-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hozzászólásodon meglepődve, csináltam egy gyors tesztet.
Laptop : Dell 7710 , Intel i7-6820HQ , 32GB RAM , 2db NVMe SSD , Intel Dual Band Wireless-AC 8260
NAS : Synology DS218Play
AP : MikroTik HapAc és HapAc2
Sebesség mérés : egy több gigás fájlt másoltam a NAS-ról a laptopra.
Etherneten keresztül : 95-100MB/s.
Wifin keresztül (866,7Mbps link esetében) : 19-20MB/s.
Hát ez akár hogyan is számolom, nem több mint 150-160Mbps :-((
Not too much -
brickm
őstag
Szerintem ha 50-100Mbitnél nagyobb sávszélességet szeretnél wifin alapból ne is kombinált eszközben gondolkodj.
Azért a wifi elég sok powert kér, meg melegít is. Ezt bezsúfolni a 2magos CPU meg a RAM mellé....
Én mindig is arra utaztam, hogy a Router legyen egy önálló eszköz, ami a routingot cisnálja, meg a natolást, tűzfalat, sávszélesség elosztást. A Wifi legyen külső eszköz, ha elég egy low power tp link AP, akkor azt kötök rá, ha meg kell egy Ubiquity highend spot antenna, akkor azt.
A mikrotik meg köszöni szépen 30 fokos, oda teszem, ahova csak akarom.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak szerintem a hardver kevés hozzá, mert a soho cuccaik elég picik, ennyi fért bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gitáros topic
- Google Pixel topik
- Programozás topic
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Windows 10
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest