- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ISZOLE
senior tag
Részlet az eneloop FAQ-ból:
"Can I use a "Quick Charger" to charge an eneloop battery?
Though it is possible to charge an eneloop battery in a "Quick Charger", it is not recommended. We recommend charging eneloop batteries in a NiMh charger that is 2 hours or more. Charging eneloop batteries in a "Quick Charger" can reduce the overall life of the battery."
Vagyis a gyorstöltő erősen ellenjavallt, az én 25 perces töltőm biztos kinyírná őket.
Na azt hiszem ezt az akkus üzemeltetést jól kitárgyaltuk... -
ISZOLE
senior tag
Csak a gondolataimat osztottam meg. Azért ezeket hasonlítottam mert egyrészt szerintem is csak az alacsony önkisülésű akkuk jöhetnek szóba, másrészt az Ikeás AA elemeket szoktam használni és nem tapasztaltam semmi rosszat. Az akkuk árába viszont a töltőt is bele kell számolni (nekem csak gyorstöltőm van az meg ezekhez nem jó).
Még egy gondolat, amennyire tudom a NiMh akkuk kapacitása jóval nagyobb mint az ugyanazon méretű alkáli elemeké, tehát igen könnyen előfordulhat, hogy tovább bírják. -
Atom Maki
tag
Hát nem is tudom, de a napi esti tévézés - család részéről - nem extrém felhasználás. lehet, hogy az energizer volt a gagyi. Mindegy, beruháztam Ansmann MaxE típusu akksikra. Ezek már az új technológiával készültek, majd meglátjuk meddig bírják.
Egyébként most is az a véleményem, hogy azok a fényes sárga ledek az Activity gomb alatt tök fölöslegesen zabálják az energiát, főleg pl. hangerőállításnál. -
Atom Maki
tag
Utánanéztem és olvastam is már korábban róla. Csak arra gondoltam, hogy ha a Harmony egy hónap alatt leszopja az akksikat, akkor nem sok idő marad az önkisülésre
, ergo nem ez lenne a fő szempont. De annyira nem vagyok otthon ebben a témában ezért kértem tanácsot, és meg is fogadom, az újabbfajtát választom.
-
Atom Maki
tag
Elolvastam már régebben is ezt a topikot, itt most arra lettem volna kiváncsi, hogy kinek van tapasztalata akksi téren, melyik milyen kitartó (Energizer, Duracell, Ansmann, Panasonic, Maxell stb). Erról az eneloop-ról még nem is hallottam, de ráguglizok majd. Igazából most a pénz nem számít (annyira), a lényeg, hogy megbízható és erős legyen.
A háttérvilágítást már levettem. Egyet viszont nem értek, hogy amikor jeleket küld, akkor ezt miért kell olyan erősen vílágító (nyílván többet is fogyasztó) ledekkel visszajelezni. Ugye amik az Activity gomb alatt villognak. Kicsit furcsállom, de ez legyen a legnagyobb gondom a távirányítóval.
-
ISZOLE
senior tag
Azért ez nem magától értetődő. Egyrészt 6V helyett 4,8V az jelentős különbség (gyakorlatilag mintha egy elemmel kevesebb lenne), ennyit az elemek kapocsfeszültsége nem csökken. Másrészt sehol nem találtam hivatalos utalást az 555-nél az akkus működtetésről és a Logitechnek van olyan távirányítója amit gyárilag Eneloopokkal szállítanak és tölti is őket az USB-n keresztül (igaz csak két akkuval megy) vagyis nekik is eszükbe jutott. Ezért gondoltam, hogy megemlítenék valahol ha úgy lenne tervezve az 555.
Ezért jó a fórumozás, össze lehet szedni a tapasztalatokat, mégegyszer ezer köszönet érte.
-
Stehe
aktív tag
Köszi a gyors válaszokat, ma végülis megvettem! Igaz használni még 3 hétig nem fogom, mert szülinapi ajándék lesz otthonra, de ahogy néztem a TV-nket és a T-Comos Settopboxot is beveszi.
Igen, amit mondtál a klímáról az sajnos tényleg probléma, tényleg kár hogy a kijelzője másra nem használható. Lehet tényleg logikusabb lenne a klímabeprogramozás szempontjából mondjuk 23-tól 26-ig külön gombokat megadni, habár az is igaz, hogy a régebbi/olcsóbb klímák távíirányítóján nincs kijelző, és ha jól emlékszem azokon sem konkrét számokat kellett benyomni, hmsváltoztatása csak a plusz/minusz gombokkal volt lehetséges.
Amúgy ha már használjátok, az irányító lcd-je mire jó? Kizárólag a funkciókat írja ki, amit beprogramozol (pl. Tv nézés, Hifi,...), vagy egyéb dolgokra is használható? És az elemekkel így mennyit bír? Nem merül le túl hamar?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Classic / Xbox 360
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest