Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szevam
senior tag
Most így pár évre rá...
Szerintem a legjobb megoldás a lúgosításra, ha felkelés után egy pohár szénsav mentes ásványvizet iszol meg.
A gyomor pH értéke kb 1 mivel konkrétan sósav van benne
. Minden amit eszünk, ehhez képest lúgosabb. Ezért szokták ajánlani a facsart citromlevet (pH-ja kb. 4) lúgosításra mert lúgosabb a gyomrodnál...hát persze, mivel annál savasabb nem sok minden van... lényeg, hogy el szokták felejteni, hogy a víz pH-ja kb. 7, ami gyomor savasságán gyorsan segít. Az ásványvízben lévő kationok reagálnak a gyomorsavval, így enyhítik a savas érzést.Remélem tudtam segíteni.

-
HellGreg
őstag
Azért nyitom ezt a topikot, mostanában elég gyakran ég a gyomrom.

Felmentem egy csomó weboldalra megnézni, milyen ételek ph-értéke savas és melyeké lúgos. Az eredmény döbbenettel töltött el, mivel ég és föld a különbség az egyes oldalak által meghatározott értékek között.
Ami az egyiken erősen savas és tiltott, az a másikon a lúgosak közé van sorolva (pl. kávé).
Sőt, találtam olyan oldalt is, ahol az összes gyümölcs savasként, máshol pedig lúgosként van feltüntetve.
Mivel nehezen merem elhinni, hogy 2015-ben ez még nem tisztázott, arra jutottam, hogy a legtöbb oldal valószínűleg baromságokat írkál, vagy hasraütésszerű értékeket ad meg.
Ezért inkább nyitok egy topikot, mert az itteni közönség nagy része sokat ül számítógép előtt, ergo magasabb lehet a savtúltengéses emberek száma, és örülnék, ha megosztanátok MEGBÍZHATÓ forrásokat, weboldalakat, esetleg tapasztalatokat ebben a témában.Remélem legalábbis, így lesz

Új hozzászólás Aktív témák
- Crimson Desert
- Eredeti játékok OFF topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Minden amit eszünk, ehhez képest lúgosabb. Ezért szokták ajánlani a facsart citromlevet (pH-ja kb. 4) lúgosításra mert lúgosabb a gyomrodnál...hát persze, mivel annál savasabb nem sok minden van... lényeg, hogy el szokták felejteni, hogy a víz pH-ja kb. 7, ami gyomor savasságán gyorsan segít. Az ásványvízben lévő kationok reagálnak a gyomorsavval, így enyhítik a savas érzést.