- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feketelaszlo
senior tag
"a pali valahonnan csak tudja kinek milyet postázzon."
A hasára üt. Nem szívügyem, mikor a gyártók különféle módszerekkel megpróbálják letiltani az újratöltési lehetőséget, de sajnos valóban sok gagyi utángyártott megoldás van, ami ilyen univerzális por akar lenni (univerzális = minden nyomtatóban univerzálisan okoz valami hibát). Az utántölős cégek ezt úgy szokták szofisztikáltan megfogalmazni, hogy "garanciát vállalunk, de a nyomat minősége típusonként változhat". A por összetételről adatai csak a gyártónak van, meg esetleg a 3rd party suppliereknek, akik beszerzik ezt a nyomtató gyártójától (vagy eleve ő gyártja nekik), esetleg kielemzik a por összetételét. Ja meg persze az ilyen szervizes know-how, mikor kóstolás alapján megmmondják, pl. hogy a HP por jó-e a Brotherbe. Bár szerény véleményem szerint a lézernyomtató elég hülyebiztos technológia, tehát egy darabig a legtöbb készülék vígan üzemelne akár tyúkguanóból házilag kevert univerzális poron is - de remélem érted, hogy ettől még nem fogja a többség nyílt fórumon ezek próbálgatását ajánlani senkinek, mert "mi van ha...". Kísérletezni olyan nyomtatóval érdemes, ahol a dob amúgyis csereérett lenne, de ilyen kényes témában okosabbat nem merek ajánlani (max. annyit, hogy én előbb próbálkoznék a Minolta porral, mint a 800 forintos kétes eredetűvel).
-
priti
addikt
válasz Feketelaszlo #198 üzenetére
Onnan jött az ötlet, hogy ráakadtam egy webshop-ra ahol árulnak csak port és ugyanaz a kép volt szinte minden toner típushoz.
Ugyanaz az üveg, benne a fekete por, mondom szvsz ez ezt adja mindenkinek, aztán kész.Ha viszont nem ilyen egyszerű, akkor a pali valahonnan csak tudja kinek milyet postázzon.
Van erre valami détabéz vajon, ami halandó ember számára elérhető? Szerinted meg tudom nézni valahol toner típusa alapján, hogy akkor ami a "12A"-ban van az vajon egyforma e azzal, ami a "TN321K"-ban van?
Rulettkerékre azért nem forgatnék rá. 6k egy tele UGY 12A toner. Annyira nem nagy bolt, hogy a semmiért küzdjek meg vele.
Ja meg ugye ha már küzdök a tuti jó port ilyen 800Ft-ért árulták ha jól emlékszem 12A-hoz, igaz csak 250 grammHardverlesen
-
Feketelaszlo
senior tag
Sajnos nem - hasonlóak, de gyártónként előfordulnak eltérések pl. az általad írt szemcsméretben, mágneses tulajdonságokban, összetételben. Meg lehet vele próbálkozni, de lutri, hogy meddig bírja és milyen lesz a nyomtatási kép. Komoly károkat persze ritkán okoz - ha nem jó, azt úgyis látod és cseréled bele való tonerre, 40-50 nyomat után ki szokott tisztulni a rossz portól. Gáz akkor van, ha mégsem, és tisztítani kell a hengert és dobot - piszkos meló és csak tiszta környezetben, megfelelő elszívó berendezés és pormaszk mellett ajánlott végezni. Feltöltésnél is vigyázni kell, hogy ne lélegezd be a port, de ott ha valamit nem bénázol el nagyon, azért nem száll össze-vissza a matéria.
-
priti
addikt
Hi , ez a festékpor ez ilyen egyencucc? Úgy értem szemcseméret, hőmérséklet stb. lényegi eltérés van a tonerek pora között?
Megmaradt egy minolta másoló fekete tonere. Van benne egy csomó cucc, gondoltam elhasználnám a kis HP1018-al úgy, hogy szétvágom a minolta tonert, átöntöm egy üvegbe a port belőle és onnan meg beletöltögetem a HP tonerbe bírja amíg bírja, mert nincs szívem kidobni a patika minolta tonert vevő meg nincs rá.
Hülyeség?Hardverlesen
-
Imibácsi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Xerox Workcentre 3225 nyomtatóm, amivel toner gondjaim vannak. Azt olvastam a neten, hogy a Samsung MLT-D116L toner szögre ugyanúgy néz ki mint a Xerox tonere. Ennek megfelelően rendeltem is egyet, passzol is a nyomtatóba, külsőre eltérés nincs a két toner közt, mégis azt írja ki, hogy hibás toner. Érdeklődnék, hogy egy xerox chippel működne-e a toner, vagy halott gondolat? Előre is köszönöm!
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
eagle84
újonc
Sziasztok.
Van egy Konica minolta bizhub pro c500-as gépem ami teljesen kifogyott, legalább is a cián és magenta. A gép a végét járja 3mill600 ezer nyomattal. Van egy kazal bizhub c250 tonerem ha át töltöm a 250-es porját működhet vele vagy kizárt ?
Üdv: Laci
-
-
djfree
újonc
Üdv!
Lehet rossz helyre írok, de egy olyan problémám van, hogy a cartridge behelyezése során a kihúzandó fekete papírkával nem jött le valami védőcsík, aminek kellett volna, így egyáltalán nem nyom semmit a papírra a nyomtató. Ez vajon orvosolható valahogy, vagy az egész kazetta kuka?
Egy Samsung M2070-es nyomtatóm van, és utángyártott tonert használok, és ezidáig még sosem fordult elő ilyesmi.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Printerszaki
csendes tag
válasz norbyka05 #189 üzenetére
Hello!
Rossz port tettél bele! Kicseréled a sajátjára, és működni fog a tonered.
A tisztításhoz tényleg szét kell szedned a tonert, az melósabb, mint megfúrni.
https://www.youtube.com/watch?v=VTZPg-62KVA
Mondjuk ha van egy üres tonered, én a rossz porral töltöttet kidobnám a kukába,
nem vacakolnék tisztogatással.
Üdv:MátéTonertöltés, nyomtató és fénymásolók javítása, bármi, ami nyomtatóval kapcsolatos! Budapest XI.ker.Szerémi út 29.
-
sanhose
tag
válasz norbyka05 #189 üzenetére
Szia!
Nem vagyok nagyon hozzáértő, de amit neten meg fórumokon olvastam, ezek alapján a következőket tudom mondani. Brothert hozom példának, mert nekem az van.
1, Nem mindegy milyen porral töltöd utána, mert különbözhet a festékpor mérete, és nem tudja ráégetni a papírra rendesen.
2, Ha újratöltöd, akkor üríteni kell a waste tonert is (elhasznált tonerpor gyűjtő). Ha nem üríted, akkor több por kerülhet a lapra, mint amennyinek kellene. Pl. Brother-nél visszakerül a tonerba.
3, Tonernek megfelelő mennyiségű port kell beleönteni. Brother TN-1030-nál ez a mennyiség 40-45 gramm. Ha túltöltöd, akkor több por kerülhet a lapra, mint amennyinek kellene.
4, Érdemes cserélni a blade-t (lehúzókés), ez húzza le az OPC dobról (fényhenger) a felesleges tonerport. Ez is okozhatja, hogy több por marad a lapon mint kellene.
Szerintem nézd meg youtube-n, hogyan kell tölteni a tonert. HP Q2613 refill
Tonert véleményem szerint csak fizikálisan lehet tönkretenni, vagy ha elhasználódik.Illetve linkelj képet a nyomatról, és abból jobban fog látszani a hozzáértők számára a hiba oka.
Blog: https://logout.hu/blog/sanhose/index.html
-
norbyka05
újonc
Sziasztok!
Nekem olyan gondom van hogy van egy hp laserjet 1300-as nyomtatóm. fel akartam tölteni porral mert nagyon halványan nyomtatott. Kaptam egy ismerőstől töltőport valami sharp sf-77nt1 típusút kilyukasztottam. Igaz nem pont ott ahol a képen van, mert a képet később találtam meg,de eltaláltam a portartályt és nem sérült semmi. Feltöltöttem ,leragasztottam. és ilyen full fekete odalakat nyomtat.Az első oldal ha letakaritom a hengert akkor elég gáz de olvasható. Amellett az a henger mindig fullra teleszedi magát porral. Nem hozzávaló volt a por és azért? Menthető még a toner vagy dobjam ki? Ha menthető mivel takarítsam ki és hogyan? vagy a hengert kéne cserélnem?
üdv.orbert -
Wasquez
senior tag
Most nézegettem két samsung modellt az egyik régebbi, a másik a közelmúltból való, a kép minőségével szerintem nincsen gond, szép kontúrosak a képek!
Az utántöltés a kartridge-on múlik, az meg szinte mindegyikben egyforma, ki kell lyukasztani két helyen, kiszórni az elhasznált port, az újat betölteni a másik tartályba, és ledugózni.
De nem írtad, hogy síma fekete, vagy színes meglepetés lenne!?
Egyébként ha végignézed az árösszehasonlító oldalakat, olccsobbat.hu, argep.hu, arukereso.hu, akkor lehet, hogy sokkal jobban meglepődsz majd, amikor megkapod a nyomtatót!
Én canon hívő vagyok a régi készülékek tartóssága miatt, de ami nem megy tönkre, azt kinyírják a drivertámogatás hiányával! A samsung drivereit elnézve egyenlőre nem ezt a trendet látom a választott útnak!
Én is gondolkodóba estem rajtuk. Az élettartamukat nem tudom megítélni, de a többi terméküket alapulvéve nem hinném, hogy a hulladék kategória irányába mutatna.PC
-
sanhose
tag
Szia!
Szerinten, ha itt megkérdezed akkor hamarabb választ kapsz.[link]
Nem vagyok nagy guru, de leírok néhány dolgot amit eddig netről összegyűjtöttem, illetve tapasztaltam.
- Utántöltött toner, tintapatron soha nem fog ugyanolyan minőséget nyújtani, még ha ugyanazt a márkát vásárolod is.
- Tonernek két fajtája van a chippes (pl. Samsung) és amin nincs chip (pl. Brother). Illetve a tonerben van az opc hanger (pl. Samsung) vagy külön (pl. Brother). A chip miatt néha az utángyártott toner ára eléri az eredeti toner árát új típusú nyomtató esetén.
- Eredeti toner ár 10.000/1000 ft/laptól kezdődik darabja, gyátótól függően.Céges szinten éri meg szerintem eredeti kellékekel.
Szerintem jobban járnál az Epson L szériájával bár ezek mind tintasugarasak.
Pl: EPSON L300 50.000 ft, de lehet kapni hozzá eredeti tintát színenként 2.000 ft/70ml.[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Azt meg tudja valaki mondani, hogy egy kartidge melyik tartálya tartalmazza a festékport, és melyik a használt porgyűjtő?
Az egyik oldalon mágneses a henger, a másik oldalon egy puha henger van ami a fényhengerrel érintkezik.
A mágneses henger felé kell betölteni a port?PC
-
sanhose
tag
Sziatok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen tonerport javasoltok egy Brother DCP-1513E készülékhez.
Toner típusa: TN-1030.
Sajnos eddigi keresésem nem járt sikerrel, csak annyit tudtam meg, hogy 40-45 g-al tölthető.Választ előre is köszönöm.
-
Printerszaki
csendes tag
válasz Hasas021 #182 üzenetére
Üdv!
Legolcsóbb az lenne számodra, ha visszavinnéd a tonert ahol vetted,
és garanciában kicseréltetnéd.Egy beszkennelt nyomtatás amúgy többet érne a hiba
feltárásában, mint az, hogy körülírod.
Egyszer a fogorvosom kezdte el magyarázni, milyen hibát csinál a nyomtatója.
Közöltem vele, hogy Ön is röntgent kért a fogamról, pedig hiába mondtam, hogy már nem fáj!
Szóval kellene az a tesztoldal.Printerszaki
[ Szerkesztve ]
Tonertöltés, nyomtató és fénymásolók javítása, bármi, ami nyomtatóval kapcsolatos! Budapest XI.ker.Szerémi út 29.
-
Hasas021
újonc
Kedves Mindenki!
Kérlek segítsetek, most vettem utángyártott tonert a HP Laserjet 1022 nyomtatómba, betettem és amit nyomtatok az ilyen szürke foltos lesz, és szürke hátterű a lap. A szöveg nem csíkos, de van olyan is, hogy ha jobban megnézem, akkor a normális helyen lévő szöveg 5 cm-rel lejebb is megjelenik nagyon halványan, de láthatóan, az "általános" szürkeség pedig megmarad. olyasmi, mint amikor a fénymásoló tetejét nem tudjuk teljesen lecsukni, és ott ahol nincs teljesen lecsukva halványan szürke. Ha meg fogdosom, akkor az ujjam is szürke lesz.
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Amit a neten találtam ebayt is nézve meg alit, az mégis a tonerpor.hu
Lehetséges ez vagy van jobb árú hely?
-
csubuka
addikt
Honnan lenne érdemes a port beszerezni, illetve a régit ki kell-e szedni-rázni a kazettából?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
LaserJet 1100 4092-eshez milyen tonerpor kell? Van ennek jelentősége vagy ezek univerzálisak? Ez ahogy néztem még nem chip-es így nem olyan para a töltés tán. Bevált gép, sokat kibírt egy adaggal...
-
gezatata
aktív tag
Samsung ML 2165 lézer nyomtató tonerét MLT-D101S szeretném feltölteni.
-van ajánlót por bele vagy majd nem mindegy mit teszek bele?
-a gyári vagy régi port ajánlót kitakarítani belőle vagy csak egyszerűen mehet bele az új, úgy értem össze kevertethet-e két különböző forrásból származó por úgy, hogy az ne okozón üzemzavart?
- honnan lehet tudni mennyi az a mennyiség amit még bele szabad tölteni?előre is köszönöm a választ
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
Kocska89
tag
De nem eredeti utángyári 6000 oldalas talán.
Hát pontosan, hogy mert van nem azt nyomtatja hanem valami demó ábrát
Szólval nyomtató bekapcsolva, a zöld gombot nyomod hosszan aztán egyszer csak elkezd nyomtatni.
De lehet, hogy ki kell venni a tonert, visszarakni és akkor nyomtatja ki ezt az öndiagnosztikát.
Ez 3 oldal, toner állapota .... van e bővítve a memória ha hálózatra van kötve ip cím stb stb.A Hp laserjet 1320 nél így van, de minden nyomtatónál van valami gomb kombináció, mivel elérhető ez az öndiagnosztika.
-
Imy
veterán
válasz Kocska89 #173 üzenetére
Szerintem az a lehúzó lehet problémás, mi más.
Ezért jobb nem szét szedni, hanem szétszedés nélkül beleönteni egy adag port. Az valószínű elvisel még egy adag port, s ha az kifogy, akkor úgy is kuka, mert a fénygengert cserélni kellene, s mást is lehet.
Amúgy nekem az utángyártott ~2500Ft, csak a posta sok, a fele.
-
Kocska89
tag
A felesleg tárolót kiürítettem.
A fényhengert tűző napsütés nemigen érte.
A felesleg lehúzót kéne akkor tisztítani? Denaturált szesz megteszi?
Esetleg a felesleg tároló tetejét 2 csavar fogja esetleg megpróbálom más pozícióban összerakni hátha. (ezen is van valami műanyag lehúzó.) -
Imy
veterán
válasz Kocska89 #171 üzenetére
Én is eddig egyszer töltőttem, de amit még annó elrontottam: a fényérzékeny henger napsütést kapott, s nem nyomtatott rendesen, azt kicseréltem....
Majd most néha egyes részeken halványabban nyomtat...Nálad meg sok a tooner, lehet a lehuzó része nem működik jól? Portartályt amiben a felesleget tárolja, azt ürítetted?
Én legközelebb csak kiolvasztom a portartályt, és oda 1x öntök tooner port....
-
Papa1977
újonc
Sziasztok,
Nem tudja valaki véletlenül, hogy mit kell tennem, hogy a feltöltött t tonereimet tudjam is használni, mert az istenért nem akar elindulni, csak a hibaüzenetet dobálja. Gondolom valahogy, valamit le kellene nullázni, csak nem tudom mit és hogyan.Konica Minolta Magicolor 1600w a nyomtató
Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Egy Lexmark e220-as lézernyomtató olyan hibát produkál, hogy fóliára nyomtatásnál a nyomat még egyszer rákerül a lapra halványabban, és eléggé maszatol is. Lehet javítani, esetleg egy tonercsere megoldja?
Köszönöm előre is.
Üdv! -
D@ni88
addikt
Samsung 4623F nyomtató tonert valahogy fel lehet tölteni? Utángyártott létezik belőle?
Úgy hallottam az új modelleknél eléggé macerás a feltöltés, ha lehetséges is...[ Szerkesztve ]
-
Printerszaki
csendes tag
A megoldás: A lapon , amelyet hibásan nyomtatott a nyomtató, leméred a hibás minták közötti távolságot, ez megadja a hibás alkatrész kerületét. Innét lehet tudni, melyik alkatrész rossz.
B megoldás: a hibásan nyomtatott lapon két egymáshoz legközelebbi ismétlődő hiba elején tépd be a lapot! Csinálj hengert belőle úgy, hogy a két "hasítás" egymáson legyen, így egy ekkora átmérőjű hengert kell keresned.
Megcsinálni ezt a műveletet 5 másodperc, tehát rövidebb, mint ameddig elmagyaráztam.
Igy szoktunk hibát keresni a nyomtatóban is!Tonertöltés, nyomtató és fénymásolók javítása, bármi, ami nyomtatóval kapcsolatos! Budapest XI.ker.Szerémi út 29.
-
Imy
veterán
-
Imy
veterán
Ha vízszintesen olyan 8-9 cm-enként halványabb a nyomtatás, az mitől van, lehet orvosolni? Most töltöttem újra egy HP C7115-öt. Szét is szedtem, Vagy az a nagy zöld henger nem lett tiszta?
-
Cyberslider
őstag
Hi all!
Vettem egy ecopixel nevezetű tonert a lézernyomtatómhoz, és azt veszem észre, hogy maszatol miután kinyomtattam (ahogy dörzsölődik), tehát pont a lényeg más, hiszen az eredetivel nem maszatolódik a nyomat, ezzel meg igen. Fontos, mivel címiratokat nyomtatok. Kérdésem: az összes utángyártott ilyen, vagy van ami megfelelő marad nyomtatás után?
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
ttyborg
csendes tag
Üdv!
Egy Samsung CLX-3305fw nyomtató vételén gondolkozom, mindössze az tart vissza, hogy nézelődtem, hogy kell újratölteni a tonert. Több videón is azt mutatták, hogy a chip házát szét kell vágni/leolvasztani, + csere chipet se találok webáruházakban. A kérdésem az lenne, hogy tényleg muszáj ilyen brutálisan nekiesni egy 10-en ezer ft-s kazettának (ráadásul 4 db-nak), hogy fel lehessen tölteni házilag, vagy esetleg van más megoldás (pl: chipet resetelni valahogy)? Vagy mondjak le erről és nézzek más után?
Választ előre is köszönöm!Egy az említett videók közül: http://youtu.be/vomRnKDgx44
http://steamcommunity.com/id/Pipacs
-
ksav
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy canon i-SENSYS LBP-6000 gépet és még nyomtat szépen csak
kíváncsi vagyok hogy ezt a típust otthon újra lehet tölteni?
Köszi mindenkinek a segítséget! -
scales
csendes tag
Sziasztok !
Van egy HP Laserjet 4L nem éppen mai nyomtatóm és hozzá egy eredeti gyári HP 92274A toner, amit viszont nem tudok használni, mert nem tudom belőle kihúzni a biztonsági műanyag szalagot.
Egy darabig kijön, de nem teljesen, és nem is szakad el !
Kérdésem , hogyan lehet szétszedni a tonert és eltávolítani a szalagot belőle?
Köszönöm -
fogarasia
csendes tag
...
[ Szerkesztve ]
-
fogarasia
csendes tag
válasz Tejminator #95 üzenetére
Hello!
Sikerélt választ kapnod? Sikerült feltöltened?
-
Anhel
csendes tag
Üdv!
Hozzászólásom nem teljesen kapcsolódik a topichoz, ez a topic látszott a leg aktívabbnak a keresés eredményei között.
Egy samsung ml1640-es nyomtatóm van, eddig hibátlanul üzemelt, de most kifogyott a toner, az új tonert betettem, ahogy eddig is, de azt jelzi, hogy üres, van egy funkció a nyomtatón, ott is azt írja, hogy a toner már 2090 oldalt nyomtatott, és 0% maradt, a toneren nem találtam reset gombot, a toneren található bizosítékot kivettem-visszatettem, de semmi változás.
A nyomtató nem érzékeli, hogy ez új toner lenne.
[ Szerkesztve ]
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung CLP-325 nyomtatóm. A toner CLT-K4072s eredeti gyári, chip nincs benne (egyikbe sincs), ez amit adtak vele. A kérdésem az, hogy lehetne újratölteni, Illetve ha újratöltöm jelezni fogja a töltöttséget? Milyen festék ami jó bele? Most csak a feketét tölteném az van legtöbbet használva.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
atiska007
senior tag
hali!
Tud valaki valami jó helyet, ahol Konica Minolta Magicolor 1600W-hez tudok jó áron beszerezni port és chip-et?
gugliztam, de csak ebay-en találtam elfogadható árút...Mittudomain!
-
gezatata
aktív tag
Samsung ML 2165 lézer nyomtató tonerét MLT-D101S szeretném feltölteni.
ha feltöltöm a tonert és nem cserélem ki a csipet, akkor fogok tudni nyomtatni?
csip csere csak a szintkijelzésért fontos?
vagy minden újratöltéskor kell csipet is cserélni?[ Szerkesztve ]
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
Chromato
csendes tag
Sziasztok!
Xerox Phaser 6000 / 6000 B lézernomytató toner cseréjére mit javasoltok?
Ahogy utána olvastam 3 lehetőségem van:1. eredeti tonert veszek kb 17000 Ft
2. utángyártott tonert veszek kb 6500 Ft
3. port veszek, amit ügyeskedés után betöltök. Erről igazából csak itt olvastam és nem is nagyon tudom kivitelezhető-e a modellemnél/ megéri-e.Szívesen várok bármilyen további javaslatot. Írjátok meg legyetek szívesek, hogy Ti melyik utat választanátok és csak nagyon röviden indokoljátok is meg!
Köszönöm előre is!
üdv,
Chromato -
kisi
aktív tag
Sziasztok !
Úgy néz ki, hozzá tudnék jutni egy Kyocera FS-1030D lézernyomtatóhoz.
Ehhez elvileg a TK-120 toner való.
Nem tudjátok véletlenül, hogy ezt a tonert házilag lehet újratölteni, illetve chipes? Esetleg van e más alkatrésze, amit cserélni kell a töltéskor? -
XtremLor
őstag
Hi
Adott egy HP1018 nyomtato amiben Q2612A toner van, tonerport milyet ajanlotok es hol tudok venni hozza jo aron? 500-1000g kiszereles erdekelne fokent!
[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
tokaitata
csendes tag
Üdv! Sikeresen függetlenítettem az itthoni samsung ml 1665. nyomtatómat a chip-től ha valakit érdekel leírhatom a menetét és e-mailben elküldhetem a programot.
-
Maquuu
tag
Sziasztok. Van egy Sharp AR-5316 tipusu lézernyomtatóm amibe Ar-016T toner található. Vettem egy flakon port hozzá, azt beletöltöttem a nyíláson, kicseréltem a chip-et és azt írja a gép, hogy kifogyott a festék. Tudna valaki segíteni hogyan kell megtölteni?
-
Rocky_001
csendes tag
Igen pontosan ilyesmik érdekelnének engem is. Fontos lenne, de úgy néz ki ez a fórum rendesen leállt.
-
laca223
csendes tag
Sziasztok!
Ha van valakinek toner töltési tapasztalata a Samsung ML 1665 nyomtatóval, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem. Többek között, a neten keresgélés közben találtam firmware frissítéses tonerchip függetlenítéseket is, csak nem tudom biztosan működnek-e. az egyiknél azt olvastam, hogy régebbi firmware-rel üti ki a tonert, a másiknál pedi egy plusz pathc-et tölt rá. Jó lenne tudni, hogy használható-e bármelyik, és tuti jó? Keresgélés után mindkét firmwaret megtaláltam és letöltöttem.
-
Rocky_001
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samsung ML-1665 lézernyomtató gyári toner újratöltése hogyan történik? Milyen por kell bele, esetleg otthon megoldható a csere? Ha nem mennyibe kerülne?
-
userxy
őstag
Üdv !
Vki tud vmi jó leírást adni, hogy a ML1640 típusú nyomtatónál a chipet, hogyan a legegyszerűbb nullázni házilag ?
-
405
tag
válasz Printerszaki #130 üzenetére
Köszi,már túl vagyok rajta.
Frissítettem a fw. így nem kell chip többéOkos ember a más kárán tanul .....
-
_NCT
addikt
válasz Printerszaki #130 üzenetére
Köszi szépen, már rendesen fogy, 190 oldal van hátra Csak nincs feltüntetve melyik típus 909 vagy 908 végű, így nem voltam benne biztos. De akkor jó, chip csere és belemegy 2500 oldal. Remélem valóban így van.
-
405
tag
Sziasztok!
Megtudná mondani valaki ,hogy a Samsung SCX 4300 gyári kezdő tonerét fel lehet tölteni házilag? Ebbe nem láttam chip-et.
Ha valaki privátban tudna segíteni a fw (1.13) frissítésben megköszönném!
Köszi előre is....Okos ember a más kárán tanul .....
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Xerox Phaser 3140-es típusú nyomtató kezdő tonerét lehet/szabad-e tölteni?? Ha megtöltöm akkor is 700 oldalt fog tudni??
-
Zsigi72
aktív tag
-
DeJeeM
csendes tag
Még egy kérdésem lenne. Van otthon egy Samsung SCX-4200 nyomtatóm, és, hogy lehet-e tölteni otthon a tonerét.
-
DeJeeM
csendes tag
Sziasztok!
SCX-5835FN típusú multifunkciós nyomtatót szeretnék venni.
MLT-D208S és MLT-D2082L típusú toner való bele.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezeket házilag újratölteni?
Előre is köszi!
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
van egy pár darab 12A tonerem, azokat szeretném megtölteni
mi kell hozzű?? eleve azt nem tudom hogy furjak hogy bele ne kerüljön forgács??? -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Adott egy konica minolta pp 1400 w nyomtató amiben kifogyott a festék legalábbis egy éve magyaráz nekem hogy kifogyott a festék por, az indikátor 0%-ot mutat viszont nyomtatni nyomtat rendesen
kérdésem a következő: a tonerben lévő chip csak számlál vagy le is tiltja a nyomtatást?
tehát ha a tonert feltöltö festékporral akkro az elfog nekem menni megitn vígan 5 évet és ezer oldalt, vagy feltétle szükséges cserélni a csippet ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
nzozz
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogyan kell egy Xerox P8E típusú lézernyomtató tonerjét feltölteni házilag és hogy milyen eredményekre lehet számítani ezután a házilagos töltés után! Milyen hibalehetőségekre kell figyelni és egyátalán hogyan is megy ez a művelet?Köszi
-
alex73
tag
Üdv.
SAMSUNG MLT-D1042S (ML1665 mono lézer nyomtató)
Toner töltése érdekelne tud rá valaki infót.
-hogyan milyen port honnét chip-el kell e valamit csinálni stb.. ?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Sziasztok!
Samu ml-1210pr nyomim van. A tonert szeretném utántölteni. Meg tudnátok mondani, hogy ebben kell e chipcsere, ill milyen hamu kell bele?
Mire kell figyelni a szétszedésnél? PL hozzá lehet érni kézzel ahhoz a zöld hengerhez? Meg ilyenekre gondoltam.
Köszi!
-
kirusz1
őstag
Sziasztok érdeklődnék hogy lexmark e210 mono lézernyomtatót lehet e házilag tölteni ha igen akkor van aki leirná a menetét?előre is köszi
-
B1114
csendes tag
Üdv
Én egy Philips MFD 6020 - as nyomtatóval kapcsolatban kérném segítségetek, mert több kérdésem is felmerült vele kapcsolatban.
Szóval ha jól tudom ehhez kell chip kártya is töltéskor, na szóval hogy ezt minden töltéskor újat kell rendelni?
Illetve a gyári demó kazetta tölthető e? vagy előtte mindenképp kell venni egy másikat?
Ha tölthető hogyan tudom szétszedni mert nekiláttam de nem igen akar sikerülni.Illetve még egy bónusz kérdés!!: szóval láttam chipkártyában adapteres verziót aminél elég megvenni egyszer az adaptert és utána csak a sim kártyát bele (pl. itt: http://www.mybolt.hu/utangyartott-philips-kellek/t-philips-pfa-822-simcard-interface-pc-2.html ) ez életképes dolog?? vagy maradjak az "egybekártyáknál"?
plusz egy hülyének tűnő kérdés(de annyira mégse az mert nem saját a nyomtató így nincs a szemem előtt) szóval a chip-kártyának hol a nyílása a nyomtatón?? csak hogy merre keressem!!
és még egy! valamelyikőtök foglalkozik ezen nyomtatóhoz por, chip forgalmazással?
válaszokat előre is köszönöm!
üdvALapvetően optimista vagyok csak 1 pesszimista világba élek
-
bambucsa
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy egy Samsung CLP-500-as tonereit hogy tudnám feltölteni??? Válaszokat előre is köszönöm.
-
Printerszaki
csendes tag
válasz spidersoft #102 üzenetére
Szerintem, ha eladod a tonered, és a kapott pénzből veszel
az adott tonerhez való tonerport /max. 2000Ft-ért/, jobban jársz!
Elég sok kosszal jár kiöntögetni a tonerből a port...
Plusz lehet nem is lesz kompatibilis a két por, és kezdheted elölről az egészet, és akkor már a gyári tonereidet sem tudod eladni..[ Szerkesztve ]
Tonertöltés, nyomtató és fénymásolók javítása, bármi, ami nyomtatóval kapcsolatos! Budapest XI.ker.Szerémi út 29.
-
spidersoft
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy HP6L nyomtatóm, meg hozzá néhány flaska por. Ha vásárolnék egy ugyancsak 600DPI-s HP, de A3-as nyomtatót (nyilván használtat), akkor a tonerpor jó lenne bele azt feltételezvén, hogy hasonló felbontású (=szemcseméretű), azonos márkájú nyomtatóba minek is gyártanának különböző technológiájú port?
Ha esetleg valaki tud erről valami bővebb infó a neten (összetétel, szemcseméret, satöbbi alapján csoportosítva, hogy melyik printerbe milyen por felel meg), akkor azt szívesen látnámKöszönöm!
-
jeeeepp
csendes tag
válasz Tonerklinika #99 üzenetére
helo azóta már utána néztem és vágom mi a helyzet a tuner chipet be lehet szerezni csak nem éri meg mondjuk nekem azt hogy 3000Ft adjak egy chip-ért
meg nem feltétlenül muszály megvenni a chip-et mert több lehetőség van pl ha a nyomtatón csinálsz egy frimware frissítést (persze nem gyári ) azzal ugrik a garancia de viszont ha simán othon utántöltöd akkor nem kell a chipet kicserélned
és így már elég kedvező az üzemeltetési költség
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest