Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Én is ilyen idióta vagyok, hogy állandóan cserélgetem a cuccaimat. Most megfordúlt a fejembe, hogy lecserélem a procit valami 8-asra, mert az simán viszi a 4Ghz-et. Aztán lenyugodtam, és végig gondoltam, hogy kiadok x Ft-ot azért, hogy pont 0 lesz a teljesítménynövekedés. Egyik játék se fog jobban menni 4Ghz-n mint 3,6Ghz-n. Majd 1-1,5 év múlva, de addigra már a VGA is kevés lesz.Én, ha cserélek, majd akkor, ha már KELLENI fog a 4 mag, úgy, mint most a 2. Akkor veszek egy brutál 4 magost, de addig ez biztos kiszolgál. 1 év pihi anyagilag nem fog árani...
[ Szerkesztve ]
-
TBone
tag
és e6750hez melyiket ajánlanátok? 2gb geil ultra 800-as kitet vagy 2x1 gb kingmax 1066-ot?(ami persze nem biztos hogy DC)
én már 3,5 éve ezzel a konfiggal vagyok szóval nem igazán szeretnék várni most semmire viszotn ezzel hosszú távra terveznék
[ Szerkesztve ]
-
peti1029
csendes tag
Sziasztok
Most állok gépvásárlás előtt. És segítséget szeretnék kérni. Na szal.
Én kinéztem egy Gigabyte GA-P35-DS3L alaplapot. Prociból Intel c2d e8400-at néztem. (ez igaz jó az alaplapba?) Memóriából két db Kingmax 1Gb 1066Mhz-est néztem hozzá! (az alaplap igaz tudja majd teljesíteni az 1066 Mhz-et?) VGA-ból pedig Asus EN8800gt-t néztem.
És egy 320as Samsung vinyót. Kérdés ez így jó lesz-e? Ha nem mit cseréljek és mire?
Am játékra szeretném! Tuningolni nem tudom Még valami ez a proci így ahogy van, tuning nélkül. mekkora órajelen megy??? -
őstag
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Tud valaki jobb konfigot ajanlani kb ilyen arban(foleg jatekra)?
Gigabyte P35-DS3
Intel Core 2 Duo E4500
2X1Gb Kingmax 800 Mhz
Gigabyte HD 3850 256MbElore is koszi!
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Csaby25
őstag
válasz Neoteric #5256 üzenetére
Ertem.
Azon agyalok hogy vajon egy AMD procival nem jonnek ki jobban, mondjuk egy X2 5200+?
Ez jobb vagy gyengebb mint az E4500?
Esetleg egy E2180 felhuzva?De nem igazan szeretnek coolert cserelni...A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Seci
tag
Sziasztok!
230 000 Ft lenne ez a konfig.
Gigabyte iP35 GA-P35C-DS3R LGA 775 DDR2/DDR3 PCX Raid+SATA2 ATX 2.0
Intel 2400/1066 LGA 775 8MB Core 2 Quad Q6600 BOX
2 GB DDR2 Ram 800 MHz Kingmax
2 GB DDR2 Ram 800 MHz Kingmax
Asus GeForce EN8800GT/HTDP 512 MB DDR HDTV PCX
Samsung 320 GB. 7200 rpm SATA2-300 16MB 3év gar
ATX Midi Torony 4x5.25 Super-Flower 7021 400W
22" Samsung 2232BW LCD 2ms 300cd/m 3000:1 16:10 DVIMi a véleményetek erről a gépről, több pénz nincs rá.
Ház + tápegység elég lesz? Ezen talán még változtatok.Videovágásra és játékra lesz használva.
Melyik op. rendszer legyen rajta: XP 32, XP 64 vagy Vista
Köszi.
-
Szerintetek melyik a jobb lap és miért?
Gigabyte GA-8I955X Royal vs. Abit AW8-MAX
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
TBone
tag
-
Neoteric
addikt
válasz Csaby25 #5263 üzenetére
hát én intelt vennék mer előbb utóbb ha kicsi lesz akkor még mindig tudod húzni. ha nem húzod akkor nem is használod ki teljesen.
én pl most egy e8400at készülök majd venni, és azt most nem fogom húzni(3ghz most bőven elég), de mondjuk másfél-két év múlva nem fogom lecserélni hanem felhúzom 4-5ghz környékére. (persze kell hozzá jó hűtés is) és akkor 1 árából kijössz[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
Csaby25
őstag
válasz Neoteric #5266 üzenetére
Ertem.
Szerinted egy ilyen cooler eleg lenne huzasra?
Cooler Artic Cooling Freezer 7 PRO, 6 Cooper Heatpipes, CopperBase Ball Bearing, LGA 775 Series, 92mm Fan
Mert nem Magyarorszagon tartozkodom es nem igazan tudom beszerezni a hyper tx2-t...A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
bnss
veterán
válasz Csaby25 #5267 üzenetére
A Freezer 7-et is használják többen, szvsz valamilyen szintig elég, valamennyi gyakorlati tapsztalatot olvashatsz a totyikjában, sajnos elég sivár . Ha mégis sikerülne beszerezni a TX2-t, akkor azt vedd.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Traxx
őstag
Hali!
Pár hét múlva én is szeretnék új gépet összedobni, és ehhez kérnék tőletek némi útmutatást. A cél egy halk, erős, jövőálló gép, 2-3 évig max. VGA-t szeretnék cserélni.
Szóval az elképzelésem:
- Háznak egy Aerocool i-cool+ 16K-ért (Ez már fix)
- Táp kérdőjeles, 360W-os Zalmanra vagy 380-as Seasonicra gondoltam...ha ezeket nem tudom beszerezni, 450-es Corsair VX.
- Alaplap: kb fix a Giga P35-DS3.
- Proci: na ez megint kérdőjeles, első körben E6550, mivel 40 rugót már nem szívesen adnék ki 8200-ra vagy 6750-re...szal nem tudom, érdemes-e mégis?
- Memória: végképp kérdőjeles, 2x1 Giga A-Data Vitesta 800 Extreme-et néztem, vagy Corsair XMS2-t...a döntést itt se tudom.
- Vinyó: 250-es vagy 320-as WD AAKS...a WD már biztos, mert jó tapasztalataim vannak róla.
- DVD-nek marad a NEC 7173.
- Vidkari: a tesómék Galaxy 7300 GT-jét megöröklöm Mivel nem vagyok nagy gamer és halk is, tökéletes lesz.A gép többi része (bill, egér, nyomtató, moncsi, tv-tuner) marad.
Ez szerintetek mennyire lenne így rendben?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Neoteric
addikt
hello
corsair ajjó, lapis, procira ne e8200, hanem e8400, lehet h 40k körül van de feltod húzni akár 5ghzre is (ez elég lesz egy 3 évig ), ram ha nem tuningolsz akkor 2x1gb kingmax 800mhz, vinyó ok , láttam h vga nem kee de azér ide is leírom hogy ehhez a géphez egy 8800gt 512 vagy egy 8800gts (g92) 512 jól muzsikálna
mod: jah tuningramra geil ultrás kit esedékes
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Neoteric #5272 üzenetére
Hali!
60-80K-ért vesz a fene VGA-t Heti max 3 óra játékért minek? Sőt, most még annyi se...igaz régi gépem is van, de meló után nem minden vágyam a game
Az E8400 itt a bazárosoknál is 44K...booltban akkor még drágább lesz, így azt nem is vettem számításba. Nekem már sok.
Enyhe tuning befigyel majd, meghát a kórókat bűn nem húzni, szal ezért is gondolkodtam márkásabb modulokban
Mod.: a tuningram meg szvsz nem Geilnél kezdődik[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Neoteric
addikt
ja hát ok, mondjuk ha nem gémelsz akkor a 4500 is elég lesz bőven, vga meg nem azon múlik h mennyit jáccunk a géppel hanem sokkal inkább h mivel jáccunk
de az ien régebbi gamékat viszi a 7300gt is, meg ha beéred min-medium graffal akkor még talán a mostaniak is elel döcögnekPSN: ne0teric_sAN
-
TazLeacher
nagyúr
Minek Quad proci? Ezzel nem keveset spórolhatnál...és ha folytatod az olvasást kiderül, hogy kelleni is fog! Szóba jöhet 6750 vagy 6850, alá pedig egy sima DS3...
Kingmax 800-as felejtős, vagy márkásabb (Corsair, Geil, A-Data...stb) 800-as, vagy Kingmax 1066-os.
Vagy nagyon olcsón vedd a rev hűtős GT-t, vagy normális hűtővel (Geinward Golden Sample, Galaxy Cooler Master) vagy hűtőcsere kb. +8K
Samsung vinyó helyett Seagate vagy WD.
Táp felejtős. Valami normálisabb kell, a 400W elég lesz. Ház szubjektív, én mást vennék...
-
Neoteric
addikt
válasz TazLeacher #5275 üzenetére
ha már 6850 akkor inkább 8400
táp bluestorm2 400w, corsair vx450
-
Traxx
őstag
válasz Neoteric #5274 üzenetére
Speciel a tesóméknál minden játék ment elég szépen, talán 1 volt, ami nem...nekem mondjuk a COD kéne, meg a carbon / Most Wanted Crysist hagyjuk.
FEAR, Stalker, Splinter Cell Double Agent szintén szépen ment, emlékeim szerint közepes, vagy a feletti beállításokkal.
Az újabbakat nem tudom, mert máj-ig én voltam a gépük gazdája, azóta visszavették az üzemeltetési jogot"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
TazLeacher
nagyúr
-
Traxx
őstag
válasz TazLeacher #5278 üzenetére
Pont ezért vennék én is 6550-et...kiforrott és remélem a 8000-es széria kicsit még lejjebb viszi az árát
-
Neoteric
addikt
válasz TazLeacher #5278 üzenetére
hát azért írtam amúgy a 8400at mert újonnan itt már lehet rendelni 44ért, 6850et aligha kapsz ennyiért újat (mondjuk oké, egyáltalán nem 100h azok megis kapják akik ott megrendelték) de amit mondott a srác, arra bőven sok lenne mind2, szal sztem azzal a 6550sel jól jár
[ Szerkesztve ]
-
peti1029
csendes tag
köszönöm szépen a segítséget.
tápból 450w-os corsairt akarok -
Seci
tag
válasz TazLeacher #5275 üzenetére
Köszi a választ!
A Quad proci a későbbiekre gondolva kell. Egy árban van 6850-essel. A memóriára most nem akarok sokat költeni, mert később DDR3 lesz benne ezért is kell ez a lap.
A VGA-t meggondolom, de csak ezekből birok választani Asus, Gigabyte vagy MSI.
Samsung winyóra kapok 3 év garit ezért ezt választottam, a többire mennyi?
A tápon még gondolkozok.
Köszi mégegyszer mindenkinek!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Neoteric #5280 üzenetére
Valamit benéztél, mert nem arról az emberről volt szó, neki q6600-os volt írva, de így elismerem 44K-ért, lehet rizikóznék a 6850-es helyett. Majd, ha lesz, kinek mennyire sürgős, akkor is a bestbuy még a 6750. 6550-nek az a baja, hogy amit tuti, hogy visz, az elvileg a 3150, ez meg necces egy 8800GT alá. Még eépp elmegy, de azért 3,2-3,3 jobb lenne...tehát a top most a 6750. És csak +5K a 6550-hez képest. A 6550 meg minden más mellé 3870-es ATI és attól lefele tökéletes...
-
TazLeacher
nagyúr
Ha a jövőre gondolsz, akkor új quadot vegyél, ne a leálozóban lévő q6600-at. Mire kelleni fog a 4 mag, addigra az már sehol sem lesz. ebbe a gépbe 70K-ért akarsz ramot. Sok értelme nincs. Mire elterjed a DDR3, addigra ezzel a géppel már közepes grafon sem fogsz tudni játszani, tehát tök föflös.
Asszem az MSI-nek is van jó hűtős változata.
Azokra is, de azok megbízhatóbbak.
A tápon ne gondolkozz. Akkor inkább vegyél kisebb procit VGA-t, bármit...egy szar táp tönkretehet (szó szerint kuka!) mindent. Eleve egy szar táp kevesebbet ad le, nagyobb erőfeszítés kell az alkatrészekenk, gyorsabban meghibásodnak...folytassam? Áramszünet, áram visszajön, teljes gép mehet a kukába...stb., stb. EZEN SOSE SPÓROLJ!
-
Kazimír
őstag
válasz windhunter #5249 üzenetére
Lehet, hogy ez az összeállítás már nem bírja a nagyon 3d-s alkalmazásokat. Bár nem tudom, hogy az Archicad-nak mik az igényei..
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Traxx
őstag
Vinyóból én nem vennék Samsungot, hanem megnézném ezt vagy ezt a Raid Editiont. Utóbbira 5 év gari van...de van, aki azt mondja, halkabb, mint az átlagos WD-k, van, aki szerint hangosabb...utána kell alaposabban olvasnom
Az első WD-re úgyszint 3 év van.Tesómék gépében egy 250 gigás WD JS vinyó teljesít - hangtalanul.
Tápból, ha quad lesz és akarod húzni (márpedig sztem akarni fogod ) akkor egy Corsair VX450-et megérdemel a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
válasz TazLeacher #5283 üzenetére
hátjah, én is azért mondtam mert nekem pl nem sürgős, aztán hosszabb távon jobban kijövök a 8400assal.
amúgy énis 6750t akartam venni még egy 3hete
-
_ak_
addikt
Egyik haver szeretne 120ból egy amd cput+lapot+8800gt-t. Milyen cpu-t ajánlotok milyen lapba?
Let's begin, de gozaimasu!
-
bnss
veterán
válasz TazLeacher #5289 üzenetére
"Nincs olyan AMD proci, amelyik kihajt egy GT-t..." - ennyire nem kellene gyűlölni az AMD-t, helyesen nincs olyan AMD CPU, ami _alapjáraton_ kihajtja a GT-t.
-
_ak_
addikt
Tuninghoz nem konyít. Egy kicsit sem. Különben egyértelműen intel lenne.. Csak ő úgy gondolja, h olcsóbb, h ha amd-t vesz
Let's begin, de gozaimasu!
-
TazLeacher
nagyúr
Egy ilyen karihoz nem olcsóbb.
Megveszed a 6750-es árába a 6400-as procit (na jó, 3K-val olcsóbb, de így is belefér a 120K-ba), az alapon kb ugyan azt dobja. Alap, hogy ugyan azon az órajelen az AMD procik 10-15%-al lassabbak. És még mindíg ott van a lehetőség. Egy 6750-es alap fesszel elviszi a 3,2-t. Bemegy a BIOS-ba, átírja 400-ra az FSB-t...ennyi. De a DS3+6750 tuningba nagyon szívesen segítek neki...
Semmi bajom az AMD-vel, bizonyos esetekben jó (pl ha jó olcsó gép kell), de szépen lassan minden szegmenst lefed az Intel...
-
diegho
nagyúr
válasz TazLeacher #5289 üzenetére
nagyker listán megjelent a 8200/8400 8200 olcsóbb mint a 6750 1k-val a 8400 pedig 11k-val olcsóbb mint a 6850 szóval intel szépen kezdett.
-
bnss
veterán
válasz TazLeacher #5292 üzenetére
"Jelen álláspont szerint 3,2-3,4 Ghz-es C2D kell hozzá" - ezekszerint tévesek az információim, ezekszerint sanyarú a helyzet. 5000+ BE, ami általában értelmes fesszel megy 3,2-3,3GHz-et.
(#5297) MZsoltee: nade a 8xxx szériában nem kis tuningpotenciál lakozik.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest