Hirdetés
- Astra kalandok @Első rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51003 üzenetére
C&H Arctic jobb fűtésre, a te klímádat a gyártó se ajánlja tartós fűtésre. Szóval jó lenne lecserélni. Vagy drágábbért japánt.
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #51038 üzenetére
Áh azért szerintem nem! Az is fogyaszt áramot nyugi!! Ha nem fogyasztana, nem hűtene/fűtene.. Más kérdés, hogy a Comfora biztosan kevesebbet fogyaszt. Írtad hogy ~30nm-t kell fűtenie, rossz szigeteléssel, 10-20kWh/nap simán elmegy így, ebben az esetben ez teljesen normális, hisz pótolni kell a hőveszteséget, ami nem kevés ott. Nem mindegy hogy a fal hőtároló (szigetelt fal), vagy folyamatos nagy mértékű hőveszteség szinte csak. Nálam is biztosan sokat fog jelenteni ha végre leszigetelem.
Az a 2300-3000kWh az le fog menni a felére ha jó lesz a szigetelésed, hát még ha egy magasabb hatékonyságú klímád is lesz. Az Arctic sem egy number1, de szerintem jobban járnál vele már rövid távon is. -
waveson
tag
válasz elfelejtette #51040 üzenetére
És 5 év alatt nem volt semmi baja? Mert azért jó sokat dolgozott..
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #51042 üzenetére
Az igen, akkor hát értem miért nem válnál meg tőle szívesen, én is ezért vágtam bele egy cooper&hunter gépbe, azt hallottam mindenhonnan hogy teljesen rendben van minőség szempontból is. Viszont én nem hinném hogy lecserélem, addig fog menni amíg darabjaira nem hullik!
-
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51038 üzenetére
De ez akkor is 10.000Ft fűtési költség ha általányba nézzük. Szerintem egyáltalán nem rossz. Gondolj bele, akinek távhő van, az fizeti az alap költséget is, az egyik haveromnak 17.000Ft-os számlák jöttek ki a panelban májusban is, oké hogy meleg víz is abból van, de azért akkor is túlzás.
Bárki bármit mond, ha álltalányban fizetünk a klímákra, akkor szerintem egy nagyon hatékony és olcsó megoldás. A fáról ne is beszéljünk, mennyire irreálisan elmentek az árak. Vidéken is elkezdték a hálozatot fejleszteni, mert felkészülnek a hőszivattyús fűtésre. Azt akarja ott támogatni az önkormányzat, a fáról meg leszoktatni az embereket. Meglátjuk mennyire sikerül. -
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51047 üzenetére
Így van. Vidéken a bátyám is fatüzeléses központival fűt, és jó az 100nm3-es ház, de elmegy 300.000 Ft minden évben fára minimun, és persze nem aprítva hanem méterbe, mert így “olcsóbb”, de akkor is kell venni a fűrészhez láncot, olajat, benzint, és aztán a rengeteg munka ami vele jár, hát na. Ott van a 100 wattosan folyamatosan üzemelő keringető szivattyú is. Ne is mond. Segítettem nekik a nyáron, de köszönöm, elég volt. Biztos nem élnék fatüzeléses házban. Ott amúgy az is a rossz, hogy eléggé dombos vidék, és körbe veszi a “falut” az erdő, ezért télen szó szerint bent ragad a szmog, a levegő nem tud kicserélődni. De a városból befelé menet látszik is, hogy megül a szmog a falu felett. Ezért is fejlesztik a hálózatot, sokan klímával fűtenek már erre felé, van aki hőszivattyúval.
Szóval megéri a klíma. Nagyon is. Nyílván a gáz már egy másik történet, ha van, és van egy modern kondenzációs kazán, akkor nyílván nem éri meg.[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz elfelejtette #51061 üzenetére
Ha valóban így lesz, az akár még korrekt is lehet.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #51087 üzenetére
Az!!!
-
törölt tag
válasz elfelejtette #51304 üzenetére
Mennyi volt eddig a havi maximum?
-
törölt tag
válasz elfelejtette #51308 üzenetére
Köszönöm, én is tavasszal le akarom a födémet szigetelni. Tehát durván a januári a novemberi duplája; mondjuk idén enyhe telet ígérnek, de tévedtek már nagyobbat is.
