Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Ha nem root jogokkal telepítem, akkor nekem kell manuálisan létrehoznom a mappákat ahova települni akar. Matlab esetében ugyanez a helyzet.
#77636 growler: Az openSUSE alatt mondjuk a .bashrc-be másolt alias pkexec="pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY" után sem engedi pkexec segítségével elindítani a jegyzettömböt.
-
Ueda
senior tag
Ja ... egyszerűsítsünk. Következő lépés telepítés során a perjel
/
csak így magában a nagy semmiben. Na ezt hivatalosan a gyökérkönyvtárnak hívják. Pedig valójában magát az operációs rendszert jelenti.
(Nem lehet megúszni, sokat kell olvasni hozzá.)
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
-
-szabi-
őstag
Ahogy elnézem Clementine és Strawberry eléggé hasonlítanak egymásra.
Abban igazad van ha csak egy könyvtárt akarok hallgatni akkor azt ki lehet választani.
Nekem a zenetár könyvtárszerkezet alapján történő csoportosításának lehetősége hiányzott. Lehet csoportosítani előadó, album, dátum stb alapján csak könyvtárszerkezet szerint nem.SZERK:
Egyszerű mkv, semmi extra.
Hiába a "tud mindent is", nem csak mkv de xvid avi sem ment neki.doublecmd-qt from home:Alexx2000 project oldalt megtaláltam én is de 15.2 nem települt fel 15.3-as OpenSuse-ra.
Képernyővédő, nos ilyen régimódi vagyok.
Ha már nem lehet beállítani mi az alapértelmezett legalább a nem kellőt ki lehetne kapcsolni, de csak eltávolítani tudom.
Az asztal háttérképek cserélődését megtaláltam én is.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Nem karcsu az.
2016-os telepites, minden upgraden atasett Windows10 jelenleg 27GB, 2 eves agyonnyuzott Ubuntu 23GB.
Ha mindent arra az ssd-re menteget akkor keves, ha an egy hattertar akkor boven sok.Mas, masik kolleganak,
a redmondi operacios rendszer neve, mivel tulajdonnev, nagy betuvel Windows es nem winfos.
En es mas sem linxarozza le egy wines forumba a Linuxot.Az ssd vezerloje esetleges cellafaradas eseten nagy ivben letojja hogy melyik particion, milyen fajlrendszeren epp milyen adat vagy os van, csak a biteket latja es mozgatja at.
Ezeket Uby reszletesen leirta.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szintén... Ilyen kis GB értéket még nem láttam W10-en, pedig van pár körülöttem. Két hete pl. csak a lemezkarbantartó felszabadított 14GB-nyi olyan helyet a céges W10-es gépemen, amit a frissítések, meg azok helyreállítói emésztettek fel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest