Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

Topikgazda

válasz #74220800 #5068 üzenetére

Igen, ismetleses kombinacio, tulkepp fejben elore kiosztod a gyumolcsok sorrendjet, beraksz a sorba n-1 elvalasztot, es hogyan valaszthatod ki ezeket az elvalasztokat (vagy a gyumik helyet), az mar megszabja a kivalasztast (elvalaszto elol, hatul, es tobb egymas mellett is lehet, nulla darabok megengedettek).

3.a jo, de a 3.b nem. Mert ha az 1. levelet a 2. helyre rakta, akkor a 2. levelet megint 3 helyre teheti.
    Legegyszerubben azt mondanam, hogy a fixpont nelkuli permutaciok, mivel mind ciklusokra bonthato fel, az a 4 esete'ben 2+2 hosszu ciklusok, vagy 4-es ciklus. Az utobbi 3!-felekeppen lehet (1-es utani sorrend, mindig felirhatod az 1-tol kezdve), a 2x2 meg 4 alatt a 2-felekeppen lehet. A 3 hosszu ciklus mellett fixpont lenne, az nem jo.

Szerintem a 4-esben ugyanezt nem vetted eszre, de akkor jobb osszeszamolas is van, pill... (ma mar 8 ora melo utan 2 versenyfeladat is volt, kicsit belassult az agyam...)

Na lustaztam egyet, szita formulat sejtettem, de ez igy tuti nem jott volna ma mar ossze... [link]

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák