Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• freaghill

őstag

válasz total90 #221 üzenetére

Akkor mondd már meg, hogy egy kezdő hálózat adminisztrátor Nálatok mennyit keresne kb?
    Sima érettségi, OKJ rendszergazda, és CCNA vizsgával?
    Német persze megy folyékonyan.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

Csak azt írom, amivel szembesültem.
    Kint még minimálbérrel (ill. némileg az alatt) is kolbászból van a kerítés a magyar viszonyokhoz mérve. Mert megveszek kb. mindent, amit megkívánok, kulturált körülmények között élek és még magamra is marad jócskán - annyi pénzből, amennyiért egy német kiröhög. Akkor mi van, ha normális állásod és fizetésed van? Na ugye.

Amúgy láttam az egyik régebb óta ott dolgozó technikus ismerős december havi bérpapírját, aki a hálózatos dolgok mellett szervert karbantartani / javítani is ki szokott szállni - nettó 36valamennyi volt rajta. Azt mondta, van amikor némileg kevesebb, van, amikor némileg több - attól függően, hogy hányszor kell sürgősen intézni az adott melót.
    A kocsija igaz, saját volt, de az üzemanyagot elszámolták. Állandóan be voltak táblázva vagy 250 km-es körzetben - kevés ember, sok munkára. Szóval ment a bolt, eléggé. Bántam is, hogy október helyett nem augusztusban mentem ki. Akkor volt egy üresedés - de ez a hajó már elúszott, kb. 1 nap alatt megvolt az utód.
    Ha összejön, még mindig kint lennék - 2000-ért is, nem hogy 36xx-ért. Ilyenhez azért szerencse is kell.

Nem beszélem a nyelvet (valamit értek, egy-két dolgot tudok), nem közvetítővel mentem ki. Egy régi barátom intézte a munkát és lakást és ő lett a "kisfőnököm" is.
    1000 EUR-ból meg lehet élni, de azért nem csapkodtuk a seggünket a földhöz, mert kemény szinten ment a kihasználás és szarrágás - meg a machinálás az egészségügyi biztosítással. Albánok.
    Velem szerencsére annyira nem, mert másik csoportban voltam, mint a két lakótársam. Fizikailag lényegesen könnyebb munkát végeztem és a közvetlen "felettesemet" meg ismertem 6 éve - nem szakadtunk meg, a társaság is relatíve jó volt, elteltek a napok.
    Ellenben amit (és leginkább AMENNYIT) a lakótársaim csináltak, azt nem csináltam volna ~1000-ért. 1500-ért is max. egy hónapig.

• Ferdzsoo

addikt

+1. Én is teljesen ezen a véleményen vagyok, csak ausztriára konvertáljátok át... :K

Új hozzászólás Aktív témák