- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
Aktív témák
-
-
dawn
csendes tag
válasz
Donki Hóte #16 üzenetére
Ha tudod használni a más irányú végzettséget, akkor ok. Az én szakmámban nem tudjuk igazán, vagy legalábbi ott nem ahol én dolgozom. Ezért mondtam, hogy sokkal jobban bejön a szakirányú továbbképzés. (Egyébként a melóhelyen is jobban örültek ennek, ez mondjuk mellékes, mert nem azért csináltam.)
Van mérnök haverom, aki szintén megcsinálta a közgázt és azt mondta, hogy szép, meg jó, csak hát mivel másoddiplomával szerezte, nem ért annyira hozzá, és így is csak mérnökként tud elhelyezkedni. Az egy másik dolog, hogy a másoddiploma miatt több pénzt kap mérnökként. De a közgázzal azóta se foglalkozott.
Egy dologban egyet értünk biztosan. ''Sajnos'' :F tanulni kell, mert éhen halsz.
[Szerkesztve] -
-
Eredetileg közlekedésmérnök vagyok és én még szerencsére ingyen végeztem el, jópár éve Budapesten :P
Hogy megérné-e most kb. 1,5 mFt-ért megszerezni egy ilyen másoddiplomát :F :F
Hááát, 1-2 év alatt nem térül meg, az biztos és valószínűleg sok-sok olyan pályakezdő van, akik saját maguk nem is tudnák finanszírozni :( -
bali79
tag
válasz
Donki Hóte #16 üzenetére
Szia!
Mikor és hol végezted a közgázt? Most én is arra készülök és nagyon érdekelne, hogy szerinted megérte-e (azt tudom, hogy élvezted, de 450000 Ft/év :Y tandíjért jó lenne, ha hasznos is lenne )
Neked mi volt az első diplomád? (Nekem építőmérnöki diplomám van)
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
nekem az a meglátásom hogy ha 2 diploma van akkor sem fognak jobban kapkodni érted a munkaerőpiacon.vagy tévedek?
-
Én meg azt mondom, hogy inkább többet ér egy teljesen más irányú másoddiploma, mint az alapvégzettségedre ráhúzni még valami szakosítót.
Mérnökként vacilláltam, hogy szakmérnöki, vagy Közgáz, aztán szerencsére a Közgáz mellett döntöttem. Igaz, hogy először azt sem értettem, hogy miről beszélnek az órákon, de aztán hihetetlenül jó volt.
Igaz, hogy a diplomával önmagában semmit sem ér az ember, de akinek diplomája van, arról jobban elhiszik, hogy képes hasznosítani magát.
Tudjátok, aki tanul az hülye; aki nem tanul az viszont hülye is marad :DDD -
fokukac
nagyúr
egy frissen végzett közgazdásznak (aki 5 évig tanulta) milyen értelmes másoddiplomát ajánlanátok? :U
de most komolyan. szeretnék érteni is valamihez... :D -
efge
aktív tag
egy normalis masoddiplomaval NAGYON SOKAT lehet lenditeni az ember karrierjen!! gondolok itt pl szakmernoki (kulonoskepp minosegbiztositas) vagy specko penzugyi vegzettsegekre. ezek altalaban 1-2 ev alatt lefutnak, es mivel dolgozol mellette, van penzed ra. a befizetett penz 30 szazaleka leirhato adobol, az iskolaba pedig el kell engedjenek a munkahelyrol.
a legjobb befektetes a tudas, a sajat tudasod gyarapitasa...
szoval az eredeti kerdesre valaszom: igen... -
dawn
csendes tag
Én megcsináltam az okleveles adótanácsadóit a MKVK képzésen, és szerintem nagyon megéri! Sokkal jobban, mint pl. egy közgáz másoddiploma.
Szerintem jobb egy, az alapvégzettségedhez kapcsolodó szakirányú továbbképzés, mint egy attól távolabb eső témájú másoddiploma. Az előbbi jobban hasznosítható, az utóbbi jobban hangzik.
Pl. az egyik kolleganőm megcsinálta a közgáz másoddiplomát, ugyanolyan diplomát kapott, mint aki 5 évig nappalin tanulta, ő pedig 2,5 évig pénteken és hétvégenként. Kiteheti a diplomáját az ablakba, mert semmit nem tud csinálni vele a gyakorlatban.
Én az adótanácsadóval megkaptam az összes kollégát a nyakamba, akinek adózással kapcsolatos gondja van :B Ja, meg az összes ilyen tárgyú munkát. De legalább van mire használni, és mint tudjuk csak két dolog biztos az életben: a halál és az adók. :DDD
(Közben pedig telik az adószakértőihez a gyakorlati időm :) ) -
Loretto
veterán
na agyoniskolázott lesze? :D télleg mikor dől el hogy végleg felvesznek?
-
-
jamez
senior tag
én a Debreceni Egyetem MBA képzésén szereztem 2. diplomát. Mivel szombatonként volt kivitelezhető volt akkoriban, főleg hogy a munkahelyemen is elfogadták, hogy néha kihagyok 1 hetet. De normális meló mellet nehéz szerintem. Másik, hogy 2 diplomával sem érsz majd többet, csak jó érzés elmondani magadról. Attól még egy szakközépes munkás ugyanannyit kereshet....
-
-
_Hunter_
őstag
Ja és még egy kérdés, de ennek topicot nem akarok nyitni.
Kell most vonulni katonának szeptemberben, vagy nem lesz már vonulás. Én úgy tudom, hogy már nincs vonulás. Elfogadták ezt a rendeletet vagy mit. -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Idén februárban diplomáztam a Pszf-n. Most már dolgozok meg minden. Erőteljesen gondolkozom rajta, hogy visszamenjek-e egy második diploma megszerzése érdekében. Igazából az adótanácsadói szakképesítés tetszene nekem, de ahhoz gyakorlat kell. Az meg most nincs. Szóval lenne egy Európai Uniós szakközgazdász képzés vagy valami hasonló. Egy félév 87K ami szerintem nem olyan vészes.
Egy pár tanács jól jönne. Van aki másoddiplomára jár? Megéri? Mennyire foglalja le az embert? Ilyesmik.
Aktív témák
Hirdetés
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Újszerű Samsung 34 -es hajlított monitor - 3440x1440px / HDR10 / 100Hz / USB-C PD 90W (S34A650UXU)
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged