Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Hali!
Ezzell a hűtővel van valakinek tapasztalata? Kinéztem magamnak egy ilyet az E8200-amra, és hajlandó vagyok megfizetni az árát (ha jól láttam, olyan 15-16k környékén mozog), ha egy nagy teljesítményű, de viszonylag csendes, és legfőképpen könnyen szerelhető (!!) hűtőt kapok érte.
-
Pala
veterán
Köszönöm a választ!
A venti miatt én is kicsit aggódtam, hogy mi van, ha netán tönkremegy és cserélni kéne... az a kérdés, vajon mennyi ideig bírhatja a gyári ventije!? Mert ha - teszem az - 10 év után szoktak tönkremenni akkor nem igazán zavarna a dolog.
Adódik viszont a kérdés: mit vegyek akkor, ha nem ezt? Néztem a Mugen2-őt is, elég meggyőzőnek tűnik, viszont kicsit órmótlannak tartom, meg hát nem tudom, mennyire könnyen szerelhető (őszintén szólva - kövezzetek meg - nekem a gyári intel hűtő egyszerű bepattintós megoldása a legkényelmesebb... ilyen van szerencsére a Hyper TX2-őn is (aztán persze leszerelni már nem lehet a venti eltávolítása nélkül), ennél viszont komolyabb hűtőt akarok venni, amin pwm-es venti van). Van esetleg még egyéb alternatíva? Maximum 16k-t rááldoznék, de ezt persze nem muszáj kihasználni, olcsóbbak is érdekelnek. A méret sem zavar, mert elég nagy házam van. Viszont nem szívesen látnék másfél kilós réztömböket, mert - őszintén szólva - ekkora hűtők láttán nem egyszer megfordult a fejemben, hogy vajon ez az oldalra lógó súly mennyire tesz jót az alaplapnak. -
Pala
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget / tanácsot szeretnék kérni: van egy Corsair A70-es hűtőm. Meg vagyok vele elégedve, de a gyárilag rajta lévő ventik fix fordulatszámúak és van egy kis hangjuk. Le szeretném cserélni őket 2db pwm-es Coolink SWIF2-re, viszont a lapomon csak egy darab 4-tűs cpu_fan header van, mellette pedig egy sima 3-tűs [link]. Illetve van még egy 4-tűs chassis_fan header, vajon oda bedughatom a második ventit? Mert ugyebár az nem a proci hőmérséklete alapján fog szabályozni. Kerestem még 4-tűs elosztót, de nem találtam, azt se tudom, létezik-e egyáltalán ilyen. Arra is gondoltam, hogy csak az egyik venti lesz pwm-es, a hátul lévő pedig egy 800rpm-es SWIF2. Csak ilyenkor mondjuk ha az első venti terhelés alatt netán maxon teker (1700rpm), a második meg fix 800-on, akkor hogyan alakul a légáramlat!?
Mi a jó megoldás? Szeretném, ha idle-ben nem lenne hangja, ha terheléskor van egy kicsi, az nem baj.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Sziasztok! nem tudom, jó helyre írok-e ezzel kapcsolatban: a hővezető pasztának van "lejárati ideje"? Most találtam a szekrény mélyén egy majdnem teljes tubus MX-4-et, de már több mint 2 éve itt lehet, szabad ezt még használni?
-
Pala
veterán
Látott már valaki olyat, hogy egy adott hűtővel nem indul el a gép?? Vettem egy Xigmatek Loki II-t, és felszerelés után egyszerűen se kép, se hang, be se indul a gép. A gyári Intel hűtővel azonnal pöpec minden, a Lokit viszont kb. 6-szor fel-le szereltem, direkt megnéztem, megfelelően illeszkedik-e, ill. nem hajlik/feszül-e a lap (a hozzáadott backplate ellenére), másfél nap (!) alatt már mindent végigfésültem, de nem... amikor fent van és indítanám, meg se nyikkan a gép, míg a gyári hűtővel tökéletes! Ki érti ezt??
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz bombibmw #63623 üzenetére
Fizikailag tökéletes állapotban van a proci is, a foglalat is, a lap is. A Loki ventije se rossz, kipróbáltam egyébként más ventivel is, mert már mindenre gyanakodtam. De azzal se ment. Érthetetlen. Pedig nyilvánvalóan a hűtő felfogatása csinál valamit a lappal, ami miatt nem indul el, holott se görbület, se túlfeszítés nincs sehol. Na mindegy, nem tragédia egyébként, csak hát most gyári hűtővel kell beérnem egyelőre.
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Hűtőt keresek egy i5-4590-re. Tuning (természetesen) nincs, 8-9k-t tudnék rászánni max, és emellett már csak annyi kikötés lenne, hogy könnyen szerelhető darab legyen.
Kinéztem egy Thermalright True Spirit 90M-et, de ha van ennél jobb, bármilyen javaslatot szívesen fognadék.
Köszönöm előre is!
-
Pala
veterán
válasz Potzee #65651 üzenetére
Köszönöm a javaslatok, most már tényleg van miből válogatni! A Raijintek Themis szimpatikus, lehet, erre szavazok! A nagyobbakat már szükségtelennek érzem, mivel tuning nem lesz, a házam szellőzése pedig nagyon rendben van, még a gyári Intel hűtővel sem láttam 65 fok felett a procit.
A push-pinnel nekem személy szerint az a gondom, hogy egyrészt elég gagyi megoldásnak tűnik már vizuálisan is (bár ezzel még nem lenne gond), a másik meg, hogy egy súlyosabb hűtő esetén ez a megoldás szereti hajlítani az alaplapot, nem túl esztétikus. A gyári Intel hűzőkhöz megfelelő, mivel azok szinte "súlytalanok".
Egyébként szerintem a legprofibb rögzítése a Corsair A70-nek volt, amíg lehetett kapni. Imádtam azt a hűtőt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Okos Otthon / Smart Home
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik
- OLED TV topic
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
Állásajánlatok