Hirdetés
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoDaFoNe
aktív tag
eccét ki tudja? nagyon tetszik!
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
Valaki skórpiót is tart?!Ez lenne a következő amit szeretnék!
Amugy meglepődtem hogy meg telt 30 hsz-al a délután?
Én eddig vettem háttereket a terráriumba de valaki csinál otthon egyediket? -
rebel56
tag
Annyi biztosan kimondható, hogy általánoságban a hímek jóval rövidebb ideig maradnak életben, az ivarérést követően meg vannak számlálva a napjaik.
A nőstények életkora közt fajonként jelentős eltérések mutatkozhatnak, több helyen az átlag 15 év körüli becslést olvastam, de számoltak már be 38 éves példányról is, elég nagy a szórás. A hobbinak még nincs itthon több évtizedes múltja, hogy saját tapasztalatainkat osszuk meg. -
Yaye
őstag
Azt, hogy hogy oszolhat meg a vélemény hogy egy pók meddig él. Ezeket is szaporítják, biztos vannak akik tenyésztők és tartók is egyben, gondolom, ott vannak egy csomó állatkertben is, nem értem hogy lehet vita kérdése hogy kb meddig él. Nekem, laikusnak ez nem sokkal kevésbé abszurd, mint az élet puszta megléte fölötti nézeteltérés.
Hidd el nem kötözködni akarok. Ha elmagyarázod hogy mennyiben problémásabb megállapítani egy pók élettartamát, mint a macskákét vagy a dzsungáriai törpehörcsögét, azt megköszönöm. -
Kígyó
senior tag
Jah, igen, szép történet egyébként, csak szvsz nem igazán illik ide. Ritkán él le egy madárpók egy életet egy embernél, főleg úgy az az ember fel is jegyzi a dátumokat és publikálja is. De még ha így is lenne, egy-egy adat elég kevés lenne ahhoz h általánosságban beszélhessünk..
-
Yaye
őstag
Mi az hogy megoszlanak?! Erről a híres Monty Python papagájjelenet ugrik be:
(Kisállat-kereskedés. Az eladó épp lehajol a pult mögött - így próbál elbújni -,a vevő pedig egy kalitkával 1ép be, amelyben egy döglött papagáj van.)
VEVŐ: Jó napot kívánok, reklamálni szeretnék. Elnézést, Miss!
ELADÓ:
(Föláll) Hogyhogy ''Miss''? Nem látja, hogy férfi vagyok?
VEVŐ: Bocsánat, meg vagyok fázva. Reklamálni szeretnék.
ELADÓ: Sajnálom, kezdődik az ebédidő.
VEVŐ: Ne törődjön azzal, barátom, ezzel a papagájjal kapcsolatban kívánnék panaszt tenni, amit nem egészen fél órája vásároltam ebben a boltban.
ELADÓ: Igen, a Kék Norvég! Mi a baj vele?
VEVŐ: Nos megmondom én, barátom, hogy mi a baj vele! Döglött, az a baj vele!
ELADÓ: Nem, csak pihen. Nézze!
VEVŐ: Higgye el, meg tudom különböztetni a döglött papagájt az élőtől (benéz a kalitkába), és most éppen egy döglöttet nézek.
ELADÓ: Nem, nem döglött, csak pihen. Csudaszép papagáj, igaz? Gyönyörű a tolla.
VEVŐ: A tollnak ehhez semmi köze. Nem él.
ELADÓ: De, csak pihen.
VEVŐ: Na jó. Ha pihen, akkor felébresztem. (Bekiabál a kalitkába.) Halló, Polly! Ébresztő! Kapsz egy finom tintahalat, ha fölkelsz, Polly papagáj!
ELADÓ:
(Meglöki a kalitkát.) Látja, mozog!
VEVŐ: Dehogy mozog! Maga lökte meg a kalitkát!
ELADÓ: Nem.
VEVŐ: De igen. Polly! Ébresztő! (Kiveszi a papagájt és a lábánál fogva csapkodni kezdi a pulthoz.) Hasadra süt a nap! (Tovább csapkodja.) Polly papagáj! (Földobja a papagájt a levegőbe, és hagyja leesni a földre.) Na látja, az ilyet hívják döglött papagájnak.
ELADÓ: Nem, csak megijedt.
VEVŐ: Megijedt?
ELADÓ: Persze. Megijesztette épp, amikor ébredezni kezdett. A Kék Norvég nagyon ijedős.
VEVŐ: Na, idefigyeljen. Amikor megvettem, maga azt mondta, hogy csak azért nem mozdul, mert sokat rikácsolt és kifáradt.
ELADÓ: Azt hiszem, visszavágyik a fjordokhoz.
VEVŐ: Visszavágyik a fjordokhoz?! Miféle beszéd ez?! Mondja, vajon miért esett rögtön hanyatt, ahogy hazavittem?
ELADÓ: A Kék Norvég szeret a hátán feküdni. Gyönyörű a tolla.
VEVŐ: Vettem magamnak a bátorságot, hogy megvizsgáljam ezt a madarat és kiderült, hogy csak azért ült rajta a hintán, mert maga odaszögezte.
ELADÓ: Persze, hogy odaszögeztem. Ha nem szögezem oda, szétfeszíti a rácsot, és huss!
VEVŐ: Hát ebből elegem van. Értse meg, ez a papagáj akkor sem mozdulna, ha maga négymillió voltot vezetne bele! Értse meg, hogy elpusztult!
ELADÓ: Nem, csak honvágya van.
VEVŐ:
(Üvölt.) Nincs honvágya! Elhunyt! Megszűnt létezni! Ez a papagáj nincs többé! Kimúlt és megtért a Teremtőhöz! Ez egy néhai papagáj! Állati tetem! Az élettől megfosztva békében pihen! Alulról szagolja az ibolyát! Földobta a talpát, beadta a kulcsot, a fűbe harapott! Ez egy ex-papagáj! (Leteszi a pultra a papagájt.)
ELADÓ: Akkor kicserélem. (Kimegy.)
VEVŐ: (A közönséghez.) Ha az ember bármit el akar érni Angliában, rojtosra kell beszélnie a száját.
ELADÓ: (Visszajön.) Megnéztem, sajnos nincs több papagájunk.
VEVŐ: Áhá! Értem én!
ELADÓ: Viszont... van egy csigánk.
VEVŐ: Tud beszélni?
ELADÓ: Igen.
VEVŐ: Tényleg?
ELADÓ: Nem.
VEVŐ: Hát akkor bajosan lesz jó papagáj helyett. -
Kígyó
senior tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Szvsz erre már inkább csak ''tudományos körökben'' adnak..
-
Yaye
őstag
A ''fajta'' az nem csak és elsősorban rendszertani kategória, hanem általában ''féleség'' jelentéssel is bír. Tehát önmagában az hogy ''milyen fajta pókokat tartasz'' nem helytelen, ellentétben azzal ha kifejezetten a pók ''modellszámára'' céloz faj helyett fajta kifejezéssel.
Ha pedig szőrszálhasogatunk, akkor jól is nézne ki ha egy egész fajt tartana otthon
Legfeljebb valamilyen fajút.
De hogy ON is legyek egy picit: mennyi ideig élnek ezek a jószágok?
Avicularia: úgy legyen ötösöm mint ahogy megesküdtem volna hogy föl fogsz bukkanni!
A PH régi nagy nevei sosem tűnnek el egészen, hanem csak csendben figyelnek... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kígyó
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Hogy tartottad a blondit? Mekkora volt mikor elpusztult?
-
tomika
aktív tag
De jó, hogy kezd feléledni ez a topic is!

Mindenki linkelhetne képeket a saját pókjairól, így legalább itt szembenézhetek az arachnofóbiámmal!
-
Calibos
addikt
linkelj arról amit otthon tartasz, (ezek szerint madárpókból több fajtát tartasz otthon, vagy csak egy fajtát de abból többet)

ha leírod azt a bonyolult latin nevét akkor én a googlén szépen rákeresek és megnézek egy képet róla mert engem érdekel...mivel a lista hosszú ezért nem fogod megtenni.
úgy tapasztaltam ahány dokumentumfilmet láttam sosem volt a szakértők véleménye a azonos. -
stanci
aktív tag
Ezek szaporodnak fogságban vagy minden egyes eladó példányt a természetes élőhelyén fognak be?
-
Thrawn
félisten
válasz
Avicularia
üzenetére
Elég ijedős jószág bár mostanában kezd kicsit 'bekeményíteni'. Ez alatt azt értem, hogy nem menekül el a csonti elől (később persze rájön hogy Ő az erősebb
), nem bújik el az első levegőmozgásra stb. Viszont építkezni nagyon tud! Órákig el tud szórakozni a tőzeg ide-oda pakolászásával.
Ja és a csáprágóját inkább nem piszkálnám ha lehet, már szépek a rágói
Még abban sem vagyok biztos, hogy véletlenül nem vagyok-e allergiás a mérgére. -
Kígyó
senior tag
válasz
kavicssli
üzenetére
Nem kötözködni akarok, de ha már már te okítod itt a népet, akkor kicsit jobban nézz utána a dolgoknak.. A Brachyplema nem faj, hanem nem! A fajnevet pedig max akkor írják nagy betűvel, amikor mondatot kezdesz vele..
A madárpókok pedig mérföldekre vannak az intelligenstől, még agyuk sincs..
Így egy kicsit ilyen ''Vak vezet világtalant..'' ez a dolog..
Tudom nem könnyű itthon ''szakirodalmat'' beszerezni itthon a madárpókokról, és azok nagy része elavult, de ezek kb annyira alap dolgok a madárpókozásban, mint sztechben h mi az a hardver, szoftver stb.. -
tomika
aktív tag
Milyen sűrűn vedlenek?
A természetben van valami ellenségük?
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
Csatlakoznék egy ilyennel: [link]
Állítólag első póknak tökéletes.
Tetszik
-
kavicssli
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Tudsz képeket linkelni a terráriumodról! Ja és valami jó terráriumos és pókos linket?!
-
Avicularia
veterán
kommunikációra csak párzáskor van szükség
egyébként ha kisebb nálam ,akkor kaja,ha nagyobb ,akkor jó lesz vigyázni
párzáskor feromonokkal ,illetve dobolással és integetéssel dumálnak
egyébként a madárpókoknak a lábukon van a fülük
hallani ugyan nem hallanak ,de érzékelnek minden rezgést -
pweisz
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Ha a pokok nem adnak ki hangot akkor hogy komunikálnak egymásssal?
-
Avicularia
veterán
némely fajnál ,mint pld,avicularia ,elvileg lehet nőstényt és himet együtt tartani,békésen élnek egymás mellett,de nem ez a jellemző
bizonyos fajok,pld a legnagyobb,a theraphosa leblondi képes kiadni hangot ,un.stridulál
ha jól tudom ,akkor ezt a csáprágói összedörzsölésével éri el -
tomika
aktív tag
Pók-témában nagyon jól kiokosítotok! Köszönöm!

A pókok hogy bírják egymás társaságát? Egy terráriumban csak 1 pók lehet?
Bárminemű hangot képesek kiadni? -
Avicularia
veterán
nagyon változó a viselkedésük,egy konkrét egyednek is
a chileim sokáig nyugodt volt,kézen is sétáltattam néha,aztán egyszer vizestálcsere közben megtámadott
szerencsére nem harapott meg ,csak a kezemre ütött
azóta is néha piszkálásra egyből fordul meg,néha meg teljesen egykedvüen tűri,semmit nem csinál
ezért mondják sokan,hogy az agresszív fajok jobbak,azoktól mindig tudod mire számithatsz
-
Sanya
nagyúr
én már olyat is láttam, hogy nekiugrott az illető nyakának, és 1 perc alatt kiszívta belőle az össze svért, aztán leugrott róla, belemászott a fotelba, bekapcsolta a tv-t, elővett egy finom borsodit, és rácsapott a fickó csajának a seggére, és azt mondta: főzz valamit bakker!!!
-
kavicssli
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
De komolyan mondom hogy nem tudtam hogyan csinálta az a kis fránya''usumbara''

-
Avicularia
veterán
ha normálisan le van zárva a vivárium,akkor nem tudnak kiszökni
viszont körültekintőnek kell lenni,mert nagy szabadulóművészek -
kavicssli
addikt
Ezért is nyitottam a topicot hogy lássák az emberek hogy ezek nem azok az emberevők amik a filmekben vannak!
A pára?
Általában magas kb. 60-80% fajtól függően
Nézzetek szét itt is hátha találtok valami jót![link]
Egyszer valahogy sikerült kimásznia az egyik pókomnak ami elég veszélyes példány de még a mai napig nem jöttem rá hogy hogyan szabadult ki!
-
padee
tag
Ezek gyonyoru allatok, pedig en utalom a pokokat.
Vagyis inkabb irtozom toluk, de ezek tetszenek.
a terrariumbol nem masznak ki?
milyen homerseklet, para kell nekik?
[Szerkesztve] -
VoDaFoNe
aktív tag
Pedig gyönyörű pókok. Lány létemre megletősen kedvelem a pókokat. persze vannak kivételek...
De ezek gyönyörű szépek. Kár hogy nincsen mert a bátyám és édesanyám aratnofóbiás.
Majdnem 13 évesen pedig sztem nem lenne jó vitatkoznom velük. 
-
Dilikutya
félisten
A hideg futkos a hátamon ettől a pár képtől
. -
kavicssli
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Elég nagy!Csak nagyon kényes jószág!
-
kavicssli
addikt
Ha van a PH usereknek kérdése nyugodtan tegyék fel!!!
-
kavicssli
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekem a következők vannak!
Brachypelma smithi
Citharischius crawshayi
Psalmopoeus cambridgei
Pterinochilus usumbara
Theraposa Blondi -
kavicssli
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Nagyon szépek gratula hozzá!

-
tomika
aktív tag
Hát én simán kikészülök a pókoktól, de most kiváncsivá tettetek.
Ezek a pókok milyen gyorsak? Láttam pár pók-terráriumot. A pókok csak ültek egy helyben. Kajálást leszámítva ezek mozognak amúgy?
Ezt találtam:
[link]
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
nagyon jó hogy van egy madárpókos is aki itt a PH-n van! Milyen pókok vannak neked?
-
Calibos
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
húúú de gyönyörű egy példány. ez melyik fajta?
szerintem a nevét rosszul írtad le, a google nem talál semmit(pterinoculus murinust)
[Szerkesztve] -
Avicularia
veterán
na itt is nyilt madárpókos topik

én kb 12 éve foglalkozom pókokkal hobbi szinten
azzal vitakoznék ,hogy nem agresszívak,próbálj meg egyszer egy pterinoculus murinust kézbefogni
általában a közép és délamerikai fajok közül kerülnek ki a szelidek
az ázsiai és afrikai fajok túlnyomó többségben mind agresszívek
ez tetszik nagyon mostanában csak nagyon húzós ára van,itthon nem nagyon kapható![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060306/PMET13_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
Calibos
addikt
válasz
kavicssli
üzenetére
téged is mart már meg?
gyerek miatt nem tartok ilyen állatokat. Tudom van lakat, lánc stb,- de egy gyereknél sosem lehet tudni! Nem kockáztatok, (én tisztában vagyok a helyzetel) de a legtöbb nő hisztériát kap ilyenektől.
ismerősnek van kigyója, pókja is( beszélgettem vele), elégé kényes dolog ilyeneket tartani és lusta vagyok ilyenekhez.
kezdünk áttérni chatelésbe
-
kavicssli
addikt
Hideg borogatas meg esetleg a hazi orvos megnezi nem tobb legalabb is nalam.
Szerintem ez a szag tema nem igaz.
Miert nem probalsz meg egyett tartani?Vannak eleg strapabiro pokok-ez igy csuny megfogalmazas van olyan pok ami sokmindent kibir- mert a tobbseg eleg kenyes igenyes.Hofok ,paratartalom stb... -
Calibos
addikt
válasz
kavicssli
üzenetére
tudom.
kell ilyenkor valamilyen ellenszérum vagy gyógyszeres kezelés? vagy a fajtától függ?
madárpók azért korrekt egy jószág mert nem támadó kedvű
viszont nem tudom mi az igazság, de igaz hogy a madárpók a gazdi illatát felismeri és ezért megtudja különböztetni az idegen szagot a ismerős szagtól? -
kavicssli
addikt
Hat igen nem ez a megoldas.Amikor neztem hogy eszi meg a pok a tucskot en se hittem el de ez van. a poknak van szaja a csapragok alatt.igen es ez tevhit hogy kiszivja. belefecskendezi a merget ami segit lebontani a tucskot masszava es elkezdi szepen bekajalni.Hihetetlen de igaz

-
Calibos
addikt
most olvasom: madárpókkal játszani? A hangya is a maga módján nagyon-nagyon intelligens még sem lehet velük játszani

valamelyik helyen a királykobrákat is majdnem hogy háziállatként tartják mert hasznosak, sőt még is lehet játszani is velük, csak hát az életükkel játszanak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kavicssli
addikt
Termeszetesen belehet szerezni eletveszelyes fajokat is barmelyik allatkereskedesben!
A ritka es vedett fajokhoz kell engedelz CITES.
Egyaltalan nem agressziv csak nehany peldany de azok is csak akkor ha veszelyt ereznek akkor vagy tamadoallasba allnak vagy a potrohajukrol az irritalo szort bombazzak. -
Calibos
addikt
na majd jól megmar téged ha nem vigyázol

tudom nem a mérgük hanem álkapcsuk miatt veszélyesek, régebben jártam ilyen kiállításokra csak hát nehéz csajozni ilyen állatok mellett és szüleim se engedték volna…
mit értesz a legveszélyesebb pókfaj alatt? legálisan be lehet szerezni az életveszélyes fajtákat is?
ja a madárpók nem agressziv ha jól tudom.
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
Aqvariumban tartom akarom mondani nem aqvarium mert abban ugze halakat tartunk hanem vivariumban-terrariumban tartom oket. A kisebb peldanyok rovarlarvat a tini pokok tucskoket es van 2 pokom akik mar kisebb egereket esznek!?

Lenne egy kerdesem. Szerinted a pok hogy eszi meg a tucskot kiszivja belole a let vagy nem?
Majd kivancsi vagyok a valaszodra mert megmondom mi az igazsag
-
-
kavicssli
addikt
Rem vannak olyan emberek akik foglalkoznak vagy szeretnenek foglalkozni ilyennel. Ha nem akkor nagyon sajnalom akkor zaratom majd a topicot.
Rem nem igy lesz..
Kerdezzetek es valaszolok. -
kavicssli
addikt
Ezeket az allatokat sokan elitelik de figyelemre meltoak.
Elsodleges szempont az hogy nagyon inteligensek.Szerintem egy kezdo is siman megbirkozik egy ilyen alattal. mondjuk nem a legveszelyesebb pokfajjal kell kezdeni. -
kavicssli
addikt
Ezt a topicot azert nyitottam meg mert 3 eve tartok madarpokot es azoknak szeretnek segiteni akik raszannyak magukat hogy tartsanak otthon egy ilyen egzotikus allatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Projektor topic
- Bestbuy játékok
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) SAMSUNG/ KINGSTON DDR4 8GB RAM - Memoria modul
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- PC /i5-3470/8GB/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Legfeljebb valamilyen fajút.
A PH régi nagy nevei sosem tűnnek el egészen, hanem csak csendben figyelnek... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/98/Avicularia_versicolor_9_Fh.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060306/Grammostola_rosea_adult_m_C3_A4nnlich_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)