Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Feketelaszlo

senior tag

Üdv!
    Nyáron esedékes lesz a gépfrissítés, mert a jó öreg S939-es rendszer már sajnos nem felel meg a kor elvárásainak.
    A jelenlegi gépem:
    Thermaltake TR2-470W
    Avance C001 (midi server ház)
    DFI Lanparty NF-4 Ultra D
    AMD X2 4200+
    2x1 Gb Kingston DDR1 RAM
    ASUS HD 5750 1Gb
    1,5 TB Hitachi HDD
    NEC DVD-meghajtó
    Creative SB X-Fi Fatality
    Acer AL2216W monitor (1680x1050)
    Logitech Z-5500

Azt tudom, hogy még egy HDD-re szükség lesz, mert kezdek kifogyni helyből, valamint jól jönne egy SSD is, tehát ez a kettő biztos. Meg az is, hogy a lap/proci/mem. triónak mennie kell (ez szerencsére elég konkréttá teszi, hogy mi kell :B ). Lenne még mit fejleszteni a gépen (periféria, monitor, stb.), de első hullámban csak ezt az 5 alkatrészt venném, aztán 1-2 év múlva esetleg még egyszer beruháznék ilyesmire. A keret 90-100k, az is nagyon nyögvenyelősen, tehát minnél olcsóbb, annál jobb. Hardveraprót is lesem az olcsó komponensekért. Multimédia a cél: ez többnyire böngészést és filmezést jelent, de néha játék is becsúszik - no nem a legfrissebbek, tehát nem kell, hogy a legújjabb FPS-t is maxon vigye, inkább multikban legyen akadásmentes. Munkára is használom: Inventor, CATIA, meg ki tudja mit hoz még a jövő, de mindenesetre nem bonyolult dolgok tervezésére kell gondolni. Amire én gondoltam:

FM2+-os lap (pl. Asrock FM2A88X Extreme4+)
    X4 760K
    2x4GB DDR3 (2133-2400 Mhz környéki?)
    2-3 TB HDD
    120-180 GB SSD (Samu SSD-k pl. szemtelenül olcsónak tűnnek)

A koncepció a dolog mögött: Carizzo APU-ra később fejleszthető a gép, ezért is gondolkzom gyorsabb RAM-ban. A tápomról hallottam már hideget-meleget, de mivel nálam eddig bevállt, inkább arra most nem költenék, ha nem muszáj - majd talán a következő adandó alkalommal. Ti mennyire tartjátok életképesnek az ötletet? Intelben is gondolkodtam, de abban nem vagyok annyira otthon, nekem drágábbnak tűnik az alsó-kategóriában. Minden véleményt, ötletet, javaslatot szívesen veszek (de leginkább olyanokat, amikkel a pénztárcám megőrizheti az alakját :DDD ).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés