Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
tag
A kérdés adott: miért lassulnak le egy idő után a PC-k? Illetve ilyenkor hogyan gyorsíthatók fel?
Nálunk ugyanis az idősebb számítógépekkel ez a probléma. Kiporoljuk őket és újratelepítjük a Windows-t, de ugyanaz marad a helyzet: lassan tölt be az operációs rendszer és a programok. Szoftveres hiba egy frissen telepített rendszernél? Vagy hardveres az öreg vason? Ez utóbbi esetben azt nem értem, hogy ha valami elromlik, akkor nem működik az egész gép - nade hogy mégis működik, de lassan?
Nézegetem a YouTube-on is az ezzel foglalkozó videókat meg a tanácsokat, hogy "ezt kapcsold be, azt tiltsd le", de szerintem ezek csak amolyan amatőr kontárkodások.
Mások is hasonló helyzetben vannak? S megoldható ez a probléma - mármint teljes gépcsere nélkül? -
Tomi_78
tag
Windows 10 van mindegyiken, a szóban forgó lassú gépeken is.
Persze lehet, hogy az elvárások nagyok és tényleg csak optikai csalódás az új gépek mellett, de... ezek hardverkiépítettsége is indokolná a jobb teljesítményt, pl. 4 GB RAM van bennük és gyors CPU. Bár nem tudom, hogy mennyi másodperc betöltési idő az, ami fölött lassúnak könyvelhető el egy PC. Mindenki panaszkodik a sajátjára, hogy lassú. -
Tomi_78
tag
Ha jól tudom, a Windows 10-ben van valami teljesítménynövelési lehetőség, amit be lehet kapcsolni, csak megnöveli az áramfogyasztást. Tehát laptopoknál nem ajánlott, de asztali gépeknél ilyen szempontból mindegy.
Valaki tudja, hogy ez hol van elrejtve a Windowsban? Hol keressem és valóban van-e értelme? -
Tomi_78
tag
A Hardver és hang / Energiagazdálkodási lehetőségek -en belül a Teljesítménycentrikus sémára gondolok.
De van bennem egy kis félelem, hogy ez károsíthatja a számítógépet, ha pl. folyamatosan pörgeti a HDD-t vagy ilyesmi. Szóval nem tudom pontosan, hogy ez mivel jár, mik a következmények. -
Tomi_78
tag
Most néztem meg az egyik leglassabb számítógépet, amiben 4 GB RAM van, és a Feladatkezelő azt mutatta, hogy csak 400 valahány MB szabad memória van.
Tehát ezen valószínűleg ez a lassulás oka.
Az ingyenes tisztítóprogramok, mint pl. a Systweak Advanced PC Cleanup, hasznosak az ilyen gondok megoldásánál vagy ezek csak amolyan parasztvakítások? -
Tomi_78
tag
válasz Dobos Péter #26 üzenetére
Hát, nem tudom... Az SSD-t meg a memóriabővítést még értem, de az ilyen programokkal kapcsolatban, mint a CCleaner, kicsit kételkedő vagyok: végül is honnan tudják ezek, hogy mi kell és mi nem, mibe kell és lehet belenyúlni emberi beavatkozás nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Synology NAS
- Hálózati / IP kamera
- TCL LCD és LED TV-k
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest