- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
Frawly #10429 üzenetére
Szeretnék egy smarthome servert!
Eddig ThinkSpeak en tároltam a különböző szenzorokból bejövő adatokat, de szeretném házon belül tartani hogy net nélkül is menjen.
Ehhez van egy használaton kívüli hp i5 miniPC-m
Nagynak sokan használják a Domoticz nevű programot nekem is megtetszett. szerver programnak Mosquitto MQTT szervert és plussz egy két művelethez Node-Red-et.
Ezek mind megtalálhatóak Windows-ra Linux-ra és RPI-re.
Málnát nem szeretnék külön ezért venni, a win nm a legjobb ha hetente 3-4 alkalommal leáll 4 órára a frissítések miatt igy gondoltam a Linuxra ( Nas-om is fut rajta meg egy streamrögzítőm távoli eléréssel)
Tehát amit szeretnék, erre a Mini PC-re feltenni a:
- Linux Mintet ( vagy akármit) ( ez rendben van ezzel nincs gond)
- Rátelepíteni az MQTT szervert ( az sikerül)
- Rrátelepíteni a Node-red-et ( az is sikerül) és
- Rátelepíteni a Domoticzot hogy az esp-ktől és más szenzoroktól meg kapcsolóktól kapott információt meg tudjam jeleníteni Na ez az ami nem akar sehogy sem sikerülni!És igen
Kicsit kétségbe esetten próbálkozom mert mindenhol olyan egyszerű a leírás.
Nem hogy bonyolult... kb 3 perc a telepítés curl -L https://install.domoticz.com | sudo bash paranccsal még ennyi sincs, de nekem erre meg kifagyott!
Tuti hogy valami banális dolgon csúszok el... de nem tudom hogy hol!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged