Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Neoteric #3669 üzenetére
Ramból a Kingmax felejtős. Vegyél valam inormálisabbat, mondjuk egy Geil Ultra 2GB 800Mhz KIT megfelel.
8800GT-nél vigyázz, mert szar a gyári hűtés, a vagy vegyél rá új hűtőt, vagy a Gainward új Golden Sample kártyáját vedd.
Tápból egy normálisabb 400W elég, mondjuk egy FSP, abból monjuk egy Bluestorm II.
Western Digital jó!
Ha annyira régi a gép cserélném az írót is SATA-sra!
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
1. Amilyen áron most lehet kapni ramokat, inkább vennék egy KIT-et, mint az egyedül áll rammodulokat, kb 1000Ft/db az árkülönbözet.
2. Azért szerintem nem kellene boldognak lenni, mert egy ram viszi azt az orójelet, ami rá van írva. Pont a múltkor panaszkodtak, hogy vannak olyan példányok, amik a 830-at se vitték, sőt láttam olyat, ami max 792-n ment. Az én ramom meg pl. 1080-ön
is felállt, és lefutott vele a Mark. (Véletlenül úgy hagytam)3. Szerintem a Kingmaxot el kellene felejteni. Akkor még volt értelme olcsóbb ramot venni, amikor 6-8K volt egy ram modul között a különbség, de most, amikor egy pár Kingmax 10k, egy Geil Ultra KIT meg 12K...
4. az a 400FSB-s tuning azért elég gyengusz. 6750-esből is a 90% megy 3,6-on ehhez meg kell, hogy a ram bírja 900-on.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Vadafak #4168 üzenetére
Alaplap: GIGABYTE GA-P35-DS3L 20 388 Ft
Proci: INTEL Core2 Duo E6550 2.33GHz 775 BOX 35 000 Ft
Procihűtő: Artic Cooling Freezer7Pro 4 800 Ft
Ram: GEIL Ultra 800Mhz KIT 13 000 Ft
Winyó: Seagate 500GB 7200rpm 16MB 25 000 Ft
DVDíró: NEC AD-7170S SATA OEM 6 432 Ft
VGA: Gainward 8800GT Golden Sample 70 000 Ft
Táp: FSP BlueStorm II. 400W 12 695 Ft
Hangszóró: Logitech X230 9 000 Ft
Monitor: Bármilyen 19"-os wisde monitro 40 000 Ft
Egér: Razer Deathadder 12 000
Egérpad: Razer Mantis Speed 6 000 Ft
Billentyűzet: ? 5 000 FtAzt hiszem minden megvan ez így kb 260.000 Ft. A szék kimaradt, de akár 10K-ból az is kijön.
-
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
A 3850 már most sem erős kártya, hátmég fél év múlva. A GT-vel meg fél évig bitos nem lesz gondod. Crysis-t leszámítva, de azzal minden kártyának gondja van, és nem ez a gépigény lesz az elkövetkezendő fél-1 évben a mérvadó. Jelenleg ennek a kártyának a legjobb az ár/érték mutatója, ezt bárki megmonja nekeked. Most ráadásul szépen csökkenésbe indúlt az ára...
Igazából azt tudnám mondani, hogy a géped teljes felsőkategória, egy középkategóriás VGA-val. Még a 2180+8800GT párost is szerencsésebbnek tartom, mint egy 6750+3850-et.
Egy 6550+8800GT nem a játékok 95%-át és nem max közeli, hanem a játékok 99,99%-át és max beállításokkal elbírja. Való igaz, hogy, ha van még zsé, akkor egy 6750-essel még többet ki lehet hajtani a kártyából, de ma a fentebb leírt CPU+VGA mindenre elég! (Az az egy kivétel meg erősíti a szabályt)
-
TazLeacher
nagyúr
Először is. Ha már 22"-os a moncsi, akkor mindenféleképpen kell neki az 512MB, tehát, ha 3850-esw mellett döntesz, akkor is ezt vedd. Ez most valahogy így néz ki:
HD3850 512MB kb.48K
8800GT 512MB kb.60K+12K
Gainward 8800GT Golden Sample (ez már jó hűtéssel van, és nem porszíó hangú) kb. 70K +22K
8800GTS 512MB kb.70K normális hűtéssel, jelenleg az egyik legjobb videókari kb GT+10%, olvasd el a tesztet itt a PH-n. (Még mielőtt jönnének az okosok, hogy hol ennyi, Iponon volt, kb 1 órája fogyott el, hétfőn lesz megint)A teljesítménynek ára van. De nem tudom mennyire alternatíva a 2032BW.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz halfarkas #4235 üzenetére
A tuningba sokan tudnak segíteni. Ebből a gépből tuninggal ki leht még hajtani +40-50%-ot.
Fölösleges drágább ram. A Geil Ultra simán viszi a 900-at (talán a 950-et is), az meg elég egy 3150-re húzott 6550-eshez (esetleg 3,3). 1000-es ram akkor kéne, ha 3,5 Ghz lenne a cél. Ezért szerintem nem érdemes, de dönts Te.
Szerintem jó kis gép ez. Hasonlót építünk most haveromnak is, pár apró eltéréssel. (Ház, táp...stb), de a lényeg ugyan ez. Mondjuk szerintem elég egy "sima" DS3 is. Ott is tudsz fogni 1-2 ezrest.
Szerintem is jobb a WD320-as. Még egy procihűtő is beleférne szerintem a keretbe. Mondjuk egy Freezer7 vagy egy HyperTX. 4K körül van az áruk.
Ne adj le semmiből ez egy nagyon fasza kis gép lesz így! Mondom, max sima DS3, és egy procihűtő!
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz ígyvanferi #4244 üzenetére
De annyival jobb, mint amennyivel drágább is?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Rambovits #4460 üzenetére
Erről nem mindenkit lehet "meggyőzni". Ez egyszerűen igényesség kérdése is. Többek között úgygondolom, hogy megveszek egy gépet 200-300K-ért, belerakom egy fos házba, és mi lesz? Minden nap bámulthatom az 5 Ft-os sz@rt. Ez az ami mindíg ott van a szobába, ha játszom, ha netezem, ha ki van kapcsolva a gép, akkor is.
A másik meg, hogy a kedvenc kodegány házain azok, amelyek olyanok, mint a papírzsepi. Egyszerhasználatos. Ha modjuk valakinek gondja akad a géppel, és neadj isten egy héten ötször le kell venni az oldallapot, az már sose fog passzoloni, kikopnak a csavarmenetek, elferdül az oldllap, lekopik a "fényzés"...viírt róla, hogy egy sz@r. De mégegyszer elmondom...igényesség!
Össze is lehet dugdosni az alkatrészeket, berakni egy kartondobozba, és a körző hegyével kicsi lyukakt fúrni rá. Az is jól szellőzik...
-
TazLeacher
nagyúr
Elnézést a késői érkezésért...
Szóval magyarra lefordítva, akinek elromlik a gépe, az egy béna pöcs...aha. Mert ugye le kell venni a ház oldalát...vagy nálad úgy megy, hogy bekapcsolod a gépet, hallod, hogy nem pörög mondjuk a proci hűtő (hisz te hallod), erre ránézel a gép oldalára, és már forog is...(most ne gyere azzal, hogy egy venti miatt nem kell 5-ször, mert akkor mondik mást is, ha úgy érthetőbb).
Az, hogy az a jó, ami drága, nem igaz. CM Centurion. 9K. Meg lehet nézni milyen anyagból van. Volt nekem is kodegányom, volt Thermaltake-em, Cooler Masterem.
feel good: ja, hogy mi vagyunk az elvakultak, akik napont kétszer verik a gépre...aha. Kérdezhetek valamit? Miért kértél elnézést a fal miatt? Pont annyira igényes mint a számítógépházad. Ja, hogy a fal nem marad úgy? Miért? A funkcióit ellátja nem? Akkor mi kell még? Ja, hogy itt jön az igényesség. Vagy te a falra vered naponta kétszer? Mostmár értem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz feel good #4511 üzenetére
Húúú! Most a lelkedbe gázoltam. Nem baj, szokjad csak, majd leszoksz az ilyen "naponta kétszer verik a gépre" dumákról...anyu pici fiacskája megsértődött. Majd máskor kicsit visszaveszel ici-pici arcocskádból.
És nem! Veled ellentétben, én nem fogok elkezdeni káromkodni. Sajnos viszont továbbra sem adtad meg a választ a kérdésemre: mi a gond a fallal?
-
TazLeacher
nagyúr
Téma lezárva.
-
TazLeacher
nagyúr
Sajnos igazat kell, hogy adjak...nekem is volt már Sasmungom, Maxtorom 1 év gariva. Mindkettő símán bírta! A gari leteltéig...aztán szia! Ha másért nem a több gari miatt megéri normális winyót venni. Az meg a msáik, hogy ez nem olyan, mint egy hűtő..elromlott, kicsierélik! Mert, ha elszáll, akkor, ami rajta volt, az is. Ezen nem spórolnék 2K-t...
-
TazLeacher
nagyúr
Mindek ilyen gépekbe 500W-os táp?
A másik: mire kell 4Gb? Egy 32bit csak 3,5-öt ismer fel, tehát ezalá fölösleges. És egyébként is fölösleges szerintem. Én a 2 gb-vel tök jól elvagyok. Nem hallottam egyelőre még olyan játékról sem, amihez bárki írta volna, hogy egyáltalán jobban megy 4gb-al. Mire oda jutunk, hogy a 4gb kelleni fog, addigra már megfizethető lesz a ddr3, tehát hosszútávú befektetésnek nem túl, viszont, ha mégis kelleni fog, akkor pont az ami semmivel sem több, ha külön veszed, mintha most. Nem kell cserélgetni, csak el kell menni, és meg kell venni.
Megint más: hosszútávra q6600? Hát nem tudom. Most jönnek az új négymagosok, meg ezután is lesznek majd mégújabbak, és egyre jobb az órajel/forint értékarányuk. Szerintem mire KELLENI fog a 4 mag, addigra lesz jobb alternatíva...szerintem.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha játékra kell a gép, akkor nem q6600-at kell venni, mint ezt lentebb valaki le is írta, mert max feltekered 3-3,2-re, addig egy 6850-es viszi a 4-et, és ez játékba jobban jön...Ja, meg mi a hosszútáv? 5 év, mert akkor teljesen mind1. Szerintem a q6600 ideje lasan leáldozik, és átveszi a helyét az új széria. Ha most vesz valaki q6600-at, 6850 ellenében, akkor kb 1 évig biztos hátrány lesz a játékokban. Utána ez szépen lassan kiegyenlítődik, majd átveszi a vezetést a négymagos. 1,5 év nekem már hosszútáv, tehát megérte a kétmagost venni. Ha meg 1,5-nél hosszabb a hosszútáv, ahol már kevés lesz egy kétmagos 6850, akkor oda már a 8800GT is kevés lesz.
djtomi: mindíg lesz újabb, de már VAN., és most nem lesz, illetve, ha hosszú távra terve valaki, akkor az újabb értékállóbb.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Malakian99 #4676 üzenetére
Ez ugye most nem kérdés? 2140! Ez alap. Egy Celeron 3400 mindenhez kevés.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TazLeacher #4739 üzenetére
Ha ez így lenne, akko ár/érték arányban egy CF3850-nek le kéne nyomnia egy GT-t vagy egy GTS-t, de sajna nem így van. 90K körül van a CF3850, és a GT is meg, a GTS is sz@rrá veri. Érdemes megnézni az összehasonlítást itt. Ha olyan szar az SLI, a CF meg olyan jó, akkor miért közel azonosak az eredméynek? Minkét kártya olyan 55K/db-tól indul, tehát ha az SLI sz@r, a CF meg már jó, akkor rommá kellett volna vernie a GT SLI-t, de kicsi a különbség. És mi lesz akkor, ha jó lesz az SLI is?
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz #97544192 #4863 üzenetére
1. Sose mond, hogy nem fogsz tuningolni, mert amikor majd rájössz, hogy tök ingyen +30%-ot ki lehet sajtolni még a gépből, akkor majd elgondolkodsz (mennyi is lesz ez a gép? 200-300K? annak a 30%-a? 60-90K? ingyen?)
2. Ha mégsem tuningolsz, akkor tök fölösleges az 1066-os ram, akkor elég egy jobb időzítésű 800-as, de szerintem KIT-et vegyél, és ha tuti, hogy 4GB lesz, akkor ne 4x1GB, hanem 2x2GB, ez jobb, RAM-os topicba leírták már többször a szakik.
3. Ha jól tudom az új procik még kevesebbet esznek, mint a régiek, és elvileg egy húzott Q6600-ast is simán elbírt egy jobb 400W-os táp, de a tápos topicba beírod, hogy milyen a konfig, és dobnak rá tápajánlatot, nekem a FSP BlueStorm II. nagyon bejött.
4. Én Giga lapot vennék, mert...én Giga buzi vagyok!
-
-
TazLeacher
nagyúr
Na, azért ennyire nem fogok belemenni...szreintem csak 3DMark06 lesz, azt szia. Az nem nevezhető teljesnek, de lagalább irányadó, úgyis mindíg az a kérdés:
-Milyen órajel egy C2D-nak, hogy kihajtsa a GT-t?
Most megnézem...1-2 órát rászánok, de azért nem fogok napokat gép elött ülni...szerintem a gép tulaja sem élvezné nagyon... -
TazLeacher
nagyúr
Nincs igazából baj az OC-kkel, csak nem igazán húzhatók már annál tovább, kb. annyit bír, mint a sima, tehát tök fölösleges kiadás. Annak megéri, aki nem tuningol, de annak meg mindek GT, a többieknek ugyan az a vége. A GS hűtőjével nem lesz gondod. Az én Inno-m annó vitte a 700/2000-et, ami az EVGA SSC órajele, és ez nem extra. Volt olyan, ami simán ment 720-740-eket. A Gainward GS meg eleve rohadt jól húzható. Amit építünk gépet abba is ilyet terveztünk, csak vicces áron sikerült szerzni LEADTEK extreme-et (47K). De érdemes az apróknál PChaos-t megkeresni (PC játékokat hírdet), mert ő ajánlott GS-t 59K-ért, zsír újat.
Teljesen nyugodt szívvel. Ha most vennék GT-t csak ilyet vennék.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz VaniliásRönk #4947 üzenetére
Ez nem igaz. Az előző moncsim Dell 17" simán vitte a 1280*1024-et 75Hz-en.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz VaniliásRönk #4957 üzenetére
Bocs, most én voltam a hülye. Eltelt egy nap. Elfelejtettem a kábelt. Igen, az enyém is az volt, tehát támogatlatk...
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Matt-OPT #5085 üzenetére
Ha egy picit visszaolvasol, kideröl, hogy az alaplapból az L-es verzió nem igazán ajánlott. Azért a +1500Ft-ért megéri a sima DS3-at venni, egyébként én is biztos ezt venném, mint egy X2-est. Azon érdemes elgondolkozni, hogyha mondjuk egy 400-as winyót vennél és a 2180 helyett egy 2140-et, nem tudnál-e kisajtolni egy HD3850-et/8800GT256MB-t/8800GS-t?
Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest