Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#178006) aquila9


aquila9
csendes tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni gép vásárláshoz, nem nagyon vagyok képben szinte semmivel, így lehet, h sokat kérdezek majd, ha nem értek valamit a későbbiekben is 😊 És lehet kissé bonyolultan is fogom előadni, hogy mit szeretnék.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Football Manager 2024 és évenkénti kiadott példányaival játszok leginkább. Mivel ez egy erősen processzor függő játék, így én az AMD Ryzen 7 7700X-t néztem ki, de lehet van kicsit drágább és sokkal gyorsabb processzor is? Processzor igényes a játék, mert rengeted adattal dolgozik. Egy Intel Core 2-n is elfutna, csak nem mindegy, hogy adott adatot 1 perc alatt vagy 1 óra alatt dolgozza fel.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitorral rendelkezem: AOC Q3279VWFD8 (4k Monitort szerintem nem tervezek későbbiekben, nem használnám ki)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Memória, Alaplap, Videókártya, Táp, Gépház, Feltételezem hűtő is, Meghajtó(k), Más nem kell igaz?
4. Mennyi a kereted rá?
Kb. 400000-500000ft Minél olcsóbb annál jobb, de ha valamiből szükséges a drágább, akkor sajnos szükséges.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges
szempont)
2560 x 1440 a felbontás, 60 és 75Hz a képfrissítés lehetőség. Csatlakozók elvileg: VGA (D-sub), DVI, HDMI, MHL támogatás, DisplayPort, Fejhallgató. FreeSync támogatás elvileg van a másik pedig nincs.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Új komponenseket szeretnék, és egy helyről mindent, ahol össze is szerelik Budapesten, nem tudom, hogy melyik cégtől lenne érdemes rendelni. Szeretném, ha a házikót nem kellene takarítani a por miatt és más miatt sem, ha ez nem jár nagyon nagy felárral, és ha RGB-s lenne vagyis elég csak a lila szín 😊 Memóriából 32GB-t szeretnék. Videókártyából, mivel a játék nem nagyon igényli az erős videókártyát (NVIDIA GeForce 9600M GT, AMD/ATI Mobility Radeon HD 3650) (de jövőre Unity motorra vált jelentsen ez bármit is) , így elég lenne talán a legolcsóbbak közül választani, amit még szoktak ajánlani az adott processzorhoz, hogy azért szimbiózisban legyenek, mert a mostani gépem AMD Ryzen 5 3600, Sapphire Radeon RX 550 PULSE 4GB GDDR5 128-bit videókártyával előfordul sokszor, hogy a videókártya 100%-on pörög a processzor meg csak 20%-on. (Nem feltétlenül AMD-ben gondolkodom (bár sosem volt Intelem), de talán olcsóbb is és kevesebbet is fogyaszt, mint az Intel?)
Egy gyors SSD sem ártana. Azt láttam, hogy M2 elég sok helyen van ajánlva, de én még nem hallottam róluk. Most egy SSD (500GB Samsung 860 EVO ) és egy HDD van a gépemben. SSD-n van a rendszer, meg onnan futnak a játékok, a HDD meg adat tárolásra illetve torrentre. Elég lenne igazából egy M2 is, ha annak nem árt, ha sok fájlt töltök le rá illetve, hogy a Football Manager játék több százezer (millió) apró kis kiegészítőit (képek, logók mezek stb.) másolgatva lenne rá, mert ezt, hogy a HDD-ről olvassa be a játék és akkor a HDD-t meg lehetne spórolni.
Windows 10 vagy Windows 11 szoftvert lenne érdemes venni? 10-t mert az olcsóbb és utána ingyen tudom frissíteni 11-re?
Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.