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #51308 üzenetére
Cirkóval így is majdnem a duplája lenne! árban.
-
seolwon
tag
válasz elfelejtette #51304 üzenetére
Nálunk a tavaly november rosszabb volt 20%-kal.
#51301 F.N.
Leírhatnád pedig. Érdekes lenne.
Tegnapi fogyasztás 25nm-en 4.68 kWh, egy percet sem állt a klíma. Az 195 W átlagteljesítmény. Olvasztáskor több, így amikor fűt, akkor ennél még kevesebb.#51321 DithenS
Ha nem vizes a fal és átmelegszik az egész, akkor utána egész jól tartja a meleget. Én annál nagyobb teljesítményűt nem rakatnék, zaj miatt. Max. párszor be kell majd gyújtani. -
HavocS
senior tag
válasz elfelejtette #51386 üzenetére
Amúgy tényleg még mindig Redmi 3S-t használsz? Mert én is, aztán lesnek sokan hogy mi ez az őskövület
-
PROTRON
addikt
válasz elfelejtette #51393 üzenetére
Nekem strapatelefon kellett, abban meg 2 méret van: 4 col, 720p alatti kijelzővel, meg 5.5 col fölöttiek...végül mégis utóbbi mellett döntöttem, mert kell a terepen az anyagok egyeztetéséhez a nagyobb kijelző, de meglátjuk majd ha megérkezik...lehet végül mégis visszaküldöm és berendelem amazonról a kicsikét...gyűlölöm hogy nincs a Ti telefonotok méretében normális strapa telefon 4,5 colos kijelzővel és 720p felbontással...najó offtopic off.
Én már nem értek semmit.
Az elmúlt hidegebb napokon, napközben 26 fokra állítottam és egybenyitottam a lakást hogy a többi helyiség is normális hőfokon legyen. Azzal kísérleteztem hogy felfűtöm az egész lakást 21 fokra, tehát amikor elmegyek aludni magasabb kiinduló hőmérsékletről kezd a többi helyiség, így az ajtón és a szobák közti falon talán kevesebb hőmennyiséget veszítek mire reggel felébredek, hátha akkor kevesebbet kell pótolni-->éjszaka halkabb működés.
Tehát nappal engedtem a beltérinek hogy 3as fokozatra felmehessen, így a kültériben kompresszor magas frekvencián ciripelt de szerintem alacsonyabb fordulaton, de legalább a kültéri venti leszabályozta magát és nem búgott.
Tehát elvileg működött a le-moduláció és összességében halkabb volt a nappali működés.Most hogy mondjátok hogy napközben 12 fok volt, ugyanazon beállítások mellett feltétlenül feltekerte a kültéri ventit, ha épp nem ment zene be is hallatszott.
Ha becsuktam az ajtót és lejjebb vettem 23 fokra, akkor a korábbi jelenségek tértek vissza természetesen.(Az éjszakai kísérletezést még nem fejeztem be...)
Amúgy szellőztetéskor durva hogy 10 perc kereszthuzat alatt 2 fokot esik a szoba hőmérsékletem. És legalább naponta 2x tolom, így is elalszom homeofficeban a friss levegő hiánya miatt.
Ilyenkor amúgy leszoktam venni a klíma hőmérsékletet 18 fokra, hogy ne akadályozza a szellőztetést...lehet hogy ezt nem kéne?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51393 üzenetére
Veritas eleg gyenge fűtésben, gyártó se fűtésre ajánlja. Nem értem, miért erre beszélt rá a klímaszerelő Arctic ami fűtésre van, és -15 foknál leadja a névleges 80%-át. Nyílván ez se a legjobb, de olcsó. Nyílván egy japán dupla annyiért jobb vétel.
-
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51404 üzenetére
Hát igen, így érthető. Viszont durva, hogy így is 2017 óta mennyire bírja a klímád úgy, hogy nem is erre lett kitalálva úgymond. Főleg hogy a rossz szigetelésed miatt ugye sokszor maxon pörgött a kompresszor. Azért szerintem nem olyan szar Csak nem a fűtés a funkciója ugye.
-
waveson
tag
válasz elfelejtette #51408 üzenetére
Neked minimum az kéne mint nekem, az Arctic. Amellett nem fáznál! Kevesebbet az sem fog fogyasztani, de nem 18 fok lesz ugyanakkora fogyasztással, hanem 28!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz elfelejtette #51424 üzenetére
Hát, nálam meg az utca végén van a gáz. A nagyon gáz helyzet az meg, hogy 4km az az utca tőlem. Szóval van kandalló, sparhelt, meg kályha. Meg ugye a kettő japán klíma. A kicsi LECA volt anno 200ezer szerelésel! Már anno COP 4.65 értékkel... Sajnos ma már nincsen és a hasonló japán árak meg ugye.... Szóval ez a C&H birizgálja a fantáziáját, ha belefér 300ezerbe szereléssel és valóban tudná azt, amit költenek róla.
bégé
-
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51489 üzenetére
Akkor ér valamit az ajtó és ablak csere
Már csak olyan klíma kellene, ami fűtésre való -
feco70
senior tag
válasz elfelejtette #51493 üzenetére
Nem biztos tettszett volna a a működése a royalnak. Ki be kapcsolgat állandóan on off,
31 dB a fűtésbeli hang nyomás szintje
Automatán mikor elindult olyan szelet csinált mint egy repülő, igaz fűtött mint állat, de sokszor el is kért 2kw. 500 watt alatt nem láttam soha, tálca fűtés is megy állandóan 0 fok alatt. Szerintem nem egy komfortos gép -
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51493 üzenetére
Inkább Arctic mint Royal, hidd el. Olcsóbb, cserébe kultúráltabb gép. Amber royalt inkább valami csarnok fűtésére tudnám elképzelni. Hangos, nagyon buta on-off klíma. Nem éri meg az árát.
Ha egy gépet nem hagyod automatán dolgozni, az meg nem jó. A csendes üzemmódnak vagy az 1-es venti fokozatnak ára van, az a meg a nagyobb fogyasztás.[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #51497 üzenetére
Ennek hosszabb távon van jelentősege… Nappal hagyd automatán a ventit, éjjelre vedd le nyugodtan míg alszol. Ha egy klíma kevesebb levegőt tud megforgatni, akkor az befújt hőmérséklet emelésével tudja a beállított hőfokot elérni. De egy klímának a COP értéke nagyban függ attól, hogy 60 fokos levegőt fúj e be, vagy mondjuk elég a 35-40 fok!
A hőszivattyús rendszereknek pont ez az előnye. Ha víz-víz akkor sem 70 fokos előremenő vízzel fűt, hanem 40-el mert úgy hatékony. Viszont ez miatt a radiátoros fűtés kiesik, vagy nem gazdaságos. Bátyám ezért nem cseréli le még a fatüzeléses kazánt, mert az egész ház fűtési rendszerét át kellene szerelni. Klíma ugyan azon az elven működik. -
feco70
senior tag
válasz elfelejtette #51495 üzenetére
Az ltca nálam nagyon jól le tud szabályozni, alig alig hallom, persze ki be kapcsol jobb időbe, sőt néha most is, de amikor visszaindul nem úgy mint a royal, olyan állat módon
Pedig a royal letudna rendesen szabályozni, jó gép lenne, meg marha nagy tér kell neki, az se jó ,hogy hamar elakarja érni a beállított hőfokot. Nem komfortos -
HavocS
senior tag
válasz elfelejtette #51495 üzenetére
Hát bizony az LTCA leszabályoz akár 250W-ra (230W volt a legkisebb amikor tényleg fűtött is), és olyankor kb 30 fokos levegőt fúj. Ha be tudod úgy állítani hogy ne fújjon senkire akkor ez nem rossz, de pl. párom már panaszkodott hogy fázik, mert ő a hűvös levegőt érezte, ezt meg tudtuk oldani úgy, hogy a légterelőket oldalirányban elhúztam róla. Igazából ami nem tetszik, hogy a legkisebb állásba AUTO fan-on nem megy le, minimum 2-esben fúj, ami hőntartásra szerintem már sok, viszont az éjszaka a -8-ban 20 fokra állítva 1-es ventin már nem bírta elszállítani a hőt, hiába ment 1000W-on, az éjjeliszekrényen a hőmérő már csak 18 fokot mutatott. 2-esre állítva egyből lement 600W-ra, és fel is kúszott a hőmérséklet 20.6 fokra, és ott is maradt.
Első két napos tapasztalatom amúgy, hogy egyrészt piszok jó a fogyasztás, a háló éjféltől mostanáig 20 fokra beállítva 10 kWh (ez most nappal össze van nyitva a ház többi részével, folyamatosan megy 450W-on), a nappali 23 fokra állítva most a -2 fokban szintén fix 450W, itt bent sokkal de sokkal melegebb van vele, mint gázzal, és reggel 9 óta 4,6 kWh-t evett úgy, éjszakára kíváncsiságból kikapcsoltam, és bizony 14,6 fokról kellett felfűteni a szobát (ami 15 perc alatt megvolt auto módban, 10 percig okádta a 60 fokos levegőt 1900W-on, aztán 19 fokot elérve leszabályzott 1300-ra, utána olvasztott egyet (meglepően gyors amúgy, kb 3 perc, megtekeri 6-800W-on a kültérit 2 percre, aztán gyorsan visszafűt), aztán beállt 800W-ra, most meg 450W-on szépen temperál.
Ebben a tempóban nap végére lesz kb 25 kWh, de legyen 30, ilyen mínuszokban amikor nappal is 1-2 fok van max már 20 m3 elfogyott gázzal, 1200 Ft vs 2500, simán nappali áramról, szóval árban brutálisan megtérül.Az mondjuk érződik a nem fűtött részeken (konyha-előszoba), hogy azért számított az a rengeteg "veszteséghő" ami a vastag vascsöveken elment a 60 fokos előremenővel (ami a radiátoroknál így már csak 50 fok volt), nagy mínuszokban biztosan kell majd némi gázos rásegítés, de ez bele volt számolva.
Ja igen, a kültérinek 1300W-nál valami nagyon irritáló rezonanciája van, a hálóban jobban kijön mint a nappaliban, érdekes módon 1900W-on (amikor legnagyobb teljesítményen megy a kompresszor) már nem hallatszik, szerencsére a "low outdoor unit noise" gombbal ez megszüntethető, ilyenkor a fogyasztásmérő szerint 900W-ra korlátozza a teljesítményfelvételt, ez hőntartásra bőven elég szerintem még -15-ben is, ha -8-ban elég volt neki a 600W. De az biztos, hogy -10 alatt már menni fog a gáz is egy kicsit, a hatalmas, jéghideg öntöttvas raditátor azért tud rontani a komforton.
Amiatt aggódtam igazából, hogy asszonyt zavarni fogja a hálóban, ehhez képest azt mondja, rég aludt már ilyen gyorsan el, ellazítja a fújás meg a halk búgás.
-
LanyUs
senior tag
válasz elfelejtette #51539 üzenetére
A házam lábazatán még Sensira is van ám Na az a 600w helyett éppen csak tud 1600w-ot. Ezért félrevezető az a tény, hogy xy típus kétszer jobban fűt, mint xy típus. Közben meg nem... De így sajnos nincs kapaszkodó, nem tudunk miből kiindulni. Korrekt, ugyanolyan körülményekkel megállapított táblázatok kellenének... Nehéz ügy ez a választás...
-
pjen
félisten
válasz elfelejtette #52072 üzenetére
Nálunk -5.
-
falabu88
aktív tag
válasz elfelejtette #52072 üzenetére
Ma megmutathatja nálam is az Arctic, hogy mit tud -10-ben (Debrecen belváros)
Napi fogyasztás 16,5 kWh körül lesz, bőven rekord, a tegnapi 14,5 volt eddig a max. De ebből 2 kWh a tálcafűtés, nem ment ma fel 0fokig a hőmérséklet egy percre se. Úgyhogy nem vészesSajnos a működése már nem tetszik annyira kinti -5 fok alatt, de ez valószínű azért van, mert olyan gyenge az 50es kisméretű téglafal szigetelési "tudása", hogy nem bírja a klíma. A szokásos 24,5-25fok helyett már csak 23,5-24fokot csinál 22fokra állítva. Automatán eddig 1es ventilátoron működött csak, most azért már felkapcsol 2es fokozatra viszonylag sűrűn.
Ma este még hagyom szenvedni, de valószínű innentől a hálóban be fogom röffenteni a konvektort -5fokos esték előtt.
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
válasz elfelejtette #52460 üzenetére
Itt nálunk Fejér megye, még nem volt - 8 se ezen a télen. Nem érdemes hasonlítgatni, csak érdekesség, nem tudjuk mennyivel volt hidegebb nálad, mekkora helységet fűtesz, szigetelés, stb. De ebbe a száraz időbe nagyon jól dolgoznak, és halkan.
-
falabu88
aktív tag
válasz elfelejtette #52460 üzenetére
Arctic, Debrecen, 33m2, dec10-jan10 össz: 428 kWh. 32 napra nem rossz átlag, ~500ft/nap.
-11 illetve - 13 fokot mond a következő estékre, úgyhogy az előbb beizzítottam a hálóban a konvektort. Nem azért mert ne bírná az Arctic, csak - 5 alatt már elég sűrűn felpörög nagyobb ventilátor fokozatra (és az már hangban nekem zavaró lefekvéskor), remélhetőleg így elketyeg minimumon.
Kíváncsi leszek mennyire tudnak összedolgozni. -
falabu88
aktív tag
válasz elfelejtette #52465 üzenetére
Sőt, az elmúlt napokban meglepően jól teljesített, fél fokon belül tartotta 23,7-24,2 között. Rájöttem, hogy nem igazán szabad nagy mínuszokban estére csendes/fix1-re rakni, mert akkor már eljön valószínű az a pont, amikor már olyan nagy a hővesztesége a lakásnak, hogy nem tudja befújni az egészet (valószínű a minimális tagoltság se segít.) olyankor simán leesik reggelre 22,5-re, az már annyira nem kellemes. Nem tudom mi változhatott, de most olvasztásoknál se esik hirtelen olyan sokat a benti hőmérséklet (akár fél fokot is esett egy olvasztás alatt)
Itt van pl a ma hajnali háló hőmérséklet, bár most elvileg nem volt vészesen hideg (azért 12 óra alatt 8,3kWh-t evett ami eleg sok) :
-
falabu88
aktív tag
válasz elfelejtette #52468 üzenetére
Igen, nem volt az igazi, ezért is érdekes, hogy most a napokban viszonylag normálisan tartja a hőmérsékletet. Valószínű szárazabb hideg van, nem olvaszt 20percenként, nem mindegy. Amikor ezt írtam, az az ónosesős időszak volt, az így belegondolva nem volt igazán releváns tapasztalat.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz elfelejtette #52483 üzenetére
Hát, ha nincsen kiegészítő fűtés, akkor nehéz éjjel lesz. Anno, pár éve felénk volt -25© is. Most nem kínzom a kisebbik Fujitsut, nyugdíjas korú már úgyis. Majd az LTCA birkózik, meg a sparhelt.
bégé
-
falabu88
aktív tag
válasz elfelejtette #52488 üzenetére
Elég lájtos este lett, én is fölöslegesen féltem.. Evett 14 kWh-t a klíma meg 1,3m3 gázt a konvektor. Olyan 16,5-17-re tippelem a klímát ha nem ment volna konventor. Kb 50ft plusz volt, cserébe ~25fok a hálóba, 24 a többi helységben.
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #52500 üzenetére
Na, ez szerintem új rekord, az itt, keleten beállt hideg időben (-7 fok nappal is) az elmúlt 5 napban 148kWh áramot kajált be a klíma...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Chesterfield
őstag
válasz elfelejtette #52557 üzenetére
Igen, pont jókor lett beszerelve a klíma anyósékhoz, teljesen kivannak, hogy rámegy a vagyonuk a fűtésre.
-
falabu88
aktív tag
Az brutál, 1000-1500W-on pörög egész nap?
-
rmihaly
tag
Szia!
Nálam is sok a fogyasztás, de klíma még nincs külön mérve így nem tudom azok fogyasztása mennyi.
Nekem eddig januárban 465kWh a fogyasztás (minden elektromos). Ez több mint amit múlt évben fogyasztottam, de akkor még ment egy gázkonvektorom.
Nyáron lesz szigetelve a ház körbe, akkor ez is lejebb fog menni.
Nálam (baranya) nincs nagy hideg, de a múlt évi szigetelés hatása jól látszik a klíma működésén is. Sokkal normálisabb fokozaton mennek, leolvasztásnál is kisebbek a zajok - alacsonyabb hőmérséklettel tudja tartani a hőmérsékletet, így kisebb a hőtágulás miatti zaj.
A leolvasztás után kb 5-percet kell mennie közepes fokozaton, majd visszaáll alacsonyra, és tartja a következő leolvasztásig.
Ami megdobja a múlt évi fogyasztásomat az egy elektromos törölközőszárító ami kb 8-9kWh/nap fogyasztással megy.
Na ezzel kell kezdenem valamit :) -
Chesterfield
őstag
válasz elfelejtette #52559 üzenetére
-
cdl
senior tag
válasz elfelejtette #52566 üzenetére
Debrecen egyik felén legalább sütött a nap 12 után. A Józsai oldalán full köd, minusz 4, a Vámospércsi oldalán napocska, minusz 1 csak. Már ennek is örültem. Délután alig fogyasztott a klíma.
-
feco70
senior tag
válasz elfelejtette #52632 üzenetére
baloghgabor
Akkor ez nem egyedi eset, csak még nem tudom mit tegyek fölé, ami esztétikus is -
DithenS
senior tag
válasz elfelejtette #54321 üzenetére
Igen, de látszat intézkedésnek a rezsistop a legjobb, ha itt árstop van, azzal azt hiszik az emberek, jól járnak, holott a 27%-os áfával igazából ki is fizettük a piaci árat a rezsire. Csak ugye a költségvetésből. De továbbra is hülyének néznek majd minket, ezért a rezsicsökkentés megmarad, bár valamennyi emelkedés tuti lesz. Ilyen szociális hálót ezért nem zárom ki én sem.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz elfelejtette #54321 üzenetére
Igazából mindegy mi lesz, a lényeg, hogy valószínűleg lesz valami változás mert ez így nem tartható, bármit is mondanak. Főleg, hogy mostanra sikerült elzabrálniuk az összes külfölditől a közmű cégeket így még velük se tudják megetetni a bukót.
Egy dupla gázár nagyon durván eltolná a napelem, hőszivattyú irányba a dolgokat.
Aki hezitál annak érdemes megvárnia a nyár végét, addigra kiderülhet mi lesz ennek a vége. Nem hinném, hogy ezekkel az árakkal mennek neki a következő fűtési szezonnak. -
zacci
aktív tag
válasz elfelejtette #55274 üzenetére
De akko miert nem kapcsolja ki ?
-
zacci
aktív tag
válasz elfelejtette #55281 üzenetére
tudom
-
rígel
őstag
válasz elfelejtette #57693 üzenetére
Már 700+, tavaly tavasszal szereléssel együtt se volt nekem 600.
Nehéz kihagyni a politikát, de épeszű ember látja hogy mi , miért történik ebben az országban. -
törölt tag
válasz elfelejtette #57693 üzenetére
Arra. Daikin FTXM35R / RXM35R Perfera Románia 408 016 Ft. Januárban még csak 361 ezer volt, de ugye romlott a lej az euróhoz képest, 0,2%-ot, az is közrejátszhat.
-
törölt tag
válasz elfelejtette #58009 üzenetére
Itt szigeteletlen társasházi lakás, kazán porladóban és lakókkal közös csere piszkosul lassú, én örülök, hogy pár nap és felpattan a klíma, még mindig jobb lesz mint a COP 1-es olajradiátor.
-
freeknight
őstag
válasz elfelejtette #58013 üzenetére
3700 kwh évente? Ebben benne van a fűtés is vagy csak hűtés?
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz elfelejtette #58018 üzenetére
36,9ft -> 252,4 Ft/kWh lesz
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
pjen
félisten
válasz elfelejtette #58076 üzenetére
Tudsz már valami konkrétat a H tarifáról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Autós topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest