Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Csak azt írom, amivel szembesültem.
Kint még minimálbérrel (ill. némileg az alatt) is kolbászból van a kerítés a magyar viszonyokhoz mérve. Mert megveszek kb. mindent, amit megkívánok, kulturált körülmények között élek és még magamra is marad jócskán - annyi pénzből, amennyiért egy német kiröhög. Akkor mi van, ha normális állásod és fizetésed van? Na ugye.Amúgy láttam az egyik régebb óta ott dolgozó technikus ismerős december havi bérpapírját, aki a hálózatos dolgok mellett szervert karbantartani / javítani is ki szokott szállni - nettó 36valamennyi volt rajta. Azt mondta, van amikor némileg kevesebb, van, amikor némileg több - attól függően, hogy hányszor kell sürgősen intézni az adott melót.
A kocsija igaz, saját volt, de az üzemanyagot elszámolták. Állandóan be voltak táblázva vagy 250 km-es körzetben - kevés ember, sok munkára. Szóval ment a bolt, eléggé. Bántam is, hogy október helyett nem augusztusban mentem ki. Akkor volt egy üresedés - de ez a hajó már elúszott, kb. 1 nap alatt megvolt az utód.
Ha összejön, még mindig kint lennék - 2000-ért is, nem hogy 36xx-ért. Ilyenhez azért szerencse is kell.Nem beszélem a nyelvet (valamit értek, egy-két dolgot tudok), nem közvetítővel mentem ki. Egy régi barátom intézte a munkát és lakást és ő lett a "kisfőnököm" is.
1000 EUR-ból meg lehet élni, de azért nem csapkodtuk a seggünket a földhöz, mert kemény szinten ment a kihasználás és szarrágás - meg a machinálás az egészségügyi biztosítással. Albánok.
Velem szerencsére annyira nem, mert másik csoportban voltam, mint a két lakótársam. Fizikailag lényegesen könnyebb munkát végeztem és a közvetlen "felettesemet" meg ismertem 6 éve - nem szakadtunk meg, a társaság is relatíve jó volt, elteltek a napok.
Ellenben amit (és leginkább AMENNYIT) a lakótársaim csináltak, azt nem csináltam volna ~1000-ért. 1500-ért is max. egy hónapig.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Ingatlanos topic!
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- BIOS frissítés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest