- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #66955 üzenetére
Mondjuk ha egy rendszer 100 éve volt utoljára frissítve, akkor az Arch alatt is problémás lesz. De valóban, ezért jó a rolling, azt rendszeresen lehet frissíteni, nem csak kiadásonként, és általában fájdalommentes. Nagyon ritkán van gond, általában arra is egyszerű a megoldás, amit a pacman és az archlinux.org hírszekciójában is le szoktak írni, pl. egy fájl törlése, vagy symlink létrehozása, vagy egy fent lévő csomag eltávolítása majd újratelepítése, stb.. Sokkal kevesebb eséllyel törik el a frissítés rollingnál, mint egy kiadás alapú disztrónál kiadások közötti frissítésnél. Rollingnál mindig csak pár csomag frissül, nincs nagy verzióugrás egyszerre, nem frissül túl sok minden. Kiadás alapúságnál meg inkább sikertelen szokott lenni, mint sikeres, a statisztika azt mutatja, mivel itt nagy ugrás történik csomagverziókban, meg szinte minden csomag egyszerre frissül.
-
IO.sys
őstag
válasz
Shyciii #66955 üzenetére
Én még nem dolgoztam máson, ehhez értek picit. Lehet, hogy kipróbálom az Arch-ot. Szerencsére csak backup szerver, kiszedhetem nyugodtan, csak az olyan meló, amivel el fogok bibelődni (backupot ez vezérli majdnem az egész hálózaton). Egyszer csináltam az éles szerverrel olyat, hogy véletlenül átvettem a tuajdonjogot rekurzívan az egész rendszer felett. Miután a tulajdonos nem a 0-ás felhasználó volt, először a hálózat állt le, utána minden más... Úgy sikerült visszaszerezni némileg az irányítást, hogy legalább ki lehessen menteni a dolgokat, hogy UID-t cseréltem magam és a root közt. Perverz éjszaka volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Iqos cigaretta
- Bittorrent topik
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- UTOLSÓ 5db! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Eladó Xiaomi Redmi 12C 64GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest