus VG249Q-ra (Panda panelesek). Vagy inkább egy TN-es Dell S2421HGF-et érdemes? -
benvolio
őstag
Üdv!
A háromból melyik a jó választás vagy melyik nem, vagy hasonló talppal (ne legyen tyúklábú) valami más esetleg:
- ASUS ROG Strix XG27ACS
- Dell G2724D
- MSI MAG 274QRF QD E2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Elemlámpa, zseblámpa
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Crypto Trade
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kupon kunyeráló
- iPad topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest