Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Hát na, akkor kezdjük újra
HMD Skyline: 220 000 ft (snapdragon 7s gen 2 12/256)
Samsung Galaxy A55: 215 000 ft (exynos 1480 8/256)
Motorola Edge 50 fusion: 170 000ft (snapdragon 7s gen 2 12/512)Eddig oké, és a Moto mint látható, olcsóbb...
Ez a kettő meg már eggyel fentebb helyezkedik el szerintem.
Honor 200: 260 000 ft (snapdragon 7 gen 3 12/512)
Realme 6T: 280 000 ft (snpadragon 7+ gen 3 12/256)Szerkesztés után:
Ezeket írtad Te, írok én párat, lehet nem fog egyezni a véleményünk ,de amúgy beszélgetünk, nem egymást b.szogatjuk.Xiaomi 13T / 13T Pro, utóbbi már kissé kilóg, előbbi tény már régebbi, de olcsóbb.
Poco F6 és F6 Pro is szóba jöhetne, de a hivatalos forgalmazás hiányában inkább szürkeAnnyit csavarok a mondandómon, de ezt lehet írtam is, egy laikus szemmel ismeretlen brandnek illene valahol többet kínálnia, hogy kissé kilógjon valamerre a konkurensek közül.
De nem vita tárgya, én nem tartom ezt jó vételnek. Akadnak jobb ajánlatok.
"Minek érveljek neked amikor a hozzászólásokat sem olvastad el? Mert akkor tudnád hogy a konkurencia is pont ennyibe kerül." -
Elolvastam, de mondom, az ellenséges hangnemet nem értem, sose volt bajunk egymással és valószínűleg nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Noukoum
veterán
Minek érveljek neked amikor a hozzászólásokat sem olvastad el? Mert akkor tudnád hogy a konkurencia is pont ennyibe kerül.
A teljesség igénye nélkül:
HMD Skyline: 220 000 ft (snapdragon 7s gen 2 12/256)
Samsung Galaxy A55: 215 000 ft (exynos 1480 8/256)
Motorola Edge 50 fusion: 170 000ft (snapdragon 7s gen 2 12/512)
Honor 200: 260 000 ft (snapdragon 7 gen 3 12/512)
Realme 6T: 280 000 ft (snpadragon 7+ gen 3 12/256)Durva mi, megnéztem a piacot és úgy van ahogy írtam. Elképesztő mik vannak.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Graphics
Jómunkásember
Nem annyiba adják, ez sokkal drágább.
Mielőtt nagyon belémállnál nézd már meg a konkurensek árait.
Hozzáteszem egy mobil miatt ilyen megjegyzéseket tenni egymás felé szerintem felesleges... Ne ironizálj, humorizálj.
Ha szerinted ez jó ár érték, akkor az a te véleményed, szerintem ezt elárazták.
Ilyen hardverrel vagy hasonló teljesítményűvel a többiek közül tudnál pár 220 ezres példát írni.
Úgy korrekt az érvelés. Mindegy biztos fordítva működünk, én ezért 220 ezret nem adnék ki, hát tele a piac életképes ajánlatokkal ..
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz odani2000 #43 üzenetére
Pedig linkeltem is.
Megnéznéd újra?
35-40% jön össze Antutuban .. Szerintem az jelentős.Tény a GPU hozza a legtobbet.
CPUban valóban nincs olyan erős eltérés. De ott is erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Semmi köze a két SoC-nek egymashoz...
Markáns különbség van
Picit olvass csak utána. [link]Tehat meg a túlzó Honor is jobb csomagot kínál...
Értem , hogy nem csak SoCbol áll egy telefon... De időtállóbb az erősebb vas.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nem az a lényeg, hanem hogy nem ér ennyit...
Az nem védi meg, hogy valakinek elég...
Akkor adják olcsóbban... De ez irreálisan draga
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hullagyalázás... Drágán..
Betegek ezzel az árral...
[ Szerkesztve ]
-
-
mhydas99
aktív tag
válasz janeszgol #26 üzenetére
Azert az S23 dragabb. De teny hogy nem annyival, de sokkal-sokkal jobb is ennel. Direkt azert irtam az olcsobb Samukat mert arban azok szorongatjak meg igazan es ugy hogy meg ra is vertek egy-ket lapattal. Mindegy mert ketlem hogy nagyon vennek majd errefele. Alapbol az atlag azt sem tufja mi fan terem a HMD...Samsungot valasztanak majd vagy mas ismertebb markat, akar Xiaomit....
-
tag
Bárcsak a Nokia visszatérne, és oda pakolna rendesen a piacnak, mint fénykorában!
Array Technologies Incorporated
-
haruspex
aktív tag
válasz kbyte1024 #28 üzenetére
Pontosan miről beszélsz? Android, és teljesítményproblémák? Van gagyi kínai soccos tabletem ami teljesen fluid, csak normális a szoftver. szerinted hány éve vannak full hd telefonok? Szerinted minden egy évnél idősebb nem csúcskategóriás telefon teljesímény problémákkal küzd? Vagy ez pontosan miért is? mire szeretnéd használni pontosan amire nem elég ez a teljesítmény? (Am .megjegyzem szeretjük a neppereket....)
Ne keverjük már a szezont fazonnal, nyilván túlárazott. de mint fentebb írtam, ha úgy néz ki az összes hasonló középkategóriás ezen az árszinten nyit.
Milka 78: Egy telefon nem a SOC elsősorban pláne ma már, ettől függetlenül sztem is drága ennyiért. Nem volt a kezemben, nem tudom milyen, és nem is az én dolgom megvédeni, csak azt írtam, hogy ma már majdnem az összes hasonló, hasonló árszinten nyit.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Amiben több az A55: kamera (néha az A54 már az S21 Ultrát is megszorongatta), az előlapi kamera tud 4k-t, IP67, BT 5.3, support.
Ami érdekessé teszi a HMD telóját az a jack csati (már akit érdeke, én már 4-5 éve BT-n élek majdnem teljesen, imádom azt a kényelmet, amit ad, de egy jó jack+alaplapi DAC kombónak talán még én is örülnék). Illetve több BT kodeket támogat, mint a Samsung.
Aki zenére is venne telefont, az elgondolkodhat ezen. -
Milka 78
nagyúr
A jófajta ip minősítés az amikor az Edge 40-et a gyerkőc elcsórta én meg úgy 10 perc kitartó keresés után megtaláltam a kádba mellette amit gond nélkül túlélt.
Ez a csoda átment volna szivacsba.
A szétszerelést adom, bár vannak kétségeim.
A kamera meg a szoftveren múlik az nálam kérdőjel.
Viszont ez az soc...a mostani előtti telóm (Realme GT Master) szintjét hozza ami nem most volt és az sosem volt flagship.
Én ebbe a telóba egy deka fantáziát nem látok és nem igazán értem, hogy mi a célja vele a cégnek.
Az viszont tény, hogy minden drágább lett ami igaz is a fenti két telóra amik szintén túlárazottak, de a HMD még erre is rá tudott tenni.[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
tag
Annyira reális ez az ár érte, minthogy valaki akkora körmökkel szét tudja szedni.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Noukoum
veterán
A Samsung Galaxy A55 195 000 (8/128) és 215 000 (8/256) forintos áron nyitott. Ez pont annyi amennyibe ez a készülék kerül.
#28kbyte1024 Tárhely és memória mennyisége időtálló, SOC szintén bőven elég átlagfelhasználásra.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
haruspex
aktív tag
Ez meg szerelhető, és van ip minősítése, (meg nagyobb a főkamera szenzora, az majd kiderül jobb-e), nekem ezek fontosabbak, de szerintem ilyen áron mindkettő elég drága.
De mondom sztem a középkategóriában megjöttek a "zoom" kamerák, és fellőtték 200 fölé az árakat a gyártók, a kérdés, hogy le tudják-e nyomni a fogyasztók torkán. ÉS a Samsung hirtelen olcsó lett
janeszgol: Ha optimalizálva van, akkor nem lesznek ezzel sem teljesítményproblémák az átlagnak, aki meg játszani akar sztem megnézi, hogy mit vesz.[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
Ennyiert durva....Samsung A55 kb. 70 ezerrel olcsobb es arra meg 3 ev foverzio frissites jon +1 ev biztonsagi. Ha jol emlekszem. Es OneUI-os, IP67-es. Oke, QI-toltest nem tud, Dex sincs benne. De arra meg ott van az S23FE ha mar Samsung. De sok mas markat is momdhatnek amik tobb tamogatast adnak ilyen vagy ennel jobb specivel. A 12 gb ram meg parasztvakitas a 8 gb is eleg mindenre. 4 ev alatt meg a mai akksik nem purcannak ki, 80 szazalekra mennek le max. Uh nem latom ennek ertelmet. Akkor lenne jo ha siman kezzel ki lehetne pattintani az akksit csavarhuzo nelkul es mar mehetne is bele az uj mindez 20 mp alatt. Az nagy kiralysag lenne mint a regi nokias idokben. Megcsinalhattak volna ha mar tenyleges vizallosag igy sincs benne.
-
kampoka
csendes tag
Szögletes sarok lekerekített kijelzővel? Szóval kényelmetlen és cserébe még g*ci bután is néz ki.
-
janeszgol
félisten
Jó méret, de nálam pl az S8 az egyik etalon ebben. A40, S8, sima iPhone, ezek a jó méretek, mint okostelefon. az iPhone Miniért anno meg voltam őrülve, de az már kicsit kisebb az általam vélt tökéletestől.
Az S8 amúgy is Legjobb telefon top 3 nálam. Igen tudom ma sokkal jobb telók vannak, de akkor is Top 3-as. Nem színre, mert pl az i12 kéke vagy az i15 zöldje és kéke nálam mindent visz. Hanem használatra, kialakításra. Imádom az S8-at.
[ Szerkesztve ]
-
KIFLEE
csendes tag
Megvárják amíg a 7s gen 2 1 éves legyen, végülis miért tennének aktuális friss hardvert egy telefonba. A szögletes sarkok lekerekített kijelzővel meg különösen idiótán néznek ki.
-
haruspex
aktív tag
Mondjuk a honor 200 is ugyanezt tudja, és az is ennyibe kerül... Mondjuk azt is sokallom Nincs annyira kedvem hozzászokni ezekhez az árakhoz.
-
TechMagneTic
tag
"Ezzel a képpel illusztrálták, hogy bárki szét tudja szedni a Skyline-t".. Azzal, hogy a hölgy a semmit csvarozza ki éppen, mert a csavarhúzó alatt a képen nincs csavar
-
Insanati
csendes újonc
Nesze semmi...A 800 ciklus után 80% lényegében nem létező vállalás, mostanra a nagy gyártók közül egyedül a Samsung nem ígér ennél tartósabb aksikat a fontosabb modellekbe. Ezt a tartósságot bármelyik nem nevenincs belépő telefon képes már produkálni. Ugyanígy teljesen értelmetlen az, hogy házilag javítható, vagy cserélhető benne az aksi, hiszen olyan kevés frissítés van beígérve hozzá, hogy az alaposan zárójelbe teszi a mobil fenntartható mivoltát. Megértem, hogy egy kis gyártó nem akar belemenni a Samsung és a Google izmozásába, hogy 7 éveket ígérnek be habokra(nézzük már meg mit tud egy most 7 éves telefon kezdeni a mai szoftverekkel, egy S8 pl kevesebbet gurít Geekbenchen mint a HMD Pulse Pro T606-os, többéves, belépő szintű chippel), de azért 7-es szériás Snapdragonnal 4 főverziót talán reális lenne ígérni, hogy 2-3 felhasználót megélhessen és legyen értelme megvenni hozzá a cserealkatrészeket.
-
janeszgol
félisten
Igen azok. Már most csak belépős az SoC. Nagy fenntarthatóság és akkor fog elavulni a 220 ezres HMD, mint a 120-130 ezres A35. Nem érdekel a 12GB ram. Kit érdekel a 12GB ram, a proci gyengeségén nem fog segíteni. Ezért volt nevetséges a Moto G54 PE is. Csak az árban tökre korrekt volt.
Megjegyzem 220 ezerért az SD6 gen1 is karcsú lenne. Még a Sony sem merte 150 ezer ft fölé árazni, pedig aztán ők is tudják ám, hogy kell eladni a szart drágán. . -
Bálint941121
tag
Ez már pofátlanság szintje..remélem nem lesz senki olyan hülye hogy ezt megveszi...
-
janeszgol
félisten
Hát ha ez igaz, akkor nagy baj van. Ez az SoC egy Exynos 1380-al ér fel.
Exynos 1380 vs Snapdragon 7s Gen 2: tests and benchmarks (nanoreview.net)Hülye ez a HMD.
-
Plug Life
senior tag
„lehet integetni, béke jelet mutogatni vagy szívecskét és a Skyline elkészíti a fotót”
True flagship 😂 -
hdavid1
tag
Hogy néz már ki ez a dupla keret... Lumiákon régen jól nézett ki, de ez nagyon furcsa így.
-
ZumZoom
csendes tag
Hogy a HMD mennyire el van tájolva minden szempontból, azt szerintem tökéletesen illusztrálja a kép, amin a telefon szerelése látható.
-
odani2000
csendes tag
Kár hogy nincs IP67 és 3 évnyi Android verzió frissítés, mint az X30-nál.
Viszont a könnyű szerelhetőség ellenére belefért az IP54. +1
A kamerák ígéretesnek tűnnek, nincsenek felesleges 2MP-es szenzorok sem.
A design tök egyedi, Lumia vibe.
220 ezerért elég drága, de pár hónap múlva biztosan olcsóbb lesz és becsúszik 200 alá is.
Nem a legjobb vétel, de nem nevezném lehúzásnak sem.
Kíváncsi vagyok milyen lesz a folytatás, a Skyline G2.
-
atosan
veterán
Hát nem ócsó
Maine Coon
-
fogselyem
senior tag
220 ezer penzert tulzas az, hogy jobbat kapok, de na.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
kcsa
veterán
Korrekt "fenntartható" ajánlat lehetne, úgy háromszor ennyi szoftveres támogatással
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kbyte1024
veterán
Hogy mennyi??????????? snapi 7s gen 2-ért? 2év főverzáért?? Full betegek ezek az már fix!
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- EAFC 25
- PlayStation 3
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...