Hirdetés
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Tamás9x: Facebook adatvédelmi problémák, és a kezdő lépések.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Red Hat nem kommercializálta a Linuxot, nem is volt célja. A Canonical volt ráálva erre a témára kb. 20 éven keresztül, de pár éve (sok milliárd EUR elégetése után) rájött, hogy ez nem fog működni. Azóta gyakorlatilag annyi az Ubuntu, hogy fognak egy Debian unstable-t, újraforgatják egy saját patch settel, aztán megbrandelik saját névvel, hátterekkel, egyebekkel és kiadják más néven. Nem mintha ez olyan rossz lenne, szerintem az Ubuntu azóta jó, amióta a Canonical csak minimálisan nyúl bele.
A fejlesztőcégek folyamatosan azon pörögnek, ha szóba kerül a Linux, hogy nehéz rá fejleszteni, mert semmi sem egységes. Se a disztrók, se a csomagformátumok, se az asztali környezetek, semmi. A flatpakkal kapcsolatos egyik várokozás az, hogy ezt a szétszórtságot kicsit összerakja, lesz egységes csomagformátum az appoknak, egységes store (legalább webes, ha asztali egyelőre nem is), és lesznek fizetős appok is, így az appfejlesztők majd nagyobb kedvvel fordulnak a Linux felé, ami elméletileg több és jobb minőségű appokat eredményez, ami több Linux usert, és így nagyobb piaci részesedést vonz be.
Majd meglátjuk, így lesz-e.Amúgy ez inkább Macesítés, mint Windowsosítás. A Flatpak a MacOS-féle .app formátumhoz hasonlít.
-
DarkByte
addikt
Szerintem itt kicsit elbeszélünk egymás mellett. A Flatpak nem céloz kiszolgálókat. Arra ott a Docker és alternatívái, nem is volna értelme versenyezniük. Tisztán végfelhasználói, ott is leginkább grafikus alkalmazások terjesztésére kitalált dolog.
Végfelhasználói Linux Windows-osításában értettem úgy hogy a Canonical előrehaladott az Ubuntu-val. (egyébként ők is tolják a Snap-ot, ami a Flatpak saját megfelelője)
Nem tudom beleférek-e a gyűjtődbe. Linux-on/ra fejlesztek, de az is igaz hogy az leginkább Java, kisebb részt shell és automatizáció. Van itthon homeserver Proxmox-al (Debian, Home Assistant), Raspberry-k, Microtik router, saját laptopon Arch KDE-vel, desktop-on Win11-en WSL2, stb.
A Red Hat-ot mondjuk én nem bírom, a ló túloldala. A fizetős support-jukhoz volt közöm a Keycloak kapcsán és ritka undorító az a több rétegű subscription wall mögé pakolása az információknak amit csinálnak. De ugyanezekért nem a szívem csücske az Oracle sem

Kár hogy már nehéz ennyire átszellemült lenni a szakma után egy ideje, kicsit kiölte belőlem a meló mókuskereke azt a fiatal lelkesedést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- EAFC 26
- Nem lesz extrém magas ára a Ryzen 7 9850X3D-nek
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Villanyszerelés
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Hálózati / IP kamera
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- További aktív témák...
- Új Asus Vivobook S16 Flip 2in1 WUXGA X360 Touch i9-13900H 14mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Garancia
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A13 /64GB/Független/Számlával/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs