- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
Chaser #104940 üzenetére
Épp a minap gondolkodtam ezen én is el, hogy ennyiért már jó TV-ket is lehet kapni, amin egész jól lehet játszani.
Arra is gondoltam már, hogy kipróbálom a Samsung QE55Q6FN-t monitorként, eddig még csak filmeket néztem rajta, de DisplayPorttal még nem próbáltam, milyen HDR-es játékhoz. Kicsit nagyobb ugyan, mint 43", de messzebbről fogom nézni, akkor nem lesz vele gond.
Ha beválik, akkor pedig inkább összedobok egy 60-65" körüli TV-re, amin filmeket tudok nézni...
-
szilvaspet
tag
-
Zizi123
senior tag
válasz
Chaser #103131 üzenetére
De. Az embernek legyenek elvei.
Pl: Nem adok 160eFt-nal tobbet monitorert
Foleg ha csupa olyan kocsog funkciokkal van tele, amit valoszinuleg soha nem kapcsolok be.Elobb-utobb ott fogunk tartani, hogy le fog tudni fagyni a monitor a sok felesleges, haszontalan funkcio miatt. (kernel panic, vagy kek halal vagy mit tudom en mit fog dobalni).
Nyilvan ezeknek a fejlesztoknek, programozoknak a munkajanak az ara bele van epitve a monitor araba feleslegesen, inkabb adnak olcsobban, de egyszeru lenne, mint a faek.A Gigabyte is eppen az F09-es Firmware-nel tart!!!
" Optimizations for latest games."
Hmmmm, de tenyleg mar a monitort is optimalizalni kell a jatekokra?Ezekrol a fenyeffektekrol nem is beszelve, hogy minek???? Az emberek 80%-anak a fal fele van a monitor hatulja, minek, es kinek vilagit?????
Na mindegy, ez van, ha nem teccik nem kell megvenni.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Chaser #103119 üzenetére
Értem. Esetleg be tudod linlkelni nekem azt az Acert? Még gondolkodok erősen rajta, igazából nem tudom megéri-e. Ha ámulatba esnék a látvány külömbségtől kevésbé haboznék, de a jelenlegi Acer monitorom is be van kalibrálva és számomra TN panelhez képest álom képet ad. Csak az a fránya pénz ne égetné a zsebem állandóan ha van egy kis megtakarítás^^
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Chaser #103098 üzenetére
Nem gond, azért köszi.
Megnézve a teszt képeit amit a VA paneles kijelzőről lőttek, engem meggyőzött. Amit ME Andromeda alatt meg az SW játék alatt csináltak, az magáért beszél. A BF1-es videó is.
Amúgy az IPS Glow-ról még annyit, hogy pár éve már megvan ez a TV (azért vettem ezt meg, mert 32 colos és passzív 3D-t tud ami nagy királyság volt anno), de mára már romlott annyit a képe, hogy a fehéres foltok normál 2D tartalmaknál is átlátszanak a képen ha világos a háttér. Ami érdekes, hogy ennek a TV-nek a nem 3D-s verziójánál is akadt ilyen gond, de ott konkrétan egy 20 forintos méretű terület állandó fehérre váltott. Ki is cserélték gariban... (LG 32LF650V és 32LF632) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Chaser #103094 üzenetére
Én is arra gondoltam, de ott nem ezt a típust árulják, hanem az IPS-es VFWD8 verzióját. A mostani TV-m amit monitornak használok az IPS-es, és bár tök jók a színei, de sötét dolgokhoz mint pl. a Tomb Raider játékok, egyszerűen borzasztó. Éjszakában játszódó filmeknél is zavaró, hogy van IPS glow és ráadásul nem is egységes.
-
dragon1993
őstag
-
N0bu
csendes tag
válasz
Chaser #103041 üzenetére
34" 2560x1080 ugyanaz a 81-2 ppi mint a 27" 1920x1080. 24" FHD hez képest kaki. Bíztam benne mert vkit nem zavar de nekem nemjött be
a 3440x1440 et meg sem a pénztárcám nem bírja sem a gpu-m.
KAMELOT:
Lehet az lessz csak most nagyon ráizgultam144hz után tényleg nem a legjobb a 60.
-
N0bu
csendes tag
válasz
Chaser #103038 üzenetére
A héten vittem vissza a mediamarktba egy LG 34uc79b ultrawideot mert csak 1080p-s volt és kifolyt a szemem a pixeles képtől...pedig 90centiről nézem a monitort.27"on a 1080p nagyon low pixel density. Engem zavar
+ a Régi Dellemhez képest a színek sem vettek le a lábamról.Viszont a 144hz adaptive synccel nagyon adta és most nem tudom elengedni a dolgot
-
Zizi123
senior tag
válasz
Chaser #103006 üzenetére
Ja ebben igazad van, de ha abbol indulunk ki, hogy az Acer bemeri vallalni ra az 5 ev garit, akkor nyilvan nem lehet nagyon rossz.
Gondolom, hogy nem valogatja az Acer, hogy azoknak akik csak 2 evvel aruljak valogatott rosszabb minosegut kuld. Ha pedig kibir a monitor 2 evet, akkor mar tobbet is ki fog birni. Legalabbis tapasztalatom szerint hozzank a 3 ev garancia ido lejarta elott nem igazan hoztak vissza monitort. Vagy elso 1-2 evben, vagy utana mar 5+ ev mulva romlott el.
Egyebkent pedig azert a monitorok az egyik leginkabb nem elromlo hardware a procikkal egyutt pl. VGA-nal nem volna kerdes, hogy az 5 eveset vennem.Egyebkent pedig a best buy alatt ertendo meg a tobbi monitor is, mert a Samsung eleve csak 2 evet vallal, a tobbi is (Asus, Giabyte, AOC) is csak 3-at. Tehat ezen a logikan elindulva, amit felvazoltal az embernek csak 5 ev garis Acert-t szabadna venniuk.
-
surgyi
senior tag
válasz
Chaser #102963 üzenetére
Én az érdemes-e várni, nem magára az időre értettem, hanem jobb-e valóban az LG, főleg az árakat is szem előtt tartva.
LG 27GL850-B --- 170 190 Ft lenne, ha lenne a kis ufónál egyébként 182k körül lehetne rendelni még más boltokból.
Samsung C27HG70QQU pedig ~139eFt a sivatagi boltban.
Nos a valós árkülönbözet a kettőnk "tippje" között van félúton: 30-40K
Bár veled folytatok beszélgetést, de közben várnám, esetleg egy LG vagy Samsung tulaj ha olvassa,s megírná a személyes tapasztalatait... -
AsakuraDave
őstag
válasz
Chaser #102961 üzenetére
Rtings nem rosz bár nagyon elfogultak szerintem ,akkor már hardware unboxed tesztek jobbak csak kevés monitorrol van még. Mai napig PG279Q-t isteniti a rtings miközbe redditen csak 5millio poszt van hogy borzalmas bleedje van és mivel g-sync modulos jó drága is és csak nvidia karival megy...(XB271HU dettó) Szerintem 2019 végén már semmiképp ne vegyen az ember g-synces monitort. AMD navi kártyái is jók lesznek nagy eséllyel,5700XT is 2K 144Hz-re jó választás egy 2070S helyett ami 2K-n sose fog neked ray tracinget játszható fps-el kitolni.
27" 1440p mellett is van hogy raknék élsimitást a játékra vagy feljebb tolom a resolution scale-t 1.2-1.5-re. Így nem tudom egy 1080p ekkora képen hogy nézhet ki scaling nélkül. -
surgyi
senior tag
válasz
Chaser #102961 üzenetére
Igen, ahogy írod! Az a baj már lehet túl sokat is olvastam/videóztam a témában. Mindegyiknek vannak "hibái" végül. Eddig LG monitoraim/tv-im voltak, ezért húzok is felé, de lényegében sehol nem kapni, s 40-50K különbség van a két monitor között. Ez érdekelne inkább, megéri rá várni, hozza azt a pluszt amit az ára alapján esetleg elvárnék tőle (vs Samu)?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Chaser #102773 üzenetére
Most még egy DELL U2311H van használatban, de minden szempontból jobb kellene és ez a kategóriájában elég jó darab.
to all: az eredeti feltésem továbbra is aktuális, és köszönettel várom a tovább infókat!
-
szasanyi
félisten
válasz
Chaser #102767 üzenetére
Reggel még rendelhető volt Alza-n, már nem. Így az (is) kiesett.
MOD - nem hiszem, mert akkor elérhető lett volna leglább pár darab. Kb. 2 hete nézegetem a monitorokat, és ez sehol sem volt kapható csak ott rendelhető. Lehet berendelt vki egyet, és rájöttek már nem tudják beszerezni. Pedig az tűnt a legjobbnak.
-
magellaner
tag
válasz
Chaser #102683 üzenetére
Koszi az infót ,annyira nem zavaró ha nem keresem a hibát igazából ha vennek másik monitort annak meg mas hibája lenne pl glow vagy bevilagitasi gondok vagy 4 pixel hiba. Véget nem érő folyamat lenne. Ez mellet van egy samsung c27g50 es is annak kevesbé ilyen felhős a képe,viszont az meg nem qledes és nem freesynces.
-
narayb
csendes tag
válasz
Chaser #102662 üzenetére
Ez a sammy nagyon jol nez ki, foleg ezen az aron.. Van rola barkinek tapasztalata?
Rtings-en nagyon jokat irnak rola: hasonlo reszponzivitas, mint az arkategoraiajaban levo 1440p 144hz modellek (lg gl850, acer vg271up). Ellenben se itt PH-n, se nagyon mashol nem talalni rola bovebb, felhasznaloi velemenyt.92k-ert kicsit nekem a tul-jo-hogy-igaz-legyen kategoria.
-
Zebu
addikt
válasz
Chaser #102616 üzenetére
Azt láttam, de konkrét kódokat nem találtam sehol, csak legendákat egy füzetről. De futok még egy kört....
Hogy ON is legyek, Xbox ONE-hoz keresek valamilyen 27 inch körüli monitor megoldást. Arra már rájöttem, hogy freesync nem lenne rossz, 1080p elég, és jó lenne valami normálisabb betekintési szög. Erre van valami javaslatotok?
-
JasonD
aktív tag
válasz
Chaser #102604 üzenetére
Ugyanaz az AUO M315DVR01 panel van mindkettőben.
850F: szélessebb színtér, élénkebb színek, freesync 2 (48-144Hz), hdr400 (ami semmit nem ér)
850G: jobb pixel reszponzivitás, alacsony input lag, g-sync (30-165Hz), Sphere Lighting
650F: Ugyanaz, mint a 850F mínusz HDR és freesync2 helyett freesync -
JasonD
aktív tag
válasz
Chaser #102601 üzenetére
Nekem meg a 850G tetszett jobban, és azt is lett a 850F helyett.
Az biztos, hogy a 850F 170e volt két hete a legolcsóbb helyen. Nem tudom mennyire éri meg a felárat a 650-hez viszonyítva, döntse el mindenki magának. Sok különbség tényleg nincs.LG garancia hivatalosan 3 év. Alza valószínűleg nem hivatalos forgalmazó. LG honlapon az emag és edigital van hivatalosként jelölve.
-
mucsácsó
tag
válasz
Chaser #102443 üzenetére
nahjah, informatikában/techben nem igazán van olyan, hogy legjobb, max egy nagyon kis ideig... minden csak a pénztárca vastagságától függ
páran már a 85k-s monitoron is kiakadtak, akiknek ma meséltem, nemhogy 250+k-nugye klasszik duma, hogy "annyié má négykás tévét veszel majdnem"...
-
mucsácsó
tag
válasz
Chaser #102423 üzenetére
hehe, köszi
remélem nem lesz vele baj, meg jó lenne, ha maradna, megkímélném magamat némi macerától
már most is úgy érzem, hogy vinném vissza, de persze ez változhat még a napokban
hááátjah, az egészen biztosan pusztít Windows alatt is és tűéles, de igen, az egy drágább túra lenne mindenképpen
még a HDR-re leszek kíváncsi, majd valahogy megpróbálom valemelyik játékkal ahol jól néz ki és támogatja natívban, vagy esetleg PS4-et rákötöm..
@PiszokAlfréd:
szerintem nincsen (egyelőre), vagyis van valami ortó vastag kávás 24"-os LG, de nem tudom, hogy az is ilyen UltraGear-e.
...szerk:
https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-24GL600F-B - igen, ő lenne az
ez a káva borzalom szvsz, de amúgy akcijóóós MM-ben és Edigitalnál is épp (60k) -
mucsácsó
tag
válasz
Chaser #102419 üzenetére
az biztos!
jó persze, nem mondom hogy retina a Windows, viszont abszolút vállalható szerintem, pláne ha még távolabbról vagy, akkor abszolút.
nem tartom azt se kizártnak, hogy azért ez valamelyest panel és beállításfüggő is, hogy mennyire szar és pixeles egy 27" FHD monitor
viszont a játék még ezt is "feledteti", ott nagyon érezhető a minőségi ugrás, és nem csak a fluidság (no meg hát hogy nincs tearing abszolút...) miatt, hanem tényleg a színek és képélesség miatt is, és ebben nagyon pozitívan csalódtam, mert azt hittem az is picit rosszabb lesz, lévén hogy kevesebb ppi, de rohadtul nem.persze azt megint nem tudom, hogyha 23-24"-os monitor lenne ugyanezzel a speccel és panellel, akkor az hogy nézne ki, de ez így eléggé jó szvsz
megnézném nagyon egy 27G2U mellett side by side meg jól letesztelve, de eddigi vélemények alapján szerintem megeszi reggelire ez a jószág az AOC-t
és de, megy a 144Hz, szóval az amazonos feedbacker arcok balf@szok voltak, vagy HDMI-ről próbálták...
----
...egyébként sztem hülye kérdés, de monitoroknál nem lehet valahogy esetleg valamilyen beállítással vagy akár valami extrább lejátszó programmal előidézni azt, amit a 120Hz-es TV-k tudnak, azt a motionflow / szappanopera effektes dolgot?
én eskü imádom azt a TV-n, pár filmnél nagyon jó
-
HookR
addikt
válasz
Chaser #102400 üzenetére
Nekem ez most így nagyon szimpatikus, mert itt helyben a 'nagyok' közül boltja ezen kívül lényegében csak a Mediamarktnak és Extreme Digitalnak van.
Korábban írtad, hogy Alza-nál 2 év garit adnak az általad kiszemelt monitorra. Neked az Alza-s +3 év gari nem jó? A kuponok általi kedvezményből kb. kijön. -
HookR
addikt
válasz
Chaser #102374 üzenetére
"...gondolom jó lesz a 32" 1440, vagy?
Amennyire jutottam ezen a téren, hogy a 4k jobb lenne a weblapokhoz meg a windowshoz..."
32" 1440p az ugyanúgy ~92ppi, mint a 24" 1080p.
Hogy a 4K valóban jobb-e, azt neked kell mérlegelni. Szvsz natívan még 32"-en is határeset. A kényelmes olvasáshoz minden bizonnyal nagyítani kell egyéntől függően 125/150%-ra. Az így kapott szöveg tényleg látványosan szebb rajzolatú, hiszen több pixel alkotja. (Ha a 4K nyújtotta pixeltöbbletet megnövelt munkaterületként kívánod kamatoztatni, esélyes, hogy a tartalmat így is aprónak fogod találni. Ilyen célra megfontolandó alternatíva pl. a 3440x1440, kényelmesebb ppi-vel.)(#102374) Chaser "...ami zavar benne a két év gar..."
Elvileg csak be kell regisztrálni LG-nél és úgy 3 év. Nem tudom, hogy így van-e, külföldi fórumon írta valaki. -
Vitee
aktív tag
válasz
Chaser #102328 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ. Ennyire nem jó a kártyával a 144hz-es monitor? Vagy mire gondolsz pontosan? Mégis akadozik?
Azt olvastam, hogy vannak driver gondok.
Én a Sapphire Pulse kártyát néztem, ennek sokkal jobb a hűtése mint a stock kártyának. Azokat én is láttam, hogy nagyon melegednek, de a Sapphire kártyát dicsérik. -
3psilon
aktív tag
válasz
Chaser #102312 üzenetére
> én már leírtam mindent, csak ki kell másolni ( :
Értem, ó, nagy bölcs,
de te is tudod, hogy ez ennél bonyolultabb. Ez olyan, mint, hogy ne kérdezzen itt senki, mert úgyis feltették már előtte, és miért nem keres vissza. Topik lezárva.
Na mindegy, akkor megírom egyedül, majd ha lesz rá kis időm.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Chaser #102206 üzenetére
Chaser: Olvasgattam, es nem jottem ra, ezert kerdeztem....
De azert orulok, hogy vannak, akik tudnak erdemben valaszolni elleneben veled.https://www.displayspecifications.com/en/comparison/50b9c5ffb
SRGB 135% vs 100%
G-Sync vs FreeSync
Az allithato magassag viszont tenyleg nem tunt fel....Az Acer-re 5ev gar van, es -30eFt, es meg kevesebbet is fogyaszt, hamar szorszalhasogatasrol van szo.
Azt hiszem nem kerdes, hogy az Acer jobban megeri. (szerintem)
-
Tivi103
tag
válasz
Chaser #102186 üzenetére
Sajnos az Acer monitorrol nem irtak velemenyezest..bar tenyleg eleg fura hogy arrol nagyon nem is hallani, viszont az LG monitora folyik mindenhonnan, hogy milyen jol sikerult a kategoriajaban.
(Elvileg van alzanal is 5-10 napos szallitassal, de nem tudom merjem -e onnan a pixelgari+kalibralas nelkul, nehogy valamit olyat kapjak ami meg pont bent a szabvany hatarban igy meg garival se tudnak cserelni.)
-
3psilon
aktív tag
válasz
Chaser #102175 üzenetére
És a kerregést lehetett gariztatni?
Amúgy egyetértek, a vásárlói vélemény statisztikailag nem jó indikátor - erre mondtam, hogy torzít, de a kritikákat (alacsony értékeléseket) én is rendszerint megkukkantom, hogy lássam, milyen jellegű problémákra érdemes felkészülni.
> "és valóban, sok régi panel korrektebb volt mint amiket ma lehet alsóbb kategóriában lőni"
Az a régi panel arányaiban anno valószínűleg drágább volt, mint egy mai, alsóbb kategóriás...
Szerintem annyi történt, hogy onnantól kezdve, hogy az LCD panel nem egy felső kategóriás, hanem egy tömegtermékké vált, a tömeg (konzumer) vonalon a gyártók szépen kikísérletezték, hogy mennyit tudnak tolni a minőségi határon (értsd: rontani a minőségen), hogy a felhasználók még éppen ne borítsák az asztalt.
A legtöbb ember talán észre se vesz 1-2 halott szubpixelt.
A többiek esetleg kicserélik, vagy pixelgaranciával vásárolnak (értsd: a bolt szűri a legjobbakat, aztán majd a kicsit hibásat eladja olyannak, akit nem izgat).
A gyártó meg széttárja a karját a szabványra hivatkozva, esetleg arra, hogy miért nem veszed meg a pro szériás monitorát 3x annyiért.gyperemi
Igen, az Acerre gondoltam, csak ott találtam 5 év garit. Ez nálam szempont volt a vásárlásnál - ha már egy vagon pénzt kiadok ÁFA-ra (szemben mondjuk egy használttal), akkor kapjak érte valamit.
Az, hogy milyen a fekete, azt elvileg a kontrasztarány határozza meg. A statikus kontrasztot kell nézni, a dinamikus csalás.
Ez az érték 1:1000 (TN, IPS) - 1:3000 (VA panelek). Ez nem nagyon változott semmilyen irányba szerintem az elmúlt években, a technológia (háttérvilágításos LCD panel) limitációi miatt. Marad a "majd az OLED" mantra... -
gyperemi
csendes tag
válasz
Chaser #102173 üzenetére
"és valóban, sok régi panel korrektebb volt mint amiket ma lehet alsóbb kategóriában lőni"
Akkor pl. az XL2411P, 24GM79G-B, 24GL600F-B, MG248QE, KG251QF, G2590FX feketéje jobb lesz - lesz olyan legalább - mint az E910-nek? (A maguk 350-400 cd/m2-es max. fényerejével? Pl. a min fényerő nem befolyásolja ezt? )
Az 5 év garancia kellemes ötlet volt 3psilon-tól, az Acer pl. ad annyit. Van egy 2006-os Acer AL1715-öm is, gyönyörűek a színei a mai napig. Nem tudom az milyen panel: "TFT active matrix".
-
sanyi_386
csendes tag
válasz
Chaser #102140 üzenetére
Hello!
Köszönöm válaszod! Kuponozva az LG egész jó áron lenne.
A 32" 1440-el nem lesz nagyon pixeles? Bár ha jól számolom, a pixelsűrűség ugyanaz mint most (24"1080) Sajnos tudom, hogy anyagilag kötve van a kezem, de próbálom a legtöbbet kihozni belőleMondjuk az, hogy az LG VA-s, nagyon jó dolog, a 144hzről és freesync.ről nem is beszélve. Kicsit még olvasgatok róla, de eddig nagyon szimpatikus
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!