Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rebel56
tag
Annyi biztosan kimondható, hogy általánoságban a hímek jóval rövidebb ideig maradnak életben, az ivarérést követően meg vannak számlálva a napjaik.
A nőstények életkora közt fajonként jelentős eltérések mutatkozhatnak, több helyen az átlag 15 év körüli becslést olvastam, de számoltak már be 38 éves példányról is, elég nagy a szórás. A hobbinak még nincs itthon több évtizedes múltja, hogy saját tapasztalatainkat osszuk meg. -
rebel56
tag
Arachophilia rulZ... A terráriumokat saját kezűleg szoktam készíteni, biztonságosak, így nem tartok tőle, hogy meglógnak. Erre egyébként eddig egyszer volt példa nálam 5 év alatt, azért is csak magamat okolhatom. A pók meg hamar meglett, csak izgalmasabbá tette a reggelem.
-
rebel56
tag
válasz Avicularia #123 üzenetére
Rovarok?
-
rebel56
tag
Erről még nem hallottam, de valószínűtlennek tartom, hogy általános művelet lenne! A pókok a méreganyaggal bénítják meg az áldozatot, a méregkarmok okozta mechanikus sérülés nem elegendő a táplálékállatok elejtéséhez, így egy ''méregtelenítés'' a pók életébe kerülhetne, szvsz.
kavicssli: pü ment!
[Szerkesztve] -
rebel56
tag
válasz Avicularia #145 üzenetére
Szvsz az ízeltlábúak törzsén belül van a rovarok osztálya, a pókok pedig a pókszabásúak közé tartoznak!
-
rebel56
tag
válasz Avicularia #150 üzenetére
Avicularia: Tessék!
[link]
VoDaFoNe: akkor ugyanazt mondtuk, ugye?
szerk: mi a bonyolult ebben? A törzs az osztálynál nagyobb egység, az ízeltlábúakon belül vannak rovarok, pókok, rákok, stb., de a pókok azok nem rovarok!
[Szerkesztve] -
rebel56
tag
De tényleg, mintha lenne egy kicsi, legalábbis a tagolásban! Amiket kiemeltél, oda nem írja, hogy osztály! (mert persze nem is azok) Mindenesetre ennél autentikusabb forrást kellene keresni, nekem ez volt az első link, amit kidobott. A lényeg, amiből kiindultunk, azért jól láthatóan benne van.
-
rebel56
tag
válasz kavicssli #173 üzenetére
Ezt a kérdést nagyon nem értem! Egyrészt azt írtad, már 3 éve tartasz pókokat. Másrészt rögzítetted, hogy ez meg minden este ''odatémáz'' .. ha mi most leírjuk, hogy mondjuk hetente egyszer, az hogy oldja meg a problémád?
szebben: pl. defekálni, üríteni, odapiszkítani, kitolni a kábelt stb. -
rebel56
tag
Kígyó: Nem akarsz feltenni párat a képeid közül? Már láttam őket valahol és .. hát..
kavicssli: Igazad van, ez a kifejezés nem passzol ide! És, szerinted hasmenése lehet, vagy mi? Frissen, nedves vattával, fülpiszkálóval egész szépen le lehet takarítgatni! Mivel szoktad?
Dragon003: Szvsz ahogy Kígyó is írta, egy kisebb példánnyal lenne célszerűbb kezdeni a hobbit! Írjak Neked privátban címeket, ahol találsz eladó fajok listáját árral együtt? -
rebel56
tag
Ezek nagyon aranyosak tudnak lenni! Nekünk egyszer a mosdóban, az ajtó melletti repedésben bukkant fel időről időre egy ilyen kispók, apu volt hogy tett oda neki szúnyogot.
Most voltam épp bizniszelni, elvitték a vöröstérdűmet, nemsokára pedig beszerzek egy A. geniculata hímet és akkor aztán hamarosan jöhet a nász!! -
rebel56
tag
Látom egyre csökken az érdeklődés a topik iránt.
A nőstény mellé megvan az Acanthoscurria geniculata hím is, de elég nyeszlett kis példány, még legalább két vedlés kell neki az ivaréréshez.. Meg bővült az állomány egy skoresszal. Most összesen ennyien vannak, meg a tápláléklánc eggyel alacsonyabb fokán az argentin erdei csótány (Blaptica dubia) tenyészet. -
rebel56
tag
Szia!
Nem, az imperator nem jött össze, így egy Hadogenes paucidens-t vásároltam!
Kicsit aggasztó amiket írtál, mondjuk számítottam hasonlóra. (eladhatatlan)
Neked ez saját szaporulat?
Hány utód született összesen?
Meddig neveled őket, mi lesz a sorsuk ha nem tudod eladni őket? Gondolom szorít az idő, elég gyorsan fejlődnek, rohamos ütemben. -
rebel56
tag
Szia!
Szerintem is gyönyörű! Nem tudod véletlen mi a magyar / kereskedelmi forgalomban elterjedt neve? Készítettem róla két képet, nem olyan szépek, de a lényeg látszik:
[link] (alul)
Összesen hány pókra rúg most az állományod? Szegeden laksz, ugye? (DG) Slim-et ismered?
szerk: azt, hogy szorít az idő, úgy értettem, hogy 80 db nagyméretű genit elhelyezni.. hát az elég nagy helyigényű, főleg, hogy nem csak ezek vannak Neked.
[Szerkesztve] -
rebel56
tag
Gratulálok a szaporulathoz!
Végül minden állatod ki kell árusítanod az utazás miatt? Vételi szándékom most nincs, csak érdekelne, mennyiért mennek az immanisok? -
rebel56
tag
válasz (Kolombusz) #311 üzenetére
Azért nincs ám olyan vészes ára elkezdeni ezt a hobbit. Egy Ac. geniculata bébit már kapsz boltban 500, tenyésztőtől 300 Ft-ért, s az ilyen kis méretűek még terráriumot sem igényelnek - megteszi a méretének éppen megfelelő műanyagdoboz (filmes -> kaviáros -> margarinos -> mikrós)
-
rebel56
tag
''hálójukat szövögetik az Edgar Allen Poe-k'' - Malacka és a TaHó
(Up-nak jó volt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest