Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #15299 üzenetére

Pedig nem amiatt. A Gnome3 már a Unity megjelenése előtt is ilyen volt, egyedül a dock nincs rajta alapból. Ezért is volt hülyeség az egész Unity-t fejleszteni, feltalálták újra a kereket. Az meg nem titok, hogy a Mac OS-t akarták vele utánozni.

A gépírás meg nem csak titkárnőknek hasznos, hanem bárkinek. Nem is a sebesség a lényege, az csak tévhit, meg nem is az, hogy adott idő alatt litániákat tudsz írni, hanem a pozitív hozadéka az, hogy nem kell a szemednek cikáznia a billentyűzet és a monitor között, hogy mit nyomsz, és mi kerül a képernyőre, hanem nem kell semmit nézni, ez pedig pihenteti a figyelmed, egy adott mennyiségű szöveg begépelése így 10-ed annyi energia. Én is magam tanultam valami 11 éve, netről ingyen, nem tanfolyásról. Egy csomó programozót, sysadmint, meg infótanárt láttam én is gépírni, egyik sem volt titkárnő. Mármint nem a főnöknek gépírták a diktált levelet, hanem forráskódot, konfig fájlokat, stb..

Megtanulni nem nehéz. Egyedül kezdetben kell hozzá önfegyelem, mert sokkal lassabban fogsz vele írni eleinte, mintha le lennél bénítva, és ott lesz a csábítás, hogy lenézz a billentyűkre, és keverd a gépírás módszert a régi 1-2-3 ujjal pötyögő módszerrel. De ilyenkor ki kell tartani, nem szabad lenézni, visszazökkeni a régi megszokott kerékvágásba, mert akkor nem fejlődsz. A sebesség majd jön magától.

• cappa72

nagyúr

válasz ubyegon2 #15299 üzenetére

Én tudok vakon gépelni:
    Helló, én tidok vakon gépelni
    mondom, rudok...
    Csak sok fibácal.
    Ami kódban van, azt tényleg vakon gépeltem. Ja, plusz két sör...

Új hozzászólás Aktív témák