Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feketelaszlo
senior tag
Üdv!
Nyáron esedékes lesz a gépfrissítés, mert a jó öreg S939-es rendszer már sajnos nem felel meg a kor elvárásainak.
A jelenlegi gépem:
Thermaltake TR2-470W
Avance C001 (midi server ház)
DFI Lanparty NF-4 Ultra D
AMD X2 4200+
2x1 Gb Kingston DDR1 RAM
ASUS HD 5750 1Gb
1,5 TB Hitachi HDD
NEC DVD-meghajtó
Creative SB X-Fi Fatality
Acer AL2216W monitor (1680x1050)
Logitech Z-5500Azt tudom, hogy még egy HDD-re szükség lesz, mert kezdek kifogyni helyből, valamint jól jönne egy SSD is, tehát ez a kettő biztos. Meg az is, hogy a lap/proci/mem. triónak mennie kell (ez szerencsére elég konkréttá teszi, hogy mi kell ). Lenne még mit fejleszteni a gépen (periféria, monitor, stb.), de első hullámban csak ezt az 5 alkatrészt venném, aztán 1-2 év múlva esetleg még egyszer beruháznék ilyesmire. A keret 90-100k, az is nagyon nyögvenyelősen, tehát minnél olcsóbb, annál jobb. Hardveraprót is lesem az olcsó komponensekért. Multimédia a cél: ez többnyire böngészést és filmezést jelent, de néha játék is becsúszik - no nem a legfrissebbek, tehát nem kell, hogy a legújjabb FPS-t is maxon vigye, inkább multikban legyen akadásmentes. Munkára is használom: Inventor, CATIA, meg ki tudja mit hoz még a jövő, de mindenesetre nem bonyolult dolgok tervezésére kell gondolni. Amire én gondoltam:
FM2+-os lap (pl. Asrock FM2A88X Extreme4+)
X4 760K
2x4GB DDR3 (2133-2400 Mhz környéki?)
2-3 TB HDD
120-180 GB SSD (Samu SSD-k pl. szemtelenül olcsónak tűnnek)A koncepció a dolog mögött: Carizzo APU-ra később fejleszthető a gép, ezért is gondolkzom gyorsabb RAM-ban. A tápomról hallottam már hideget-meleget, de mivel nálam eddig bevállt, inkább arra most nem költenék, ha nem muszáj - majd talán a következő adandó alkalommal. Ti mennyire tartjátok életképesnek az ötletet? Intelben is gondolkodtam, de abban nem vagyok annyira otthon, nekem drágábbnak tűnik az alsó-kategóriában. Minden véleményt, ötletet, javaslatot szívesen veszek (de leginkább olyanokat, amikkel a pénztárcám megőrizheti az alakját ).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest