Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivana
Ármester
válasz Nand708 #148054 üzenetére
de azt hiszem csak a sznob énem vonzódik a koskormányhoz Ha nem montiztál sokat, vagy hasonlók, akkor egyértelműen a koskormány ajánlott. Kényelmesebb, később sem akarsz majd outira váltani. Fordított irányról még nem hallottam, aki kossal kezd, az nem szokott egyenest használni, max. montin.
(#148058) bringasisti Az ilyen szintű kendák szemetek.
-
ZolkoW
őstag
Én csak azt tudom mondani, hogy miután megvettem életem máig egyetlen komplett bicaját, egy Kelly's cross/trekkinget, és szép lassan kicseréltem rajta mindent, a gagyi teleszkópot is beleértve, akkor eléggé bántam, hogy nem inkább egy Speedert vettem helyből.
Az octalinket úgy tudom, ellenjavallni szokták a nem túl tartós csapágyai miatt.
Arra érdemes figyelni, hogy a vázak hossza (vízszintesen mért felsőcsőhossz) mindkettő esetben inkább országútinak megfelelő, persze egyenes kormányos oútiknál így szokták, de ez azt jelenti, mintha koskormányos gépen kizárólag keresztben kapaszkodhatnál, ami irtó rövid. Aztán mennek fel a 130-150-es stucnikBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Nand708 #148076 üzenetére
Az integrált. Legalábbis úgy tudom, hogy abban ipari csapágyak vannak kónuszos megoldások helyett.
samujózsi
Ja, minek keresztbe váltani, ha a szomszédos hajtómű lánckeréken van hasonló fokozat kisebb láncnyúzással?[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ZolkoW
őstag
válasz Nand708 #148074 üzenetére
"magyarul azt mondod, hogy a fitness kormány pozícióban tök ott van mint a koskormány vízszintes része, és ez túl közel van és tök rossz mert fölöslegesen korlátozza a fogási lehetőségeket?"
Végülis igen, de némileg ellensúlyozható egy hosszabb stucnival. Országútinál ugye bele van számolva hogy a fékkarok sokkal előrébb vannak, még egy kompakt kormánynál is, mondjuk olyan 7-8 centivel. Mivel nekem is viszonylag új a koskormány használata, ezért nem osztanám nagyon az észt, csak felhívtam a figyelmed, hogy egy kvázi "ugyanolyan méretű" egyenes kormányos országúti (=fitnesszbringa) váza jelentősen rövidebb, mint egy montié/trekkingé.
Az ugyanolyan méretet úgy értem, hogy amit ugyanakkora embernek ajánlanak.
Épp a saját bringámon is még keresgélem a megfelelő stucnit, de a kormány vízszintes része inkább csak pihengetni jó, nem valódi erőkifejtésre. Igaz, hogy nem ugyanaz a 40-42 centis kormány ívein belül fogni valamit, mint egy 60-70 centi széles egyenes kormányon, épp ezért nem fog kelleni 5-6 centivel hosszabb stucni, de mondjuk kelleni fog 3-mal hosszabb (hasraütés).Ezekre a vázakra az adatok alapján simán fel lehetne pattintani egy koskormányt, és teljesen jó országúti gépek lehetnének, csak ha ilyet tervezel, előbb nézz utána a fékváltókarok árainak
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Nand708 #148097 üzenetére
(#148096) varsam...let it go.
(#148095) HKorn ...az milyen? Elől narrow/wide,vagy hogyan marad rajta a lánc?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Nand708
csendes tag
Sziasztok,
én vagyok, aki gyors, kényelmesebb és esetenként földútra is alkalmas bicót keres, és még hisz benne, hogy van ilyen :-)
Legutóbb fitness bicóval jöttem, amire azt mondtátok, hogy akkor már miért nem outi, a koskormány vízszintes része ugyanott van, mint a fitness-é, csak egyéb fogási helyzeteket kínál.
Körbenéztem a jelentősen kedvezőbb áru használt outik között.
- Mi a hátulütője a <200k –ért kapható full karbon használt bicóknak? Baromi olcsónak tűnnek az újkori árukhoz képest. Nem a súlya érdekel, hanem mert, ha jól olvasom, rezgéselnyelése miatt kényelmesebb, mint az alu váz +karbon villa. Jól gondolom? Érdemes esetemben figyelembe venni?
-Jól látom, hogy még, ha szentségtörés is, de egy 32 mm széles gumi is általában elfér a villák között? A kényelem miatt kérdezem.
- Próbáltam összegyűjteni a komfort/endurance típusokat, mert ránézésből nem igazán megy: Merida road ride, Silex, Cube Attain, Lapierre Audacio, Specialized Secteur, Allez, Tudnátok még párat mondani, a marketing bullshitből nem egyszerű kihámozni.
- A vázmérettel bajban vagyok. A magasságom 178 cm, de a belső lábhosszom csak 78 cm, ami miatt hol S, hol L-es méretű vázat ajánlanak a webes tanácsadó oldalak. Ilyen helyzetben mi az üdvözítő?
Köszönöm előre is. -
cdl
senior tag
válasz Nand708 #148889 üzenetére
A 200 k malatti karbon bicók rezgéselnyelése nem a legjobb. Nincs ingyenebéd. Attól, hogy karbon, még nem jobb egy jó alunál.
Ha megfizeted a karbont, majd akkor jobb lesz.
A régi outikba ritkán fér el ilyen nagy gumi. Konkrét tipust kell nézni. Gravelt nézz vagy Cyclocrosst.
Az M-es méretű bicóknál kezdeném a keresést, aztán lehet finomítani. -
Maximum1
őstag
válasz Nand708 #160372 üzenetére
Agyaltam az előző bringámba beteszek egyet, én is benyaltam a marketing dumát, de a végén nem tettem, bringát cseréltem.
Írjál majd róla hogy milyen lett.
Aprón láttam egyet olcsóbban. -
ZolkoW
őstag
válasz Nand708 #160537 üzenetére
akkor neked olyan gyűrű lenne a legjobb, ami csak ezt az átmérőkülönbséget pótolja ki, és felhasználnád a villához már meglévő (?) 1.5-ös központosítót. sok (kínai) tapered csapágy eleve ilyennel jön, tehát használható egyenes és tapered villanyakra is.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- OTP Bank topic
- OLED TV topic
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5 Pro teszt
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest