- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
"A kext felteszem a drivert jelenti a Mac világában".
Igen olyasmi. amúgy a kernel extension rövidítése."Azt hittem a dual boot az az amikor az OSX en futás közben emulálsz egy wint."
Nem. Dual boot az amit te is akarsz, hogy külön partición/vinyón van két külön OS, amiket natívan tudsz futtatni, de egy időben csak egyet.
Emulálni/virtuális gépre feltenni OS-t természetesen bármikor lehet, ehhez csak egy külön prog kell, ami adja a környezetet, osx-en pl: vmware, parallels."A rendszer telepítés után kell a különféle kexteket telepíteni, ugye? Nincs semmi pre-install dolog, vagy ilyesmi..."
Igen, lehet utána is, sőt sok dolgot érdemesebb ott, viszont van pár fontosabb kext, amit nem árt OSX telepítéskor feltenni. Ezeket majd ha telepítesz, és megadod hogy melyik vinyóra települjön (vagy talán a következő képernyő, már nem emlékszem pontosan), lesz bal oldalt alul egy Customize gomb, ott tudod kipipálni a szükséges kexteket. Na ez az, aminek utána kell nézni, h mi kell! -
varsam
őstag
több fajta hackelt osx van, lehet pár nem fog menni, míg másik igen...
Dual boot azt jelenti, h két os van a gépeden, de ezeket nem egy időben futtatod
Kétlem h ne működne, ezt chameleon megoldja.
Viszont előbb win legyen fent, utána osx. Ha fordítva rakod, akkor a win felülírja a már meglévő bootloadert és nem fogod tudni indítani az osx-et, csak külön boot cd-vel, illetve űjra kell tenni akkor a chameleont.
Azt ajánlom mindenek előtt tájékozódj részletesen, hogy milyen kexteket kell feltenned, melyik osx verziók mennek fel a gépedre és csak utána kezdj el telepíteni, mert különben csak kudarc lesz a vége és elmegy a kedved.
www.insanelymac.com/ itt keress rá a lapodra és olvasd miket írnak róla. -
varsam
őstag
Ha retail (eredeti) osx-et akarsz telepíteni, akkor először kell egy boot dvd (pl iBoot), amin van chameleon és be tudod bootolni az eredeti dvd-t és arról telepíted a rendszert. Ha kész, akkor majd a rendszer alól telepíted a végleges chameleont.
Ha hackelt verziót teszel fel, akkor azok már alapból telepítik a chameleon-t, neked csak ki kell pipálnod h telepítse a Customize résznél.
Az alább linkelt HCL-be van az alaplapodhoz egy leírás linkelve, azt olvasd át.
-
varsam
őstag
válasz
poczabence #5702 üzenetére
chemeleon-nál nyomj egy lefelét, és ott ki tudod váltasztani, hogy verbose módban bootoljon.
-
varsam
őstag
Mivel már van 10.6 snow leopard, én azt ajánlom, hogy azzal próbálkozz.
Eredeti (retail) osx-et is fel lehet tenni, sőt sokan arra esküsznek a hackelt osx-szel szemben, de nekem pl nem akart működni a dolog (valszeg én csináltam rosszul) viszont egy hackelt féle elsőre felment és működik 100%-osan.
Milyen konfigra menne?
-
varsam
őstag
válasz
Pret_1G #5613 üzenetére
új noti?...érdekes probléma
EX600-ra a Hazarddon kívül próbáltál másik snowleo-t feltenni? Szerinted egy iBoot + Retail megoldás működőképes lenne? Jövő héten jön az új vinyóm és valszeg újra kell raknom a rendszert, ha csak vki addig nem ad valami jó megoldást particiók másolására.
-
varsam
őstag
-
varsam
őstag
A Graphics update-et szerintetek fel merjem rakni? Nem használok külön kextet a vga-hoz, hanem com.apple.Boot.plist-be van beszerkesztve a Graphicsenabler.
-
varsam
őstag
válasz
HalasKYO #5559 üzenetére
Nehogy már hekkelt osx-et használj eredeti apple gépen
Neked ilyen dolgokkal nem kell foglalkoznod, mint amiről ebben a topikban szó van.
Szedj le egy retail lemezt, vagy vedd meg, itt 8300 HUF és akkor lesz egy eredeti Snow Leopardod.Így, hogy nem tudod mi van fent, ajánlott újrarakni az egész OS-t, amivel együtt elveszik minden adatod, ha nincsenek külön particiók. Mentsd le ami kell egy másik vinyóra, pendrive-ra, dvd-re aztán hajrá
-
varsam
őstag
windows alól Macdrive 8 progival tudod írni/olvasni a mac-es particiókat.
-
varsam
őstag
válasz
RenciDavid #5459 üzenetére
-
varsam
őstag
megjött a 10.6.4.
Ha van valakinek vmi infója hacki témába, milyen kexteket kell cserélni stb, ne tartsa magában -
varsam
őstag
mivel tök más fájlrendszert használ az osx, ezért nem fogod látni a dvd tartalmát (bár linux tudja olvasni azt hiszem, de mind1) de ne is foglalkozz vele, ott van minden hidd el. Az iso fáljt pedig egyszerűen csak írd ki képfájlként pl neroval.
Boot-ról nem tudok nyilatkozni. -
-
varsam
őstag
ezért tök fölösleges szenvedned osx-el, csak hogy feltörj vmi wifit
Használj blacktrack linux-ot
Egyébként oprendszer letöltéséhez meg google(#5288) Dani133013
pl nvkush-t próbáld, de itt van több is.
Ha chameleon bootloadert használsz, akkor meg: [link] illetve [link]
Ehhez a módszerhez nem kell semmilyen vga kext. -
varsam
őstag
A hőmérsékletekhez csak a legújabb fakesmc-t kell feltenned, elvileg azzal már tudod monitorozni a procit is.
Az első problémád nem teljesen értem.
De chameleon v2 rc1 v rc2 talán újabb bootloader mint ami neked van most, lehet érdemes lenne kipróbálni. -
varsam
őstag
-
varsam
őstag
Kext Utility, ezt csak elindítod és lefut.
Ha nviject nem megy, akkor próbáld nvkush-t. (de ne egyszerre a kettőt)
A com.apple.Boot.plist módosítás nem megy? Ha így csinálod, akkor nem kell semmilyen kext.
-
varsam
őstag
Másold át a fájlt valami másik mappába (Documents pl) ott nyisd meg és szerkeszd. Ha kész vagy, akkor másold vissza az eredeti helyére, kérni fogja az admin jelszót, azt megadod és kész. Ezután indíts egy Kext Utility-t, várd meg még lefut és restartolj. Utána mennie kell.
-
varsam
őstag
Ha van az extra mappában com.apple.Boot.plist fájlod, akkor tedd be ezt a két sort:
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>Amennyiben nincs, akkor nvkush v nvinject kextet haszálj.
A server, az server, más célt szolgál mint a desktop. Normál felhasználásra ne azt tedd fel.
-
varsam
őstag
válasz
steveistvan #5224 üzenetére
Sorry, csak elég fura kérdés volt
Gondolom egy olyan verziót szedtél le, ahol az iso-ban is még pluszba vannak rar fájlok. Hidd el, azokat ha kicsomagolod, akkor tuti kapsz egy másik iso-t, vagy vmi képfájlt, amit aztán kiírhatsz. OSX nem rar-okból települ fel.
Itt a fórumban is keresgélhetsz a lapodra, hátha találsz olyan hsz-t, amiben valaki leírja a tapasztait ezzel a lappal. Egyébként a fentebb linkelt http://www.insanelymac.com/ oldalon tuti találsz vmi leírást.
Ha az alaplapi dolgokat (hang, lan stb..) működésre lehet bírni, akkor menni fog a dolog.
Pontosan nézd, hogy milyen a hangkari chip-je, lan-é...
HD4870 ha jól tudom, akkor tökéletesen megy OSX alatt.
ATA-s vinyóval viszont nem fog menni, mint már írtam.Kexteket insanelymac-ről, kexts.com-ról tudsz leszedni illetve google.
-
varsam
őstag
válasz
steveistvan #5221 üzenetére
atás 20as vinyó felejtős, satás kéne.
Először a rar fájlokat nem ártana kicsomagolni szerintem, majd a kapott iso-t kiírni dvd-re, arról bebootolni és telepíteni."és hogy mit kell betenni a gépbe?????"
DVD-t. -
varsam
őstag
netkas oldala ugye csak ápr. 1. miatt zárt be?
-
varsam
őstag
1: igen, ha újrateszed a wint, akkor a chameleon bootloader felül lesz írva, és nem fogod tudni indítani az OSX-et. Ez után már én is érdeklődtem, tlac ezt ajánlotta: [link] Én ezt kipróbáltam linux live cd-ről, a lementés sikerült is, viszont visszaállítani már nem tudtam, mert elfelejtettem lementeni a fájlt, szval user error volt
Ezután újratettem a win-t és utána az osx-et is. Egyébként sorrendben ezt ajánlom, hogy előbb win utána osx.
2: videóvezérlőt felismeri a gép? System profilerben nézd.
ui: használd a szerkesztés gombot, 5 percig tudod szerkeszteni a hozzászólásod, így nem kell kettő.
-
varsam
őstag
Kexteket a System/Library/Extensions mappába kell tenni. Vga-nak tegyél mondjuk Nvkush kextet vagy Nvinject-et. Extra tuti nincs? Ha már megy az OSX, akkor ne win alatt nézd
(#5172) KAMELOT
Mindegyik verzió működik, csak a telepítésnél a saját gépedre kell szabni a dolgot, itt az oldalon pedig nem szabad warezolni (bár ez nekem is szól, mert még realese neveket sem lehetne kiírni) -
varsam
őstag
Pedig jó ez a leírás, nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik. Neked a 3.ponttól kellene csinálni a dolgokat, úgy hogy win alól másolgatsz át dolgokat, amiket ír. Ahogy nézem, az is lehet probléma, hogy nálad 64biten indul az OS, ő pedig csak 32biten használja.
Próbálj akkor inkább vmi 10.5.x verziót, pl iDeneb, nekem az is bevállt anno.
-
varsam
őstag
őőő igen, most h mondod, ha jól emlékszem, akkor a hazard nekem sem indult. Az volt a baj, ha jól tudom, h nem tette be az Extra mappába a com.apple.boot.plist fájlt, hanem kint volt gyökérbe egy .Chameleon nevű mappában. Innen én áttettem az Extrába és már ment. Mindezt win alól csináltam.
-
varsam
őstag
Nem kell csinálni semmit. A -v kapcsoló annyit tesz, h nem szürke háttérrel és alma jellel indul az OS, hanem kiír mindent, hogy mit csinál, mit tölt be, és ha van vmi hiba, akkor azt is kiírja. Ez arra jó, hogy megtudd kb mi okozhatja a bajt. Install után azért nem bootolt be, mert vmi nem volt jó neki, hiányzott esetleg vmi kext, rossz volt a bootloader, vagy fel sem tettél semmit....
-
varsam
őstag
ennél jobb módot nem tudok win visszaállítására, plusz egy katt sztem nem nagy dolog már. 10.5.x-nél nekem is ilyen volt, 10.6-os hazarddal már nincs ilyen plusz képernyő, pedig ott is így hoztam vissza a wint.
ui: használd a válasz gombot, ha valakinek írsz
(#5137) NerGo
Keresd itt a fórumban tlac hozzászólásait, neki is EP45-ös lapja van, majdnem ugyanolyan mint az tied. [link] -
varsam
őstag
9800GT-vel akarod hajtani, ugye? Felismeri az osx, vagy egyáltalán nem látsz belőle semmit? Monitorra nem tudod rákötni a gépet?
com.apple.Boot.plist fájlba tedd be ezt a két sort:
<string>Yes</string>Ezzel elvileg teljes mértékben felismeri az osx az NV karikat.
Win7 alól MacDrive 8 nevű progival tudsz hfs fájlrendszert írni/olvasni. Ha vmi elmegy osx-en, én is ezt használom.
-
varsam
őstag
próbálj egy 10.6.2-es hazard féle osx-et. (google-el megtalálod)
Abban ezeket tudod feltenni: [link]Innen neked kb ami kellhet:
Bootloader: Chameleon RC3 + pcefi 10.5
VGA-nak: GMAX3100
wifi: alapból menni fog, nem kell hozzá semmi
ethernet: intel 82566 - talán menni fog
hang: erről kéne vmi bővebb infó, bár van ALC850 AC97-es kext, ezt kipróbálhatod
laptopnál: woodoobattery, woodoops2trackpad
patches: fakesmc
+ evoreboot, openhaltrestart, PS2 - ezek nem tudom, lehet kellenek.Kextet feltenni jó úgy, ha ráhúzod Kext Utility-re, de ha többet akarsz másolni vagy törölni, akkor a System/Library/Extensions mappában van minden, ide tudod másolni őket v innen törölni és ha megvagy elég a legvégén Kext Utility-t futtatni majd restart.
-
-
varsam
őstag
válasz
HollyBoni #5097 üzenetére
.kext kiterjesztésű fájlt mindig a System/Library/Extensions mappába kell másolni, és ami nem kell azt innen törölni.
Szedd le a Kext Utility nevű programot, amit ilyenkor mindig futass le, ha módosítasz kextet, majd újraindítás sem árt. Ezen kívül Disk Utility nevű progiba (beépített, spotlightal keresd meg) menj mac particiódra majd verify és repair permissions csinálj.
[link] Hangnak próbáld ezt, az eredetiről csinálj biztonsági másolatot. -
varsam
őstag
válasz
HollyBoni #5083 üzenetére
ne válassz ki mindent
Kextből elvileg nem zavar be, ha több van, más egyéb patch-nél már ez nem biztos, de igazából nem tudom. Mindenhez van egy kis magyarázó szöveg, h mire való, abból rájössz nagyjából. Én azt mondom, h először mindenképp nézz körül, hogy mások miket ajánlanak az alaplapodhoz itt a fórum keresőt használva, illetve insanelymac fórum, + google.
-
varsam
őstag
válasz
HollyBoni #5079 üzenetére
Akkor ne csodákozz, hogy nem megy
Igen kell csinálni, miután disk utility-vel megcsinálod a partició(ka)t, majd kiválasztod hogy hova települjön, lent lesz egy Customize gomb, na ott kell kijelölgetni, hogy milyen plusz kexteket, bootloadert és egyéb patcheket tegyen fel. -
varsam
őstag
válasz
Pret_1G #5057 üzenetére
Mért van az, hogy nálam ezzel az applehda-val minden második gép újradindítás után, elszáll a hang. Ezután mindig kell kext utility-t illetve disk utility-be repair permission-t futtatni meg párszor újraindítani, hogy megint szóljon. Ha ezt megcsinálom, akkor megint szépen szól, de két restart után megint elszáll és csinálhatom újra.
(#5060) HollyBoni
Nekem két fajta snow leo telepítőm is van, de mindkettő ráfért sima dvd-re. -
varsam
őstag
Az RC2-esnek van installerje, így a legegyszerűbb
[link]
Ezt tudod használni RC3-nál is, csak ki kell cserélni a boot mappát.
RC3 Installer: You can use the RC2 installer pkg, and replace /boot with the new one from the binary tarball.
(vhogy tuti lehet pkg-t módosítani, az is csak egy mappa kb.) -
varsam
őstag
Amit küldtem, akkor kell pont így csinálni, ha az osx-ed az 1 merevlemez 2 particióján van, tehát: /dev/disk0s2 Ha pl harmadik partició akkor: /dev/disk0s3
Az MBR a vinyó első 512bájtján van (ha jól tudom), ide másolja a boot0-t
- Install boot0 to the MBR:
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk0Ez az osx particiója:
- Install boot1h to the partition's bootsector: (ez a sor másolja a boot1h-t a partition's bootsector-ba, ami itt a 2. partició)
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s2- Install boot to the partition's root directory:
sudo cp boot / -
varsam
őstag
Normal Install (non-RAID):
--------------------------Suppose that your installation is on /dev/disk0s2
- Install boot0 to the MBR:
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk0- Install boot1h to the partition's bootsector:
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s2- Install boot to the partition's root directory:
sudo cp boot /No need to use startupfiletool anymore!
Ha letöltötted a chameleont akkor a doc mappában van readme. Remélem ebből többet megértesz mint én
-
varsam
őstag
Vhol a Preferences/Displays-nél kell állítani sztem.
S/L/E-be tedd a voodoops2trackpad és voodoops2controllert, és appleps2controller nem kell.
Extra/extension-be pedig AppleACPIPS2nub-ot, majd futass Kext Utility progit.Kikapcsolás hogy nem megy? A noti kikapcsoló gombja nem reagál, vagy ha rámész az alma ikonra majd Shutdown, akkor nem kapcsol ki?
-
varsam
őstag
Alap beállításokkal feltelepül. Első restartig müködik is a restart ill. Shutdown. Utána mindig kézzel kell ki-be kapcsolni a gépet. Mit kéne feltennem?
Várj egy kicsit, nekem is néha kb fél-1 perc mire kikapcsol/újraindul, de megcsinálja.Az Extra/Extensionban nyugodtan törölheted az smbios.plist fájlt. Ez adja meg azokat a hibás adatokat a gépedről.
Legújabb fakesmc-t is felteheted netkas.org oldaláról.Az extra mappában lévő com.apple.Boot.plist fájlba tedd be ezt a két sort:
<string>Yes</string>
Nninject-et törölheted, az előző megoldással szépen fog menni a vga-d, illetve nálam még a külső monitor csati is megy. (8400M karival)
Wifi még nem jó: [link] én cseréltem egy Broadcom wifi kártyára, kemény ezer ft volt itt PH aprón.
voodootrackpad és voodoops2controller mehet fel.(#5016) mobbo
Az óra sokaknak ilyen, winbe kell UTC-re állítani.
Vagy osx-be manuálisan. -
varsam
őstag
igen, nullcpu, bocs
az egyik appleintelcpumanagement upsz
Akkor ezeket hagyd.telepitesnel felraktam rc3-at de nemtom milyen formaban kellene latnom a mukodeset
Chameleont rögtön a számítógép indulásánál, a POST képernyő után kéne látnod, visszaszámol pár másodpercig, majd indul az OSX. Ha a számolás alatt nyomsz vmi gombot, akkor ki tudod választani, hogy melyik particióra bootoljon.
Ha nem DVD-ről bootolsz, hanem kiveszed és hagyod hadd csinálja magától, akkor mi történik?System Profiler minden más adatot jól lát a gépedről? CPU sebesség, ram mennyiség, stb..?
Ha jól emlékszem, akkor a hazard csinál egy .Chameleon mappát a gyökérbe, neked van ilyen? Rejtett mappa szóval Finderben nem látszik, MuCommanderrel pl meg tudod nézni.
Ha van ilyen, írd meg mi van benne, esetleg képet a tartalmáról ha több minden van. -
varsam
őstag
profilerben 1proc 2mag van 64bit yes
Ezek szerint mégis két magot használ a gép.profilerben extensionok kozott 2 nullpowermanagement van az normalis? meg penryn profile, mikozben ez egy wolfdale proc
Mármint nullCPUpowermanagement?
A System/Library/Extension mappában nézd meg, hogy ott is kettő van-e, ebből egy is elég.
Illetve írd meg, hogy mi van az Extra és Extra/Extension mappádban.neha elvesztem a fonalat hogy mi micsoda... meg valaki leirhatna foolproof modon hogy tudom megcsinalni hogy ne a bootcd-rol kelljen bootolnom, hanem normalisan (tripleboot: w7, xp, osx) chameleont leszedtem de eleg homalyos hogy mit hova kell masolni...
Utólagos chameleon telepítés engem is érdekelne, még én sem csináltam. Viszont ha Hazard disztrót használsz, akkor ott telepítésnél ki tudod választani, hogy tegyen fel Chameleont. -
varsam
őstag
Próbálj meg biost frissíteni legújabbra, illetve ezeknek megfelelően feltelepíteni az osx-et, vagy ha nem akarod újrarakni, akkor csak használd azokat a kexteket meg minden mást, amit ott leírnak. Csak tippek, nem tudom nálad miért van az, hogy csak 1 magot használ.
System Profilerben is csak 1 magot mutat?
Esetleg vmi cpus=1 fixet nem tettél fel, ami miatt alapból egy maggal indul az osx?Én eddig csak olyanról olvastam, hogy valakinek csak 1 maggal volt hajlandó elindulni az osx, kettővel nem, ami miatt le kell tiltani az egyiket. Nálam is volt ilyen gond a notimmal, de ezt sok helyen olvastam is és egy moddolt bios megoldotta a dolgot. Azóta már Snow Leo-val megy az eredeti bios-szal is.
-
varsam
őstag
válasz
geri005 #4988 üzenetére
abban biztos lehetsz, hogy megvan a feelingje
Fél éve használok hackintosh-t, és csak akkor megyek át winre, ha ezzel vmi baj van.
Az a HCL elég szegényes szerintem, mostanság már szinte bármilyen hardverre fel lehet tolni osx-et.
Már sokszor írtam insanelymac fórumot, ott sokkal több mindent meg lehet tudni, hogy az egyes hardverekhez mi kell h működjön, illetve google-vel kell keresgélni az adott hardverekre és az osx, osx86, hackintosh, mac... stb szavakra együtt. (de hadd én tanítsak meg mindenkit az internet használatára) Mivel minden hardver más, és egy ember max 1-2 konfiguráción tudja kipróbálni az osx-et, ezért nehéz mindenkinek megmondani, hogy neki éppen pontosan mit kell feltenni, ahhoz hogy 100%-osan működő hackintosh-t kapjon. Azt mondanom sem kell, hogy ha valaki sikerrel jár valamilyen géppel, akkor az ossza meg másokkal is
Most már azért itt a fórumban is elég sok dolgot lehet olvasni szerencsére, csak vissza kell olvasni.
Ezen kívül netkas oldalán és sok hasznos dolog van, érdemes nézelődni ott is.
kexts.com-on találtok sok kextet kategóriákra bontva + google
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Házimozi haladó szinten
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest