- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GoodSpeed #28400 üzenetére
Xiaomit hirdetnek olcsón Hardveraprón:
https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_4_pro_gen2/friss.html -
válasz
fcbarca #28374 üzenetére
Nem kell rá biztosítás.
Az csak akkor kellene, ha 25-nél gyorsabban tudna menni (alapból, nem átszoftverezve); illetve 25kilónál nehezebb lenne.De emelkedőkhöz kevés a 600Watt.
Segway F2 sorozatból válassz, azok felmennek dombokra is.Itt egyébként az adataikat össze tudod hasonlitani.
-
-
válasz
fcbarca #28343 üzenetére
Mi 3 újonnan szerintem már nem éri meg.
Használtan viszont 100ezer körüli áron jó választás.Kugooról rosszat nem akarok mondani.
Hiába a rugók, a kisméretű tömör kerekek nekem egyáltalán nem jöttek be. Az akksi nikkel-szalagjai is szeretnek leválni/eltörni. Hiába a kihúzható kormány, ha nem stabil. -
-
válasz
pescara #28304 üzenetére
Jó roller.
Kettő is van az ismeretségi körömben. (Fiú-lány pár.)
48V-os rendszerű, ezért jó a hatótávja, és felmegy dombokra is simán. Emellett extra széles a trepnije.
Index előrefelé a kormányvégeken van, hátul meg lent a hátsó kerék kétoldalánál. Mögöttük mentem párszor munkából éjjel hazafelé, sötétben klafa ahogy villog, amikor lekanyarodnak.Hátránya volt sokáig, h nem volt hozzá lengéscsillapitó, de Monorim már van hozzá, ill. az egyik Újpesti rolleres szervizben tudják szoftveresen módosítani is, h 30-al is tudjon menni.
Ezek persze nem fontos dolgok, de aki ilyen nagyobb hatótávú rollert vesz, esetleg kisebb túrákra is használná, de 25-el két órán át gurulni elég idegőrlő tud lenni.
Persze 30 se nagy előrelépés, de mégis valami.Kereke belső gumis.
200ezerért árában van, többet nem adnék érte.
-
DigitXT jól összefoglalta.
Indokolatlanul tényleg nem szabadna használni amúgy sem. Akkor meg jóformán minek.Az F2 Pro-n, G2-n jó hangos kürt van, ráadásul az indexkapcsolónál van a gombja, párszor már én is rádudáltam autósra, h érezze, h a Kresz szerint szabálytalanul járt el a sérelmemre.
De a beavatkozást (fék, kikerülés, fejcsóválás) nem helyettesíti.Én is inkább csak azért használom, mert tetszik, ahogy meglepődnek, h rádudáltam. Nem számítanak rá az autósok, h rolleren ilyen hangos duda van, mint egy autón.
-
-
-
-
Nem követtem annyira, de nem erről irogattatok feljebb?
https://infostart.hu/belfold/2024/07/30/tisztaztak-egy-fontos-dolgot-az-e-rollerekrol-a-rendorok"Gépi meghajtású járműnek számít, ezért ittasan tilos vezetni."
-
-
-
válasz
jansky1 #28071 üzenetére
Ez volt az, alighanem elnéztem az oldalt:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlIgen, a Segway féle.
-
válasz
jansky1 #28052 üzenetére
E2 Pro nem jó?
Ezt a listát azért nézd át, ha még nem láttad.
A noname rollerekről már írtak feljebb. Még annyit tennék hozzá, h esetleg baja lenne, beviszed szervibe, átnézik, aztán mondanák, h mennyi lesz a javítás, aztán nem kéred a javítást inkább, és majd azt se akarod kifizetni, h egyáltalán másfél órán át szedték szét, h egyáltalán kideritsék a baját.
Na ezért nem vállalják a szervizesek még azt se, h egyáltalán átnézzék.A 4 Lite (2nd gen) 24V-os, míg a normál rollerek 36V-osak. Mentem már ilyennel, nem tudom a Xiaomi mit csinált vele, h látszólag jónak tünik a roller, de akkor sem vennék 24V-ost, ha nem akarom emelkedőkhöz használni.
-
Nem igazán lehet ilyenkor mást csinálni, mint visszavinni.
Az F2 pedig egy jó sorozat.Sajnos a Segway rollereinél az M365 Tools nem mutatja a cellákat külön-külön, pedig így azonnal látszódna, ha hibás az akksi egyik cellasora.
Én kötelezővé tenném ezt a featuret, akár a gyári applikációban is.
Írhatnál, h mennyi km-t tudtál kihozni a Xiaomiból. 25-ös tempóval.
-
-
-
válasz
Dr. Szilikát #28013 üzenetére
A Navee S65 ezt alapból tudja.
Messziről hallani ahogy közeledik. -
-
Melyik biztosítónál nem engedte?
Én osztottam meg ezt:
Itt össze tudod hasonlítani az árakat:
https://www.insura.hu/kotelezo-biztositas -
válasz
nickcreeper #27900 üzenetére
Dehogyis.
Az F2, F2 Plus az egyik legjobb választás. Xiaomi 4 Pro (2nd gen) szintén. De ha nincs pénz ezekre, akkor jó az E2 Pro is.Én inkább vennék egy (alig)használt F2-t, F2 Plus-t, mint egy új E2 Pro-t.
Láttam a kérdésed, de azt is, h az Okairól már irt valaki. Többet én se tudok hozzátenni; és ha E2 Pro-t akarsz, hiába ajánlom az F2 sorozatot.
Ezért nem irtam én is választ csak.
-
válasz
PociAti #27896 üzenetére
+1
Nekem is pont ez volt eszemben amiket irtál.
Ez nem egy roller specifikus válasz volt, csak egy általános válasz. Ilyenkor ugye tipikusan fel se merül a rendőrség részéről, h ne ollózzák össze a jogtárból az összes, járművekre vonatkozó tételt.Aztán ezért kerülnek bele olyanok is, ami adott esetben egy autóra vonatkozik inkább, mint kerékpárra, (rollerre).
-
válasz
GoodSpeed #27875 üzenetére
Szerintem az E2 Pronak kicsi a trepnije, mármint az a része, ahol az akkupack van, nem lehet bele tenni nagyobb akksit a helyére.
A kormányon meg egyáltalán nem jó nehezékként az akksi, valószínűleg ezért szokott le róla a Ninebot is.Persze ha hatótávot kell növelni, nincs más választás.
Egyébként ha jól értettem, azért nem vettél 350W-osnál nagyobb rollert, mert komolyan attól félsz, h "el kell majd adnod".
Én törvénytisztelő állampolgárnak tartom magam, de életszerűtlennek tartom, h az lesz majd a helyes, h mindenki eladja az F2-t, G2-t, 4 Pro (2nd gen)-t, és 7650mAh-s akksinál nagyobbal rendelkező rollert senki se fog venni ezentúl. Tehát ez a kettő marad: Xiaomi 4, és Segway E2 Pro. Ha ez nem elég, akkor meg csak a G30 jöhet szóba, mert a többi már nagyobb 350W-nál.Ha végignézem a "választékot", a korábbiak (például F/D sorozat, 4 Pro) kifutnak, nem lesz roller 400Watt alatt, csak az E2 Pro, G30; meg a Xiaomi Pro 2, Mi 3, 4. (Most a Lite, meg az egyéb 250W-osokat hagyjuk ki).
Kiváncsi leszek ezt a csavart hogy lépi át a törvényhozás. Ironikusan megjegyezném a "társadalmi" vitát, vagy egyeztetést, vagy minek is nevezték.
Ahol 250, meg 300-ban húzták meg a határt, ott évekkel korábban bevezették ezeket, de itt fut már vagy ~100ezer pálcikaroller, aminek ki tudja hány %-a való az F2 sorozatból.
Életszerűtlen, h ezeknek a birtoklása illegális lesz. -
-
válasz
nickcreeper #27884 üzenetére
Kábé mindegyik pálcikarollert lehet normál rollerként is használni, ha lemerült, de rxhadt kényelmetlen, mert ezeknek a trepni nem 2-3centire van a földtől, hanem ugye jóval magasabban; egyáltalán nem kényelmes lábbal hajtani.
Vegyél F2 sorozatból inkább, 150ezer alatt is szoktam látni a hirdetések között kevés km-el, szinte újakat.
Bár most inkább Prokat hirdetnek.
Nagyobb hatótáv ugyanannyiért. -
-
válasz
GoodSpeed #27841 üzenetére
Itt össze tudod hasonlítani az árakat:
https://www.insura.hu/kotelezo-biztositas -
A kerékből elmegy a nyomás. Van akinek egy hét alatt, van akinek 3-4 hét alatt esik jelentősen.
Ha nem ellenőrizzük hetente, megesik, h a 3-3.5 Barról lemegy másfél -két Barra, és úgy használja valaki a rollert heteken át. Na ilyenkor fordul elő, h kidörzsöli.Vagy aki megvette a rollert, kibontotta, összerakta, azt elkezdte használni, mert kézzel ugye nem tudta összenyomni a gumit, ezért azt hitte, eléggé fel van fújva, pedig nem volt.
-
válasz
DroiDMester #27806 üzenetére
Ja igen, ez is.
-
-
válasz
Davebowman #27765 üzenetére
"A rendőr, ha megállít, mit fog kérni tőlem, illetve mit fogad el?"
A szerzödést elküldik PDF-ben, annak a vége felé van egy mező, amit körbe is jelöltek ollóval, azt kell kivágni (lemásolni), és azt kell bemutatni, ha esetleg kéri valaki.
Amit feljebb írtál, az biztos úgy van?
Biztos, h a rollert használónak kell a biztosítással rendelkeznie?
Máshol ezt úgy értelmezték, h a rollert használónak meg kell róla győződnie, h a rollerre kell-e biztosítás, ill. van-e biztositás, vagy nincs. De nem kell kötnie sajátot, hiszen a rollerre már kötött más (pl apuka) egyet.Ezt a pontot a bér rolleresek miatt tették bele amúgy is, hiszen a roller kölcsönzés során nem fog kötni senki se egyénileg, viszont a flottára már pl a Tier, vagy a Lime nyilván kötött biztosítást.
-
-
Ennyit az E2 Pro 40km-es hatótávjáról, meg arról, h egy 7650mAh-s akksiból mit lehet kihozni.
-
-
-
Akkor se kell rá.
Meg mondjuk beleírhattad volna már az elején, h ne kelljen felesleges köröket futni.
Módositott szoftver van rajta? Nem G30P, ugye?
Amúgy nem tilos kötni rá azért, mert a kritériumoknak nem felel meg.
Nyugodtan köthetsz erre is. 5-6ezer Ft évente.
Legalább nyugodtan alszol. -
-
-
-
válasz
Reggie0 #27717 üzenetére
Igazad van. De én arra céloztam, h ha alig használja valaki a rollert, pláne egy Essential szintűt, akkor tényleg felesleges annyit pluszban lengéscsillapítóra költenie, pláne ha sokallja is a lengéscsillapító árát.
Sajnos ez ilyen.
A minőséget meg kell fizetni.Ha hátra is vesz, akkor meg még drágább a buli.
-
válasz
enginev3.0 #27713 üzenetére
Na, hát akkor meg használd.
Sajnos ez ilyen, legalább hetente muszáj ellenőrizni. -
válasz
abrtom87 #27692 üzenetére
A legtöbb pálcikarolleren nincs lengéscsillapító. Fut vagy ~100ezer roller idehaza. Ha mások kibírják, akkor nem megy nektek is?
A lengéscsillapítós rollerek jóval drágábbak.
Ha hátra nem vesztek, csak előre, akkor kb ugyanúgy érezni a kátyút a hátsó kerékkel, csak max annyival vagytok előrébb, h a kormányt nem tépi ki a kátyú a kezetekből, csak seggberúg.
Az úthibákon alacsony sebességgel kell áthajtani.
A keréknyomást az ajánlott értéken kell tartani, nem kell túlfújni a gumit, és máris lesz a keréknek is lengéscsillapító hatása. -
válasz
enginev3.0 #27701 üzenetére
Hetente ellenőrizd, ne háromhetente.
Van akinek egy hét alatt enged annyit, mint neked 3 hét alatt.
Nem véletlenül kell hetente ellenőrizni.
Aztán ha meghal a gumid, meg mérges leszel, hiszen nem kopott még el, de a szelepnél az alacsony nyomás miatt megtörhet. Ezért kell minden héten ellenőrizni, h mindig meglegyen a minimálisan előírt keréknyomás.
Vegyél egy Xiaomi pumpát, ha nem vettél volna még. -
-
válasz
DigitXT #27680 üzenetére
Úgy emlékszem, az a szabály csak lakott területen kívülre vonatkozott, vagyis vonatkozik, és most is él még.
Az más kérdés, h senki se tartja be egy üres úttesten.Az meg országúton nyilván eszébe nem jut semmilyen kerékpárosnak se, h ha jönnek mögötte, akkor elkezd behúzódni a bal szélére a sávnak, jelezve a kanyarodását, mert ott 90-el jönnek az autók, és tuti nem fognak megállni, inkább lehúzódik az út szélére, és ha nem jön semmi, akkor átkanyarodik, tehát ilyen formában működik a szabály betartása.
Viszont ahogy te is, mások is úgy tudják, lakott területen belül is érvényes.
Tudtommal ott nem.De majd valamelyikőtök előkeresi ezt a Kreszben.
-
-
-
Emelkedőhöz nagyobb motor nem árt.
Maradnék az F2, F2 Plusnál a helyedben.
Ha van pénz lóvéra, kár ezen spórolni.A 350W az belassul 10%-os dombokon. Ha nincs tele az akksi, akkor még jobban. A 400W-os F2 meg felmegy akkor is, ha nincs tele az akksi.
Van tapasztalatom, ezért merem ajánlani.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) meg 48V-os, ugyan még csak sík terepen mentem párszáz métert vele, de lefogadom, h a 10%- os emelkedőn simán felmegy lassulás nélkül, még a te súlyod alatt is.
De mindenképpen azt erőltetném a helyedben, h akiknek ilyen van, vagy F2, F2 Plus, E2 Pro, kérj el egyet, és menj vele a kinézett úton. F2 Pro.
Sokkal jobban jársz, mintha megveszel egy gyengét, aztán utálod majd használni.
-
válasz
GoodSpeed #27653 üzenetére
Ha nem tűnne fel, a hatótávokat a 25km/h-s sebességgel szoktam megadni. Sőt, nem csak én, hanem úgy általában, ez egy visszatérő probléma, h valaki vesz egy rollert, mert a dobozára volt írva, h 30km-es a hatótáv, aztán itt, vagy Facen a rolleres csoportokban meg megy a sírás, h csak 22km-t tudott vele megtenni.
Mert valami hozzád hasonló mondta neki, h az elmegy 30, vagy jelen esetben 40km-t a roller, csak elfelejtette hozzátenni, h nem 25-ös tempóval, hanem 15-el.Meg lehet adni azt is, h elmegy a roller 40-et, de az a minimum, h odaírjuk ilyenkor a kérdezőnek, h azt Eco módban tudja a roller, 15-el haladva.
Nincs ezzel semmi baj, de ha ezt nem írod oda, akkor félrevezeted a kérdezőt.Néztem feljebb a posztod, a képernyőképeket, akartam is kérdezni, h mennyi volt az átlagsebesség, mert azt már levágtad a képernyöképről, nem látszott, csak közben kiment a fejemből.
Ha tovább kérdezősködne a posztoló, vagy szóba kerülne részletesebben, akkor persze én is leírom, h 25-el ennyi, lassabban, meg D módban több, de a tapasztalat az, h ezt nem szükséges beleirnom minden hsz-ba, minden kérdezőnek, mert a legtöbb ember 25-el fog haladni, és ennek megfelelő hatótávra kíváncsi, nem arra, h ha délután van kedve gurulgatni, akkor mekkora hatótáv hozható ki amúgy egy adott rollerből.
De amúgy továbbra sem értem, miért nem a kérdezőknek írogatsz? Nekik kellene segíteni válaszadással.
Vagy DroiDMestert például miért nem hxlyézted le, mikor azt írta, h járdán csak 5-el lehet menni kerékpárral, (és rollerrel).
Hát őt miért nem javítottad ki egyből felháborodva, h nana, 10-el lehet menni biciklivel járdán, nem 5-el.
Ez nem volt olyan fontos?Neked pl nincs véleményed az X3-as Monorimről? Elvileg ha valaki nem tud a rollerrel egyensúlyozni, ez még működhet nála? Inkább ilyenekhez szólnál hozzá, építő jelleggel.
-
E2 Pro nem jó?
Az az első "jó" roller, ami 20km-t tud legalább.
Csak lehutobb még nagyobb rollereket kerestél, ezért lett az F2 sorozat ajánlva, és ezért nem került képbe az E2 Pro.A 4 Lite (2nd gen) 24V-os, nagyon erőtlen. (Majd megbánod.)
Emelkedőkön is használnád amúgy?
Okai Neon Lite lenne még, a belépő modell, ugyanazt tudja, mint egy Mi 3, de jóval kevesebbe kerül.
De annak meg megesik, h elromlik, (nem veszi a töltést pl), és a garanciális ügyintézés anomáliáiról horror sztorikat lehet olvasni. :/ -
válasz
PociAti #27647 üzenetére
A 3 kerekű rollerekhez:
Ez a Monorim X3 kiegészítő milyen lehet vajon?
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=aATp_ROg1sIG30-hoz is van, de ott, mivel hátsó kerék hajtású, az első kereket lehet megduplázni hasonló módon.
De nekem az valahogy életszerűtlenebb megoldásnak tűnik. Inkább hátul van a rolleren a súlypontunk, ott érdemes dupla kerékkel stabilizálni a rollert.
Ha elöl van a két kerék, nem borulékonyabb? -
válasz
DroiDMester #27608 üzenetére
Ezt miért nem a gyártóktól kérdezed meg?
Honnét tudjam, h oldotta meg a Ninebot, h ha csak nem direkt vetetjük rá a vizet egy autómosóban, akkor gyakorlatilag vízállónak tekinthetjük?
Amíg nincs hangja a csapágynak, zártnak tekinthetjük. Amint elkezd kerregni, értésükre adta, h bejutott a víz. Ha meg bejutott, már nem zár tökéletesen. Ha nem zár tökéletesen, kotyogni kezd, azaz egyre nagyobb lesz a "rés", és egyre több víz tud bejutni.
A pálcikarollerek többnyire jobban bírják a vizet, a Kugookat, meg a nagyobb rollereket meg köztudottan inkább nem használják esőben.
-
-
-
A zselés kerék ilyen:
Belemész egy tüskébe, jó eséllyel a zseléréteg eltömíti a lyukat.
Pumpálni természetesen ezt is kell.
Hetente ellenőrizd a keréknyomást. Vegyél egy Xiaomi pumpát. Mindenki ilyet vesz a rolleréhez.Nekem nem volt benne tempomat, a Plusban sem, az eredeti firmware-el sem.
Roller szervizekben tudnak rá másik szoftvert tenni, akkor bekapcsolható.
De én elvagyok a Tempomat nélkül, amelyik rolleremen volt, azon se használtam.A gyári hatótáv amúgy úgy hozható, ha csak 20-al mész pl, akkor nagyobb lesz a hatótáv, meg S mód helyett D, vagy inkább Eco módban 15-el gurulva.
Probálj ki rollert, ha tudsz kölcsönkérni.
Hatótáv tesztet csinálhatnál magadnak.
F2, F2 Plus csak akksiban tér el, de 100 kilóval hamarabb merül az akksi is. Lehet egy F2 Plus azért nem ártana F2 helyett.
Bár ha esetleg azt vennéd meg, amit linkeltem, és kiderül, h kevés lesz az F2, még mindig simán el tudod adni ugyanannyiért, amennyiért megvetted, bukó nélkül ki tudsz belőle szállni, azt vehetsz F2 Plust helyette. -
-
válasz
GoodSpeed #27596 üzenetére
Hát gondolnám, "normális" rollerekről volt szó, nem az E2 sorozatról.
Aki Xiaomi 4 Pro (2nd gen) helyett venne Segwayt, az nem az E2 sorozatból fog választani.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) "párja" az F2 Plus.
Hatótávban, méretben, felszereltségben. (Xiaominak a motorja erősebb csak.)
Az F2 Plus viszont tud 30-al is menni, némi módosítás uán, a Xiaomi meg nem. -
-
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is használnád, vagy csak szinte teljesen sík terepen?40km-t nem sok roller tud.
Nézd át ezt a listát.Az akksinak mindegy mennyit töltöd.
Kb 500 ciklus után kezdhet csak majd el a kapacitás csökkenni, az meg egy nagyobb akksival számolva sokezer km.Segway F2 sorozata szoftveresen módosítható, h 30-al is tudjon menni. Xiaomi 4 Pro (2nd gen) viszont nem.
Ami biztosan elmegy 40km-t, azok ezek:
F65i
Segway G30, G2
Inmotion S1D30 DHGateről is beszerezhető, az global verziós (G30P), alapból megy 30-al 25 helyett.
Használtan is megéri, 150-160ezertől indul az áruk.
G2 szintén elérhető global verziósban is, az 35-el megy alapból. Használtan 220-240ezerért megérheti.
Viszont a lengéscsillapítójával gondok akadhatnak, főleg az elsővel, sokat lehet olvasni róla.Inmotion alapból 30-al megy, de már nem nagyon kapható értelmes áron.
Nemrég linkelte valaki, h a 40km/h-ra képes verziója akciós.F2, F2 Plus nemrég jelent meg, még újnak számitanak használtan is. 150ezer alatt is gyakran látni belőlük.
Akksiról:
Ha olyat veszel, ami elmegy mondjuk 20-25km-t, azt naponta kell tölteni. 500ciklus 2-3 év alatt megvan.
Ha 40-50km-es hatótávot tud, akkor 4-5-6 év alatt éred el az 500 ciklust.
De ennyi idő után már a rollerrel más gondol is adódhatnak.
Szóval igazából semmit se vesztesz, ha "csak" egy F2-t, F2 Plust veszel, nem egy G2-t.Ami a használt rollereket illeti, ezeket 10-15ezer km-re tervezik, párszáz, vagy akár ezer km még semmi se szinte nekik.
Ez csak egy F2, de ez is szinte teljesen új, ennyiért. -
-
-
-
-
válasz
alphamooncam #27400 üzenetére
+1
Ugyanez jutott nekem is eszembe.
Hát kit érdekel pár karc, úgyis lesz rajta, elég ha feldől, nem is kell elesni vele.
Nem lehet ezekre vigyázni.
Mellé parkolnak, meghúzzák, akárcsak egy autót. :/ -
válasz
GoodSpeed #27381 üzenetére
Az nem 42Voltos, hanem ugyanúgy 36, csak néhány helyen (helytelenül) az akksik teljesen feltöltött állapotában levő feszültség értékét adják meg.
A jó ég tudja miért.A motor teljesítménye meg ha nagyobb (250W vs. 350W), az nem feltétlenül jelentheti azt, h jobban meríti az akksit a nagyobb motor, és ezáltal biztosan hamarabb lemerül a roller, mert lehet, h hatékonyabb is a motor annyival, h összességében nagyobb hatótáv lesz a végeredmény.
De ezeket a megadott értékeket még mindig fenntartással kezeld, mert mindig 15km-es sebességgel mérik, Eco módban, és a Sport módban is ott van a "teljesen sík úton, gyorsítások, fékezések nélkül" feltüntetve. Szóval kár abban reménykedni, h ez majd elmegy talán akkora hatótávot amennyit szeretnénk.
Inkább nagyobb akksival vegyük a rollert. -
válasz
GoodSpeed #27363 üzenetére
Autókban gombnyomással lehet aktiválni.
Egy nyomorult gombot odatettek volna gázkar mellé, szerintem az EU-nak se lenne vele problémája, de így, h automatán kapcsol be, megeshet, h a legváratlanabb pillanatokban aktiválódik, ami pillanatokon belül okozhat koccanást, balesetet.
A régebbi rollerekben valóban volt, ahogy neked is, de itt is lehetett olvasni, h melyik frissítéssel került ki, melyikkel vissza, stb.
Az E2 sorozatnál nincs lehetőség szoftveres módosításra, de a többi Segwaynél lehet rátenni másik szoftvert, amiben benne van a tempomat.
-
válasz
GoodSpeed #27361 üzenetére
Nincs tempomat.
Mivel az EU nem támogatja a tempomatot, (balesetveszélyes is lehet), és a gyártók igyekeznek a kedvében járni az EU-nak, ezért nincs tempomat az EU-s verziókban.
Korábban megesett, h egyik frissítéssel kikerült, aztán visszakerült, mikor hogy, épp milyen szelek fújtak.
De többnyire ezért nincs tempomat a Xiaomi/Segway rollerekben. -
válasz
DroiDMester #27332 üzenetére
Ez szerintem csak poén volt, írónia.
Visszatekintve az elmúlt napokra. -
-
válasz
GoodSpeed #27319 üzenetére
Azért volt meg a táv, mert nem 25-el mész, hanem 15-20-as tempóval.
Hát így persze elég a 12Ah-s akksi is.
A másik kérdéseden meg csodálkozok, szerintem már linkeltem ezt a listát korábban neked is, benne vannak az ilyen jellegű adatok is. Az egyik 36Voltos, a másik 48Voltos.
A Xiaomi újabb rollereinek egy része 48V-os rendszerű, ezért jóval erősebb pl dombnak felfelé.
És hát ahogy írtad is, csalóka a mAh, mert ha nem vesszük figyelembe hozzá, h 36, vagy 48 Voltos, akkor értetlenkedhetünk.
Jobb lett volna, ha annak idején ezt a mAh értéket nem is propagálják, hanem inkább a Wh mértékegységet használják (mármint minden gyártó). -
válasz
Peaceliker #27316 üzenetére
Nekem is folyton a kátyúkat hozzák fel, az úthibákat, h belemegyek, és esés.
De ha adott útvonalat ismerem, mert mindig ugyanazokon az utakon járok, akkor tudom hol vannak úthibák, szóval ez a feltevés csak a huhogóknak nyújt némi vigaszt. -
PociAti
Van ez a cikk, pár napja készült:
https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/06/lepett-a-rendorseg-az-elektromos-rollerek-ugyebenhttps://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/06/roller-mikromobilitas-szabalyozas-kresz#
Van benne egy rész:
Motoros roller: legalább kétkerekű, egy tengelyén kormányozott, a rajta utazó egy személyt (vezető) kizárólag állva szállításra tervezett, motoros meghajtású jármű, amelynek sebessége gázkarral vagy egyéb vezérlőeszközzel szabályozható.Kis teljesítményű motoros roller: olyan motoros roller, amelynek tömege legfeljebb 35 kilogramm, meghajtó motorjának névleges teljesítménye legfeljebb 1000 watt, és sík úton, önerőből 25 kilométer per óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes.
Nagy teljesítményű motoros roller: olyan motoros roller, amely nem felel meg a kis teljesítményű motoros roller fogalmának.
Amikor legutóbb írtam az E-Twownak Watt ügyben, még nem jött válasz.
Vajon ez a legfeljebb 1000Watt ez mennyire lesz valid az eddig megismert 350W-al szemben? -
válasz
GoodSpeed #27314 üzenetére
Ez például nem jó?
https://elektromos-roller-kerekpar-motor.hu/Segway-F-D-kijelzovedoA D38-ban 10200mAh akkumulátor van.
Kb 25km-re elég.
F40 szintén ugyanekkora akksis, motorja peakben erősebb.
350/500 helyett 350/700.
De 45km-t egyik sem tud - 25-ös tempóval.
Ahhoz G30-at kell venned.
Annak meg a kijelzője nem tud beázni, nem fontos rá védőfólia. -
-
válasz
Dr. Szilikát #27295 üzenetére
Én is valami hasonlótól tartok. :/
-
-
válasz
Peaceliker #27270 üzenetére
+1
-
-
válasz
alphamooncam #27260 üzenetére
Szerintem nem a bicikliúton fognak ezek "vadászni", inkább a közutakon. Mögéd ér, követ szépen, gurul mögötted. Nézi mennyivel mentek. Azért azt ki lehet szúrni, h valaki 25 helyett többel gurul, párszáz méteren keresztül. Megelőz, ablakból kiszól, jelez kézzel, h légyszíves húzódj le.
Kéri a biztosítást igazoló matricát, ami nincs felragasztva. Mondja a rolleres, h erre nem kell, csak 25-el tud menni.
A rendőr meg elárulja, h 300 méteren át követtek, a rendőrautós kamera sebességkijelzője 34-35-t mutatott végig.
Pofára esés.De amúgy nem értem minek kell ezen rugózni, ha nagy pénz lenne, megérteném akik kibúvót keresnek, de ez az alig 10ezer Ft ez szerintem semmi.
Ennyit megér a nyugalmam inkább.Ennek az egésznek inkább csak balesetnél van, ill. lesz jelentősége. Pl kijön egy autó elém, mert azt hitte csak 25el haladok, később érek oda, de gyorsabban jöttem, hamarabb odaértem, és már nem tudtam lefékezni, és nekidurranok az első ajtajának. Biztosításom meg nincs, mert a roller hivatalosan csak 25el tud menni. (Segway G2 E)
És ott döngetem a mellkasom, h de hát ez csak 25el tud menni, miközben meg 35-el is, mert mittudomén, vettem bele egy global verziós vezérlőt.
Tuti, h az eljárás során meg fogják nézni, h valóban csak 25-re képes-e a roller. És akkor már nem csak az okozott kár okoz majd fejtörést, hanem az is, h megpróbáltam kijátszani a KGFB-t. :/ -
-
Az nem E2 Pro volt, nem?
Az csak 25öt tud. Vagy nem Segway E2 Pro?Az F2 Pro global verziója is csak 30at tud.
A G2 megy 35-el is.
De aminek a trepni alján levő adattáblán "E" betű szerepel a név végén, meg ott van, h 25km/h max speed, az nem global verziós, arra nem kell biztosítás.
Aki viszont eleve global verzióst vett, hiába rakat rá EU-s szoftvert, az adattáblán ott van, h max speed 30, vagy 35.Az meg más kérdés, h EU verziós rollert valaki global módban használ, de veri az asztalt, h őneki nem kell biztosítás, mert 25 szerepel az adattáblán a trepni oldalán. Az ilyennek kívánom, h menjen neki egyszer egy autónak, és majd a bíróságon magyarázkodhat, h honnét vette a bátorságot, h a 30-35km/h-s rollerére nem kötött biztosítást, csak mert átverte a rendszert, és okosabbnak hitte magát mindenkinél.
-
válasz
GoodSpeed #27227 üzenetére
A pálcikarollerek többnyire vízállóak. Lehet őket esőben is használni. Kijelzőre kell egy védő, a gombnál tud némelyik típus beázni.
Kábelek kivezetését lehet még kiszilózni, ha valaki akarja.
És hát a pocsolyákat kerüld ki, ne merüljön pl tengelyig a roller a vízbe.
Nagyjából ennyi.Nagyobb rollerek már kevésbé vízállóak.
-
-
-
Az Essential is egy "Lite", csak akkor még nem úgy hívták. Az ráadásul csak 20-al tud menni.
Persze, h azt ajánlották, mert mást nem is ismernek az emberek kb, csak az Essentialt.
A márkás vs nem márkás között meg pont az a különbség, amit írtál, a minőség; ráadásul kívülről nem látszik egy Xiaomi másolat rolleren, h mivel rosszabb egy eredeti Xiaominál.
-
E2 Pro. Ez van csak.
A következő az F2 sorozat, Xiaomi 4 Pro (2nd gen), de azok már drágábbak.
Viszont 150-ért, illetve alatta is szoktam látni alig használt F2 sorozatút is.Nem akarlak rábeszélni használtra, de ilyen néhánytíz km-el, vagy egy-kétszázzal még teljesen újnak tekinthetők.
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_f2/friss.htmlXiaomi Mi 3, ill. Pro 2 szerintem nem éri meg újonnan. Nézd meg az áraikat, annyiért már jobb felszereltségű rollereket lehet kapni.
Ugyanez a Xiaomi "sima" 4-es rollerrel is a helyzet, ugyanazt a hatótávot tudja az E2 Pro is, magasabb felszereltségi szinttel. -
válasz
Anita1993 #27184 üzenetére
Nem ismerem az üléses rollereket.
Asszem a pálcikarollerekhez is lehet venni Aliról például.A Kugook között némelyiken alapból van, plusz azokon lengéscsillapitó is van.
Nem értek hozzá, de úgy gondolom akinek gerincsérve van, jobb ha lengéscsillapítós rollert keres inkább.Berio.hu-n vannak a Kugook.
Ekkora távhoz nem kell nagy akksi, és a 90kiló is még rendben van. Kukirinek közt keress, azok az újabb Kugook. -
válasz
alphamooncam #27186 üzenetére
Nem velem történt, csak gondoltam megosztom.
Kár, h nem azzal kezdődött, h a kórházban ápolják az elkövetőt, akinek mindkét kezét eltörték...
-
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Emelkedőkön is fogod használni?
Újat keresel? Vagy használt is jó?Neon Lite a legolcsóbb.
Akciós egy ideje, ~120ezer.
Ugyanazt tudja, mint egy Mi 3, de jóval kevesebbe kerül.E2 Pro a következő ~150ezerért.
Én Mi 3 Lite, 4 Lite modelleket nem vennék, 5km-hez sem, akkor se ha olcsók, akkor inkább egy használt Mi 3, esetleg Pro 2 (100-130ezer között vannak).
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Okaival lehetnek gondok, és a garanciális ügyintézéséről horror sztorikat lehet olvasni. Ezt azért vedd figyelembe. Jó roller lenne, de inkább az E2 Prot javaslom.
-
Megint kis összefoglaló biztosításról:
-
-
-
-
https://444.hu/2024/06/25/kotelezo-biztositas-elektromos-rollerekre-tobb-szazezres-ajanlatok
A Grantis tanácsadó cég összeszedte az eddigi ajánlatokat:
-
-
-
"Az iScooter iX3 hatótávja 35 km, ehelyett kellene 60-70 km."
Áhh, értem, így már világos.
A többi iScooter modellben nincs nagyobb akksi? Nincs nagyobb akkus verzió? Esetleg belefér a trepnibe nagyobb akku? Mert akkor akár építtetni is lehet bele nagyobb akksit.Amúgy az 50+km/h rolleres csoportban nem kérdezted? Nem ajánlottak valamit, aminek van 70km hatótávja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest